Thursday, August 18, 2011

kisah berbuke semalam..terjah alamanda!~


ingat mengandung jek mengidam mcm2....time puase pun leh mengidam tau .....ekeekekek...kali ni aku mengidam nak mkn nasi ayam kat chicken rice shop nun.....rasenye last mkn bulan puase tahun lepas kot kat the mines.....lame tuuh.....gigih tu teringin punye pasal, lunch hour waktu keje semalam pi alamanda laki bini, nak pi booking seat....siap2 order n bayar sume...so senang nak buke kang tinggal ngap jek...kalo boleh booking by phone kan senang, punye la hazab nak balik dari alamanda tengahari semalam...ramai tol umat bersoping...ye laa kan selangor cuti semalam huhuu.....




so lepas abis keje semalam, kutip anak2 aku kat sekolah n taska masing2....balik umah, mandi2 sume, dlm kul 6.30ptg kiteorg kuar ke alamanda......pergh....hazab nak cari parking....dapat jugak laa parking cume lambat....huhuhu....



cam biase laa...asal makanan dah hidang jek atas meja, bising ar budak2 ni berzikir nak mkn dulu...
uihhh sori! sile tunggu!! .... e'eh terliur lak tgk air kurma ni....sedap wey!




tak sah kalo tak dengki budak nie...hahahaah...amik gambar ngan makanan...ini kan model terhangat kat umah ni wakakaakakakak...beriya2 ketap bibir hah mcm geram nooo tgk food tuh...


nie plak buat muke pelik.....he he he


budak lapo siap sound "mama mia nak ayam three!!"
amboiiiii.....tamak halobeeee nye kamuuuu...mcm leh abiskan!





dayyan gedek2 ngan papa gedek2....


mia snap gambar nie.....gegar abis.....almaklum ar pakai enset ajek ekekeekek


kasi budak tomey ni mencandu dulu...kang dah kenyang senang kiteorg plak mkn....



mase ni lagi 10minit nak buke....tgk budak tak sabar tuuu...jilat2 nasi plak die wakakakaaak


okey...okey...bace doa!~


budak ni leh abiskan nasi sepinggan tu...perghh dah mcm aku makan tu....dasat...dasat..


mija jek nasi abis separuh....


tak rugi kalo bawak pi buffet hotel ni si mia ni eekekekeek


e'eh ape cite si gedek2 aku tadi yeak....erm, sedang elok die terbongkang tdo ekekeekekek
bagi can mama papa n akak2 mkn dgn aman hehehehe





bersungguh bersantap!


lepas siap sume, misi soping diteruskan....ala soping barang papa jek, miamija punye barang raya sume dah ready dah.....sempat laa rembat kemeja dayyan 2 helai .....khas tuk photoshoot sabtu ni eheheheheh


aku tak larat dah...mengah perut kenyang...so tersandar jek laaaa wakakaakak


oh yeak...arini saye hepi to the max...sebab...sebab...sebab...sebab...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

jeng jeng jeng.....sebab saye dah dpt wrislet coach saye.....wrislet raye laa katenye heheeheheheeh
mekasih sham...barang dah sampai...siap ade adiah besdei terselit lagi....comel okey cermin tu...lagi galak le aku bercermin sambil taip surat wakaakakakakaka..thanks dear!~





ari ni nak buke ape ?...udah!! udah!! udah!!.....dah due malam dok kuar jek...mlm ni buke kat umah aje heheheeheh









** sedang mengumpul idea posing tuk photoshoot sabtu ni....alamak!! bulu mate pelesu tak beli lagi ni ......auwww!!~










31 celoteh sahabat

wahhh...rambut dayyan...masih terpacak lagi...hehehe...

suka nengok anak2 lieya makan...sonok dapat anak pemakan gitu tau...

August 18, 2011 at 9:12 AM

bess pulak tengok chicken rice ni...tetiba rasa nak buka kat sini lak...paling bess tengok coach tu santeklaaa

August 18, 2011 at 9:15 AM

dayyan tido kekenyangan :D

wah wristlet raya! cunnnn....
tapi kan tapi kan...
saya berkenan dgn itu cermin gak hehehehehe

August 18, 2011 at 9:15 AM

Perggh..kuat makan anak dara ko sorang tu yerk...memang berbaloi baloi bawak gi buffet hotel ni...hehehe..

Tapi body tetap maintain gitu...

August 18, 2011 at 9:23 AM

kenyang ye dayyan.. walaupun dapat hidu je makanan tu semua...

August 18, 2011 at 9:33 AM

Lieya,

windu lah kak nur tk dpt singgah sini...sibuk aje akak nie la.

Wah seronoknya dua badik makan2..yang adik bongsu si Dayyan tenung ayam mcm geram gitu...gaknya dlm hati dia apa benda nie..nk terkam tk boleh..hehe

Lieya,dah siap persiapan utk beraya? Dah buat kuih belum?? Kak nur baru nk start buat kuih ni.

August 18, 2011 at 9:42 AM

wow dayyan rambut pacak..dengki la hahahaha nawfal tak leh pacak, rambut tak brp nk ado hehehe...kuat tul ank dara sorang tu mkn...syok je tgk, mmg berbaloi2 ni (^_^)

August 18, 2011 at 9:49 AM

pasni boleh berbuffet di Saba plakkk....

August 18, 2011 at 10:10 AM

ehhh...kak azue pun baru jerk bukak puasa kat chicken rice tu last week kat mines...

skg nie nak buka puasa kat luar xder nak walk in jerk...sumer pun kena booking kan...lecess betul...

makan kat umah lagii senang...huhuhu...

August 18, 2011 at 10:11 AM

kat ciken rise ni aku tingat ubi makan ngan eskrem tu wehhh... wallaa mabeles!! kuros ko... wokey la dah kembali ke asalnya... heheee... cun2 itu wrislet.. melaram raye...

August 18, 2011 at 10:21 AM

pinjam le kat RCW

hehehehe

yu, bli kat ner beg tu.. kirim..

hehehehe

August 18, 2011 at 10:26 AM

kan main lagi mata dayyan nengok makanan..

cute le cermin yg sham kasi tuh

August 18, 2011 at 10:29 AM

dayyan tu muka dia curious je..ke dia tak sabar..bilalah aku dpt mkn mcm2 ni..hehehe..

cantik wristlet coach kau tu..

August 18, 2011 at 10:53 AM

erm.. sedapnya chicken rice... lama x makan.. macam nak kena carik jerk... hehe

August 18, 2011 at 11:06 AM

wah...ada wristlet sudahhh...

August 18, 2011 at 11:40 AM

wahh... lieyaa.. dah mula berShawlll nampakk..!! kiuttt je muko nko..! hehehehhe

Kelakar tengok budak kepochi jilat nasii .. ahahahah. sabor je la kann.. ekekkek

perrghhhhhh... coach di tangan suda... bestnyer bestnyer bestnyyer..!!

semalam gi Sunway masuk butik Coach.. mak aiii.. rega rata-rata RM1,500 nko... mampuih la nak menabung berapa bulan kalo nak beli nih.. isk isk isk..

last2 rembat Guess jekk.. uhukk..!
jgn baby ngences mengidam coach sudahh..! wakakakakak

August 18, 2011 at 11:52 AM

meriah menu lieya kat CRS tu yer.. penuh meja... air sampai 5.. hehe..

dayyan gak yg amik bau jer.. tgk ngan mata bolatnya... hehe

sukakan klu anak2 yang lalu makan ni... mcm anak akak si adam tu mkn bertambah2.. tp memilih lauk pulak...

akak lom siap lg sopin raya.. sabtu ahad ni lak sambung... hehe

wah best lieya sbb dpt wrislet raya.. sukenyaaa...

August 18, 2011 at 11:58 AM

dapnyer mkn nasi ayam. kenmain selera si mia makan ye. aku mmg suka tgk anak2 ko makan. puas hati. elok je dorang mkn.

phewiitttt, dah belasah dlu ke wristlet tu.. hahaha.. ok kasih diterima. hadiah x seberapa pon pom. hepi belated besday k...

August 18, 2011 at 2:00 PM

phewitttt.. wristlet rayaaaa... cun cun!!

eiii makin geram aku tgk si dayyan ni tau.. makin cerdik. baik pulak tu senang je ha tido.

oh chic rice shop.. ko tau bila aku last mkn?
b4 posa, aku on leave hari tu, pi tesco s.alam, pi mkn sorang2. punya le teringin. shahnun x suka ko, dia mkn nasi ayam yg typical melayu buat je.

August 18, 2011 at 2:02 PM

wah sedap nye..seronok tgk mia mija ni makan...berselera je...nanti2 dayyan dah besar leh join kakak2 dia makan pulak...

August 18, 2011 at 2:13 PM

comel dayyan suka nengok muka dia. sedapnya makan kat CRS, firdaus suka ngan nasi yam kat situ. coach tu mahu 500+++ plus sedang yang isi coin pun RM200. cantik

August 18, 2011 at 2:46 PM

amboi2 .. dah 2 mlm berbuka di luar yeee ekekke .. mlm nie berbuka apa pula lieya tuu :))

bagusnyaaa dayyan kan tidur kekenyangan betul2 time org nak berbuka , pandai lieya susun strategi bagi dayyan nenen time2 nak berbuka .. ekekek good2 dik .. :))

August 18, 2011 at 3:00 PM

Suka tgk budak2 berdua tuh makan beselera sungguh..

Tgk hidangan makanan penuh meja.. sedap..plak tuh..

Dah makin kurus lieya.. makin cun plak.. :)

August 18, 2011 at 3:07 PM

bestnya lieya, asyik brbuka kt luar je..jeles tau!!!!!suami akak ni mmg susah nk ajak mkn kt luar.....geram tau..takut trlepas terawih la, takut sesak la, takut itu, takut ini....mcm2 alasan..menchi..

suka tgk pic anak2 lieya yg comel2 tu espclly pic mia n mija brsilang tngan kt bahu tu ...sweet jee....n juga pic dayyan yg tomey....

August 18, 2011 at 3:12 PM

tak lama nieda tak mkn kt chicken rice ni..selalu kalau kt shah alam husband mesti ajak makan kt restoren nasi ayam pak mal..Famous restoren ni,

Wow baguslah mia boleh habiskan sepinggan nasi. Dah boleh bawa buffet ramadhan ni.

August 18, 2011 at 6:30 PM

sy pun suka tgk anak2 lieya mkn..pndai depa mkn kan..

alololo comeynya dayyan ni..geram sugguh ngan dia tau..bila mau jumpe dayyan?rambut dia tu lieya yg xmanahan...

bestnya coach tu...cntik..

xsabar nk tgk pic photoshoot lieya..lieya amik kat kedia gambar punya ke?

August 18, 2011 at 6:51 PM

tmpt feberet husband kite nih..pose kali ni x jejak lg sini.. hehe

August 18, 2011 at 11:12 PM

2 hari lps pi bawa budak2 kat umah ni buka kat jj...sibuk nak makan pizza....mmg hazab lah nak cari parking...sabau je la...dah smpi dlm nak cari tempat duduk plak full....dah hampir nak makan2 kat TCRS jugak...tp nasib baik teiba adik kata kat pizza ada tmpt lagik....klu idak kempunan ler anak dara gebuss tuh...huuu


x sabo nak tunggu gmbo2 photoshoot tu....jgn smpi tanggal bulu pata pelesu tu yerk...ekekekkeee.....guwau jerk!!

August 19, 2011 at 9:03 AM

waaa..lepas bersalin ni lieya nampak kuruslah.. :D

August 19, 2011 at 12:37 PM

mmg x rugi bawak si mia makan buffet.. seronok negok dorang makan penuh 1 meja.

dayyan comei sungguh masa pic negok makanan tu.. terbeliak mata.

August 19, 2011 at 5:22 PM
Hector

I read really much helpful information here!
how to distress furniture | parking in NYC | restaurants in Indianapolis

November 23, 2011 at 2:18 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy