Tuesday, July 20, 2010

jom buat cincin ngan mia mija!~

nie citer ari ahad ari tu....boring2 takde buat ape kat umah....mia & mija layan buat cincin sendiri... aku beli mase kat JJ....tgk cam best jek nak buat ngan budak2 nie......comey kan?....



sonok gak layan aktiviti ngan anak2..... bagi dieorg kreatif sikit...



bahan2 yg ade dlm kotak tu.....set kaler, set cincin, gam ngan berus....



paling excited op kos laa si mia.....kemaruk mengaler minah sorang nieh...



ingat kan bende tu color water, rupenye cat ....tapi seb baik senang nak ilang time cuci tuh...



bersungguh2 mengaler!~


mija plak bukan mengaler, tapi melumur....abis batu tu bercampur aduk die lumurkan kaler...



cube tgk tgn mija tu.....abis satu tangan berlemoiiihhhh!!~



mia punye part dah siap.....boring tgu adik die siapkan, die dok layan lukis2



yg si mija dari tadi tak abis2 mengaler...korang tgk tu....dah serupa taik ayam dah aku tgk heheheeheh



aku suh abiskan cat ni lukis2 kat paper.....pas siap nak buang terus....malas nak simpan2....wat sepah jek



pas 2-3 jam jemur batu tu, mase tuk menampal batu ngan cincin....



mia buat teliti....kemas jek die buat...



dah siap tampal....tgu cincin kering lak gam nyer....



tu hasil lukisan kami anak beranak kat batu cincin tuh.....cun tak ahahaahahah!!



tibe la mase model2 gediks aku berposing ngan cincin masing2.....auuuwww!!~~



mia laaa nie! siapa lagi......



uhuuuuuuuuuuuu...



mia gediks ngan cincin peberet die.....yg cantik2 tu sah2 le bukan die yg lukis hahaahahah


tgn gemok mia menggayekan hasil2 kreatif kami hehehehe.....



last but not least...pic mia mkn roti pandan bakar....nyum!!~~




** sedang merase sgt pelik ngan sistem badan sendiri~~





27 celoteh sahabat

baguslah lieya aktiviti mcm nie..Aktiviti lieya memberi sy idea tau mcm mana nk beraktiviti ngan anak..Sy amik idea tu yer?halal yer..:)

comelnya tangan mia tu..tembamlah...

lieya pelik ngan sistem bdn sendiri?mcm nk dgr gud news jer..lekat kot lieya..Alhamdulillah..sy doakan yag baik2 utk lieya..

July 20, 2010 at 9:08 AM

bagus lieya expose dorang benda mcm gini...kreatif. Suka tgk rambut mia dgn mija di dandan cantik...

haa...pelik ngan sistem badan sendiri????cepat2 cek, ada gud news kot...AMin...mmg plan nak tambah kan???

July 20, 2010 at 9:17 AM

kreatif betul la lieya anak beranak...mia n mija pun enjoy jer tengok buat cincin tu...hehehehe...jimat la kau lieya sebab tak yah belikan cincin emas untuk budak2 berdua tu...

July 20, 2010 at 9:26 AM

elok betul xtvt mcm ni di hari minggu takderlah terbuang masa tukan.. terisi je ngan anak2..

July 20, 2010 at 9:32 AM

cantekkk.... nak tempah satu bulehh...???

July 20, 2010 at 9:59 AM

Bgslah beraktiviti ngn anak di hari minggu...taklah buang masa or ngadap tv jer...

Ank2 lieya pun heppy je...

Hmmmm....mia n mija bakal dpt ahli br ke?

July 20, 2010 at 10:09 AM

baguslah leiya , biarkan je budak-budak tu buat benda-benda cam tu.jadi minda dia boleh berfungsi ngan baiknya.budak-budak baya cam tu,otak dia orang tengah aktif, jadik jangan sekat apa yang dorang nak buat.jangan main benda memberhaya sudahlah.

July 20, 2010 at 10:11 AM

comelnyer...
acik nk tempah lah 1 boleh tak mia, mija?
heheh bagus gk kan lieya budak2 tuh bt bende2 gini... kretif jd nyer

kang ko suh lah dia try bt cam rantai n glg dr beads tuh...
heheheh
suke aku

July 20, 2010 at 10:40 AM

Ni yang syioknyer ada anak dara...bessnyer pandai melaram lagi...kiutla cincin tu...bagus tau u bagi depa kreatif camni...dari main bukan2 baik main cam gini hehe

psst: apa yg pelik dgn sistem badan tu...kepoci jab hehe

July 20, 2010 at 10:44 AM

hehehe..bestnyer..
penuh je aktiviti..
kalu aku confirm beraktiviti 'tido' je..
hahaha

July 20, 2010 at 10:51 AM

wahh..cantik2 cincin 2 badik nih..sukalah tgk mia mija berdandan gaya tuh...ikat2 nih..arissa geram..kkdg nak kkdg takmo..huhu

July 20, 2010 at 10:52 AM

wahh..syoknyer..lama tak wat xtvt camni ngan budak2..
tapi ngan budak laki takde la wat cincin..buat kete kayu lerr hehehe..
comey2 jerr..
ayat last tuuu..nak period kot..hihi

July 20, 2010 at 11:54 AM

rajin ko...
aku tak pernah jumpa lagi arr benda2 kreatif camnie...nak kena cari gark...
batrice asyik mengiau nak pakai cincin jer tu..nak belikan cincin emas...aku ngeri takut hilang jer...
tp kalau dpt belikan cincin menan camnie pun bagus gark...
ingat lagi dulu2 ada gula2 panjang pastu free cincin..tak jumpa ler lagi...kalau ada, mmg aku beli bebyk...buat stok cincin dia.....

July 20, 2010 at 12:11 PM

lieyaaaaaa aku nak beli gak benda nih! cantiknya cincin korang anak beranak buat :) kreatif la.... sonokkan buat xtvt ngan anak :)

July 20, 2010 at 1:12 PM

cantiklah lieya..aku suka tgk ko anak beranak..ada je aktiviti korang buat..

eh2..sistem badan sendiri ko tu menjadi kot projek jun..aku sokak!!

July 20, 2010 at 1:31 PM

sgt creative!!
aku suka yg design swirl & dot tu. cantikkkkk....

July 20, 2010 at 1:52 PM

wahhhhhh.. bestnyerrr.. bagus juga kan dedahkan anak2 ngan mend2 mcm nie.. blh tengok dorang camner.. yg pasti memg cantik..

naper ngan sistem badan tu? dah preegy yeh? Alhamdulillah... ;D

July 20, 2010 at 1:57 PM

best la wt aktiviti gini.. mengasah minda anak2.. biar dia jd lbh kreatif.. leh try utk balqis.. tp amalin kecik lg.. abis la dikacaunya... heheheh..

tp lawo cincin tu, mama dia pon leh pkai pi keje.. heheheheh...

July 20, 2010 at 4:02 PM

salam lieya..bagus ar buat aktiviti macam tu ngn anak2..
sekurang2nya menguji daya kreativi diaorg..

napa lieya ..tak sht ke.?

July 20, 2010 at 4:12 PM

kreatif la...amboi ke main berposing lagi anak dara lieya ye...

July 20, 2010 at 5:16 PM

bagus la lieya, rajin melayan anak2 ko.. bagus utk minda dorang kan.. aku ni pemalas, kang kotor2 cpt je aku nk hangin.. cemana la anak aku nk brkembang nih..haishhh

July 20, 2010 at 6:08 PM

cantiknyerr....

July 20, 2010 at 6:13 PM

interesting..

aku pun nak beli la, buat cincin rok

July 20, 2010 at 6:21 PM

woho...! menariikkk ni..! pandai mamanya pilih aktiviti tuk nak2 dare nihh!!

bleh tahan gak creative budak2 ni mangaler cincinn.. yg tak tahan posing maut ngan cincin tu! ha ha

*apa yg pelik tu..? kakak2 nak dapat adik ke..? pweeeeitttttttttttt!

July 20, 2010 at 9:56 PM

syok yek main cat2 .... nak kena beli gak ni... tp confirm comot giler...

mcm nk dpt good news je?

July 21, 2010 at 10:20 AM

bagus gak benda nie...maklumlahkan...barang kemas kan mahal skang....sesaper nak kahwin tue....pakai jer cincin gini.....hahahhahahah

July 21, 2010 at 12:08 PM

eiii kreatifnya korang anak beranak.. suka ar aktiviti berfaedah cenggini.. fun and enjoy jer tengok budak2 tu mengecat cincin tu ... terus boleh melaram dengan cincin tu kan

July 22, 2010 at 8:19 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy