Wednesday, August 17, 2011

mr kabab yg tiada di hati sayer!~


ekeekekekek...kelas tak tajuk aku....sape2 dok putrajaya tau la kot mr kabab tu ape....ekceli mr kabab tu kedai makan masakan arab....ni kisah semalam ar ni...punye le tak tau nak buke ape...kiteorg terjah ar mr kabab....sbb mmg nak cari tempat yg dekat2 ngan umah jek pun....dulu  peberet kiteorg mr kabab ni...tapi selepas terase mkn kat Saba cyberjaya terus dah jatuh hati kat nasi mendy Saba....mr kabab dah tiada dlm hati lagi huhuhuhuhu (mampus kene saman ngan mr kabab ni kang)...tapi mlm tadi gi jugak makan mr kabab sebab mls ar nak pi jauh2 kat cyberjaya nun.......mr kabab ni belakang umah jek pun....




kiteorg pergi waktu lepas berbuka dlm kul 8.30mlm....so tak ramai dah...ramai yg dah balik..


dayyan pun baik jek mood die....eh die ni bab jalan2 no 1.....lagi2 naik keter...sengihh je manjang...suke noo jalan2....


macam biase...budak tak puase yg dok bising lapooo...lapooo ekekekekeke


 dayyan ngan papa.....




budak seketol ni dah pandai bile org marah die...aku saje2 jek marah die...terus cebik2 bibir nak nangis haahahahaha...comel giler....pandai dah tau org marah die ahahahaahah....


yeay! nasi dah sampai...biase ar peberet budak2 ni mendy chicken .....


lapo dasat betol mcm org  puase...aku risau jek ade cacing dlm perut dieorg ni....sebab baru teringat dah lame tak bagi ubat cacing...so pagi2 ni papa budak2 ni bawak pi cek kat annur bangi....sebab pelik gak, mkn byk tapi tak gemuk2 pun....pastu asek laa lapo manjang....


yg ni lagi laaa....mcm perut ade jin....makan berpinggan2....bagus laa ade anak pemakan kan....tapi tu laa risau kecacingan jek sebab asek lapo (eh tu simptom kalo ade kecacingan ke? wakakaakak) 


 slurpppppppppppppppp....terliur plak tgk!!



carrot susu, syrap bandung, papaya lassi


dayyan tgh buat projek....ape lagi..dok 'mencandu' ar ekeekekekek


 pinggan aku...bukti yang dihatiku cume ade nasi mendy Saba sahaje ekeekekekek....
tapi aku tak membazir tau.....last2 papa budak2 ni kaut mkn abiskan haahahahaha....





sampai bersila hah menikmati makanan...licin budak ni bedal...siap amik ayam aku lagi abiskan....


e'eh tetibe jumpe kawan septd papa....borak la dulu yeak, biar mama mkn dulu heheheeheh
dah ade anak kecik ni mkn gilir2 ar....


okey mama done....so mama lak jage dayyan...papa lak mkn....
erm, tolong abiskan mane2 yang tak abis tu sekali yeak ekekeekek...




gigih anak dare aku...sampai ke titisan terakhir die dok hongges ayam tu eheeheheheh





ish...tak leh jadi ni...tingin nasi mendy Saba la plak....nan cheese ngan tandori aku pun tak dpt lagi nie....
he he he....








** tak sabar jek nak cuti raye nie.....cepat laa minggu depan....sepanjang puase ni aku tak lik kampung pun....tgu cuti raye jek nanti.....lagi pun balik awal merase gak le buke ngan family kat kg dlm 2-3 ari gitu....








25 celoteh sahabat

laaaaa..smlm pun dolly ngan BF makan kt situ...meja tepi dkt dgn dapur..no 1..hakhakhak...mcm sme meja je...kuikuikui

August 17, 2011 at 9:04 AM

lieya aku grm tol tgk si bolat dayyan tu.. lg2 tang mata.. sbijik cm ko. grm aku nk kokak pipi die.. ishhhhhhhhhhhh.. mmg power susu ibu ni. hehe

August 17, 2011 at 9:08 AM

lieya, brapa ari ko cuti raya.. best eh.. ade budak kecik pulak kan.. mesti meriah..

August 17, 2011 at 9:11 AM

jeles anak anak lieya pemakan...
anak akak, jangan kau harap...adehh...kecik ati mak ni tau

August 17, 2011 at 9:15 AM

ha...dah boleh komen..kalo tk tk mo popup.. dsyt mia mija leh hbiskan..

August 17, 2011 at 9:19 AM

Salam.
Macam sedap plak nasi briyani tu.
Anak Lieya ni memang tak habis2 dengan fotogeniknya....

Zezebel.

August 17, 2011 at 9:29 AM

hi.hi.hi...seronok baca n3 lieya yg santai + kelakar...trsenggeh akak seorg2 dpn lappy..

baguslah kalau mia n mija selera makan...anak2 pompuan kot, mmg kuat mkn n xcerewet brbanding anak2 lelaki..dr pngalaman akak la tu...he...

xthn tgk makanan tu..tiba2 rasa nk masak nasi arab......

August 17, 2011 at 9:41 AM

bess gak pekena nasi arab...bagusla kalu makan badan tak naik...takperlah yang penting diaorg mau makan...kalau tak mo makan lagi susah

August 17, 2011 at 10:21 AM

si dayyan tu ye2 je tgk menu mcm paham ar..

aku rasa suka jalan ngan kuat makan tu ikut parentslah..bukan sbb kecacingan..hehehe..

August 17, 2011 at 10:39 AM

teringin nak mkn sup ekor tapi memanjang takde bila di cari huhuhu....

August 17, 2011 at 11:06 AM

tak pepasal akk pun teringin nasi tu huhhu...bile nak serbu sana ni,asik2 bz je memnjang kahkahkah...weiii dayyan, mn tak nye dia suke bile jenjln camtu, ni mesti ikut mama dia time preggy tu, dah kenan kihkihkih

August 17, 2011 at 11:10 AM

ADEIIIII..
laporr ler lieya oii... hehehe.. osp.. puasa.. ngeee..

bagus la gitu.. suka makan.. anank2 ena tu si kakak tu time poser ni jenuh suh makan, poser beria2 berbuka nye ciput jekk.. sakit je mata nengok.. paksa2 kang nangis endingnya.. haihh.. kita siankan dier.. dah bg makan vitamin pun dok gitu jugak... tp bulan poser ni merudum betul lah selera makan dier.. pas sikit selera makan mia & mia kat si anis tu lieya.. heheh.. cam blh jek kan.. hahahha..

August 17, 2011 at 11:13 AM

ramai ckp saba sedap..xpernah try jauh kebenor nk ke cyberjaya..kat jelatek dekat sikit dorang ckp xsedap plak..

haah seronok ada anak pemakan ..ye ke tanda2 cacing cenggitu yer?sy pun dah alam xbg danish ubat cacing

sy pun syuka kaco bb mcm tu..suka tgk dia cebek2..heheheheh comei kan...

August 17, 2011 at 11:16 AM

nice blog..jom exchg link ..(^_^)
http://rafaliah.blogspot.com/2011/08/shaklee-omega-guard.html
tq..

August 17, 2011 at 11:17 AM

bdk tgh membeso mg kuat makan..

August 17, 2011 at 1:10 PM

tu aaa.. shahnun pun ckp, ramai org ckp nasi mendy kat cyberjaya lg sedap. eh tekak aku memang x leh terima wei nasi rab. aku very the melayu. tekak aku terima nasi beriani je. yum2. tapi aku pi gak mr kabab tu coz nk roti puree dia je. oh sedapnyaaaaa.. terus lapaq ni weiiii.....

August 17, 2011 at 1:22 PM

hm... cam best jerk, tp sebab lieya dah cakap gitu, x jadi arr nak pi.. haha alasan...

August 17, 2011 at 1:31 PM

jeles la aku kat mia mija
makan banyak tapi tak gemuk haha

August 17, 2011 at 1:37 PM

haa dah lama jugak x layan nasi arab kat SABA tu....memang sedap kann...kak azue suker pudding custard dier...perghhhh

August 17, 2011 at 2:06 PM

ya betollll saba tu mmg sentiasa di hati... dokek sgt ngan opis tp jarang2 dpt pegi... hak hak hak... eh rambut anak2 dara ko dah panjang woo... cute!

August 17, 2011 at 2:42 PM

senang betul bwk ank dara 2 org tu.. makan ape jer.. berselera sungguh.

negok muker bb dayyan comel la.. terbeliak besar mata dia.. geram.

August 18, 2011 at 12:55 AM

xpernah makan kat mr kabab...
tapi saba mmg akak suka....
dayyan pun buka pose gak tu sis hehehehe...
mmg beriya-iya ur doters makan kan sis...
not like sapphire...skit bebenor makannya...

August 18, 2011 at 8:52 AM

adehhh dapnyer nasi mendy tu aku tgk. aku bru skali je mkn nasi mendy. cooi x brapa suka. agak2 saba tu time raya nnti bukak ke? aku nk terjah time raya la, sbb org ramai blk kg, sng aku nk melantak org x ramai...hahaha

August 18, 2011 at 2:06 PM

akak belum pernah lagi makan nasi arab, tengok pun dah terliur. lenkali nak cuba.

August 18, 2011 at 2:47 PM

pernah mkn sini sekali..tp xleh lawan saba'..hehe

August 18, 2011 at 11:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy