Thursday, June 7, 2012

thursday ~ random photos




hepi thursday peeps!~
mari kite lihat 10 random photos yg ado ari nie.....yihaaaaa~



*
*
*
*
*
*
V


  • comey tak?....minggu lepas sepupu en laki kawin...so kiteorg sponsor cuppies hantaran...order ngan kak lea oven.....gewam jek tgk bunga yg berkembang mekar tuh......




  • yeay!! dpt loket baru....bukan en laki yg kasi tau...tapi ni mak titer yg kasi hahaahah...bertuah punye anak, dah tua ganyut pun paw mak barang kemas lagi...eh bukan titer yg paw tau, tapi mak titer yg volunteer nak kasi hehehe...mak titer tu peminat emas...so anak2 pun dpt tempias....tahun lepas dpt loket 'L' tu, awal tahun ari tu dpt gelang kaki, pertengahan tahun ni dpt loket love sangkar tuh.....miamija pun dpt habuan dari nenek....(papa, tugas papa skrang cari rantai labuh satu ajek hiks)
*mak oo mak, tahun depan kasik lagi mak....PANG!!



  • sian anak aku....nampak noo tingin noo nak pakai skirt labuh hahaahahaha....tu baju apaknye tu die sarung jadi skirt ha ha ha.....ni gare2 tgk aku order maxi skirt kat RNRcollection ari tu laaa....nanti laa mia, mama cari kain n bawak mia gi tailor....RNRcollection tak amik order tuk budak...kalo tak, boleh dah kite sedondon berskirt labuh menyapu lantai wahahaahahahaha.....



  • proses pengukuran baju raye ..... ujung bulan ni dah leh amik....mia mija aku bawak gi tailor yg biase aku buat baju tu...dayyan ngan papa gi butik kimie kat kajang nun...tahun ni tak anta kat dzullclassique...try jahitan org lain plak.....




  • 24 jun ni sport day mija......alamak!smart reader buat kat padang...abis leee, i kan puteri lilin huhuhu.....dulu kat laman cerdik buat dlm dewan jek.....



  • fruits lover.....setengah buah dragon fruit tu dayyan leh abiskan....pastu jgn tekejut, taik selambak merah hahaahahaahah



  • saper nie?...ni le tuan tanah kedaung.....



  • khusyuk beriya menikmati kesedapan goreng pisang.....2 ketul goreng pisang die ngap....




  • kemanisan terindah.....(rainbow cake, tiramisu, pavlova choc & red velvet)

al-tammattt~








** hepi betul laaa..lepas sorang...sorang preggy kat opis nieh....hepi telebih sebab yg preggy tu semua kawin dah lame cume rezeki preggy lambat...syukur sangat2.....jaga diri yeak kawan2...semoga selamat dan sihat diwaktu mengandung....yg belum preggy tu takpe, usaha tangga kejayaan....usaha dan terus usaha...muhasabah diri pun perlu jugak ;-p








35 celoteh sahabat

kita pon dpt loket rantai..tp dr wan di kpg nun..hihii

June 7, 2012 at 9:05 AM

memagn nak kena pang ni...hahaha...

June 7, 2012 at 9:09 AM

cantiknyaaaaaa cup cake tu nok...cantik gilak!!!
gerammmm!! kemas je kan bunga cup cake tu...

wow!! dpt loket lagi..cantik lak tu...untung ko lieya...

June 7, 2012 at 9:10 AM

amboi ..tuan tanah makin lawo..makin berseri2...jelos aiii

June 7, 2012 at 9:11 AM

cuppies tersangatla comellll..
ai pun geram nengok + nk rasa, hehehhe..

bab brg kemas, ekceli ai pn minat.. =)
aset woooo, nilai $$ x sama dgn nilai emas,
so beli manyak².. hehehe,
c.c : asben memasing! =D

June 7, 2012 at 9:15 AM

kimie tu yg mekap aku time kawen dulu..hehe.en.hubby aku pun selalu tempah baju melayu kt kedai dia lieya.ok gak jahitannya..

wah!! nk jugak rantai labuh..hihi

June 7, 2012 at 9:24 AM

cupcake nmpk sedappppppppp sgt
haiyoooo tgk uols buat baju raya baru teringat weols tak prepare apa pun...if x sempat rembat ready made jer la jawabnyer

June 7, 2012 at 9:42 AM

hamboi dpt emas beso gabak yek...leh x aku jadik ank angkat mak ko...hikss....gambo last tu mencengkam air liuq nokk...dh lme gile x mkn kek...aku kn diet...sob sob sob

June 7, 2012 at 9:42 AM

aku pun geram wei tgk CC tuh, rasa syg je nk bg cantik bebeno munge ros tu kan...
-wah2 bgs tul lah dayyan suke mkn dragon fruit tuh... tp mmg kaler dia tu tak tahan tul ehhehe tp takpe bkn tiruan
-amboi2 ko, untung nyer dpt tempias ratu mas dr mak ko hehehe
-tuan tanah mmg makin putih...

June 7, 2012 at 10:15 AM

wah arsenal gak...go gunners!

June 7, 2012 at 10:16 AM

sungguh2 betul tengok dayyan makan pisang goreng tu... hehe semangat...

June 7, 2012 at 10:18 AM

beli emas x rugi lieya aset tu...hehehe...betuah lieya yek...dh kahwen dan beranak pinak mak lieya masih lg belikan brg kemas kat lieya..hehhehe...dayyan suka makan buah yek...yum..yum habis buah naga tukan..

June 7, 2012 at 10:18 AM

cup cake tu mcm sayang jer nak mkn..hehe... wahhhh dpt loket baru... untung jd anak mak..:)

menongkat dagu ko posinng yer lieya... comeyyy...hehe

June 7, 2012 at 10:19 AM

seronok layan semua gambo kaleful...mmg tumpang gembira bila kengkawan lepas sorang2 preggy...sayu dihati bila org asik ? brp anak dah....sabar jelah

June 7, 2012 at 10:38 AM

cantik cc tu dik
wahhhh mak kasi emas !! .. x leh blahhh ahkak jelesss !! ;)

mak aihhhh x leh blah pic dayyan makan buah ap[er tuu erkk .. adehhh ilang ingatan lakss ;)
tuan tanah berseri2 .. jeless lagi ! .. lalala ;))

June 7, 2012 at 10:40 AM

hamboiii tuan tanah kedaung..chomeyyyynya bawal 3 wrna tu hihihi...

habis comott si dayyan maman buah naga tu..bagus2x..kcik2 lagik dah jadi peminat buah-buahan yekk!!

June 7, 2012 at 10:41 AM

bila di scroll ke entry lama-lama, baru perasan..kita berjiran rupanye..hikhik... ni akak yg dok umah no 59 kan?

June 7, 2012 at 11:03 AM

Dayyan ni suka buat org geram kan?

June 7, 2012 at 11:04 AM

seronok anak leh mkn apa aje kan..

eh..kita ni kalau org lain yg dh lama kawen tetiba preggy pun kita leh nangis sbb happy kan..over kengkadang..hehehe..

June 7, 2012 at 11:23 AM

. cup cake hantaran tu menarik tertarik cantik!!!

. haha hebat dayyan mamam buah naga!!

. hamboiii cun tuan tanah kedaunggg :)

. sedapppnya 4 jenis kek tuh!

doakan ecah cepat2 dapat zuriat :D

June 7, 2012 at 11:34 AM

byk2 gmbr tu...
gmbr kek yg selambak tu lagi menggoda dr loket emas, uhuhu! =p

June 7, 2012 at 11:41 AM

Wauuuu..dah siap tempah baju raya! Saya pun nak gi tempah la...

June 7, 2012 at 11:52 AM

aduhai kau..tayang byk plak kek kali ni..hhhuuuu...sgt menarik ok!

seronoknya dpt emas :)..cantik ok loket :)

patut la bambam dayyan..makan dan makan dan makan kkkeee

eh nnt baju dah siap show off ye tuan tanah kedaung :)

June 7, 2012 at 12:33 PM

salam cepatnya buat persiapan raya..ida pun x buat apa2 lagi...ingat nak beli dah siap jerk...raya balik mane kalau melaka boleh jumpa hik3....

June 7, 2012 at 12:37 PM

1.Uiii untungnya dapat barang kemas emak..tak payah beli sendiri ye..
2. Cantiknya cup cakes kahwin tu..
3. Amboiii tuan tanah yang ayu jelita bergaya ngan tudung bawal pesen baru
4. Semua manisan tu "I LIKE"...

June 7, 2012 at 1:12 PM

phewwwittt
geram plak aku tengok cupcakes bunga mekar2 tu..
cam real jer..
hasil tangan kak lea mmg terbaikkk arrr

ha ha ha...lawak ler plak
ko nak cari skirt labuh utk mia yerk
try tanya kat ayu (ibu damia)..rasanya kat butik dia ada jual....tp kaler hitam jer kot

June 7, 2012 at 1:31 PM

kemas btl lah cupcakes tu..bunga2 npk live
ha? hasil buangan pn jd merah gak ke? hihi..anak aku x pnah lg mkn buah naga

June 7, 2012 at 2:11 PM

@Cik Ecah

ecah nape akak tak leh bukak blog ko dik....huhuhu

June 7, 2012 at 2:47 PM

lawonyer kek tu cam sayang jer nak makan buat hiasan pun ok ni...

bertuahnyer dapat loket dr mak...dayyan kemain lagik yer mulut cam pakai lipstik dah..maknyer santek sangat..

June 7, 2012 at 3:26 PM

cantik cuppies tuh.. syg je nk makan.. hehe..
wah syoknya dpt emas.. bertuah badan.. :)

June 7, 2012 at 5:02 PM

cantik kek lea oven tuu..real je bunga dia..

June 7, 2012 at 10:02 PM

kenapa beliau pakai arsenal... chelsea 4ever.. hehehe.. salam kenal tuan tanah kedaung :)

June 7, 2012 at 10:48 PM

mcm liat je si dayyan gigit pisang tu...dh ada gigi ke..

June 8, 2012 at 8:22 AM

bulat mata dayyan. geram je tengok. alah... kek tu yang nampak paling yummeh tu.

p/s: awal jugak ek lieya buat baju. saya selalu jugak buat last minit. thn ni ingat nak beli ready made la. ngeee...

June 9, 2012 at 3:54 AM

salam.. sis boleh kongsi x kt mana sis tempah baju2 sis..... boleh sms/whatsapp saya 018-2994889 @ too50708@gmail.com

May 14, 2014 at 10:35 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy