Tuesday, October 11, 2011

murtabak singapore berlayer2....

nie kisah minggu lepas....lame ha baru nak up dalam blog....he he he......kiteorg kalo ari keje a.k.a weekdays mmg tiap mlm kuar pi cari dinner...aku masak weekend jek huhuhu....sila jgn contohi aku ha ha ha........dayyan pun dah masak pangai family die.....mlm jek sure keluar....die pun kemain terkinja2 kalo bawak naik keter ekekekeekek....so mlm tu kiteorg pi mkn murtabak singapore....mls nak mkn berat2 ....

*
*
*
*
*
*
*
*
V

kiteorg gi mkn kat bangi ... dekat2 ngan petronas seksyen 15 (berdekatan poliklinik UKM).......biase sini le pun kiteorg lepak kalo nak mkn murtabak sedap....



papa punye 3 layer tea....rase cendol...pelik bagi tekak aku huhuhu....
si mija sejak ade semput mmg dah lame aku pantangkan ais....so minum milo suam sudah!




yg syoknye kat sini, ade telur pindang...peberet aku nie wey.....kat situ jek mkn 2 bijik (share ngan mia mija) pastu tapau 2 bijik bawak lik umah heheeheh....


ni plak kuah murtabak....kuah timun ngan kuah dal....


tu diaa dah sampai....kiteorg murtabak 2 layer.....ngan roti tisu....mia mija dah mkn nasi kat umah....kebetulan kat opis buat potluck aku ade tapau nasi jagung....dieorg dah mkn semangkuk...tu yg order roti tisu jek kat dieorg.......



sedap! daging byk....tu pun nyaris2 tak abis....ko tolak aku, aku tolak ko...last2 papa gak abis kan hahaahahaha...takpe pa, org lain ade6 packs kat perut....papa ade 6 layer....lagi hebat woo!!  he he he


budak ni antu telor....suke die mkn telur pindang nie.....


roti tisu kat sini pun sedap..aku penah mkn kat mamak, kureng sikit....kat sini berase planta n gulenyer....garing maintain jek.....tu yg sedap tuh....


licin sudaaaahhh!!~


si mia mkn roti tisu ade laaa 3-4 gigit..selebihnye dok hirup kuah dal...3 kali tambah kuah dal die hahaahahah.....pelik ko ni mia!



my lil gedek2 dah start nguap2....so jom balikk...perut kenyang hati pun senang!~


sape2 gi sini nanti bace menu roti die yeak...mmg lawak...ade roti canai i love u la, roti canai kawin la....mcm2 laa...tak sempat aku nak snap mase tu.....







** semalam dah pass canvas photo kat dr kham...yeay!!~









22 celoteh sahabat

Sedapnyaa tgk murtabak tuh.. besar plak tuh selalu tgk yg empat segi jerk..

Mmg rasa tea layer..cam rasa cendol sebabkan air gula tuh.. hehehe.. tapi akak suka.. :)

October 11, 2011 at 9:07 AM

hoohooo...rindu ngan murtabak b'layer2 kat kedai makan ikan bakar malim....xpa2 sat lagi I pindah sana semula tungguuuuu.... :)

October 11, 2011 at 9:16 AM

mcm jenis roti ada yer...hari tu balik Muar ada restoren jual murtabak JD tak silap. Org kata murtabak SIngapore.Kak Mimi pernah review. Punyalah ramai orang. Next time nk cuba

October 11, 2011 at 9:34 AM

nmpk sedap..kalo dee mkn pun kena share kot..hehehe..

October 11, 2011 at 9:51 AM

amboii kemain nama murtabak tu lieya... made from singapore ke... hehe... memang sedap kata ko...

kat penang ni ada muratabak besa2 ja... yang berlayer nan ado...hehe..
murtabak telur berbasuh ja ada tp yg bulat tu ja... hehe

October 11, 2011 at 10:06 AM

me too peminat teh layer tu...shedapp!!...tak berani nk rasa telur pindang tu...tapi u cakap sodap nak cubalaa hehe

October 11, 2011 at 10:30 AM

kat bangi mcm2 kedai makam ado kan..

October 11, 2011 at 10:40 AM

same la kita lieya, hujung minggu jerk masak, tu pon kalu xder pape aktiviti luar.... haha

October 11, 2011 at 10:43 AM

kemain besar murtabak tu lieya.. mmg ada adegan tolak menolaklah..

October 11, 2011 at 10:44 AM

wah2 dikk sungguh kejam !
pagi2 mata akak di jamu dengan murtabak , singapore mari lak tuu huhuhuh .. sedap tuu dik ! ,..
yg mesia nie punn jarang makan huhuh

yg tinggi melangit tu roti aper erkk alahh dah lupe .. rajin gak akak order :)

bukan main dayyan makan sampai ngantuk ! ekekke cumei je ..

October 11, 2011 at 11:00 AM

Choppp...kat mana tempat nie lieya...aritu dok lalu2 ader nampak kedai nie...tapi luper sudaa...haruss mencarikk nie...aii like murtabakk....singapore punya memang best...lain dari lain

October 11, 2011 at 11:07 AM

wesss lieya..akak suke murtabak singapore ni...bangi kat ne tu, nak terjah gak ni hehehehe...inti kaya ngan daging tu yg syurga tu ekekeke...adusss dah ngidam hukhukhuk

October 11, 2011 at 11:48 AM

aku pestime mkn murtabak spore kat bangi la lieya. tu pon mimi yg bawak. kalo x..mmg aku x tau. mmg sedap la murtabak spore. raya hari tu pon aku ada pi terjah lg kt situ. x tau la kot kedai yg sama ke tak ngan yg ko pi nih.

October 11, 2011 at 11:53 AM

akk pun suka telur pindang

October 11, 2011 at 1:34 PM

huwaa..rindu kat org singapura..eh!

dah lama tak lepak2 kat mamak2 sampai jauh2 malam.. =P

October 11, 2011 at 2:14 PM

eh...nie murtabak yang pemes tue ker.....nampak sedap.....nak sikitttt....hehhehe...

owh kak lieya suka telur pindang yer...atie tk brapa sangat....pernah cuba dulu...dia mcm ada rempah sikit....

October 11, 2011 at 3:11 PM

alaa aku pong msk wiken jek...wanita berkerjaya mmg cenggini la...(padahal mls...kenss...hekhek)

October 11, 2011 at 3:24 PM

murtabak spura mmg best....hu.hu.hu...trliur la tgk...

October 11, 2011 at 4:14 PM

dah lama tak makan murtabak, jadik lapar plak petang buta ni. teh layer tu tak pernah rasa lagi. suami akak boleh wat teh layer, kang dia tolong mak dia niaga roti canai, ada gak orang order teh layer cam tu.


hua hua hua lapar.

October 11, 2011 at 4:21 PM

perrghhh terBAEK punya martabakk!!

Roti tisu tu kalau kena yg buat sedapp memang besttt!

October 11, 2011 at 8:54 PM

wat tea layer... sedap woo!! eh makan telur pindang ngan kicap? budak2 macam2 daaa... nampak menarik mertabak tu...

October 11, 2011 at 9:06 PM

sedapnyaa..me lak dh mls nk kuar mlm...jrg sgt psl kalau balik umah cfm penat..so masak jer apa yg ada..:)

October 11, 2011 at 10:36 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy