Monday, October 24, 2011

kisah sabtu kami 221011 ~ besdey bash!~

aissshhh....kiteorg ni, tak sah tak dok umah kalo weekend....manjang keluar jek....dayyan pun sampai dah paham peel family die ni.....ari sabtu ari tu, ade jemputan majlis hari jadi.....kawan hubby.....excited ar budak2 nie...ye laa dah lame tak gi besdey bash.....tapi sempat aku 'usik' nak gi besdey bash, study dulu...he he he....gigih anak dare aku study pagi2 ha ha ha....




mia study, mama main ngan gedek2.....ini budaaak pantang nampak spek aku, manjang capai pastu campak...adoiiii....makin kurang laa jangke hayat spek mama tu nak oiiii!



kul 1 lebih siap2....papa tgh touch up dayyan....


mak dare n anak dareeeeeesss he he he
sebok jek due org ni nak ber esedow jugak...siap pesan "mama letak pekat2 yeak" ha ha ha



kiteorg gi MPH alamanda dulu sat, cari adiah tuk 5 org punye besdey kids....pastu gerak la kami ke Alam Sari....



mama kemain baik posing ayu2...si gedek2 muke kerut semacam...rupenye tgh poo poo....adoiii die ni pantang masuk kete nak gi jalan, time tulaa die bikin 'kuih' he he he


sampai2 tgk ade clown...suke laa budak2 ni...nak kan belon..



tema ben 10...comel jek hijau hitam putih sane sini.....dapat snap kek ajek, besdei boy  taraaakkk.... kiteorg telepas cake cutting....


ade face painting.....mia mija nak buat, tapi ramai nooo...so mls nak Q lame2...


~us~


dayyan wif aunty fiona....hubby's officemate...kemain tenung lagi dayyan...aunty fiona cun sgt!




yeay!! mija dpt lucky draw....mia dah majuk time ni sebab name die tak naik hahahahaah



goodies bag...ops! goodies pail maybe?....kreatif kan?...


eskerim pun ade....


tgk air muke mia, still ade rajuk lagi hahaha....


alamak! gedek2 dah ngantuk laaa....jom balik!!


ops! kiteorg tak balik umah terus, pi puchong jaya dulu...beli barang dayyan sikit...tu nanti aku buat entry lain....nak tunjuk gejet baru .....senang nak travel dah ade bende tu...tak payah bawak tuppaware sudu bagai tuk bekal dayyan.....



esok ahadnye kami ke besdei bash lagi...tu pasal beli adiah sampai 5 bijik kat MPH.....tahun ni mia mija tak buat bash pun, aku sambut kat sekolah dieorg jek...lagipun mia mija dah last belajar kat Laman Cerdik tu...so bagi le kenangan manis sikit sebelum blah dari sekolah tu......






** penoh pasal status  bola jek kat wall fb aku......mau taknye...MU kene teruk yeak ekekekeek









21 celoteh sahabat

he he he....
rasanya lama dah tak baca pasal birthday bash kan..
hu hu hu...den terlepas 1...rugi kalau tak sure dpt jumpa korang...
tapi nak buat camner..last minit plan boleh tukar plak...

October 24, 2011 at 9:16 AM

Waduh lieya,jap kak nur dh tertinggal a few entries dari blog lieya...huhu...

Kak nur gelihati tengok gambar dayyan yg kat bawah tu...cute ngan rambut berkerinting.Lieya,walau anak dh 3 lieya masih maintain gitu...jeles tau kak Nur!!Hehe...cantik lieya nie...tk rugi bersusah payah jaga badan.

October 24, 2011 at 9:37 AM

hehe.. sukekan klu weekend dapat gi jalan2...bosan gak dok umahh lelama ni kan... baik gi ronda2...kihkih...
akak pun dpt undangan besday besh kemarin... anak kawan...
dayyan tgk acik tu sampai nak sembul biji mata... isk2.. klu tgk acik nomi nnt acik gigit pipi tu x nak lepasss... hehe...

October 24, 2011 at 9:39 AM

samalah ngan ktiorang lieya...weekend mmg rasa nak kuar jejalan jer..bila dok umah mula lah sorang2 tarik muka....aku lah dasar pemalas nak snap gambar ...so paham2 jelah...best lah dayyan..sporting giler..kecik2 dah faham perangai apak mak ngan kakak2 kan..hehehe...

October 24, 2011 at 9:54 AM

dayyan lau mandang org mmg besau je mata dia erk...

October 24, 2011 at 11:18 AM

suka tgk pic dayan menguap.. comei je... geram dengan kegebuan dayyan.

October 24, 2011 at 11:40 AM

wah..smpi 5 eh..apapun creative betullah goodies pail tu..hehehe..

October 24, 2011 at 11:52 AM

dah mcm kembo dah mia n mija nih..dayyan lak rambut kemain pacaknya..tu seb ayahnya x pacak rmbt gak hehe..

good idea la msk dlm baldi kecik tu..x penah dbuat lg

October 24, 2011 at 11:55 AM

mmg lain dari yg lain lah...
dpt 'goody pail'...
tersenyum i tgk dayyan buat muka masa uols nak balik tu....
sis, suka tengok u....
maintain je body slim melim...
padahal anak dah 3 tu....
respek aa kat u...

October 24, 2011 at 12:11 PM

dayyan makin bam bam.....suka betul atie tgk...tambah plak kalau tgk video si dayyan yang akak buh kt fb...geram sangat2......nak kisssss skit....hehehhe

October 24, 2011 at 12:40 PM

encem lah dayyan ni....geram jerk tgk muke die tu......cm nak gigit2..hehehe....

October 24, 2011 at 12:48 PM

budak2 kan..memang cepat terasa hati...

October 24, 2011 at 12:58 PM

bestnya tgk besday party tu.......meriah n menarik.

October 24, 2011 at 1:19 PM

wahhhh...sonoknya dpt gi jalan2 ek...kami t'kurung dalam 'sangkar emas' uhukkksss....

goddie pail tu mmg kreatif lah lieya..suka plak tgk...astik dpt goddie bag je kan...sesekali dpt lain dr yg lain syok jg...:)

October 24, 2011 at 2:49 PM

tak tahn mia mija siap pesan kt mama suh buh terang2..hahaha pndai bergaya cm mamanya jgk.

October 24, 2011 at 3:57 PM

wah berwajah baru belog ko.. lama tak singgah.. adeh!
nampak ko load kat fb.. rajin ko ek wat entry sama ngan kat fb... awww mama mmg sokmo gojes! perrgghhh cara dayyan nengok org mmg tembusss... lebat woo rambut dia.. cun wooo!!

October 24, 2011 at 5:49 PM

hehe..
syok ek layan besday bash..

ena pun sama.. baru lepas layan anak dara sorang tu sambut besday dier kat tadika.. kasi sonot2 ngan kawan2.. tahun depan dah darjah 1. tak de dah kenangn gitu ngan kenkawan sekelas..

October 24, 2011 at 9:38 PM

ice-cream zone..
interesting.

October 24, 2011 at 10:38 PM

wa...banyaknya jemputan birthday bash awk lieya...penuh wekeen awk ngan jemputan birthday yer...

si gedek2 ni makin ensem n comey....

October 24, 2011 at 11:02 PM

Amboi dayyan siap kena dandan lagik oleh papanyaa yer.. pacak gitu.. comei jerk.. :)

October 25, 2011 at 8:58 AM

comel mia merajuk, alo alo, sikecik tu dah ngantuk cian sangat. rasa nak cubit pipi dia.seronoknya gi birthday party..

October 25, 2011 at 1:43 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy