Thursday, June 21, 2012

thursday ~ random photos



hepy thursday peeps!
mari rapat mari dekat....jom layan random photos yg ado tuk ari nie.....

*
*
*
*
*
V

  • bekpes puteri2 aku selasa lepas.....makaroni goreng....sayur yilek, daging yilek....boh telur jek ....licin boliau mia mija santap....ramai org tanye, camne anak2 aku boleh amik bekpes pagi2......lorrr tak tau ke?...kan aku mak yg garang hahahaahah so aku pakse abiskan, kalo tak, gi sekolah naik bas hahaahahah...tu dulu2 laa..skrang dah biase bekpes pagi2 so mmg licin selalu..siap mintak tambah lagi......ape yg penting kat sini, kite ajar n biasekan dieorg...lame2 dieorg okey lah......lgpun mia dah tak mo bawak bekal gi sekolah (budak perasan dah besar huhuhu) so mmg wajib aku suh bekpes kat umah......


  • arghhhh!!!....dah pandai bukak suar sendiri...tau2 jek dah separuh bogel......bajet ko seksi yeak dik!


  • bekal dayyan....nasi lembik..ditopping kan dengan hirisan omellete n cheese....


  • kak mija merajuk hahahahahaah....merajuk pun ade style...duduk tetap silang kaki youuu!! (kes merajuk dah lupe, tapi rasenye sbb kalah dlm perebutan tuk duduk depan)


  •  due batang gigi mia dah goyang...rileks je ajak kiteorg jumpe dentist.....berani wooo....omak ko jugak pengecut!...tapi perasan mcm gigi yg nak tumbuh tu senget...takpe2, apaknye dah ckp, senget kaluuu kite kasi pasang kawat duri ...braces lah tuh! he he he


  • taadaaaaaaaaaaaaaa......sudah rongak!


  • melayan tuan puteri bersantap.....lauk hasil tapauan kafe opis jek......mkn slow motion sungguh...dah le ade mase 45minit jek nak mandi siap bagai sebelum gi kafa......tak sah sehari tak jerit "cepat mia!"


  • atas tu lauk beli kan...haa yg bawah ni lauk masak....ntah ape roh meresap masuk dlm jiwa, rajin plak pagi ari bile ntah aku masak ...tapi simple2 jek...tenggiri singgang, tenggiri sambal ngan sayur campur....



  • yeay!! BPH bermurah hati nak tambah grill kat area mendobi kat luar dapur.....bertambah secure laa mesin basuh kat luar umah....


  • kejadian ahad lepas gi suping kerepek kat banting nun...dah mcm kekdah nak berayela plak hahaahaha.....alah suping tuk abg ipar yg nun dok kat UK tuh.....sambil2 tu topup stok kudap2 kat umah....yg kelakonye, sume tester kat situ dayyan rase hahaahahah over tau ko dik!

hokey dah tamat! ihiks!





(dayyan geram ngan diri sendiri sebab gagal mengaco kak mia hahahahaa)



** dayyan skrang dah pandai menggigit org!!!....eiiii seriau aku kalo die dok kerjakan anak org kat taska....kat umah yg selalu jadi mangse gigitan die akak2nye laaa....berlari2 kejar akak2nye...dpt tangkap terus ngap kat paha kakak...selalu aku marahkan jek.....kang biase sgt gigit2 org.....rasenye die obses kot ngan gigi die....aku tanye "mane nose" "mane eyes" haram tak mo tunjuk...bile aku tanye "mane teeth" lajuuu jek sengih sambil jari telunjuk tunjuk gigi.....dah mcm edward cullen ko dik hahaahahahaah




40 celoteh sahabat

dear kat mana kedai kerepek kat banting tu... mcm best je nak borong

June 21, 2012 at 9:04 AM

amboi mija...merajuk ala2 mak datin gitu...kehkeh...

nok, aku tgk bubur dayyan tu, aku pulak yg berselera nok...camne tu?

June 21, 2012 at 9:08 AM

hahaha.. x bleh tahan gedek2 bukan suar & geget tuh.. ganas gaya ko!!

terliur aku tgk makaroni ko tuh... sedapnyaaa...

eh mia mkn sama le dgn hardy, sopan santunnya ya amat... stress aku tunggu. last2 ko mkn le sorang2. org lain dah sudah dah.

tu diaaa..high pitch sore si gedek2. camna pun ko tetap comellahhh... geram aunty.

June 21, 2012 at 9:15 AM

kdg2 nak cakap mcm serba salah jer...sbb ehhh...x kan asyik sama je..mcm tipu pulak...tp itu lah hakikatnya anak2 lieya & anak2 dara lia ni byk sungguh p'samaannya... klu mija lasak sama dgn pika...klu mia lambat nak b'siap sama jugak dgn mya... klu ada rezeki kita jumpa nnti lieya tgk lah perangai anak2 lia nih... :)


singgang ikan tenggiri peberet lia masa dalam pantang....ari2 masak singgang pun x pe pastu boh tahu lembut (bukan tahu telo) byk2..perghhh...licin I makan...hahhahaaa....

erkkk...hilang sudah gigi mia,bagusnya dia x takut dentist.gigi damya tu pun elok je lg tp afiqah yg dah rongak dulu...asyik makan gula2 jer!

June 21, 2012 at 9:46 AM

samalah wei..gigi dina pun senget2 sket..adoila.kena pakai pagar besi gak nampaknya nnti

June 21, 2012 at 9:53 AM

mmg susah tau nak suruh anak2 ambik bekfes pg2..kira ok sgt2 lerr anak2 lieya di ajar dari awal..dh besar nti terbiasa mcm tu...bagus!

huhh..jgn Dayyan ngapp semua org yg die jumpa sudahh..huu..

Firas pun dh tumbuh 4 btg gigi..aduhh seriau betol time nk bf kan dia..pnh dh 2 kali dia gigit aduii sakit! lps tu rsa trauma stiap kali nk sua kat dia..siap bismillah byk2 kali sblum bf hehee...

June 21, 2012 at 9:54 AM

anak2 anak memang susah mkn pagi... tu pun kena paksa....hehe...
tang berebut seat depan kete memang ari2 anak2 akak... kdg2 jer ada toleransi...gerammm tau...haha

dayyan apa kate gigit paha mama lieya pulak...baru sodappp...kihkih

June 21, 2012 at 9:54 AM

dayyan sila gigit mak ko lebih sket ye, kasi lemak2 dia pecah kat badan tuh

June 21, 2012 at 10:02 AM

Cumel je duduk bersilag kaki padahal tengah majuk... Hehehe... Anak MQ pun smpi skrg selalu je mengigit org or digigit org.. Xpelah zaman mengigit...nnt dh puas dia stoplah... Hehe..

June 21, 2012 at 10:04 AM

bt lah special entry kedai kerepek tu..nak gak aku serbu sblm posa ni...wah2 dayyan operasi mengigit yek..ko tulis pun aku dahseriau...skrang darin asyik mengigit ngan gusi dia pun aku dah menjerit..adui..

June 21, 2012 at 10:12 AM

dikk macaroni tuu kan grg ngan telur gituuuu lah paling sodap kannn .. usah kata anak2 makan licin , mak pak tgk punnn terliuq ekekek

bubuh macam lieya buat punn akk rajin buat macam nie .. sedap lakk .. konpermm dayyan makan licin ekeke ;)

aloor2 lucu tgk mija tuu , majuk2 maintain ayuu ekeke ;)

June 21, 2012 at 10:13 AM

lieya.. kat tempat beli kerepek tu ada tak kerepek tempe yang pedas tu?

June 21, 2012 at 10:21 AM

rajin eh lieya ni memasak bekpes utk anak2 daranya..serius kagum aku ok!!!

aku mak pemalas lipas so anak2 mmg b'puasa sblm gi sekolah kkkkkkaaaa...

comel tgk mija merajuk..control nangis tu tak menahan..kalo alya siap boleh tadah air mata dlm cawan kkkeee...

hadi dulu bawak jugak ke dentist tp doc tu takmo cabut, dia suggest biar gg tu cabut sendiri lgpun si hadi ni b'kaca2 air mata tinggal nk tumpah je pun..nyampah!mia relaks je ye..

dayyan tetap comel dimataku walau apa yg dia buat pun hikkkhikkk

June 21, 2012 at 10:22 AM

lieya... boleh x aku trliur tgok bubur dayyan tu.. dapnyer ada hirisan omelette ngan cheese lagik. dah le perut tgh brlagu asli ni... laporrrr!!!

June 21, 2012 at 10:23 AM

yeyy!! khamis dtg lagi..haha ramai lak yg dah buat n3 random photos nie kan..bleh gak follow nie haha..

eh2 rajin tul dia pg2 buat bekpes..mak yg over rajin ni kan haha..memborong kudap2 cam nk raya lah plak haha..

June 21, 2012 at 10:26 AM

hahhaha seriuss sy layann blog akak...

nak2 kalo bab random photos...mcm2 adaaa hahhaha ;)

June 21, 2012 at 10:35 AM

sakitnyer kena sabut gg tue...nampak dalam plak la lubang tue uwaaaa kowaiii nyer

omg memborong kerepek ker tue??? sedap sgt uols ai loikeee ketat2 la

June 21, 2012 at 11:06 AM

sis, i tengok bubur tu pun rasa terkecur, camner tu hehehehe...

curlust u mija merajuk :)

bravo mia berani gi dentist...
jgn jadi cam aunty ye, penakut jumpa dentist...

tergelak tgk dayyan geram tu sis...
curi-curi sentuh lappy tu sgt chomei ok...
gerammmmm tengok pe'elnya...

June 21, 2012 at 11:09 AM

cam sama jer diet dayyan dgn my diet.....paling tak suker jumper doktor gigi....takut kena cucuk hehe

June 21, 2012 at 11:20 AM

@shuqitza

hik hik hik.....ni haaa website kerepek house tu..alamat sume ade kat situ....

http://kerepekh.blogspot.com/

lieya mmg selalu beli kat sini sbb tempat die okey n best la jugak...tapi kalo gi time nak raye tu mmg penoh n ramai org huhuhu......

June 21, 2012 at 11:21 AM

nko garang kerr..?? aiyakkkk!!!!!!

same laa.. hari hari tak sah kalau tak sebut perkataaann 'cepatt!!!'
tak kira la time buat homework ke, time sarap kee hehehehehe

June 21, 2012 at 11:24 AM

anak dee pun berani gi dentist..kalau tak berani kita upah dia ngan aiskrim lps cabut gigi..for sure dia suka gi dentist..nti dpt mkn aiskrim..

anak2 kau mau makan..anak2 aku..hmm..mcm perut mak dia gak..xleh bfast pagi2..nti berulang ke toilet..

risaukan kalau anak kita gigit anak orang..cikgu kena perhatikanlah..

June 21, 2012 at 11:31 AM

anak2 saya pun mcm anak lieya jugak, rajin makan pagi. so, nak x nak mmg kena siapkan sarapan utk diorg. (anak kita nama sama la, DAYYAN. umur pun same jugak. cuma anak saya lahir bln mac 2011..hehe)

June 21, 2012 at 11:39 AM

Sudah rongakkkkkkkk! :)

Pergi dentist kat putrajaya ke?

June 21, 2012 at 11:56 AM

salam kenal..comel jer ank2 termasuk mamanya sekali

June 21, 2012 at 12:12 PM

heheh..

shomel je mija merajuk ngan gaya duduk tu..

wallah dayyan.. heheh..

mcm bst je borong kepek tu.. hadoi.. ena mana tahan tgk kepek..

June 21, 2012 at 12:19 PM

hahaha..pagar mia da roboh ......

June 21, 2012 at 12:24 PM

hahah.. nko mmg mamarazzi la lieya.
senak perot aku duk ketawa tgk muka kak mija ngajuk tp pose ttp maut tu.
kaki silang ala model, ttp vogue..
pandai ko captured time tu..
hahahha

June 21, 2012 at 12:26 PM

-nnti aku nk belajar lah kt ko mintak resepi ke utk menu2 ns lembik ek... tp ko aiyan takmo mkn bbr2 nih belagak ko...
-wah2 kak mija mmg stylo betul lah majuk pun, siap silang kaki, tp kt mata ada genang2 skit heheh
-dayyan kang tukar nama dr ensem boy jd seksi boy...
-wah2 best tul lah kedai kepek kt banting tuh... geram je kalu aku pg tu wei

June 21, 2012 at 12:28 PM

borong sakan nampaknya tu...

June 21, 2012 at 12:40 PM

hahahahhaha tang mia merajuk klako...time dayyan menggigit pong klako...bleh plak die kejo kakak2 die sbb nk gigit ek...perghhh mmg klako klu d imaginekn...hikhik...ado2 jek ko ek dayyan...heeeee

June 21, 2012 at 12:41 PM

hahahah garang dayyan skrg yer asik ngan ngigit jerk..

Berair mato tgk anak dara ko tapi maintain jerk.. vogue..ngan silang kaki yer.. :)

June 21, 2012 at 12:56 PM

amzar kat tadika kena tampal gigi...kalau cabut kan bagus

geram tengok banyaknya kerepek...

June 21, 2012 at 1:10 PM

Kat kedai kerepek Fazz ye lieya. Akak memang selalu ke situ sebab dekat sangat ngan tempat kerja akak

June 21, 2012 at 1:25 PM

salam kenal yer..saya singgah dan follow sini..jom jemput singgah ke blog saya

June 21, 2012 at 3:47 PM

ehh.. tambah komen lagiii
nko jangan lupa wat entry resepi nasi lembek baby bebanyak tauu... label siap 'resepi baby' etc. Leh aku refer2 nanti.. Dhiya dah nak start makan ni.. dah nak 6 bulan la kater kan hi hihi

June 21, 2012 at 4:13 PM

entry lieya selalu buat akk tak sabar nak baca ;)
pic semua kena je situasi.best :)

June 21, 2012 at 4:35 PM

salam kenal puan lieyalatif ;)
terima kasih datang menyinggah blog saya ye ...
saya cuba klik button follower tp problemo plak..esok2 saya try lagi ye... :)

June 21, 2012 at 4:52 PM

ms dok banting, rajin le kami pi kerepek house ni
dh dok jauh, tunggu time nak raya jek la..

oo, dok presint 15 ek?
ok2, bleh beraya banyak umah area tu, heheeh
ramai member blog dok sana gakkan? :)

June 21, 2012 at 5:11 PM

lieya tapau makanan tengahari macam ada ramai je nak makan. ke sampai ke malam lauk tu? hehehe... adeh... dayyan jgn gigit2 org. nnt acik gigit pipi dayyan tu.

June 22, 2012 at 4:58 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy