Tuesday, August 16, 2011

org tak puase sibuk merajuk!!~

citer dan kejadian adelah berlaku petang semalam mase tgu azan magrib......konon2 tak mo makan nasi, nak mkn simple2 jek sebab mlm tu ingat nak kuar pi supper kat mamak...tekak laki aku tingin bebeno nak makan roti canai, aku lak tingin nak mkn nan cheese ngan tandori, dah behari2 tingin nak mkn, tapi asal bebuke jek perut full terus hasrat tu dilupakan....tu yang mlm tadi gigih mkn mee jek tak masak nasi, tapi nan adooo...dah kenyang membute ...tak jadi gak keluar wakakakaak....hadoiiii bile siang ni kang teringat2 laa nan cheese ngan tandori aku kang ....hadoiiiii hahahahaaahah.....meh tgk gambar sambil i stori mori!~


*
*
*
*
*
V

kejadian bermula di sini (cewah)
aku siap  hidang jek, due org anak dare tak puase ni sibuk dah dok melanguk atas meja mkn



pastu mulut bising ckp lapooo.....nak mkn dulu!
ewah2....dah le tak puase, sibuk nak mkn dulu......


dayyan tgk perangai akak die pun rase nak lempang2....dah le tak puase...sibuk nak mkn dulu! kekekeekek



kecik besar...kecik besar jek tgk akak2 ko kan dayyan....ngengade lebih!!


*gambar selingan*
takde kene mengena dengan ini kejadian eekekekek
(ingat dlm tv jek ade iklan wakakakaaak)




tahap tak sabar nak mkn sampai dah meleret2 dok kat kerusi.....konon lapar sgt le tu...idoknye aku nak kesihan2....tgu same2 mkn!


pastu dok bising2 lagi ckp  nak mkn dulu....ape lagi...kene marah ar ngan papa.....suruh sabar....terus buat muke merajuk hahaahahahahahah


bile dah kene marah....ade laa budak tu merajuk.....pi merajuk balik tangga haahahaha.....mija tak mkn saman merajuk2 ni..... si mia mmg kaki merajuk.....dok laa die melanguk kat tepi tu merajuk sorang2...takde sape nak pujuk hahhaahaha...buang karen aku jek nak pujuk2....hahaahahahaha




cube contohi dayyan.....lapo2 pun tak bising mintak mkn dulu....
abis2 pun die tarik jari bapak die...pastu isap mcm isap aiskrem wakakakaakakakak!!!



kecepap kecepup dok menghisap  ...bagi nenen tak mo!
lantak ko la dik...yg penting senyap....
selalu time bebuke die tdo terbongkang....semalam kemain ligat lak die tak mo tdo




tgk mate dayyan...heheheeh
skodeng enset papa
*e'eh selingan lagi *



bile azan dah mula....mkn laa kiteorg dgn rase nikmatnye heeheheh
ini budak dok dlm swing diam2....isap le ape yg boleh diisap yeak dik ekekeekek



e'eh ...ape cite budak merajuk balik tangga tu yeak....mmg haram kiteorg nak pujuk...lagi kiteorg api2 kan lagi dok ckp 'sedap' byk kali time makan.....bagi die terbako sorang2 kat tangga tu wakakaakakakk
meh tgk budak merajuk tadi tu ..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



last2 die dtg tekedek2 datang sendiri haahahahah.... sepinggan mee mcm gambar kat atas tu licin budak merajuk ni bedal...siap 3 kali tambah lagi ahahaahaha.....




kiteorg perasan ini budak makin kerap suke merajuk... gare-gare tgk cite 'klik' kat 611 ...mia suke noo watak amanda tu....lagi satu cite 'hikayat putera syazlan' tu.....suke noo watak fasya tuh.....hadoi laaa! tu belum lagi die suruh aku cari anting2 labuh mcm fasya pakai .....hadoi...hadoi....







mmmmm...merajuk pun merajuk laaa...tetap jadik buah hati mama n papa
(ni gambar pagi tadi, mija takde die tgh berak hahahahaha)
dayyan ni pagi pukul 6 setengah konpem dah bangun....sibuk le tgk kiteorg bersiap2 eheeheheheh











** ehem...ehem....kiteorg akan buat photoshoot raye.....kali ni buat dlm studio jek sbb takut dayyan moody panas2 kan.......yihaaaa!!~












34 celoteh sahabat

lieya kalau dia lapo hilang merajuk, nasib baik lieya pandai dah tahu cam mana nak tangani masalah budak merajuk. tak kose nak pujuk lieyakan. last last tak tahan ye.alah dayyan mata bolat cam lieya. kalau di dah besau akak dah kena cepuk sebab ngade ngade, siakak tu tak henggat lagi dia dah ada adik.

August 16, 2011 at 9:13 AM

Aku pun kalau budak2 ni merajuk tak koser nak pujuk. Nanti sendiri pujukk hahaha..
Good boy dayyan, behave masa mama papa buka puasa:)

August 16, 2011 at 9:18 AM

hahaha kecian mia...tp tu la budak2 ni kan kalu majuk better jgn pujuk, kang nek lemak lak, ni kes sama ngan irfan la ni...mmg suke nor majuk huhuhu...eh eh dayyan pandai wat muka marah2 cenggitu ye, tp nmpk sweet je hehehehe...

August 16, 2011 at 9:19 AM

hehehehe......mia...mia...dh pandai merajuk....sib baik mak pak hati kental...kalau akak la lieya hati jenis ada taman last2 x smpai hati...huhuhuhu tu yg madihah sekarang ni mengada lebih....diam jek dayyan kan baik je...

August 16, 2011 at 9:20 AM

nasib pandai dtg sendiri nak makan walupun merajuk eh ..si mia..

August 16, 2011 at 9:23 AM

muahahahaha

datang sendiri eh... tak malu eh..

kesian dia.. lapo ye.. sampai 3 kali tambah.. hehehehe

August 16, 2011 at 9:30 AM

wah..bestnya buat photoshoot..

biarkan je dia merajuk eh lieya..sapa merajuk dia rugi..hahaha..

aku pun smlm goreng mee je..anak2 suka lak dari nasi..bertambah2 dorang makan..

August 16, 2011 at 9:32 AM

budak2 merajuk ni kan comel jer... nak gelak pun ada klu tgk budak merajuk... gerammm gerrr pun ada... hehe...

akak pun bo layan sgt ngan anak2 klu dah merajuk ni.. hehe.. lastly depa ok le klu dh org x layan depan sgt...

sian dayyan dapat mkn tgn papa jer kan... tak per nnt bosar dayyan majuk gak klu x dpt mkn mee goreng tu...kihkih

August 16, 2011 at 9:32 AM

sedaplak tengok mee goreng tu...sbb dah tak lalu dgn nasi...ala jgn ler majuk rugi tau mama masak sedap...yang si hensem to good boy yer diam ajer...

August 16, 2011 at 9:46 AM

hahahaha lawAk ar kak...

eH kak, sHa pun sKe tGK hikayat putra sHazlan...

yang si fASha + aManda tu kan ala2 gewdiks skET bebudaK skE la tGK ekekeke

CAri kak jGn tak caRi subANg tu..

August 16, 2011 at 9:56 AM
neeza

hi lieya,
comey la dayyan nih..mata bolat..

kakak2nya majuk2 pn mkn jugak..heheh

August 16, 2011 at 10:53 AM

alololo siannya mia..merajuk yer...cntiklah rambut mia lieya...lurus pnjang...

comeynya dayyan...baik je dia duk dlm swing..geram tgk dia lieya..tembam..dah nmpak muka lieya dah dayyan tu...comels!

August 16, 2011 at 11:22 AM

ekekekk lucu lak akak tgk ..
budak2 kan .. mcm2 hal kita dpt tgk :))

dayyan jugak yg cool .. siap isap jari papa layie .. ade ape2 ke cayunk .. nak adik dah ke ??? ahakssss

August 16, 2011 at 11:23 AM

mana tahan merajuk lama2 cz tgk mknan yg trhidang dpn mata begitu menyelerakan..xgitu Mia????.hi...

August 16, 2011 at 11:32 AM

majuk majuk pon, habis berpinggan2 mee mia bedal yerk.. sekejap jerk rajuknyer tu, x yah pujuk..... bagus mia kan.....

August 16, 2011 at 11:33 AM

alololo.. merajuk.. tp tak tahan tgk mee goreng mama kan.. ekekkee.. aku pun kalo budak2 merajuk.. tak kuaser nak pujuk..

August 16, 2011 at 11:34 AM

Alaa lieya..anak akak yg dah beso tuh kuat merajuk..hehe..dia tau dia sorang ingat nak suruh ayah dia pujuk ler..tuh..hehehe

Dayyan kejap jer.. tgk dah makan chubby.. ngan rambut pacak2..tuh.. :)

August 16, 2011 at 11:35 AM

haaa...elokk jugak mama ngan abah dier kasik training hormati mereka2 yg berpuasa nie kann...

tahun depan leh puasa kannnn...nengok rambut dayyan tu lebat betul

August 16, 2011 at 11:46 AM

kita sama lah sis...
malas nak pujuk bila anak2 merajuk...
pandai2lah dia pujuk diri sendiri...
tapi sronok tengok keletah anak2...
cam u, 3 org anak, 3 pe'el berbeza...

August 16, 2011 at 11:56 AM

teringat akak masa kecik2 dulu.. bila kakak beli kepci je.. mesti anak buah nak lebih dari satu.. bila mak dia tak bagi dia merajuk..

tapi kitorang tak tinggalkan pun.. merajuklah.. tapi emakkan.. mesti ada simpankan seketul untuk dia.

August 16, 2011 at 11:57 AM

hahahhaha...kak wa kan lau anak buah majuk2 mcm tu akk akan api-api kan ckp lauk tu sedap..kasi dia terbako jer..hahahhaha

August 16, 2011 at 12:36 PM

kikikiki... kakak plak terlebih majuknyaaa.. mijaa relex jerkk tu..

Dayyan meh sini pipi sikit.. acik nak geget..

August 16, 2011 at 12:38 PM

muker baby dayyan nak lempang kakak2 dia tu yg kelakar.. tergelak zana negok.

biasa la mia dah dpt adik merajuk ler tu.. sama cam sara gak kekadang maleh nk pujuk.. huhuhu

August 16, 2011 at 12:55 PM

anak2 pandai dh tunjuk ekspresi muka..mana tahan lieya, tgh lapo2 ko bantai ckp sedap..hehe

August 16, 2011 at 1:24 PM

terliur pulak aku tgk mee grg ko tu lieya..lambat nyer aku nak blk kg nk mtk ma aku masak..huhuhu..biasalah lieya...yg ngajuk2 tu lah best kena sakat kan..last2 menyerah diri...hehehe

August 16, 2011 at 2:13 PM

sian budak merajuk tu. xde sapa nk pujuk dia. last2 3 pinggan dia bedal mee ye. msti sedap giler ko masak poms. aku tgk pic ni pon nk mnjejes ha.

eh style dayyan hisap tgn tu sama la cam echa baby dulu. mmg tu je umpan aku nk bg dia dok diam. hehehe.

August 16, 2011 at 2:23 PM

hehe..

ena skrg pun masak gitu2 cam lieya jugak.. simple2 sajek.. janji abis dan mengenyangkan.. sabtu ahad baru jumpa nasi.. weekdays gini.. tak dekk nasi..


kat umah tu yg kuat nmerajuknya dak irfan.. sikit2 merajuk.. sikit2 nangis.. haihhh.. tp dak anis plak kaki ngusik.. hurmmm..

August 16, 2011 at 3:43 PM

same la lieya..acha kalu merajuk, lagi la suke jerit2, nangis mcm org kena dera..kalu papa die nak le pujuk, lagi mil tu..kalu dilla, wat bodo jek suda..nangis la ko situ puas2..huhuhu


btul la siang2 ni rase mcam2 nk makan..tp bile da buke, terus lupe da sume yg didam-idamkan tu tadi..

kelakar okeh dayyan wat muke camtu..cam 'aku lempang jugak sekor2 kakak2 aku ni..' hahahahah...

August 16, 2011 at 3:53 PM

hahaha.. lwk la mia tu lieya. tp yg aku nk komen.. rambut mia dah pjg lah.. mkin cantik.. ptt duk suke si fasya tu..

August 16, 2011 at 3:55 PM

har har har..! HARU sungguh la yg TAK POSA merajuk lebey! wahahahahaha

ehh.. nampak sedap je mee nko masak tu lieyaa.. sempat lagi masak balik kerja ekkk..

alamakk.. nan cheese.. baru ni ada tengok blog mana ntah RM5 satuu.. tapi cheese dia perghhhhhh.. memang meletopss! nak kena jejak gak tuh uhuhuhu

p/s: seb baik kakak tak buat cam Dayyan.. kalo tak papa meraung kena geget yg kakak ahahahah

August 16, 2011 at 5:00 PM

lps subuh baru sempat sini lieya....smlm firas x sihat mmg 'jalan' ke mana pun...

heeee...siannya budak merajuk siap t'selit balik tangga lagik..hihiii...lia pun sama,klu anak2 merajuk mmg x kuasa lah nak memujuk...karang dia penat dia elok sendirik...:)

walahhh....bestnya ada photoshoot...lia tunggu raya nnti ambik gmbo kat studio jer pakai baju raya... :)

p.s: x sabo nak nunggu header baru blog ni..mesti meletopss kebabommmm...ngeeee....

August 17, 2011 at 6:23 AM

lieya...camtu rupanya sikakak merajuk...sembunyi...kalau anak akak melalak dan mengamuk..tapi x layan gak...biar je dia menangis sampai berhenti sendiri...camner production susu bulan pose ok...tak?akak dah kurang ler..

August 17, 2011 at 10:39 AM

haha, comel je nampak telatah budak yg merajuk tu...

August 17, 2011 at 11:13 AM

hehehe.. cute je hai budak2 ni. merajuk x menangis x per ko. hardy siap merajuk, pi tutup muka kat dinding sambil menangis tersedu2. eh free je aku sekeh kang. kami pun mcm ko gak, haram x layan, habis2 ckp "nanti kita pi jln2 kita jgn bwk dia ok daddy, kita bwk bb je, bb dengar cakapppp". terus meraung ok!! uihhh lagiii le mencabar kesabaran aku.

hehehhe comei je dayyan ko dok tgk kakak2 dia. ni besar esok ni, kompem dia yg sound kakak2 dia.

August 17, 2011 at 1:28 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy