Tuesday, August 9, 2011

berbuke puase wiff bff (acare wajib tiap tahun)


ni le acara wajib kami kalo tibe bulan puase.....boke puase same2.....tahun lepas umah hirda...tahun ni umah k.mimi...katenye tahun depan umah aku plak yeak ekeekekeke....mane2 lah poms, yg penting leh gather2 borak2....budak2 pun dapat jumpe geng dieorg.....biasenye kalo buat mcm ni, kiteorg bawak lauk sorang satu....so ari tu aku masak ayam masak lemak cili api ngan koktail.....ntah ape rasenye tu huhuhu...halal laa, asalkan korang tak cirit birit sudah eheheehehehe.....tu pun suruh mia rase, masin tak time masak tu....die manjang ckp okey ...okey...okey.....huhu





tgh sibuk2 aku masak kat dapur..datang budak due org ni ngadu lapo....erm aku mmg tak masak nasi pun ari tu, ye laa dah nak buke umah org, mls aku nak masaknasi kat umah.... last2 suruh dieorg pukul telor, aku buat roti  telor bercheese.......isshh...meleleh mak ko tgk tau korang mkn...lagi2 cheese tu meleleh....hadoi laaaaa!





telan air liur aku tgk dieorg mkn wakakakakaka...macam budak2 ahahahahaa


dessert aku bawak koktail....


disebabkan ni umah baru kak mimi, aku pun ingat2 lupe umah die (sebenarnye tak ingat langsung wakakaakakk) so kiteorg awal...kul 4 setengah dah kuar umah....seb baik GPS ade, tapi tu laa GPS aku ni sengal...ntah jalan mane2 die tunjuk.....seb baik dah standby map yg kak mimi n hirda bagi awal2..... sampai jugak kiteorg....awal lak tu...kul 6.30 dah terpacak wakakakaak...dah nak dekat kul 7.30 kiteorg hidang laa makanan......



tu ade gulai kawah (hirda bawak), ayam lemak cili api (aku bawak), ikan asam pedas (tuan umah punye) sayur goreng jawa (tuan umah punye).....
byk lagi sebenar...sham dtg lewat bawak sup sayur ngan ayam goreng macho.....meriah menu...


menunggu waktu berbuke...


siap sedia tersusun....


azan jek, terus bebuke ngan kuih muih dulu.....


k.mimi n sham...



selalu kat umah dayyan tdo time bebuke, kat sini die celik lak...kene ar gilir2 pegang





kaum bini2...heheheeh




mija mkn 2 kali tambah....mia sekali jek tambah sebab dah lorat nak pi main ngan geng2 die



tersandar kekenyangan hah!


dayyan wif auntie2 gojes heheheeh


dayyan munchy2 .....



kemain anak bujang aku...suke kene agah ngan auntie hirda....buat muke miang lagik hah ekeekekek


tekebil2 die dok layan auntie hirda die.....


kemain miang ko yeak dik!...



sampai tertdo2 kene dodoi auntie hirda.....yg dlm perut dok kicking2 jeles agaknye ekekekekekeek


sambil mkn dessert...kiteorg borak2 sampai lebam.....kul 11 gak baru gerak nak balik huhuhu....gitu le kiteorg kalo dah jumpe....tak berhenti2 mulut membebel.....terima kasih buat tuan rumah ..... tahun depan insyaallah turn bebuka kat umah lieya plak......



dah selamat seminggu kite berpuase kan.....lagi 3 minggu nak lalui....bahang beraye pun dah terase nie....gi mane2 dok putar lagu raye jek.....aku so far persiapan raye dah 70% siap....tinggal sikit2 jek nak topup....senang buat awal2 ni, dpt bajet2 fulus n tak over spending gituuuu....







** yeay!!! dapat gak bonus....setengah bulan gaji pun setengah bulan laaa...dari tak dpt ape2 kan.....huhuhu (syukur dlm pasrah ahhahahahaaahh)

















33 celoteh sahabat

Wah...baguslah acara ni...bleh praktikkan la rasanyer..heheh

Congrat..dpt bonus...ala setengah bulan pun..tapi laki bini dapat...kira 1 bulan lah tuh...tak gitu...hehehe

Spend wisely kay...

August 9, 2011 at 9:16 AM

Meriah nyer.....nak joinnnn....heheheh....tuelah kak.....alhamdulillah...dapat jugak bonus raya....tak kisah lah stengah ker sebulan ker janji dapat kan....:)

August 9, 2011 at 9:18 AM

bestnyer buka pose ngn BFF....mesti seronokkan.....tgk menu2 tu meleh air liur duk depan pc ni....a'a kan lieya ade gak bonus tahun ni alhamdulilah syukur rezeki Allah bagi....

p/s:geram betul la tgk dayyan ni.....;)....

August 9, 2011 at 9:19 AM

Thanks lieya sudi dtg rumah akak.. Mmg meriah haritu.. Akak mmg suka org dtg rumah. Lauk pauk mmg sedap2 belaka.. Air tgn memasingkan.. Yg akak suka siap leh tapaukan kat korang.. Leh buat sahurkan

Puding cocktail ko mmg sedap... X puas haritu.. Hehehehe

August 9, 2011 at 9:20 AM

alhamdulillahkan dpt bonus..
kty pun dah dpt awal bulan tadi..sykur sgt.

August 9, 2011 at 9:22 AM

Memang acara ni. Sini memang dah jadi adat masa bulan puasa.

Hari tu aku gi iftar balik kul 1 pagi. Lagi lebam!

August 9, 2011 at 9:27 AM

ni bukan setakat anak2 yg enjoy.. mak pun enjoy jumpe kengkawan..

eh.. ada bonus ek?? kikii.. tertinggal ketapi aku ni..

August 9, 2011 at 9:27 AM

best nyer bnyk giler lauk... hihi

August 9, 2011 at 9:27 AM

mcm2 menu ada...mmg best..alalala dayyan, suke nye dia ngan auntie hirda tu (^_^...btul tu dpt 1/2 bln pun jd la, leh top up mana patut hehehe..alhamdulillah

August 9, 2011 at 9:41 AM

warghh meriah.. sonok.. akk pun dah lama tak buat dgn BFF akk.. masing-masing dok sibuk kelek anak..

amboii dayyan... tersengih kena agah yerk..

psstt cantik tudung .. sesuai jerk dgn muka tu.. beli bebanyak tau

August 9, 2011 at 9:43 AM

meriah lauk pauk ni ye...

Alhamdulillah... dapat jugak rezki bonus tu.

August 9, 2011 at 9:46 AM

mesti selera makan ramai2 kan...hihi syok ler kakitgn kerajaan dpt duit raye...

August 9, 2011 at 10:14 AM

meriah tul lieya leh buka posa ngan geng... manyak tol menu.. semua sodap...
akak baru 49.99% jer persiapan raya.. hehe.. baju melayu anak n suami jer belum sopin.. seluar dah beli.. baju raya akak dh amik minggu lepas..hehe...
kuih raya dh order.. tggu amik jer... ingat nak wat 1 atau 2 jenis kuih yg simple jer...

alhamduliilah bonus tu wat bayar kiuh raya...kuikui..

August 9, 2011 at 10:24 AM

congrats kengkawanku yg dpt bonus. am happy for u. baru je sebut time potluck tu kan?

alooo alooo aloooo...
serius suka gila aku muka gatai dayyan tu,siap dgn genggam tangan lagi... yer ko, bb dlm perut dok bergerak non stop. jeles aaa tu. hahahah

next yr, berjumpa lagi le kita. time tu dayyan dh berlari.. anak aku maybe baru merangkak kot.

August 9, 2011 at 10:56 AM

bl dah jumpa geng mmg byk topic nak sembang..silap2 mau sampai subuh...hahahahaha

August 9, 2011 at 11:06 AM

beznye..suke la camni..potluck buke pose gitu..eh lieya, cam sedap jek roti telur keju tu...ni yg rase ngidam jugak nih..huhu

August 9, 2011 at 11:19 AM

mmg happeninglaa ur berbuka puasa...seronok tengok...bessnyer dpt bonus

August 9, 2011 at 11:25 AM

seronoknya...meriah giteww

August 9, 2011 at 11:47 AM

Bestnya lieya berbuka pose together-gather gitu.. meriah nampaknyaa..

Alhamdullillah kan lieya..insyallah dpt laa bonus..nanti

August 9, 2011 at 12:56 PM

wah wah wahh! memang best buka buat acara port luck buka posa cam nihh..!

biasa laa.. time posa.. masak tak leh rasa.. halal beralal laa kalo masakk.. terkurang masam, terkurang masin.. tapi nampak sedap je juadah2 yg di hidang tu semuaaa...nyum!!

Weh untung la nko ada bonus wehh..!
aku ni gak duk com kapirr.. sabarkan je lah.. ada dia kesah raya ke tak raya..? ahahahaha

August 9, 2011 at 12:58 PM

meriahnya, bolat mata dayyan kena agah. biasalah dah budak kecik makan mesti kita terliurkan. sabar jelah . cheese plak tu.

meriahnya juadah berbuka.lieya tak nampak pun.

August 9, 2011 at 1:03 PM

meriah ler...
best arr korang...tiap2 tahun sure ada acara buka posa reramai nie.....merapatkan yang mmg dah rapat...bebudak pun seronok kan..coz' dpt jumpa geng2...

huisshh..tak tahan tengok lauk pauk tu...esp asam pedas...aku kan hantu asam pedas...

cantik rumah kak mimi

August 9, 2011 at 1:14 PM

bestneyr buka pose rama2 kan. meriah..

August 9, 2011 at 1:29 PM

wah..penuh menu..baguslah silaturahim tu tak putuskan...

August 9, 2011 at 2:02 PM

sedapnya makan ramai2 mcm nie .. x der pula akak xtiviti mcm nie melainkan balik umah mak .. ramai2 berbuka nie sedap .. mcm2 lauk ada kan :) asam pedas tuuu huhuhu

August 9, 2011 at 2:02 PM

bagus kan ada acara gini.. dapat jumpa.. makan2 borak2.. wahhhhhhhhh..

August 9, 2011 at 2:05 PM

Nampak macam seronok dan meriah je tu Lieya, hehehe

August 9, 2011 at 3:01 PM

conoknyer noksssss

August 9, 2011 at 4:38 PM

bestnya dpt kwn2 camtu..sekepala, brbuka pn bersama2.......

August 9, 2011 at 4:55 PM

mmg syiokk klu makan ramai2 cenggini semua menu pun sodap2.....

wahhh...dayyan menjadi rebutan ea..bila la nak dapat gomol2 budah busyuk dayyan nih....:)

lia pun persiapan raya tinggal sikit2 je lieya...insya'allah hujung minggu ni klu x jd balik kg nak settle la mana yg complete lagi tu....

August 9, 2011 at 5:52 PM

bestnyer dpt buke pose ramai2..
sonot, sonot..sonot!!
dpt plak bff sekepala, wahhh.. riuh rendah!!!!

hahahah, biasala tu pas berbuka.. harus menyandar kekenyangan..

pssstt: alhamdulillah wlpn separuh gaji, janji dapat... =)

August 9, 2011 at 9:25 PM

wah meriahnye....

tahun ni sy tak buat acara makan2 dgn kawan2...sbb tak larat...selalunya tiap tahun mesti ada....

August 10, 2011 at 10:17 AM

sonok kan hari tu. wpon aku lmbat, nsb baik dpt gak join. ngalahkan bidan nk nyambut bb plak aku nih. hahaha. sedap2 lauk korang sumer. nx year umah ko plak yeak. bagus.. pas2 turn umah aku plk yek. gilir2 gitu. tp kalo hirda n mimi nk offer umah dorang lg pon aku suker..hahaha

suka sgt tgk pic dayyan kena agah ngan hirda tu. sgt comel ok time tu. tangan dia tu paling aku x tahan, rasa nk gigit je...comel sgguh la

August 11, 2011 at 12:34 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy