Friday, June 15, 2012

teka teki teka tekuk....


teka teki teka tekuk...sape salah kene ketuk heheeheheh...saje2 up teka teki kat fb ari tu....mcm2 jawapan dpt....kelako jek aku, ramai dok teke dayyan mkn cekodok...tgk dari celah2 genggaman tu mmg mcm cekodok....eh korang dpt tengok ke aku print skrin tu....halal la  yeak kalo yg tak berape nak terang tu.....



mcm2 jawapan ade hah....aku offer note RM50 utk sape yg dpt jawab dengan tepat....




comel jek bace jawapan2 yg kawan2 aku bagi ni heheeheheheh




tapi mmg peberet jawapan ialah cekodok kan?....



sudahnye sorang pun tak dpt memberikan jawapan yg tepat dan jitu heeheheheehe




sebabnye jawapannye mmg tak masuk dek akal pun wakakaakakakak
si gedek2 tgh hongges lengkuas sebenarnye hahahaahha...mase ni tgk dok rewang potong2 halia ngan lengkuas....eh die boleh amik sebijik pastu kunyel2 isap air....aku amik die marah....so bior kan jek laaa...seb baik laa tak sakit perut ke ape heheeheheehh



peneka peneka jgn stress yeak...he he he....nanti2 aku buat teka teki susah lagi taw wakakaakakaka







** selamat hari bapa buat bapa2, ayah2, abah2, papa2, baba2, daddy2, walid2 di luar sana......hepi dad's day buat en laki yg tersayang....ehem...ehem....he he he.....ops, tuk abah aku kat kampung jugak....luv u abah!~







39 celoteh sahabat

hehehhe..ptt mama berani tawar note rm50..hahaha dah sah² kwn2 mama tak sampai hati nak teka dayyan makan lengkuas... hahahha

June 15, 2012 at 9:05 AM

weeii.. hebat anak ko makan lengkuas tu.. tak pedas ke? owhh.. anak johor mmg hantu pedas.. tu yang layan jek dok hongges lengkuas.. hahha. dayyan.. dayyan.. macam2 kamu ni.. auntie pon tak pernah makan lengkuas taw.. hebat.. hebat..

June 15, 2012 at 9:07 AM

mmg xtrduga cz dayyan mamam mknaan yg unik...ngee.....

June 15, 2012 at 9:22 AM

sapa nak sangka dia hongges lengkuas..hati2 ngan dayyan ni..kang entah apa2 dia makan lagi..hihihi..

June 15, 2012 at 9:23 AM

cis...lengkuas rupanya...

June 15, 2012 at 9:41 AM

heheh.. dayyan..dayyan.. lengkuas rupanya...hik2... xrasa berangin ke tu makan..

**lieya..sori sgt2 dh lama x bw & blog x b'update.. sbb krg sihat...

June 15, 2012 at 9:46 AM

hahhaha ecah ingtkan durian...tp mcm lain mcm jerkkk
rupanya lengkuassss ceitt

June 15, 2012 at 9:54 AM

lieya ida try cara fb lieya kat fb x jumpa boleh bagi email or jln lain mcm syok jerk kat fb tu...dak dayyan sedap ke makan lengkuas tu ha3

June 15, 2012 at 10:01 AM

Nasib baik tak pijor lidah Dayyan ekk..dok ngisap..lengkuas tuh..hehehe.. :)

June 15, 2012 at 10:01 AM

soklan yg mmg mencabar minda..huhuhuuu...sapa sangka cempedak menjadi nangka rupanya si dayyan m'honges lengkuas...nasib baik bukan halia klu x mmg t'kentut2 je lah dayyan sbb halia kan blh buang hangin dlm badan...kikikikiiiiii......

June 15, 2012 at 10:26 AM

hahaha memang gelak besor ler bila tahu jawapan tu..kemain kiter teka cekodot..last2 lengkuas rupanya...bertuah betul si gedek2 nie kan..

June 15, 2012 at 10:30 AM

wahhhaaaaa..tak pedas ke dayyan?

kelakar sungguh la budak tecik ni!

June 15, 2012 at 10:37 AM

ehehehhe yelah lieya oi, kite yg tua ni pun tak mkn lengkuas hidup2 gitu...itu psl tak terpikir ensem boy nih blh ratah lengkuas gitu je

June 15, 2012 at 10:59 AM

WHATTT?????????!!!!!!!!!
lengkhuasss dayyan??????????
mang aih acik pun x mkn nak oiii
ko leh hongges..kebas bibir ko sayanggg
kah3

June 15, 2012 at 11:02 AM

adehh..lengkuas rupa nya...jawapan yg takkan terlintas di pikiran lah lieya..selamat RM50 hahaaa...bijak2..!

sori Lieya lama tak singgah sini..tak sempat singgah mana2 pun..huu..hri ni bru rasa aman nk blogwalking..

Dayyan..oo Dayyann...untie geram la tgk keletah kamu yg bebagai..

kim salam n peluk cium sekali kat Dayyan ya Lieya..

June 15, 2012 at 11:05 AM

ya Allah.... lengkuas!!!!
tapi steady jer dia tu sis hahahahahaha....
memang macho aaa dayyan nie :D

June 15, 2012 at 11:13 AM

haha yg menang dapat duit tak..:P

June 15, 2012 at 11:14 AM

teka skang boleh?muahahahaha
bertuah tui dayyan ek..lengkuas pon boleh mamam..senang tui jaga dia ek liya..jadi menantu acik eh..haha..tetiba

June 15, 2012 at 11:29 AM

Lengkuas ke si dayyan ni makan? Hehehe.... Macam2... Hari ni hari bapa ae?

June 15, 2012 at 11:29 AM

sib baik i x teka..kalau tidak....confirm stress...eh..Liya dah add along kat facebook ke?

June 15, 2012 at 11:35 AM

huiyooooo cayalah dayyan!!! lengkuas pon dihongges nya... haha

June 15, 2012 at 11:40 AM

la tak pedas ke baby dayyan mkn halia tu..mesti lepas ni blh slim kan badan kan...hehe

June 15, 2012 at 11:42 AM

Mak aiii dayyan makan lengkuas. Dahsat dayyan nih !!

June 15, 2012 at 12:15 PM

hongges lengkuas sedapker dayyan? hehe besh2

June 15, 2012 at 12:27 PM

hahaha jawapan yg tk dijangka langsung hihi.. tp seronok gak buat teka teki ccam gini kn...

salam kenaii & i follow... hehe

June 15, 2012 at 12:29 PM

haahahah! kalo aku jawab pun kompem salah!!! kekekek

June 15, 2012 at 1:03 PM

lengkuas?????? pitammmmmm

June 15, 2012 at 1:25 PM

ooo makan cekodok yer.....tapi kalau dari jauh mesti tak perasan...shedapnyer!!

June 15, 2012 at 1:32 PM

ha ha ha....
auntie tertipu
tak terpikir langsung yg dayyan akan hongges lengkuas ngan muka tak berperasaan tu...

June 15, 2012 at 1:43 PM

Yeay!!! Dah boleh bukak..huhuhu..dah bp n3 ketinggalan ni..lg sedih blog sendiri tak dpt update..

Pasal teka teki tu mmg takkan ader saper yg dpt jwb pun..tak terlintas pun dak gedek2 ni nak kunyah lengkuas..tak panas ke lidah ko dayyan?! Hahaha..pape pun boleh..muka still chomel..

June 15, 2012 at 3:09 PM

memang jawapan x terjangkau dek akal.. bleh plak dayyan makan lengkuas ek.. kelakar.. hehe..

June 15, 2012 at 3:28 PM

lerr lengkuas rupenya feveret dayyan..hehe... muka selamber jer dok isap lengkuas...haha...lawak tol dayyan ni...:)

June 15, 2012 at 4:26 PM

hahahaha logik x der sorang pong tepat ruapanye lengkuas....ya ampunnnnn dia makan lengkuas ker???

June 15, 2012 at 7:06 PM

haha tak terpikir lak lengkuas sebab tu jawapan tak mungkin..tapi itu le jawapan sebenornye..lawak lahh teka teki akak tu..lain2 teka teki lakk

June 15, 2012 at 9:43 PM

Mama khianat budak comel tu bagi dia makan lengkuas ala2 makan jeruk je.Muka steady macho ye la Dayyan

June 16, 2012 at 12:08 AM

nape taktau ada teka tekuk ni?
oOoooo, sbb blum friend lagi la... =p

selamat rm50 mama ;)

June 16, 2012 at 12:24 AM

hakhak...klo sy pn akan cakap fish cake...x sangka..mkn lengkuas...bgs..makanan berherba tu...
follower ke 177

June 16, 2012 at 5:10 PM

memang terbaik la kalau makan lengkuas.

June 18, 2012 at 11:11 AM

astaga, lengkuas ko bagi ye

June 18, 2012 at 1:50 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy