Monday, July 5, 2010

Bandung day 4 (finally abis daaah)

yee yeaaah!!! akhirnya ini laa part terakhir kami di Bandung, abis utang aku!!.....huhuhuhu.....jom layan gambar sambil tul mak story mory yeak.....

*
*
*
*
*
V

ari last, tetibe rajin nak amik gambar depan cermin hak hak hak


rileks jek nak amik gambar camni, org lain tak heran pun kami dok snap2
mangkuk yg aku pegang tu mangkuk bubur sumsum.....jgn memain, sarapan pun ade bubur sumsum kat sini heheehehehe



lepas bekpes, siap2 checkout terus, kami mmg plan, checkout siap2....then sambung re-visit FO2, topup soping mane2 yg berkenan di hati tapi tak dan nak beli semalam, lepas tu leh pi airport terus.....so takde laa kelam kabut nak balik bilik laa ape laa lepas tuh kan....



paper di indonesia...



di lobi hotel....


proses memuatkan bagasi dlm bonet hahahaahaha



dengan Angga...supir kami disana.....


pastu kami pi Amanda.....cuci mate n idong tgk brownies....


pastu kami pi Rumah Mode....ade lak katun nie...kalahkan budak2 disitu, kami pi posing
hak hak hak




singgah kat cihampelas walk.....beli baju kat sini..menarik baju2 kat sini, ade tulisan yg nice kat baju....hepi aku dpt rembat tuk anak beranak.....

pastu kami singgah Kartika Sari....borong brownies lagi!



mcm2 brownies ade kat sini.....meleleh air liur gile aku tgk sumenyer



aku beli 3 jenis jek...sebab faktor nak mengangkut hahahahaahah tu ar soping kain sulam tak hingat! ni brownies chocolate marble


ni kek sale keju......ko tgk keju atas kek tu....meleleh mak dik noon oi!



nie lak kek panggang keju....mmg lazat sampai menjilat2 kotak hahahaah...
aku pilih sume yg keju2 haahahaha



penutup mkn2 kami kat Bandung, kami mkn kat sini



kak mimi yg hepi bile kami dermakan semua daun2 ulam kat die heheheeheh



nasi timbel terakhir kami di situ sob sob sob...



di airport bandung......kerinduan terhadap anak2 n laki di malaysia dah membuak2 time nieh..


airport tax sudah byr okey!~



flite kami delay kejap sebab ujan lebat giler....



dlm pukul 8 lebih kami sampai lcct...oh oh oh rindunye kat negara sendiri.....tetibe patriotik lak aku hehehheehe



kesimpulannye, mmg best bercuti kat Bandung...lagi2 dgn BFF yg gile2, suke wat lawak n sekepala....mudah-mudahan ni bukan yg terakhir....sham, hirda & kak mimi, mintak halal yeak lebih kurang....kalo ade yg terase ke sepanjang kite berlibur, aku dgn rendah dirinye mintak maap yeak......

**tgh penin pale, mia n mija skrang ni asik mintak dok hotel...dah sampai mood depa nak pi holiday la nie.....huhuhuhu












31 celoteh sahabat

hamik...masing2 dengan beg beso..baru puashati dpt soping kan :)

July 5, 2010 at 9:13 AM

betul tu beg masing2 lagi besar dr tuan punya beg tu...sedapnya kek2 tu, yelah smpai nk jilat kotak sekali..nasiblah bandung tu jauh kalu dekat agaknya tiap2 weekend pegi yer..he he he...

July 5, 2010 at 9:34 AM

masing2 dengan beg besor..ini baru betul shoping sakan..mak dia dh bercuti, anak2 pun mesti nak juga..haha bawak lah lieya p bercuti

July 5, 2010 at 9:38 AM

puas hati shoppingggggg!!

July 5, 2010 at 9:45 AM

memang puas hati tgk lieya shopping...kek pun nampak sedap la kat sana...

July 5, 2010 at 10:06 AM

mmg berbaloi2 & banyak info hehe

tapi mmg betul betul brownies nyer sedap banget hehe

July 5, 2010 at 10:12 AM

terliur tengok kek yang ada chese banyak kat atas tu.dorang panggil suratkhabar , koran ye.pelik betul.akak tak pernah makan brownies.

July 5, 2010 at 10:33 AM

sonok2...

July 5, 2010 at 10:36 AM

tu dia, beg besar2 gadang.. tahun depan leh la bawak 2 beg pulak kan.. lieya, nak gi lagi tak tahun depan?? serik tak jalan2 dengan akak?? agak2 pankreas kau longgar tak asyik ketawa jer? hehehehe

July 5, 2010 at 10:37 AM

ammvoiii jalann sakanns.. ehehe

July 5, 2010 at 10:38 AM

Kak yang lawaknya bila time balik baru teringat kat suami dan anak-anak yer hahahaha..

Kartika sari memang toplah kalau nak beli brownies..memang kaw2nya lah sampai menjilat jari hehehehe

Kalau g bandung beg baju memang compem big size hehehe baru berbaloikan kak hehehe

July 5, 2010 at 10:38 AM

wah tu dia hasil rombongan Lieya
naik sonok kak dod tengok...ingin ku pergi namun rupiah ku belum cukupi lagik!
nanti tunjuk hasil shopingan mu lieya

July 5, 2010 at 10:39 AM

kek keju yang marvelous.. rasa dag taj tertahan tekak..

July 5, 2010 at 10:40 AM

tu dia....skali balik beg memasing besar...heheheh...memang puas hati kan kalau gi bandung aktiviti penuh ngan shoping...hope pas nie atie ader rezeki boleh la gi sana plak....heheheheh.....

July 5, 2010 at 12:07 PM

wah..mak dh puas berjalan..tiba masa bwk anak lak lieya oii..hehehe..bwk dorang gi fraser..tp xyah ar tidur sana..balik hari je..

July 5, 2010 at 12:47 PM

yeahh tu dia mak2 datins baru ingat nk balik mesia kan?? hehehhe

ni sebelum kejadian perut aku meragam.

eh, dh seminggu kan? kejap je dh senin balik...

July 5, 2010 at 2:49 PM

bestnyer gi holiday

July 5, 2010 at 3:18 PM

bestnyer dpt soping+spa nih..teringin nak g sana..ina pun mil baru je balik dr bandung..mmg sonok dgr dia citer psl bandung..wat tingin je nak pegik..

July 5, 2010 at 3:57 PM

wah beshnyer...tk sabor nak gi bandung gak ujung bulan ni...meh la kasik tips lia

July 5, 2010 at 3:59 PM

agak2 ade can tak masuk grouplist???hehehe bestnye sopping!!!

July 5, 2010 at 5:10 PM

kemain besar beg masing2..lieya akak pun meleleh air liur tgk brownies tu huhhu

July 5, 2010 at 5:48 PM

wah, sha tgk beg mu besar n byk skali.. hahahah.. puas hati tol tgk mu soping.. bila la ku nk smpai ke sana..huhuhu..

terliur tgk kek tu, sedapnya.. huhuhuhu...

dh mu gi bercuti, anak2 mu mesti nak gak.. apa lagi.. jom holidayyyyy........ :)

July 5, 2010 at 7:17 PM

ko nih beb... bt aku terliur je
ngn kek, ngn tshirt nyer
ngn segala apa yg ada tuh lah...

dr beg ringan cam kapas dh jd berat cam ada batu berkilo2 ek bg ko...

harap2 jd lah plan aku ngn emy nih nk ke bandung hehehe....

July 6, 2010 at 10:26 AM

ni betul2 soping ni lieya... adeihhh!!
meleleh tgk kek2 tu.. uwaaaaaaaaa..

July 6, 2010 at 6:12 PM

terliut aku tgk cake tu lieya oiiii...hahahaha anak ko jeles la tu sbb ko pi tido hotel x bawk depa...ha...pelagiks...cuti2 la lagiks...wakakakaka...

bila ko tujnjuk gmbo paper tu tingat aku...laki aku ms pi bandung 2 tahun lepas dia bwk paper nie la bg hadiah kat aku..cait!!!tpi biase lah kalo org lelaki menyopping ntah apa2 ntah yg dibeli..smue out of my taste!!!!reject terus!!!

July 7, 2010 at 7:56 AM

bukan main lagi memasing .beg..
sonok kan lieya.jalan2 sama bff..

July 7, 2010 at 11:36 AM

tamat sudah citer bandung ko pompuan.. aku gak yg lom khatam lg.. mak mc baru hari ni naik keje

flight delay pon bile time brgambor, ceria je muka memasing yer.. hahaha

fuhhh dlm byk2 beg tu.. beg sapakah yg paling berat??? cuba teka????

July 8, 2010 at 10:54 AM
kak zue

hamboiiiiiii......dik jalan sakan enkou yer......puas ati la tu shopink sakan.....hah lepas nih bawa anak2 & hubby jalan lak......

July 10, 2010 at 10:34 AM
rozz

bestnya baca lieyanya blog. akak letak kat favourite lagi. akak pun suka jalan2. sebelum jalan2 mesti baca blog orang utk survey2 mana yg patut. Keep it up! akak nak gi bandung next year kot. nanti boleh mintak numb supir and itinerary u tu ek..

July 11, 2010 at 9:20 PM

bestnyer gi bdg... next time pgi lg i blh teman...
http://redribbonboutique.blogspot.com/2010/10/pekej-travel-murah-ke-bandung-bersama.html

November 6, 2010 at 3:44 AM

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

November 21, 2013 at 5:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy