Friday, October 28, 2011

giggles baby store at puchong jaya



assalamualaikum semua (mood jumaat, kene sopan2 bagi salam dulu kikikiki).....mesti sume hepi bersemangat ari ni kan...yeler, esok dah nak cuti weekend ....same dengan le ngan aku pun....asal jumaat jek bersemangat nak bangun pagi gi keje ha ha ha.....meh2, kali ni nak cite pasal aku gi giggles kat puchong jaya ari tu.....eh die ade gak servis jual beli kat online tau...search jek laa giggles kat fb....




jenuh cari kedai ni, GPS vangang aku tu ntah mane2 die bawak.....seb baik sempat kejar mase....sbb mase tu dah pukul 5 lebih....kat sini tutup dlm pukul 6 lebih rasenye....




bende ni laa yg aku  meroyan nak cari sangat2 hahahahaah...dok tgk org dok tunjuk2 kat dlm group solid foods for baby kat fb .....aku kan pantang org promote bende2 best...meroyan jek ajak laki pi cari hahaha






harge rm46.90...member aku kat UK kate kat sane dlm rm6 jek....beza tul kan....masuk malaysia kemain di up2 hargenyer....




bende ni tuk letak bubur or puree yg di blend halus....so senang laa nak gi mane2.....takyah le berbekas bersudu bagai.....



yg holder die kaler biru tu, getah tau...senang le nak picit.....ade video aku suap dayyan kat fb....kat sini takleh nak upload ...aku mls nak convert format 3gp ....





haaaaa ....tgk dayyan mamam....hik hik hik...senang....tak yah bercedok2 bagai....picit jek...picit2 suap....picit2 suap...sonang!!




takde laa kejaan bersepah2 camni....gigih aku boh dlm bekas, bawak sudu bagai...suap dayyan time kiteorg outing, tak bawak kan bekal kang sian plak kat si gedek2 aku ni..dah le die suke mkn....pantang tgk makanan budak nie!...tgk! gigih aku suap mase ni dlm keter nie...


so meh kite dptkan SQUIRT di kedai2 berhampiran .....wakakakaakak....
(leh jadi model barang baby tak ha ha ha)





** yeay! ahad sampai selasa ni gi tiara beach resort...berkursus sambil cuti.....aku angkut hubby n anak2 sekali.....he he he








21 celoteh sahabat

waa...bestnya bercuti yerk....kami dok umah je lah nampaknya anak2 still blm sihat sepenuhnya n arini mama plak demam... (demam pun gigih lagik bw yerk...kikikiii)

aritu mcm nak belikan firas squirt tu...tp baba dia kata firas dah ada 4 btg gigi....nnti klu beli pakai kejap je..so,tunggu nxt bby lah nampaknya.... (uhuhuuu....ada lg kah..??? wink!!)

October 28, 2011 at 9:38 AM

kedai penting mcm ni cepat betul plak tutupnya...

October 28, 2011 at 9:38 AM

senangnnya lieya, kalau time akak dulu ada, mahu akak sambar satu, tak delah menabur-nabut time nak suap mamam. seronok bercuti sambil berkursus kat tiara beach lagilah bawak suami ngan anak-anak.

October 28, 2011 at 9:39 AM

uishh banyak keperluan baby kat sini kan dik .. huhuh rambang mata .. semua nak beli :)

aah lahhh memang berguna dan mudah benda nie .. aduhh mcm2 dah skrg nie .. semua memudahkan kita ibu2 kan :)
time akak dulu suap sudu biasa tulahhh .. tapi sudu plastik lah kan .. kalau travel x makan lah bubur nie , susu je :)

October 28, 2011 at 9:52 AM

hebat lah menda tu..x sabar nak beli..tp bila la agaknya kau nk ada bb nih..ahahahaha

October 28, 2011 at 9:59 AM

senang nya ada benda alah tu kan... mudah tuk di bawa kemana2 saja... syokknya gegek2 tu maman dlm keter... lapor sgt la tu...

syoookkk nya lieya leh gi kursus sambil berholiday gitu.... slmt brkursus sambil mkn angin yer...kihkih

October 28, 2011 at 10:11 AM

oooo.... igtkan utk sedut hingus. hehehehe... ye la, senang guna benda tu.. nnt ada anak, leh le beli..

October 28, 2011 at 10:16 AM

amboii...sonot sgt lah tu nk jmpa weekend..pstu g kursus cum cuti2 lah tu..kt tiara lg la bestt...

eh best la menda alah tu..dayyan pn kemain tetumpu mata dia kt menda alah biru tuh...

October 28, 2011 at 10:29 AM

mmg teruja plak akk ngan benda ni hehehe...ari tu g kat manjaku bangi, mak aiii double price dia huhuhu...senang-senang nanti nak g sana gak lah...senang kan lieya hehehehe...picit-picit suap kuikuikuik

October 28, 2011 at 10:39 AM

amboi2 ko memborong heheheh.... alang2 dh sampai kan apa lagi...

bagus tul lah benda alah tu ek... kene cari gak nih... simpan kang aiyan msk 6bln blh gune... tak yah la gune sudu2 bagai... mmg blh jd model squirt lah si dayyan bolat tu

mekasih utk info nih beb..

October 28, 2011 at 11:43 AM

Macam2 produk terbaru dipasaran skrg memudahkan ibu2 yer.. bagus laa..tuh senanglah nak suap dak kecik rambut pacak tuh.. :)

October 28, 2011 at 11:46 AM

kak wa lau jumaat je mood pepagi rs berat jer..sbb sok nak kena keje lg...

October 28, 2011 at 11:56 AM

senang kan bg makan budak cenggitu..... xder arr comot2 sampai ke lantai kreta sume kotor... hehe

October 28, 2011 at 12:01 PM

blog lieya tambah cantiklah skrg..

wah..senang ye ada gadget terbaru utk suapkan baby food..nak2 org yg selalu travel mcm lieya..

October 28, 2011 at 12:34 PM

menariknye squirt tu...senang nak bagi makan kalau outing...takde la comot2...nanti next baby boleh cari...hehehe

October 28, 2011 at 3:08 PM

gadget baby canggih ek skrg ni...bagus dan menyenangkan..

October 28, 2011 at 8:57 PM

untung la budak2 skrg kan.. seme benda canggih manggih.. tinggal nak beli jekk.. untung jugak sbb dayyan ni mama & papanya rajin melayan.. hihihi

October 28, 2011 at 9:50 PM

woh Lieya..! thanks for sharinggg...! memang berguna sesangat nihh!!!
tak yah susah2 nak prepare bekas & sudu bagaii.

Makin banyak la Dayyan makan lepas nih uhuhuhuh

October 28, 2011 at 10:25 PM

Kat tesco pun ada...brand pureen and brand tesco...tp taklah cantik mcmtu...ala2 botol susu tp hujung dia sudu...

October 29, 2011 at 6:23 AM

yelh, tgk bekas camtu mmg senang espclly kalau brjln jauh....

October 30, 2011 at 11:48 AM

penah nmpk signboard kedai ni lieya kt puchong yer.. bagus2.. leh la g terjah kedai tu. brg yg senang nk bagi mamam bb dayyan tu harus g cari.

November 1, 2011 at 5:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy