Monday, October 17, 2011

sabtu kami nan indah.....

tak hagak2 tajuk ~sabtu kami nan indah ~ ...mauu tak indah sebab tak yah masak....ha ha ha...dah le weekdays mmg tak masak, weekend pun aci ngelat......tu le, beras satu tong tu dah bakal nak dikunjungi kutu dah tu pasal dah lame tak masak..setakat gune segenggam dua jek tuk bubur dayyan...adus!!....meh layan kisah kami 5 beranak di ari sabtu.......





budak kecik ni dah 'paham' bile nak gi jalan2....terhangguk2 hayun kepale kalo suke....dah mcm jepun dah hahahaahahahah


rattle tu die dah pandai main....goyang2 dengar bunyi loceng dlm tu....pastu bantai isap kepale ladybug tu wakakakaakakak



sempat ajek sebelum naik keter, layan buai dulu kak mija ni tau!


 kak mia gediks.....aku tgh berkira2 nak cantas rambut mia tu....lepas mandi kusut, bankrup aku kene standby perapi rambut ....kalah aku hah!




permata hati bonda....cewah !! kah kah kah 



jom jalan2!...


syg gedek2!!~
cian dieee...ngan mama kene gomol, ngan papa pun kene gomol...ngan kakaks jgn ckp laa .. sokmo kene gomol he he he....


mama ngan dayyan gedek2...kakaks dah eksen skrang, tak mo dah amik gambar.....nyampah!


kerja2 kunci umah sebelum kuar mmg tugas en papa laaa....hak hak hak.....


tgk ar, org dah sound soh masuk keter pun, masih aseeeek ngan buai die.....tinggal kang baru tau!!


gedek2 ushaa line....
*rilekss dayyan, ko dah besar jek esok, dieorg tu turun tahkta.....buaii tu dayyan yg punyaaaa!! ha ha ha...




kelam kabut pakai kasut bile suare tarzan maknye dah keluar...
kalo tak, elokkk rileks bersidai kat buai.....hadoi laaa!




sempat gak posing kat buai yeak....


erm...sedap ni....lain dari yg lain rasenye huhuhu


budak susah senyum skrang ni dah pantang kene agah...nyengih manjang....dulu susah woo nak buat budak ni senyum....





jejake perasan...pantang nampak cermin!!


alah kiteorg gi lepak kat JJ jek hahaahaha....beriya ckp mcm nak gi jauh2 jek...


ni haaa layankan minah ni sibuk nak sushi...nak sushi....konon nak gi zanmai, tapi mlsnye nak gi sunway tu.....lain kali le mia yeak....



suke hah dpt mkn sushi...ade geng aku gak hah hantu sushi huhuhu...dah besar sok, leh kuar soping same2 ngan mama kan .....pastu gi mkn sushi kan mia....huhuhu


tgk mia, siap slurrrpp lidah lagi hahahaaha.....


amik le ape ko nak mkn mia....


aku ngan mia jek bantai mkn betul2...papa amik baru jek laa ha ha ha


saje kaco dayyan....beriya papa ajar gune copstik keh keh keh 


takoyaki jek laa papa leh layan pun kalo kat sini....


e'eh telelap dah budak ni he he he


pas jalan2 beli barang sikit , kiteorg gi melawat newborn baby....baby adik angkat aku ngan hubby nie.....sgt comel...putih melepak.....nanti bb aqeel leh kawan ngan abg dayyan yeak....


pastu kiteorg singgah alamanda jap....nak cari barang aku ....tukar pampers dayyan siap, pastu suap die mkn...kene bawak bekal, dayyan skrang suke mkn....so layan kan napsu die tuu, bagi bam2 sikit lagi he he he


dah siap magrib sume, kiteorg kuar dari alamanda terus ke chaiyo bistro, si mia nak mkn char kuew tiow rambo plak...layaaaaan kan jek laaaaa.....licin sepinggan ha walaupun pedas...



tu le kisah sabtu kami.....kul 9 lebih baru sampai umah...






** eh, okey tak layout baru aku nie...puas kan tgk gambar besar2 hahaahaha.....simple jek gitu....header gak aku tak tukar2 lagi ni ha ha ha.....









24 celoteh sahabat

geram tul aku tgk si dayyan tu,rasa nk geget je peha dia yg gebus tu... tak sbr aku nk tunggu anak aku besar camtu..
sonoknyer 1family gemar layan sushi.. nnti aku nk try la ajak laki aku gi situ... tp kene tunggu aiyan sihat tul

October 17, 2011 at 9:21 AM

bessnyer ada buaian kat umah....samalah kita together2 makan sushi...dak dayyan tu lak makin cumil geram nengok...

October 17, 2011 at 9:37 AM

kemain lg suke ati bini tarzan tak pyh msk ek.. hahaha, suke ati sbb nko gelarkan diri bini tarzan gak.. sama la kite, kdg tu Alya gelar ai ibu singa mengaum.. ;-p
pak die la yg mandai2 tu, x psl2 bdk tu dh ikut..

apepun, ari minggu la mau rileks la kan.. hihihi, geram seh tgk pipi dayyan yg cam apam mekar tu!!!!

October 17, 2011 at 10:09 AM

dayyan dah kena agah baru nak senyum yeh...br tau dia senyum tu comel hehehe....
syok tgk dayyan mkn...anak akak gak tak mo mkn lani huhuhu...susah ati oooo

October 17, 2011 at 10:14 AM

bESt2 kak layouT baru..puAS nenGok gaMbo..naMpak sumE lobang idong ekekeke...

daYyan ikot akak nih.. panTANg jPe ceRmin miahahahhaa...!!

October 17, 2011 at 10:28 AM

kami kene rela dok umah jer every weekend smpi baba abis kursus....redha je lah...ngeeee..

haishh..sama jek dayyan ngan firas ni ek...dulu payah beni nak suruh dia senyum or gelak2...la ni pantang agah sikit hamboiii....t'kekek2 dia gelak....

best arr layout baru ni....gmbo beso mataku pun beso gak nengok gmbo budak2 comel kat sini.... ^______^ pssstttttt....bila header mau tukar???? :P

October 17, 2011 at 10:54 AM

sama la lieya..jejaka perasan jugak anak aku tu..pantangg tgk cermin...menyeringaiiii nengok muka sndiri...

October 17, 2011 at 11:08 AM

suka tengok rambut pacak dayyan tu sis...sesuai plak dgn wajah comei dia tu....
pandai si anak dara u layan sushi ek...gud girl...mmg leh geng dgn mamanya :)
puas berjalan uols seharian tu :)

October 17, 2011 at 11:19 AM

sukenya lieya n the gengs keluar berjimba2 weekends yer... bersuhsi n mkn sate lagi....tah2 lagi si dayyan tu nampak semngat tul akak tgk nak g jalan2...hehe.. makin ensem lak akak tgk dayyan tu...

kakak mia n mija lak mcm kembar jer akak tgk... comey... suka akak tgk buaian tu...

October 17, 2011 at 12:00 PM

ehemm ehemmm...

* kalau tak cakap tadi, mmg tak perasan. tapi bila tengok2 balik...terus perasan.

rujuk pic 1st mia pegang sushi....memang kompom kaler kicap dlm piring mia sama ngan dalam botol nitsume tuh. big big diff dari kicap soyu yg sebelah tu...

p/s:: patut happy semacam kan? lalok???? wakkakakakaaaa

October 17, 2011 at 12:38 PM

ha ha ha...vavi lysot!!....

wey betul...aku mkn hak soyu jek.....ha ha ha ha.....

mmg siot korang!!

October 17, 2011 at 12:39 PM

ya ampun...nak jugak kaki tu masuk dlm mulut..hahahaha

October 17, 2011 at 1:15 PM

amboiiiii
budak gedek2 tu.
geram jer dia tengok kakak2 main buai yerk..takpe dayyan..sikit hari jer lagi tu...siap ler nanti.....kakak pakat tengok jer nanti.....

bagus aarrr mia
ko mmg ada geng nanti lieya..
mia suka sushi..so senang nanti bila shoppings sesama
leh gi makan sushi sesama plak..

October 17, 2011 at 1:20 PM

haa ske la camni...bnyk gambo...ceria jek...hikhik

October 17, 2011 at 1:20 PM

jambul dayyan mmg terbaek wok...hehehe..suka lah ko ada geng layan sushi kan...hehehe

October 17, 2011 at 2:07 PM

layout baru, simple n light for loading..... smart

masz pon sabtu kuar gak, so x jadilah masak2 kat umah.. haha

October 17, 2011 at 2:17 PM

wah2 dikkk x terkomen akak nie ..
semua menyeronokkan ! .. :)
sampai dayyan tertidur keletihan nie ekekekke

October 17, 2011 at 2:21 PM

comei rambut dayyan....sy nak simpan rambut Kimmy biar macam dayyan jugak laa......

comei laaa buai buat cam tue....yang tapak untuk buai beli kat mana ye???

October 17, 2011 at 3:01 PM

Waaaaaaaaa.. nko terjah SUSHI KING LAGI Lieya..?? aakakkakak. aku plan nak terjah gak minggu ni sempena bonanza RM2 tuhh.. kena gi awal aa.. kalo tak sure penuh!

Weh apsal aku nampak nko kecittt jekk..? ni yg makcik jelesszzzzzz nih isk isk isk

cantik layout baru ni.. baru aa semangat sket nak update blog ari ari heheeh

October 17, 2011 at 3:31 PM

comeinya dayyan.. rindu kat dayyan lama x jmpa dia. nnti jmpa nk gomol dayyan puas2.

poms, aku suka tgk ko pakai tudung mcm tu. cntik la sesuai ngan ko

October 17, 2011 at 4:30 PM

Wahh sakan berjalan yerk lieya.. Dayyan pun dah pandai ikut mama dia gi jalan2.. elok aje dia..yer.. tak buat perangai bagus gitu.. Geramm betul ngan dayyan.. :)

October 17, 2011 at 6:19 PM

nak sushi....feveret akak n anak2 jugak tu...hu.hu.hu....

bestkan asyik mkn kt luar, akak ni mmg merangkap tukang masak profesional dh lieya...si suami tu kalau p mana sanggup brkejar blk semata2 nk makan..nyampah...menci...

October 17, 2011 at 6:27 PM

first cantik rumah baru(blog) ko

kedua tudung ko menambat hati akak.cantik.

sushi tidakkkk, ko satu kepala ngan anak akak.

kenapa ko kurus sangat ni, apasal dorang bertiga kacau ko ye.kah kah .geram nengok mata siadik tu.

October 17, 2011 at 9:55 PM

tiap2 minggu dpt bersantai2 cenggini dgn anak2 memang best..harap2 tahun depan dptlah merasa keluarga kami bersatu kembali mcm dulu2..

October 19, 2011 at 4:34 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy