Tuesday, June 26, 2012

MIJA ~ smart reader kids sports day 2012


salam selasa semua.....arini tak mo membebel byk2 sebab gambar byk giler ekekekeekek (kuasa tamak telah melanda!)...ari ni jom aku bawak korang layan gambar n kisah mase mija beraksi tuk sports day die.....kali ni lain la sikit sebab pes time join smart reader kids sports day.....dulu mase kat laman cerdik buat kat dlm dewan....sesak n 'tak bebas' sgt.....tapi yg bagusnye tak panas ....tapi smart reader buat kat padang...so tak le sesak n bebas sikit keadaan tu.....cume dpt le vitamin free dari matahari heeheheheh....jom la layan gambar yg ade...aku tepek tak sume pun....byk2 aku letak kat FB......



*
*
*
*
*
*
*
V


sebelum pergi biase laa harus kene amik gambar dulu....korang tgk adik diva tu...mood die kan ngalahkan retis, mane leh amik gambar ramai2 nie...ngamuk2 tak nak wakakaakakakaakak




walaupun kuar umah dah pukul 8.15, tetap singgah pi bekpes kat mamak....dlm hati doa jgn le lambat anta mija nanti huhuhu...isi tangki atlit dulu....

 




 mija tak mo mkn byk takut sakit perut time bersukan so kaco nasi lemak mia jek laaaaaa






haaa jage! jage!...budak kicik ni kalo die dah nganga camni maknenye die nak rase ape yg ade atas meja .....

 


 selepas mkn mcm ala2 nak dilanda tsunami, sampai kiteorg kat padang komuniti kejiranan presint 9 pukul 8.35...tak lambat pun kiteorg...legaaaaaaaaaaa...... tgk adik diva tu, tangan tengah kepit capati, dari mamak sampai ke padang die kepit capati tuh wakakakaakak




kemain ngan sunglasses!
 


semua org dok pakat tgk die hahaahahaha.....dah le muke ala2 eksen gitu!

 


mija dah ready ngan frens yg lain...

 


ade 3 team...blue, yellow ngan green team....mija dlm blue team....

 


ekceli ni gabungan antara smart reader presint 8 ngan presint 15

 


host of the day

 


pukul 9 dah start....marching from students SRK....comel gile tgk dieorg berarak

 


biase laa ade nyanyi2.... nyanyi lagu smart reader ngan negaraku





 ada nyalaan obor...simbolik gitu tanda sukan dah mula....mcm olimpik la pulokksss...




 si gedek2 tgh khusyuk tgk org bersukan....



masing2 bersemangat waja utk menyokong mija....

 



yg bestnye....mostly games involve kan parents....contoh mcm gambar kat bawah nie....comel jek tgk...mmg kelako laaa..happening pun yeak.....dah mcm sukaneka plak....mmg meriah le sports day smart reader....aku tak letak semua pic games kat blog tau....kat fb mmg aku tepek semuanyer....

 


ade dlm 10-11 games la mcm tu....students plak dari 4 years old sampai 6 years old....




 contoh games yg ade, mcm gambar kat bawah ni laa, lari berhalangan, collect pic part of our face pastu lengkap kan  muke org kat ujung sane tuh.....ade games lumba lari 100meter, lumba lari berganti, game ala2 tarik upih, tiup n pecahkan balon...ish mcm2 lagi laaa....dah ingat2 lupe dah aku....




ayat si mia :
"mama, mia rase si jaja ni mesti kalah nie...tengok laaa"
amboi2 kemain ko dengki ngan adik ko yeak....



halamak ade budak kicik telepas masuk padang laaa!
 



mase ni turn mija nak main dah sampai....

 


seb baik budak kicik ni mood baik jek.....senang je nak bagi mood die baik...kat tangan die kene ade makanan heheeheheh.....



yeay!! kak mija dah nak main....

 


game mija ni pun parents involve...yeay!! ade can papa join....

 


game die senang jek, lari2 berhalangan...amik cups, pastu susun bentuk piramid....tugas papa plak bile cups tu dah disusun, kene baling kasi jatuh.....
 


papa dah ready nak baling tuh....si mija tak abis2 lagi nyusun....

 


halamak khusyuk tawaduk la plak....kawan2 ko dah siap dah mija oii!

 



yeay!! siap ....lari balik ke hujung sane

 


adiah tuk students...
 


yeay! menang....tahniah mija....

  

geget sikit!





gambar kenangan2 kat banner....he he he

 



nie la last dpt join kindy punye sports day....lepas ni tunggu time dayyan la plak....dayyan umur 3-4 tahun jek mama anta sekul hokey!

 


bawak balik laa buah tangan ni, cap 1 malaysia, medal  ngan keychain 
 


budak ni excited lain mcm tgk org ramai gitu.....kehulu kehilir tak penat2 koo!
 



 he he he....mase ni tgh main kejar2 ngan kak mia...mencicit lari....oh die skrang dah terra jalan mengundur.....berlari jgn ckp...aku yg seriau kalo jatuh ke ape....



lastly penutup games, ade game utk parents...

 


game sambut belon air....aku ade dayyan so takleh join, papa gi cari partner lain....bagus gak aku tak join sbb kebarangkalian aku kuyup tinggi tuuuu!! 

 


awal2 dah terout! hahaahahah...abis en partner basah kuyup wakakakaakak
 


dlm pukul 11 lebih sports day abis....rasenye green team no 1 kot, blue no 2.....
 


dah jom balik jom!

 


singgah mkn dulu kat foodcourt presint 9 sebelum balik umah....

 


sampai umah, mandi, bagi susu sebotol, on ekon...masing2 ZZZzzzzzzz.....phew! letih tapi seronok!

 

tu le kisah sports day si mija.....last le dpt join kindy sports day sebb tahun depan mija pun dah masuk darjah 1.....tunggu turn dayyan la plak nanti...tu pun lagi 2 tahun kot he he he.....untuk dayyan ni aku nak cari yg islamic kindy mcm CIC ke BBIM ke...insyaallah~








** alhamdulillah....result mia utk penggal 1 ni sgt2 memuaskan .....tapi tu laa mcm tak best sbb dah takde dah sistem nombor2 ni kan....takpelaa yg penting markah mia bagus....berbaloi laa aku garang2 ajar die, berbaloi laa anta tusyen...nanti mama bagi adiah yeak mia....





37 celoteh sahabat

bestnya sport day kindy mija
yang penting buat kat padang
baru ler feeling spott gitew...
he hehe..takpe berpanas pepagi hari
baik utk kulit (padahal kalau aku kena berpanas camnie pun mau cari pokok gark nak berlindung.....)

seronok bila mak pak pun leh join kan..
happening..nak2 kalau mak pak mmg sporting.
lagi ler happening

wah..mija dpt no.2 ler..
ok ler tu...

alhamdulillah....result mia pun ok
berbaloi kan rasa lieya...
garang2 janji anak punya result ok

aku geram tengok diva hensem tu
kemain eksen muka ngan spec itam dia tu
senyum tak..control giler..
ha ha ha..dayyan ooo dayyan
naper ler kamu comel sangat

June 26, 2012 at 9:18 AM

oooo mija baya nazhan ek...br ku tau...hikhik...sabooo jela...tp best kn walo berpanas skalipum yg pntg kualiti ms ngan fmily tu kn...best la gedek2 dpt berlarian bebas kt padang ek....heeeeeee

June 26, 2012 at 9:27 AM

seronok tgok anak2 masa sport day diorang..kan? mcm2 ragam

June 26, 2012 at 9:38 AM

seronoknyer tgk sport day mija...happening la sgt, pastu banyak aktiviti yg libatkan mak pak... mmg bagus...
heheheh mmg diva tul gaya ensem boy tu yek... lg2 ngn spek itam dia tu... tp paling tak tahan senang no kene rasuah tu...

June 26, 2012 at 9:48 AM

enjoy kan gi sports day...
bukan takat budak2 jer enjoy...
parents pun enjoy....

dayyan tak yah citer lah...
paling enjoy lah tu.....
mmg diva pakai sunnies main rubic cube plak tu...

June 26, 2012 at 9:48 AM

beshnya sport day SR mija..
tahun dpn mija dah drjh satu lak.

keychain SR..pun smart. :)

June 26, 2012 at 9:54 AM

gigih aku baca dan tatap gambar kat entry ko nih tau......meriah gak sports day dia kan....tgh fikir pesal Q Dees anak aku xde sports day ye tahun ni.....sabtu ni nak kena tanya masa teachers parents day nih!

June 26, 2012 at 10:07 AM

lepas berjemur panas mmg penat. ken pulak badan dah sejuk, dpt aircon lagi mmg lena lah tidonya. rugi la lieya tak join. nk tggu dayyan lmbt lagi.

June 26, 2012 at 10:27 AM

wahhh penuh xtvt .. yg penting mereka happy
nak2 dayyan tuu ekekek kedek2 tuu geram tgk ..
sports day nie memang meriah kalau ada melibatkan kita ibu bapa nie kan ;)

June 26, 2012 at 10:27 AM

sebuk je kan si Dayyan tu...klu ada acara tuk dia skli, mesti dia suka tergedek2 menjoinkan diri....

June 26, 2012 at 10:28 AM

Seronok tengok budak2 bersukan. Cute je.. Hujung minggu ni Yaya pulak sukan.

June 26, 2012 at 10:54 AM

aku tgk n3 ni terus teringat smart reader's sport day si abang tahun lepas...mmg best kan nok!! penat tapi happening sesgt!!

aku suka game sambut belon tu...pernah main...tapi kalau salah sambut, siap lah, lencun...haha...

June 26, 2012 at 11:02 AM

hamboiii happening dgn game utk parents je aku tgk kkkeee..omaknya tak join plak?

seronokkn tgk anak2 bersukan..terharu je rasa hhhuuuu...

congrates mia utk result yg baik dan mija sbb menang game sukan!

utk adik dayyan yg comel..geget sket sbb ensem sgt hhhhaaaaa

June 26, 2012 at 11:17 AM

tak sabarnya nak tgg ank bujang skol.
momen camnilah yg ditunggu walau penat sgt happening.

cantiknya bilik ank dara tu.

June 26, 2012 at 11:32 AM

bagusla aktiviti cam gini...very the happening..pheweet kiutlaa dayyan pakai spek

June 26, 2012 at 11:35 AM

Dayyan pun nak join lari! haha

June 26, 2012 at 11:48 AM

seronok tgk budak2 ni sukan kak...
dulu ecah g teman ank buah pun exciteddd kak hahahha

hamboiii kamu dayyan...
kemain lg yer...sunglasess hahah
kat tgn tu main aper ke yg petak2 tu kak kahkahkah lupa plak ;)

June 26, 2012 at 12:00 PM

happening gler spots day mija tu..yg kelakar pic smbut belon tu..habis lenjun haha..amboiii diva..dia lak hover lebih..kemain pkai spek itam legam tu tapi comeyyyy!!

June 26, 2012 at 12:01 PM

Meriah sungguh sports daynyaa.. Dayyan ensem banget pakai spek mata..tuh.. :)

June 26, 2012 at 12:41 PM

nengok je dah sonok lg berada kt tmpt kejadian lg sonok
last2 pengsan dua2 ek..yg lg sorang tu pengsan gak ke x???

June 26, 2012 at 12:46 PM

ensem la dayyan
ade rupe retiss giteww! :)

congrats mia!
congrats gak kat mama papa mia
hehe :)

June 26, 2012 at 12:46 PM

meriah ko sukan SR mija. Siap parents leh joint lg games ngan anak. Macam SR echa xde. Cuma dorang ada buat games utk parents je time last tu. Dapat la hamper ke apa ke. Menarik gak games budak2 ni. Tp sonok kan tgok dorang.. kelakar je..comei je..

June 26, 2012 at 1:12 PM

dapat beri sokongan pada anak2 bila sukan ni best, macam2 perangai anak2 kita jumpa...

seronok dayyan yup..tahniah mia moga terus cemerlang lagi..

June 26, 2012 at 1:14 PM

amboii kemain pakai sunny... tembam betul budak kecik tu..

June 26, 2012 at 1:20 PM

Happy je tgk..dayyan dgn spek mata nyer

June 26, 2012 at 1:27 PM

wahhh..berpanasss tp hepy kan tgk anak2 bersukan..kami masa ifran dlu smbil tgk anak bersukaneka...mak ayah dri jauh dh dok gelak mengekek lucu lihat gelagat anak hahaaa..mmg best! nk tgu turn firas lmbt lg lah gaya nyaa...

June 26, 2012 at 1:41 PM

gigit medal dah macam gigit biskot!

haha

June 26, 2012 at 1:54 PM

sonok tgk.. meriah jer..
suker tgk pics dayyan.. comel sgt.. :)

June 26, 2012 at 2:17 PM

Mmg meriah sgt tgk Mija nyer sport day..sy punya tertutup..so parent x yah g tgk..:-)

June 26, 2012 at 2:21 PM

congrats mija! dapat hadiah tuh!

June 26, 2012 at 2:31 PM

wah wah wahh..! happening gillerrr wehhhh!!!
seronok sangat mak pak ngan anak-anak sekali bersukann!!!

Dayyan pun yok yok o je tau kikikiki

June 26, 2012 at 7:02 PM

weeeeeeeeeeeeeeeee...terbayang keterujaannya.. seronok..meriah.... tahniah buat mija..ada gak kmenangan tu..gedek2 pon xlpskan pluang utk main2 yekk... seronok la..ada kawasan luas tu nak lari2 kan..

comelnyer katil..asya tgk msti dia nk gak selimut hello kitty tu

June 26, 2012 at 7:52 PM

mmg meriah dan comei je kalau sukan tadika ni...yg lucunya parent plak terexcited...hihi..

****kalau hadiah lg la anak2 suka...tahniah mija dh bsr rupanya...

June 26, 2012 at 9:34 PM

suka tgk kanak2 riang ria kt padang...semua comel2...

skrg KSSR n dh guna "band"..mmg xde markah..mmg cikgu2 pn rasa xbest cz xboleh nk tgk prestasi sebenar murid yg terbaik.....prestasi diambil brdasarkan band yg dikuasai brdasarkan "evidents" yg dibuat dlm kelas...hamboi2 cikgu dh mula brceramah nie....ngee....

June 26, 2012 at 9:40 PM

Sangat organize nampaknyer...time Miqhail ari tu..rasanyer ader dlm 15 Smart Reader Kids join....bayangkanlah betapa chaos nyer...huhu

June 26, 2012 at 10:09 PM

comel tul la bdk dayyan tu hehehe...makin galak berlari sudah dy ...lepas ni mst kalah mija men lumba lari dengan dayyan. :)

June 27, 2012 at 9:00 AM

mama jangan garang sangat nanti cepat tua ikikiki....seronok la bila la nak sukan sekolah anak kak ni...lma x g sukan dia org sbb ari sabtu je ada hal balik kampung....

June 27, 2012 at 10:23 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy