Tuesday, June 5, 2012

mengekor papa gi kursus kat Hotel Vistana KL


wahahaahahaahah....(ketawa jahat sikit)..sebabnye arini entry ade sedikit kemelampauan kapasiti gambarnye heheeheheh....gambar2 mase kiteorg anak beranak ikut en papa gi kursus kat hotel vistana kl minggu2 lepas....uihh aku ni mmg pantang dengar laki aku kene gi kursus...mulee panjang langkah nak ikut...yelaa dah die layak dok bilik sorang kan, rugi woo tak ikut heheeheheh....lagi pun tahun ni laa last dpt ikut en laki gi kursus ni, bulan 9 ni die dah start cuti sambung belajar so takde la can lagi dah nak dok hotel free heeheheheeh...lepas ni harap ikut aku gi kursus aje laaa...tapi kalo aku kursus n nak bawak family kene tambah duit sikit, almaklumlaa gred aku ni tak layak dok bilik sorang......eh, jom la layan tgk gambar2 yg ade.....jgn malu jgn segan....


*
*
*
*
*
*
V


ari rabu tu petang abis keje terus amik budak2 kat taska n terus ke vistana, en laki pun register kursus petang tu jugak.....





so far okey laa...selesa la kan....eh ade ke hotel tak selesa heheeheh....



yg penting ade bath up....bawak stok shower gel byk2...leh berendam air panas n feeling kat spa hahaahahahaha



budak kecik ni dah boleh harap dah gi buang pampers sendiri...tekontel2 pi jalan kat tong sampah heheeheheh....tapi tu laa aku ajar letak baju kotor dlm bakul jek tak pass2 lagi...tetap nak gi campak kat tong sampah jugak hahaahahahah





nampak pool tu....kecut mecut anak aku dok ulang mandi....





aku amik cuti kamis ngan jumaat.....mia ponteng sekolah ..seb baik dah abis exam....si mija jek tgh exam time tu, so esoknye (kamis) pagi2 papa ngan mija balik putrajaya....kebetulan papa kene gi meeting so anta le mija ke smart reader sekali...haishh pelik tul, tgh berkursus pun kene masuk meeting jugak....




yg syoknye aku, mia ngan dayyan le...lepak2...mkn2....he he he...
ni yg aku pegang ni kuih dari bali...sedap rasenye.....cair dimulut gitu cheesenyer....




si mia buatkan homework tuk adiknye..kebetulan kamis esok tu ade exam sains ...
kononnye 'sila tandakan right pada bende hidup dan pangkah pada bende bukan hidup"




ni soklan matematik plak....buku kejer aku bawak bukan nak buat, tapi sanggup reka soklan sendiri....



keh keh keh ...si manje aku kene marah sbb sibuk nak selak baju isap nenen haahahahaahah....dah pandai skrang ni datang2 main selak jek....dulu pandai gak mintak izin tepuk2 dulu kat nenen.....oloolololo manje bucuk bacin nie.....pantang org ckp 'biasseeeee dieeee'...terus jek nak cebek2....




budak yg baru ade gigi 4 batang.....gigi atas tu gigi kapak besoo punye hahaahah....baru nak kuar





berangan laa sorang2 tu.....



dayyan dah belayar awal dah....penat tawaf satu bilik la tu....



kakak2 tgh mandi buih....kemain lagi hah.....



dayyan pun mandi buih jugak...tapi dok kat sinki sudah...kakak2 tak kasi adik join dlm bath up sebab dieorg nak boh air banyak2.....




ni pagi ari kamisnyer....papa ngan mija balik putrajaya balik dah.....tapi sebelum tu dah siap2 beli bekpes.....tak sempat nak turun bawah sbb masing2 bangun lambat....



syoknyee kalo ari2 mcm ni je kejenye....ngulit anak jek n rileks2....




lepas sarap bihun goreng, budak sorang ni mintak roti canai plak...seb baik laa papa dah stenbai awal2....sejuk2 dok bilik ni lapo jek laa kejenye mia....





dalam cubaan nak buang puting die kat celah katil...dik! mama babap nak tak?..





mia takde geng so layan je laa main ngan adik....





bile mija dah balik baru cukup korum heheheehe...




ngengade la ko dik nak excited2 tgk papa balik...cam lame noo jek tak jumpe sedangkan papa gi kursus kat bawah tu baper jam jek pun.....mmg anak papa nieh!





nie malam ari kamis tu...siap2 nak gi cari mkn kat luar....nak pi terjah mkn kerabu kaki ayam...tu nanti2 le aku citer dlm entry lain yeak....




kecintaan hati ambo.....




ni le aktiviti kami, papa turun jek gi kursus, kiteorg pun buat lawatan ke pool....mia mija jek turun pool, dayyan aku tak bagi....aku yg malas nak basah2 sebenarnye haahahah



muke tak redhoo tgk akak2 berjimba main air, tapi die kene dok kat darat hahaahahahahaaha




berani tu nak masuk pool sendiri....dik oii  kalo ko mcm cik bella anak dr angkasawan tu takpe dik nak terjun pool sendiri ....




sudahnye bagi die main air pancut jek he he he....




posing di gazebo yg cantik...bestnye kalo ade sebijik camni kat tepi umah.....huhuhu



hokey abis sudah cerita saya dan hotelnye hahaahahaha.....ujung bulan ni bakal ikut en laki pergi kursus lagi.....siap le muntah darah tgk pic belambak lagi hahaahahahaha...manjang laa cuti rehat aku abis sebab ikut laki gi kursus hahahahaahah....







** uih cuace panas betul kan semenjak due menjak nie.....seb baik kat opis dok dlm ekon...balik umah pun cepat2 jek nak masuk bilik on ekon....ish kene tambah sebijik ekon lagi kat hall nie....bajet? bajet?..lalalaalalalala......






34 celoteh sahabat

bestnya lieya.. tersengih2 aku baca blog ni...

June 5, 2012 at 9:15 AM

syoknyer tgk ur kids bermandi manda
semua nyer berendam dlm tab si kecil dlm singki ekk...comey betui...ai dulu selalu gak lepak2 kat otel mana2 utk relax best gak khen @.@

June 5, 2012 at 9:16 AM

bestnya lieya ikut hubby pi kursus..hehehe...enjoy sakan bdk2 dpt main air kan..hehehhe:-)

June 5, 2012 at 9:32 AM

senyum i tgk and baca your entri...
memang terasa enjoy tul dok hotel wif kids kan...
cam donia ini ana yg punya hahahahaha...

June 5, 2012 at 9:53 AM

puas nengok gmbr segala aktiviti ko ke vistana... suke tul aku bab dayyan mandi buth tub sinki tuh... mmg ngam2 tuk dia....

sakit ati je dayyan nengok mia mija layan pool yek... hehhe tak lama lg boleh la ko ajar si dayyan berenang2 cam anak muzzafar tu wei

June 5, 2012 at 10:02 AM

comelnyer dayyan mandi dalam tab sinki tu...bess jugakkan walupun bercuti kat area kl....suker tengok telatah ur kids...comel sgt!!

June 5, 2012 at 10:04 AM

salam lieya wah seronoknya....mcm aktiviti walaupun ikut hubby kursus...ye la ila lagi nak dok hotel kita dok harap g kursus je la kan...hi3...tapi apa yang best dapat jejalan kan..kan..suka budak debab ni main air...

June 5, 2012 at 10:05 AM

hahah.. sonot kan????
dpt mengekor asben tp $$ gaji masuk bulan2.. puhhh... verangaaan!!!
ituler yg buat aku lani cam nk cuti aje,
boss baru cam ermmmm sket.. ;-p
tp mikirkn cuti baki sket dh nk taruh raya,
ku tahan jugak perasaan itew.. hhuhuuh..

mandi tu main xtvt la duk otel.. stendet!

June 5, 2012 at 10:13 AM

leka tgk semua gamba...uishh syok bebenor leh ngekor laki hehee..

plng geram tgk aksi dayyan yg comel mandi dlm sinki..mak ai layan habis la tuhh..cuba tgk syok2 berendam Lieya pi angkat tgk..msti meraung tk hengat gamak nya..kakaa..

June 5, 2012 at 10:16 AM

besh dpt ikut g kursus lepak2 hotel..
dayyan dah banyak akal ye..suka tgk gambar2 dayyan..

cantik tudung lieya :)

June 5, 2012 at 10:22 AM

suke btul tgk si mia mija ngan dayyan tu
takde nampak gado2 pun
selok je depa maen sesama.. ;)
siap peluk2 bagai, hhehe

June 5, 2012 at 10:28 AM

alololo dayyan kne mrh sbb selak bj mama yek...biaseeeeeeeeeeee dieee...heee
syok ek cuti2 duk otel...sblh opis aku ni de otel...dr opis aku leh la nmpk bdk2 berenang2 kt pool bwh...mak nyer nengok dr tepi pool...cam ko buat tu la...heeeeeeeeeee

June 5, 2012 at 10:31 AM

comelll tengok Dayan gagau cari papa balik kerja ekekekkekekeke

bestt laa... papa training satu family bleh ikut bersuka riaaa.. kalo hako papa outstation semer kena tinggal kat umah.. sob!! sob!! sob!!!

June 5, 2012 at 10:50 AM

akak kalo pegi kl suka jugak stay kat vistana, mmg selesa bilik kat situ. lagipun senang nak cari makanan, kalo tgh lapar

June 5, 2012 at 11:14 AM

Amboi..seronoknya anak beranak nie yer.. berjimba2..hehehe.. cam tak de org jerk kat pool..korang aje ke yg conquer..hehehe.. Bagus2..gunakan kesempatan yang ada..utk bercuti2 bersama2kan.. Lieya... :)

Alalalal comei tgk dayyan cembeng nak isapp nenen tuh.. hehehe..

June 5, 2012 at 11:31 AM

wei ..vistana tu dah dkt ngan ofis aku..awat tak kabor awal2..leh lah jumpo si budak dayyan tu...hehehe...syok kan..aku dah lama tak berkursus..suri pun asyik tanyer..bila nak tido hotel...?

June 5, 2012 at 11:55 AM

ya tuhannn x menahan tgk dayyan mandi dlm sinki ! ekekek ko dikk ... kejam ! .. ekkeek
macam2 lah budak2 niekan
boleh je lepak2 dlm bilik , x boringkan
janji leh mandi2 .. makan2 .. senang macam tuu ;)

June 5, 2012 at 11:55 AM

kak seronoknyaaa ngikut laki g kursusss hahaha :D
sambil menyelam minum air lerr ekekekkee~~~

June 5, 2012 at 12:11 PM

drama swasta eh dayyan npk papa blik..heheh..bagus review ko nih..yelah ada ke otel x selesa? ikut selera masing2 lah kan

June 5, 2012 at 12:19 PM

wakakaka...mmg cute gambar si dayyan mandi buih dalam sinki!

jenuh lah nak mencari puting tu kalau tak perasan dia buang celah katil! ahahaha

June 5, 2012 at 12:29 PM

he he he..untung ler...
papa layak bilik sorang2...
kalau aku pun lieya...harus aku ngekor sekali...


wei...cantik tulisan mia
kemas plak tu......

June 5, 2012 at 12:44 PM

hamboiiiii bercuti lagik..lepak hotel lagik miamijadayyan yekk!! bertuah korang dapat makpak yg sporting moting gtu.. cantik betul gazebo tu kann...berkenan sgat..hehe

June 5, 2012 at 12:44 PM

bestnyer mandi kolam.....

eh lieya, ada la hotel yang x selesa, masa masz pi pesta sukan ritu ada kawan cerita hotel yang dia dok x selesa, last2 tukar hotel lain...

June 5, 2012 at 1:05 PM

seronok baca citer lieya...teringat js time ank2 kecik slalu ikut suami duk hotel..tp skrg dh tak dpt sbb ank skolah...no ponteng2...hihi..

June 5, 2012 at 1:44 PM

suka vistana..bantal dia banyak kan..pastu katil pun besar..syok..

June 5, 2012 at 2:08 PM

depan vistana tu seafood sedap.....restoran hokkaido! mantap!

June 5, 2012 at 2:29 PM

dah lama x bawak dania tido hotel

June 5, 2012 at 2:50 PM

seronoknyaaaaaaaaa dpt b'cuti2 ikut asben :)

kami ni pun lamanya tak tido hotel...cuti sekolah pun still tak ada masa hhhuuuu...

amboiii kakak2 suka beno berendam2..nasib la cuaca panas syokkkkk la hhheee..

dayyan suka buat drama ye..'biaassseee die' hheeee..comel sungguh dia!

June 5, 2012 at 3:09 PM

Akak pon suka ikut kalau hubby gi kursus. Dapat duk hotel free, pastu bermalas malasan layan anak. Memang best !

June 5, 2012 at 4:08 PM

lieya, bole x sy request lieya buat post psl sarapan pagi simple2 .. yg lieya buat utk anak dare 2 org tu..siap resepi ye..sy buntu lah nak wat sarapan anak sy pagi2 .. resepi roti goreng pun sy nak ye...

June 5, 2012 at 5:16 PM

itulah lieya..peluang ada jgn dilepaskan... bkn sng nk spend time dgn family..sambil bkursus..smbil mnikmatimasa bkualiti bsama family..seronok bdk ni tdo hotel.. amboi..sian gedek2..kna mrh dgn mama eyh..

June 5, 2012 at 8:35 PM

pandai mia buat soklan2 semua tu ek....wah kemain lagik dierang ni mandi kolam ...dayyan mesti sronok tgk akak2nyer mandi..

aah la lieya skang paneh jer manjang..nak kluar jalan2 pun malaskan...

June 5, 2012 at 9:47 PM

kak lieya..suka kita nengok si dayan mandi kat sinki tu..hehe ciann dia tak dapat mandi kat tab..mandi kat sinki pon jadilahhh

June 5, 2012 at 10:31 PM

cantik tulisan ngan lukisan mia.. kemas je.

sonoknya idup ko lieya, brkubang kat bilik ngan anak2 pastu mandi pool. kalo aku pon, aku suker.. hehehe...

June 6, 2012 at 10:33 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy