Friday, June 22, 2012

raikan hari papa di milwaukee steak corner!


salam jumaat nan permai lagi berjerebu di persekitaran putrajaya heheheeheh......cuace sgt le tak sesuai tuk outing2 ni kan....cuaca tak sihat nie, senang budak2 kene sakit ngan cuaca jerebu camni.....eh dah mcm pakar kaji cuaca plak haku he he he.....aku berlintas langsung dari the regency hotel port dickson nie heheheehe.....syoknye lahai lepak terbongkang dlm bilik......biase la, tugas rutin aku layan budak2 ni mandi pool.....sampai ahad le kat sini, tapi pagi ahad2 kene cepat2 caluuuu sebab ade mija punye smart reader sport day....hokey, tak mo byk membebel sbb ari ni punye entry gambar byk...kang korang tgk gambar byk, dengar lak aku membebel byk2...muntah darah plak korang karang kui kui kui...jom layan kisah father's day kami khas tuk papa tercayang!~


*
*
*
*
*
*
*
V


cam biase laaa...mesti ade buah tangan dari taska .....taska kreatif kampus ni mmg tak penah lupe buah tangan kalo ade special date.....




kiteorg gi ari sabtu mlm tu..sebenarnye aku dok pikior2 mane laa nak belanje en papa nie.....ye laa ari tu die belanje aku mkn dim sum, aku pun tak mo laaa kalah....ha ha ha dasar!!...pastu baru teringat aku dok laa teliur2 tgk cik puan hirda dok tayang mkn kat milwaukee.....so ape lagi....berwestern laa kiterrrr!! kire2nyer dimsum VS western laaaa hahaahahahaha




kiteorg pergi yg balakong punye branch..dekat sikit ngan putrajaya...tak sampai pun 20minit.....sampai2 bawah full, atas pun fulll jugak, masing2 sambut besdey laaa, sambut fathers day laaaa.....tapi sik baik ade meja kosong lagi ....




haaa ni wajib order nie.....ni yg pemes pun...
(oit! hirda...bendealah ni laa yg selalu buat aku teliur tau tgk pic ko tuh)




antara pages yg sempat aku snap...sori le dik non....snap pakai iphone jek...suasana plak cozy so ala2 terang gelap terang gelap laa gambor tu hihihihi....ade variety of steak kat sini, seafoods pun ade, spegeti pun ade.....





ni plak antara spegeti yg ade....portion die besar....




kebetulan plak en laki tgh diet...so mmg sesuai sgt le aku belanje pi mkn steak nieh.....




antara page yg aku sempat snap.....




mcm2 smoothie ado....





botol sos pun ko nak amik gambar?...puiii!



citer pasal adiah plak, seminggu gak laa budak2 ni berkomplot ngan aku simpan rahsia hahaahahaah...aku sorok adiah ni kat keter aku.....bagus budak2 ni, aku rasuah ngan jajan tiap2 petang kat kedai so dieorg simpan rahsia tu ketat2 heheehehehe.....dlm gambar tu, si mia tgh ckp "papa...papa....this one special for u.....mia rase ni batu seremban ni mama bagi" wakakaakakakaak...sempat plak ko meneka yeak hahaahahaha




jejake terhangat didalam hati mama, mia & mija.....auwwwww!
(pipi blushing)





jus epal ngan ice lemon tea....





tak sah le kan tak amik gambar camni hohohoho




ko tgk anak bujang aku....pantang tgk amoi dahi licin....kemain die tau!!
khusyuk hah tgk amoi menyanyi...sampai abis lagu plak tu wakaakakakakaka





mushroom soup ......sedap gilos!!dayyan mkn byk gak nieh.....dpt anak2 aku jakun, kemain takut sup banjir kalo over koyak roti wakakaakakak





ayat si mia " mama, kedai ni takde mangkuk ke nak buh sup?"
wakakakaakakak....PANG ko nak?! 





mija punye.....eh aku punye jugak laaa...portion besar so takde laa nak order sorang satu.....




makan yeak nak...





syuap papa.....hik hik hik
(sila tengok dayyan yg separuh masuk gambar tu...masih mengekalkan momentum khusyuknye melayan amoi tu menyanyi wakakakakaakak)




tuk yg dirai.....sedap...aku order well done.....sgt juicy dan sedap lah! mmg aku akan repeat lagi dtg sini, byk lagi menu aku nak cube.....mmg puas hati kat sini...sume nye 'berase'.....



paw papa punye yeak!




adik mamam garlic bread...sekeping tu die bedal seorg diri huhuhu





hokey! ni adik dah naik seh!




gedek2 cayang mama...muah!




romantik kapel!...auwww!!





my sweet family
 hepi father's day papa....we olls love u papa...thank you for all that u do..semoga papa sentiasa dimurahkan rezeki dan sukses selalu....muah...muah.....



eh mane mija...die merajuk hahahaaha.....



hadiah tuk en papa tahun nie.....fenin nak beli kan ape....nak beli jam, jam dah ade, nak beli baju keje kang nanti dah nak sambung belajar, nak beli purse mcm tak gempak....sudahnye pi cari sandal heheeheheh.....seb baik en papa suke......khas dari  mamamiamijadayyan.....yg suprise tu, bukak2 kotak, dpt sipar buruk dulu wakakaakakak......gigih tau papa, mama bawak sipar buruk tu pi clarks tuk buat ukuran hahaahahah


tu la kisah hari bapa kami......ape2 pun, hari2 pun hari bapa....cume sengsaje belanje mkn n suprisekan dgn hadiah....baru laa meriah rumahtangga...yg penting anak2 yg excited berkomplot nak suprisekan papanyer heheehehehe....ape yg pasti, kami sayang papa byk2 & ketat2......







**alhamdulillah...bertambah lagi anak2 sedara aku.....lepas sorang..sorang bersalin kat opis nieh......tahniah yeak korang2..selamat berpantang ketat2......aku bile nak tambah lagi?.....fuuhhhhhh (sambil pejam mate, teringat2 camne nak meneran seketoi dayyan)







41 celoteh sahabat

owh how sweet ur father's day celebration. hehehe..dan yg plg best pasti live band tu, suka sgt. dayyan, sila jgn nakal hokeh..hehehe..ni bole geng ngan dayyan saya ni :D

June 22, 2012 at 9:15 AM

best nyer sesekali bt sambutan mcm nie kan....atie tahun nie celebrate hari bapa kt umah jer.....muahahhaha....

jom kak lieya sesama pakat memboyot....heheheh

June 22, 2012 at 9:16 AM

wowww..harga boleh tahan yerrr...

sos weet la..lya x smpat pon nk blanje husband lya..sbb bru2 ni kan x sihat

June 22, 2012 at 9:17 AM

oh yessss... soup tu wajib for hardy bila kami pi sana...
tapi steak shah serius nampak sedap. x leh jadi nihhhh... nanti pi nk order steak tu gak. sila bgtau aku apa shah order.

hahaha.. lawak aku bc soklan mia... yer mia, kedai tu x de mangkuk. x pun pekerja malas nk basuh pinggan. LOL

amboi amboiiii..dayyannnn,.... taste amoi rupanya!!
senang le camtu ko.. lepas ni bwk pi coffe house pulak. tgk live band. hehehe

anyway... suka tgk pix2 ko.. happy father's day shah!!

June 22, 2012 at 9:22 AM

bestnya bercuti di hotel ngan ank2....n paling best mkn2 tu...

June 22, 2012 at 9:30 AM

bestnya celebrate macam ni..sekali sekala makan western pun sedap..:)

June 22, 2012 at 9:32 AM

pernah tgk milwaukee nih tp tak pernah try lg.
ni yg buat teringin nak mkn =p

so cute soalan mia hehe

June 22, 2012 at 9:33 AM

ala sweet nyer ko satu family...very the happening...cam sedap je makan tu...tp kalau ajak pokden..steak nyer hanya kat bangsar je lah...tempat lain takmo try doh..hehehe...

June 22, 2012 at 9:37 AM

Terliur tengok mushroom soup ngan steak tu. Mesti nak cuba nih!

June 22, 2012 at 9:41 AM

lama dah nak pi sini, memanjang tak pernahnya....lalu aje...ekekekekkekee.....not bad la kan price dia.....ko ni memang la.....pang laju2 baru tau, terpaksa la wa heret pakwe tu pi esok ke, malam ni ke wkakakakakakakkakaka jenuh kan nak beli hadiah kat laki kita.....aku ni kdg2 dah tak tau nak beli mende......ko tau tak, aku order cake hari ni utk fathers day yang dah lepas wkakakakkak....itupun sebab aku terasa nak makan kek.....pas tu aku suh dia tulis we love papa wkakakakakakkakaka lantak.....abis tanya pakwe nak apa dia kata tak mo apa2, lantak binik dia ni buat sesuka hati hehehehehhehe

June 22, 2012 at 9:49 AM

eeehhh...ada jus epal lah..huhuhuuu (ada kisah epal kat blog...ngeee!)

wah..seronok kemain anak2 yer...bila ada mother's n father's day dia org pun seronok dapat surprisekan mamapapa n makan sedap2... :)

sup cendawan tu mmg m'goda lah lieya...jauhnya lahai nak pegi,seronok tgk blogger2 yg dok KL ni pi makan2... mcm2 ada...

June 22, 2012 at 9:49 AM

bestnya...jeles...tak terkomen mak...sobs...

June 22, 2012 at 10:06 AM

seketoi dayyan??? kui3 klako...tersenyum2 aku bce n3 ko nih...sweet btol kapel yg duk minum 1 cawan tu ek....jeles ai taw....ngeh3

June 22, 2012 at 10:08 AM

amboii dayyan..kemain lagik duk nengok amoi tu..haha si mija tak habis2 dgan majuk dia..auww suka la dgan pasangan romantis tu hehe..sonok dia rai hari papa yekk!! kiter pnya papa time father day pegi krusus daa..xpe2 kiter tunggu dia blik nati baru celebrate..hehe

June 22, 2012 at 10:33 AM

bestnya steak tu..Milwaukee..x pernah cuba lagi..insyallah pasti terjah...

June 22, 2012 at 10:39 AM

romantiknyee kak lieya...

June 22, 2012 at 10:40 AM

1] bestnye pi holiday! have fun ye! :)

2] suke ar soalan mia tu - takde mangkuk ek, roti pun bleh je, hehehe..janji tak tumpah =p

3] dayyan kemain tau tgk amoi..ke sbb die tgk ampi tu cam muke mama? =p

4] hepi father's day jugak la utk papa miamijadayyan ;)

June 22, 2012 at 10:42 AM

wahahhahaaha...!! Meriahhhh Lieyaa..! siap buat suprise anak beranakkk! I loikeee!!

Aku firstime tau Rest yang nko pergi nih.. Menarikk!! spagethi dia nampak macam sedap2 jekkk.. anak bujang aku tu suker sgt makan spagethiii.. bleh la masuk dalam senarai lepas nih :)

Gelihati tengok Dayyan kusyuk masyukkk tengok live band awek dahi licin akakakakaka. jejagalah.. kang esok esok cepat plak nko dapat menantu kih kih kih!!

June 22, 2012 at 10:54 AM

pergghh... mavelous.. nk try la singgah cini :)

June 22, 2012 at 11:00 AM

hahahha dayyan dayyan....
gerammmm aku tgk kak....
udah ler rambut comey bebeno...mata plak xkedip2 tgk amoi nyanyi kahkahkahkah ;p
jadi lak pasangan romantik minum segelas berdua yea! haha

June 22, 2012 at 11:35 AM

Sedapnya steak... Price pun reasonable... Tempat memang kelas...

June 22, 2012 at 11:46 AM

wow hebat dinner fathers day nie
menu2 mantopsss lieya ...
tgk rege punn duk kelip2 mata akk ekeke

apa2 punn janji anak2 suke dan happy tertutama jejaka terhangat tuu ;))

June 22, 2012 at 12:18 PM

Ohhhh..tak pernah saya tau pulak Milwaukee ni..selalu ke TGI aja...boleh la try....

June 22, 2012 at 12:20 PM

Sis.....
i pun gi makan kat restoran nie...
tapi i gi last weekend...hari ahad tu...
on the way balik kl dari jb tu...
memang food dia sedap lah sis....

pandai lah your doters tu...
mintakan mangkuk sup hehehehe...
gambar lomantik kapel tu sgt sweet....

June 22, 2012 at 12:22 PM

ya ampun tgk menu semua biasa buat ayaq lioq ai meleleh2 ni uwaaa.....*tak padan sakit tekak ngeeee* soup jenis tue darl suka bikin kat ai sedap khen...sebab masa dia gi San Fransisco dulu ituew la menu wajib dia makan...omg steak tu nmpk sgt yummy oke

June 22, 2012 at 1:10 PM

meriah sungguh sambut father's day kat situ. :D

June 22, 2012 at 1:32 PM

perghhhhh sup dalam roti tu menggiurkan...

June 22, 2012 at 1:33 PM

bessnyer suprise kan daddy yer....not bad gak tengok makanan kat MILWAUKEE tu...tak pernah terai lagi ni...yg penting siap ada liveband ...mesti bess sbb tu dayyan concentrate hehe

June 22, 2012 at 1:57 PM

makan2 sedapnyer.... memang kena doa murah rezekikan lieya.. untuk lieya jugak... hehehe..

June 22, 2012 at 2:05 PM

tiba giliran mama suapkan papa pulak...romantik
sup dalam roti, teruja ni....
kalau ada rezeki nak terjah cini....

June 22, 2012 at 2:10 PM

special la sup dalam bread tu..tk pnh tgk lg..tk meleleh tumpah ke Lieya hahaaa..jakunn ni..

June 22, 2012 at 2:34 PM

sonok eh papa bila dpt diraikn bersama insan2 tersayang wahhhhh!!!!

dpt special present lg tu!!

kami tak penah makan apatah lagi jejak kaki ke situ pun hhheeee..

June 22, 2012 at 2:49 PM

korang ni mmg pasangan romantic. pndai wat surprise. anak2 pon elok je bg krjasama.

setuju..hari2 pon hari bapa. sesekali spend time makan2 n bg present mcm ni leh eratkan rumahtangga.

June 22, 2012 at 3:03 PM

pandai betul korg buat suprise.. simpan rahsia.. anak-anak bujang aku tu mmg x boleh simpan rahsia.. asik nak report aje..

June 22, 2012 at 3:12 PM

wah.. seronoknya... happy tengok.. semoga berbahagia.

June 22, 2012 at 4:59 PM

Hepi family......so sweet.

June 22, 2012 at 5:42 PM

lawak laa mia siap leh bagi statement camtu hahaha..xde mangkuk ekk??? best gak kan tempat makan ni..

June 23, 2012 at 10:24 PM

wah, sedapnya ada sesi mkn2. adeh... dayyan ni kecik2 dah suka tgk amoi ni. mcm mana ni?

p/s: teringat kata nurse lepas bersalinkan Azfar. ni sampai umur 42 pun boleh tmbh lagi ni. mak ai...

June 24, 2012 at 5:49 AM

sedapnya stick.....selamat hari bapa semoga berbahagi sehingga keakhir hayat.....

June 25, 2012 at 8:16 AM

suka suka
cara cenggini selain memeriahkan suasana
kita didik anak tu hargai stp hari2 yg boleh diraikan

June 25, 2012 at 12:18 PM

sonok tgk sumer gambar.. meriahnya..
beshkan celebrate ramai2 camtu.. :)

June 25, 2012 at 4:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy