Tuesday, August 23, 2011

org tua yg gigih...wakakaakak...

ha ha ha ha ...gelak dulu!! tajuk ganas tak hingat....mauu dolat kene panah petir ni kang wakakaakakak...ampun yeak papa miamijadayyan....gini alkisahnyer.....laki den ni gigih tul bercucuk tanam kat laman kecik toet depan umah kiteorg tu hah....kecik sangat2 laman bertanah tu....nak kecoh gak tanam pokok bunge die...ikut aku takyah..semak....nak jage lagi satu hal...beli jek bonzai yg senang idop tu....ehhh tak nak dengar ckp....die beli gak pokok bunge ....tanam le konon.....last2 mati...pahtu kecoh2 salahkan org fogging asap nyamuk wakakaakakakaka.....2 kali laman kecik ni betukar pokok sebenarnye.....2 kali tu jugak pokok2 tu arwah haahahahaah....adoi laa laki aku nie!!~






last2 aku ckp...dah tak yah tanam pokok....jom kite tanam batu jek....keluar laa kiteorg ke area sg merab cari nurseri pokok....





dipetang puase yg haus, bertungkus lumus org tua yg gigih mengerjakan laman die sorang2...aku tgk jek wakakakaakakakak



dok susun rumput mane nak letak





so petang tu ...kali ke 3 laa laman bertanah ni kene kumbah....adoiii gigih tak gigih laki aku ni hahahaahaha
dayyan ni kalo 'paham' die pun join aku gelakkan papa die agaknye keh keh keh



mase ni mia mija terbongkang tdo kat atas...kalo dieorg ade leh gak harap kutip batu2 tuh...




selepas bertungkus lumus mengkumbah laman tu sorang2...akhirnye siap jugak...ini la hasilnyer....
budak 2 org ni dah bangun lak.....ape lagi mengecoh ar kat situ....




dah takyah berpokok2...letak batu2 jek udah.....eh ade satu pokok kat ujung tu....yg tu jek nyawa die panjang....so biar le die idup kat situ he he he




sempena raye ni kiteorg pacak le pelita due batang.....buat syarat gitu....teringat mase dok kat kuarters apartment dulu....nak pasang pelita tak leh, so kat balkoni tu aku susun lilin bulat kecit2 tu.....nampak gak cam pelita dari bawah wakaakakakaakak






dah 3 malam due badek ni dok balun main bunge api.....dlm takut2 tu nak jugak main ekekekekekeke
dayyan tgk jek la yeak...lagi setahun dah leh main gak....


ish mood raye dah ade...siyes dah takde mood nak keje ni....tapi kuatkan jugak laaa hati ni keh keh keh
korang pun sure same kan cam aku rase ni .....hihihihi








** tak mule lagi packing baju2 nak bawak balik kg....byknyeee nak kene kemassssss huhuhu












33 celoteh sahabat

tanam batu tu lg cantik,barulah moden kontemporari...i likeeee

August 23, 2011 at 9:21 AM

lawa taman ko tu lieya... weh aku pun sama p kerja pun xde mood asyik menanti hari jumaat...x sabar nak cuti dah ni... hehehe

August 23, 2011 at 9:25 AM

Pagi Lieya,

wah seronoknya ada tanaman...boring2 bila tengok tanaman sendiri terasa nyaman gitu...eh2 kalau dpt berkunjung kerumah lieya nie,alangkah indah nya.

August 23, 2011 at 9:29 AM

gigih betul akak tgk laki lieya....hehehehe....akak pn pencinta tumbuh2an leh la kawan...hehehehe

August 23, 2011 at 9:30 AM

nampak cantik dh laman lieya tu... gigih tul org tua tu..kihkih...

lieya.. akak ni bdn jer di sini... hati dah balik kampung tau.. hehe

August 23, 2011 at 9:33 AM

cantik suami lieya hoas taman tu...

tulah lieya akak pun tak sabar nak balik ni.. baju raya n baju basahan anak2 dah siap pack.. tinggal baju basahan mak pak je belum pack.. fuh..

August 23, 2011 at 9:39 AM

wahhhhhhh...

cantik jugak ek dah susun batu gitu.. gigih betui asben lieya..

psst! kalo asben ena la panggil org tua.. kompem merajuk 44 hari.. muahahahha..


ena suka la tengok anak2 lieya.. rapi je sepanjang masa.. :)

a'a mood kijer dha terbang.. mood raya dah sampai kg dah ni lieya.. hihihi.. nak nak tengok anak2 leiya main bunga api.. wahhhhhh.. mood berkobar2.. :)

August 23, 2011 at 9:42 AM

spesis laki ni suke kot ada taman2 ni hehehe, cam hubby akk gak la, suka tanam pokok, idup2 tp tu la cekeding je hehehe...tapi kan seyes ckp dah cantik dah laman lieya ni, simple tp cantik hehehe...

August 23, 2011 at 9:53 AM

tu yang best bila rumah ada tanah lieya kan..leh bercucuk tanam..he he he...aku pun..baik ler beli pokok bongsai..senang nak jaga..tinggal jer lah..keh keh ek he....tp buat camtu pun cantik gark.....nampak seri sikit laman tu walaupun kecik kna..janji mia mija pun leh join main kat situ..hik hih ik...

August 23, 2011 at 9:59 AM

rajin en. abg menanam pokok. tu ler lg cantik taruk batu dari tanam pokok kan lieya..

dulu masa baru pindah zana yg over dari en. abg zana. ni skrg dah x kuasa.. sume pokok2 kt laman rumah x terjaga dah.. huhuhu

August 23, 2011 at 10:01 AM

cayalah somi lieya ade bakat wat deco laman

August 23, 2011 at 10:17 AM

cantik nyer laman...walaupun kecik tetap nampak cantik......

atie pun mood raya dah datang nie...tak sabar nak balik kampung...bestnyer....

August 23, 2011 at 10:29 AM

cantik laman... laki sy xrajin berkebun tanam nie...so laman sy kosong jer..huhu

cantik batu putih tuh...
nak tiru idea la..hehe..

xsabar nk raya..he

August 23, 2011 at 10:56 AM

waahhhh cantik la sis laman tecit u tu....
mmg mood raya datang bila tengok dah terpacak pelita tu.....
bestnya.....

August 23, 2011 at 11:20 AM

Amboi Lieya digelakkannya laki dia yer..heheh..sabo je laa..

Cantik dan kreatif jugak hubby lieya tuh..nak gak laa dia bercucuk tanam tapi letak batu tuh dah cantik jugak.. :)

August 23, 2011 at 11:49 AM

tak sie2 menggigihkan diri...hasilnye..nampak cantik....
huhuhuhuhu...semangat nk raye le tu....huhuhuhu........

August 23, 2011 at 11:52 AM

cantik landscape walaupun kecik :D

August 23, 2011 at 11:57 AM

cantiknye..pasni buat kat umah ummiaqeef lak ek..hehe.. x buat ape² pun kat tanah tu sbb kete 2 biji parking situ, tayar pun lenyek tanah tu..hehe.. kalau umah sebelah² bole main bunga api ngan aqeef memalam. dia main ngan abah dia je..

August 23, 2011 at 12:03 PM

kelakar baca ceritani... akakpun kureng sikit bab pokok2ni... malaih sikit... keje yang adonipun tak berapa nak dikejeke...

August 23, 2011 at 12:13 PM

ahahah cantik dikk simple ke tuu .. akak suke .. senang x yah pokok2 ( akak nie x suke pokojk2 nie ekeke )

haaaaaaaa leh dah pacak pelita .. jadilahhh janji ada suasan nak raya tuu tgk main bunga api lagilahh ekekek :))

August 23, 2011 at 12:23 PM

Betullla...laman umah aku pun serabut dah dek pokok yang hidup segan mati tak mau.....la ni tgh tunggu indon potong rumput...pastu baru nak trim...

letak batu cam Lieya pun ok gak kan....bleh dicadangkan kat hubby ni

August 23, 2011 at 12:38 PM

tanam batu tu lagi santek..lagipun leh buat refleksologi....idea yang bagus!!

August 23, 2011 at 12:40 PM

weh ciput2 punya taman pun laki ko gigih nak tanam pokok ek... aku punya taman agak beso tak beso tu terbiar aje x terbela... tak herannya laki aku tu... hehe

tapi mmg letak batu nampak moden. cantek... simple tapi menarik.

August 23, 2011 at 12:46 PM

alolololo..!! cantekkknyerrrr lieya..! siap ada lampu raya tuhh! baru la feelllllllllllllll!!!

August 23, 2011 at 12:52 PM

lawo le hasilnyer...heeeeeeee

August 23, 2011 at 1:36 PM

good idea lah lieya...tanam batu pun batu lah janji cantek di mata n tenang di hati...wahhhh...pepandai buat peribahasa... yo lah kan...klu tgk pokok yg di tanam tu asyik rebah ke bumi jer kan sakit hati...klo batu kompom statik cenggitu jerk kan...x yah nak ssh hati klu balik kampung...klu pokok di tinggal lama2 nnti mesti kondem kan...hikhikhik....

p.s: mlm td baba firas siapkan mengecat...blh plak dia kata "hai..firas cpt lah besar blh tlg baba cat umah.." hoooo..ado ko?? klu firas besar sikit mau lah dia mandi cat wakakakaakkkkk.....

August 23, 2011 at 1:55 PM

kak wa agakkan usben lieya tu org panggil jenis tgn panas..tanam2 ni tak bape menjadi...

August 23, 2011 at 2:04 PM

cantik.. x payah siram... kang balik kampung x yah risau pokok kat rumah..

August 23, 2011 at 2:12 PM

rajinnya suami lieya..suami akak usahkan nk tanam pokok2 bunga tu semua, pndang pn idak..menchi!!!!

August 23, 2011 at 2:29 PM

bestnyer dah boleh hias2 taman rumah sendiri..

teringin nak ada kolan kat lama, bila la boleh terlaksana impian ni.. huhu

August 24, 2011 at 10:56 AM

eh rajinnya org tua itu..kuakakaka tumpang sekaki kutuk shah. eh xde la, mana der aku nk kutuk. aku nk puji nihhh, rajin laki ko lieya. brseri2 umah korang

August 24, 2011 at 11:37 AM

lieya tetiba je syawal menjelma.mood keja yilek.nengok laki ngan ank-anak sibuk main bunga api .bestnya.cantik tanam batu-batu tu., pandai je laki ko tanam batu ye.ekekek

August 24, 2011 at 2:35 PM

cntiklah bila dah susun batu2 tu....betul2 gigih suami lieya..rajin!

August 24, 2011 at 11:38 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy