Tuesday, October 25, 2011

ayam panggang lieyalatif....

menu kami mlm tadi .....kelaasss kan! malas2 masak aku siap gak ayam panggang ha ha ha....ni dari ari ahad ari tu, aku dah marinated ayam ni.....dok tegolek2 dlm esbok tu hah....dah janji ngan diri sendiri, isnin balik keje wajib bakar, tak mo mkn kat luar.....ha ha  ha..... gigih suruh en laki selongkar stor cari oven balik ....nak bakar pakai microwave mcm tak best..ayam tak 'kering'  nanti....so ni le hasilnyerrrrr....ayam panggang lieyalatif.....





 ni dah ready nak masuk oven....alah bahan2 aku simple mimple jek.....sos cili, sos tomato, kicap ABC, mayonis, sos tiram, madu, lada hitam, garam....aku perap ari ahad....mmg dah meresap gile2 laa bahan2 tu....pastu nak bakar, letak planta kat ayam tu.....sapu madu sikit.....nak efek berkilat kononyer wakakakaakak.....selalu aku buat ayam panggang versi rempah2...ni festime le buat versi madu....not bad gak!





pastu ko tabur le aksesori mcm lobak, kentang ngan brokoli yg dah direbus kejap....



ulang alik dok jenguk ayam dlm oven jek budak2 ni hahaahaha....tak sabar le tuu.....


ni le hasilnye selepas 2jam dlm oven......cukup sifat masaknyer!.....kulit yg garing2 tu menjadi rebutan.....
abaikan muncung kepak ayam yg aku lupe nak potong tu huhuhu




bukti...masak dengan cantiknyer.....tarik sikit jek dah terkulai paha ayam nih...


anak2! jom mkn...bukan senang mak ko nak masak weekdays nie huhuhu....
tgk mia! due2 paha hak milik die.....cait!




khusyuk!~



konon2 nak bagi sikit kat jiran sebelah sebab nak pulang mangkuk die.....last2 tinggal tulang jek budak2 ngan bapak budak bedal huhuhu (boleh lupe nak asing siap2 ..nampak noo rakus! ha ha ha).....bertangguh lagi aku nak pulang mangkuk jiran sebelah....hadoi laaa...




 "erm sedapp laa mama masak...esok-esok masak camni lagi yeak"...
amboi2, ari ni nak makan ayam sekoq!!...



eh, esok cuti.....hati berbunge girang, leh kepit cepit dak dayyan!~









** bos aku cuti dari arini sampai jumaat.....die sambut deepavali....so ape lagi!! KITE ENJOY!!~










37 celoteh sahabat

terliur aiiii

October 25, 2011 at 9:09 AM

memang mabeles la ayam panggang golek ko lieya.... cun jer akak tgk... sedapppnyaaa... leleh tau air liur akak...wakakak....dah ler lom sarapan lagik nie...

esok nak raya kat ne ko lieya???...

October 25, 2011 at 9:14 AM

Fullamak.. cayalaa Lieya.. curlast laa Lieya punya ayam panggang.. sedappp plak tengoknyaa.. :)

October 25, 2011 at 9:16 AM

perghhhhh
sekor tergolek ayam tu...

noted.
aku cilok resepi ko yerk..
he he he.....ada gark idea apa nak buat utk esok

October 25, 2011 at 9:18 AM

Wow...sebijik cam kat kedai....dah lama tak buat cenggini...nak buat lah....2 jam tu ko letak brp 'celcius ek...

October 25, 2011 at 9:43 AM

sedapnye. rupe pun mengiurkan ni. brape temp ni lieya

October 25, 2011 at 9:54 AM

hok alahaiii..sedapnye..mkn 1 family gitu..puas hatiii

October 25, 2011 at 10:05 AM

lieya.. siyes aku duk terliur dr smlm smpi skg.. ko mmg kn.. nmpk lazat gile..

October 25, 2011 at 10:07 AM

mak ai...ko buat aku terliur lagi lah lieya...aku kalu makan ayam panggang gni mmg aku main walk in kat ayamas...beli seekor...balik umah masak nasi jer...hehehe..tp takde yg makan nasi..makan ayam je lebih...sesekali masak weekdays apa salahnye kan lieya...hehehe...

October 25, 2011 at 10:09 AM

sumpah mengiurkan!

October 25, 2011 at 10:18 AM

wadussssssssss...meleleh nengok ayam kamo ni lieya...skali skala tekak layan western ni best gak kan...lagi2 yg homemade ni....pssttt....time ni dayyan tak mintak rase skit kah heheheh (&__^)

October 25, 2011 at 10:23 AM

fuhhh...syedap nye kak!!! ni yg wat nk g beli oven ni =)

October 25, 2011 at 10:50 AM

dapnyerrrr poms... nakkkkkk.. hahaha. aku hari tu nk buat nasi ayam mkn ngan ayam panggang la kononnya. tp mak ni x sbr, abis bgn je dah kul brapa kan. last2 aku goreng je cam biasa. sengal betul.

October 25, 2011 at 11:04 AM

terbaaaaaeeeek nko!!!
nk cuba gak la.. hihii..

October 25, 2011 at 11:20 AM

menariknya ayam bakar ni lieya... terus balik ni nak beli ayam sekor.. pehtu nak perap2 siap2.. esok tgh hari boleh bakar dan makan.. pergh.. mesti menjilat jari..

October 25, 2011 at 11:40 AM

sedapnye tengok dorang makan.....

October 25, 2011 at 12:21 PM

perghhhhhhhhhhhhhhhh..

meleleh dah ni.. osp!!// sabar sabar.. puasa..

ena aritu buat jugak tp sebelah jek.. tp nampak yg sekor ni lg syok plak.. kena terai ni..

ena aritu resepi blackpaper jekk.. tak buhmadu pun.. kena terai ni..

resepi please..

October 25, 2011 at 1:12 PM

terliur tgk ayam panggang lieya....sedap sehhhhh smpai menjilat tulang ni....tgk lieya buat ayam panggang cm teringin lak nak buat lieya salin resepi kat sini blh akak copy....hehehe....bestkan esok cuti leh guling2 ngn budak tecit....x saba nak cuti esok....

October 25, 2011 at 1:14 PM

sedapnye lieya...wanie biasa buat blackpepper je..nak try buat cam lieya pulak la...letak madu lagi ape ye?

October 25, 2011 at 1:38 PM

lieya ajak anak-anak je, akak nape tak ajak sekali.sedapnya lieya, carrot ngan kentang kat tepi tu mesti sedapkan. akak cop peha, buh madu sedap dan kilat, cantik.

October 25, 2011 at 1:38 PM

akak bagilah resepinya sekali oooo

October 25, 2011 at 3:27 PM

mlm td akk dah skodeng kat fb...hehehehe

October 25, 2011 at 3:33 PM

pergh!!! cantik berkilat ayam tu..

i likeeeee :)

October 25, 2011 at 3:46 PM

sedap giler aku tgk ayam tu..meleleh air liur..

October 25, 2011 at 3:49 PM

alahai... terliur den wei... lama dh aku tak buat ayam rosemary nih... tp tgk ko nyer mcm lg mengiurkan wei... uhuhuhui...

harus aku cube nih...

October 25, 2011 at 3:52 PM

walaweh..sedapnya lieya..leh buka bisnes gamaknya nie.

October 25, 2011 at 4:12 PM

best tue lieya..... masak pakej sekali harung ngan sayur.....cepat dan mudah....hihihi

October 25, 2011 at 4:15 PM

owh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

sebaldi air liur aku meleleh ni Lieya oiiiiiiiiiiiiii!!!

October 25, 2011 at 6:01 PM

perghhhhhhh sedapnya.....sy xpernah plak bakar sekor2 mcm tu...takut xmasak plus lama sgt nk menunggunya...2 jam tu.....

suka anak2 lieya mkn ayam bakar mamanya yer....

October 25, 2011 at 11:46 PM

belum penah buat ayam panggang ne..beli je penah.. boleh gak try ne

October 26, 2011 at 9:46 AM

simple tp nampak sgt sedap..masak ini je pon cukup kan..mkn nasi putih..

gua terliur babe..seriyes..hehe

October 26, 2011 at 11:02 AM

alahai...dtg nak ambik bau pun dah x sempat dah ni..uhuhuukkk....sedapnya ayam panggang....bebudak kat umah ni pun klu makan ayam panggang berebut nak makan kulit...haduii lah..dah le mmg gebuss gitu makin nak ternak lemak lah lagik...huhuuuu....x per lah esok beso pepandai lah nak pi slim world...kuang3!!

lama dah x masak ayam panggang...kene tunggu big boss balik baru blh buat ayam golek2!!

October 26, 2011 at 10:25 PM

sedapnyer......bleh try gak nie...

October 27, 2011 at 8:14 AM

mak aiii...along td dah makan..tgok ayam sexy ni terus lapar balik

October 27, 2011 at 2:59 PM

waaa k.lieya terliur hjr tgk ayam panggang golek akak ni... sedapnyerrr....

kak, minta copy resepi akak ni ekkk... ;d

October 27, 2011 at 4:32 PM

dok google ayam panggang tak perasan rupanyaa lieya latif pun buat ayam panggang.. errmm resepi yang simple leh wat nie... nyumm nyumm

October 27, 2011 at 10:47 PM
Anonymous

mcm kurang hangus lg tu..

November 16, 2011 at 3:25 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy