Monday, June 18, 2012

main layang2 di pantai klebang, melaka




assalamualaikum semua...salam isnin...salam israk mikraj dan salam hari bapa......(berapa byk salam daaaa he he he).....amecam weekend korang?...mesti masing2 dok sibuk belanjek en laki mamam kan....aku pun saje2 belanjek en laki mamam ....suprise kan die ngan sikit adiah....tu nanti2 laa aku cite yeak....malas tol nak transfer gambor dari iphone pagi2 nieh......sempena ari isnin yg penoh dgn monday bluesnye ni jom layan gambar kiteorg mase dok lepak2 kat dataran 1 malaysia, pantai klebang, semoga ilang laah roh monday blues seperti layang2 berterbangan di udara nie...ececewah!.....dah lame dah gambo ni, mase aku balik melaka sepupu en laki kawin ari tu.....


*
*
*
*
*
*
V


malas nak tukarkan seluar so dgn gaun2 gi lepak main layang2 heeheheheheh





haa pilih2....tgk karakter budak2 ni pun dah tau ape pilihan dieorg....mia yg ala2 ayu tu pilih layang2 mermaid...si mija plak yg ala2 ganas tu pilih layang2 sotong .....





syok main layang2 kat sini.....tak yah le ko berhempas pulas kembang kempis perut lari tuk naik kan layang2 tu....angin kat sini kuat gile.....ko baling jek layang2 tu ke atas, pastu ejas tarik2 sikit terus layang2 ko naik berterbangan.....dijamin kalori yg terbakar tak sampai 200 kalori pun hahahaahah



posing ngan layang2 yg telah berjaya dinaikkan oleh papa....





papa naikkan cik sotong plak....





hohohoho gedek2 takut tgk the giant angry bird!!!





tinggi kemain cik mermaid mia...si mija dah sound awal2 jgn naikkan tinggi2 cik sotong die hahaaahaha...takut le tuw!




tup2, naik sotong2 lain berterbangan di udara....





hamik ko! ade 3 ekor sotong naik hah...terus si mija ckp turunkan cik sotong die.....aku tanye laaa kenape...die kate takut sotong besar2 tu 'musnahkan' sotong die....ha ha ha....hampeh la ko mija....




layang2 ikan ni jek tak naik berterbangan....sikit jek naiknyer...berat sgt kot...tapi kaler die sgt cantik kan....




enjoy tak tgk layang2 yg cun2 nie...hope monday blues korang pun sudah berterbangan mcm layang2 nie.....
pes no wo peeps!!





(video dayyan main ball buli mama)






** semalam petang kiteorg gi banting cari kerepek2...stok tk kudap2 sendiri ngan nak cari stok tuk di pos ke UK (abg ipar dok sane) ....kerepek pisang langsung takde...3 kerepek house kiteorg pergi tapi mmg takde stok.....mintak maap le org UK....kerepek pisang yg disira jek dpt cari.....next time kami pos lagi yeak....







28 celoteh sahabat

santek semua layang2 tu...comel gambo dayyan dgn angry bird hehe

June 18, 2012 at 9:11 AM

wahhhh bestnyer...bdk2 mmg ske ek...lg2 duk tepi pantai gituw...hikhik...pastu mkn sekim la...cendol la...coconut shake la...perghhhhhh mmg x terbako la kalori2 d bdn ek....kui3

June 18, 2012 at 9:35 AM

mcm2 pesen layang² sekarang ni ekkk
cantek² plak tue
tgk best jer ur kids enjoy main layang²

June 18, 2012 at 9:53 AM

bestnyer... mcm2 layang2 ada... seronok betul mia mija nngok segala layang2 tu...
tp tak menahan mija tkt beno sutun dia rosak hehehe...
apasal ensem boy tkade layang2 hehehe

June 18, 2012 at 9:57 AM

cantik plak layang2 sotong..eh lama giler lah aku x main layang2

aik..abang gedek2 takotss angry bird..kui3

aku rasa ada konspirasi la pisang2 ni..kt sini pun aritu seluruh kompleks pt raja tu x de kepek pisang tauu..isk isk..

tp aku pg paso sabtu pg ada lak..ni nk gadohh ni cr kepek pisang ni..nnti nk raya msti nk naik harga la tuuu

June 18, 2012 at 10:01 AM

cantik plak tgk layang2 yg warna warni tuh.. nak2 ikan yg beso tuh.. berat betul la tuh smpai x nak naik.. hehe..

comel giler muka dayyan yg takut ngan layang2 angry birds tuh.. rasa cam nak cubit2 pipi tu.. geram..

June 18, 2012 at 10:10 AM

mmg seronok tgk layang2 b'warna warni kat pantai 1malaysia ni.. ari sabtu aritu lia pegi jugak kat klebang sbb t'ingin nak minum cendol..fiqa kemain pujuk baba dia beli layang2...tp mama x larat nak tunggu kat situ sbb cuaca panas sgt & dah x larat juga nak beli layang2 sbb 10x dtg 10x kali juga beli layang2 baru.... :)

June 18, 2012 at 10:20 AM

waaa seronoknya main lelayang kat kelebang.....g x muzium kapal selam tu dah dekat kelebang tu.....kenapa x g kilang kepek kat banting tu kilang tu dekat dengan umah mak mertua kita.nanti nak beli rojer ki hokey...

June 18, 2012 at 10:24 AM

macam2 jenis layang2 ada. dayyan pun sama sibuk nak main ye?

June 18, 2012 at 11:07 AM

cantiknya layang2..haha kelakar lak tgok dayyan takut kat giant angry bird tu...keciann asyik kena dera jekk..haha

June 18, 2012 at 11:09 AM

wah... cntik bwtul layang2 tu... mcm2 ada n colourfull

June 18, 2012 at 11:24 AM

macam2 jenis layang2 ade...cantik2...dayyan tak main layang2 ke?

June 18, 2012 at 11:39 AM

Cantik laa layang2 tuh lieya.. besar2 plak tuh.. nyaman jerk tepi pantai.. walaupun panaskan.. :)

June 18, 2012 at 1:06 PM

rasa ringan kepala otak ni kejap tengok layang2 tu terbang..... hehe
meriah...

June 18, 2012 at 1:08 PM

terus teringat janji si pakwe utk belikan layang2 utk anak dara dia, sampai ke sudah tak beli lagi

June 18, 2012 at 1:21 PM

ekekekk kenapa ngan dayyan tuu
takutkan angry birds ke ekeke
lucu wajah dayyan
seronoknyeee lieya
kalau anak2 akk nie harus x nak balik
ada can pakat2 suh ibu dia beli layang2 macam nie huhuhu ;)

June 18, 2012 at 1:51 PM

rajin nko singgah pantai klebang ekk!!
meriahnye tengok macam2 patern layang2 ada.. angry bird pun aderr ahahahah! plus crying bird pun ader ekekekekekeke!

June 18, 2012 at 2:08 PM

Tepi pantai angin kuat senang je naikkan layang2.,cutenya muka dayyan cebikk

June 18, 2012 at 2:14 PM

Bestnya...ni bukan anak je syok, mak dgn bapak die yg melebihi main nnt...hehe..

June 18, 2012 at 3:12 PM

seronok wehhhhh...

kami pun ske main layang2 ni tp sbbkn duk hutan belantara so duk diam2 aje kt umah hhhhaaa...

kalo ada peluang nk bawak anak3 ke pantai jugak main layang2..

June 18, 2012 at 3:14 PM

seronoknya 2m tu main layang2....akak suka pntai klebang ni cz kwsannya lapang n layang2 pn mcm2 bentuk......

June 18, 2012 at 3:47 PM

shantek2 la layang2 die..!!!
gabak2, kalerful2!
cam ada festival plak ek, heeh
dayyan awat tak pau mama beli layang2 jugak? ;)

June 18, 2012 at 4:02 PM

syoknya main layang2...yg sotong tu menariklah..kat kepong pun ada..tiap2 petang..kat taman metropolitan kot namanya..tepi MRR2..

June 18, 2012 at 5:01 PM

mcm2 layang2 ada kan.. bestnyer..

June 18, 2012 at 7:35 PM

wah best2dayyan auntie tu suke mencebek jer yek...mia & mija tu dah macam kembo dahkan...

June 19, 2012 at 5:55 AM

wa bestnyer dpt men layang2 mcm ni.... slm kenal n dah follow u 178

June 19, 2012 at 2:34 PM

besnyee dapat pi main layang2...yg best tu tang dayyan tuu..nanges ngan angry bird..hehe

June 19, 2012 at 10:07 PM

cantik gila layang2 sotong tu kooo..
kalu aku kat situ, bukan hardy yg main, aku yg takeover.

oh gedek2.. comei je ha dgn muka cebek takut... keh keh keh...

June 20, 2012 at 9:17 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy