Friday, July 16, 2010

minyak ooo minyak!!~~

hot isu tul ari nie....eh dari petang semalam lagi laaa.....minyak naik 5 sen....gula lak naik 25 sen.... (kalo bonus tak dpt tak tau laa ..ops!), so mcm biase laaa...mlm tu sebelum kul 12tgh mlm, kami laki bini sibuk2 gak ar nak pi isi minyak......mule2 bawak persona dulu.....persona biase isi kat petronas, ye laa petronas jek pun yg ade NGV.....minyak keter persona ni dah dekat sebulan tak isi minyak asek gune NGV jek so alang2 ni isi laaaa.....aku tgk tak ramai plak kat petronas ni, tak cam dulu mase minyak naik, penoh, beratur nak isi minyak huhuhuhu....



pakai NGV mmg jimat, aku isi cume rm8 jek tuk seminggu....dah nak dekat sebulan tak gune minyak....keter persona ni hubby pasang NGV mase yg kes minyak naik dulu tuh......


urm, nampak tak ade due lobang tuh...satu tuk minyak satu tuk NGV....



pastu kami lik umah, bawak livina lak pi isi minyak....yg livina lak mmg kami isi minyak kat shell... leh tahan ramai....lame gak aku melanguk tgu turn huhuhuhu



kat belakang pun beratur kemain panjang lagik huhuhuh




muke bosan menunggu....nyosal ikut!! hahahaahah



siap laa lepas ni, harga makanan/air sume naik laa balik.....sebelum nikan penah naik mase kes minyak n gula naik, tapi bile harga gula/minyak turun takde plak harga makanan/air tu turun balik...tapi tu ar, tak leh salahkan peniaga gak, depa kene ambil kira untung rugi gak kan...lagi satu, kalo laaa aku reti naik motor, dah lame aku bawak motor jek pi keje......cam kami ni terase gak sebab walaupun dok putrajaya keje pun laki bini kat putrajaya tapi pergi keje asing2...bawak keter sorang satu (kan best kalo cam dulu, kami pi keje sengsame).....pakkan jek persona tu boleh pakai NGV so jimat laa kat situ....tapi yg keje jauh2 tu lagi kesihan kan.....huhuhuhu.....


**urm, kalo laaa boleh ternak minyak sendiri kan.....huk huk huk








32 celoteh sahabat

jimat giler ye pakai tu... tp mmg yg paling best bawak motor. cuma time hujan le kena sabar sikit ha ha. lieza dulu minah rempit ha ha ha... start bw moto ms kaki pun tak cecah tanah.. lawak giler.. tp ms form four le br rasmi leh bw secara terang-terangan psl dah ade lesen.. pastu abah pun belikan motor utk gi sekolah.... impian skrg nak beli big bikes ( tp hubby suh ambik lesen B full dulu) tp entah bila dapat beli... huwaaaaaaaa.....

July 16, 2010 at 9:13 AM

ooo.. semalam ada tgk berita yang kata minyak akan naik.. tapi sebab bz dengan anak2 tak perasan pulak hari ni dah mula naik.. huhuhu kene naik beskallah lepas ni

July 16, 2010 at 9:25 AM

memang kat mana2 pun harga barang semua naik huhuhu..
akak pun kete pakai gas tapi LPG..gas yg buat masak tu hehe..mmg jimat la cuma tak sepower petrol la..alaa takat jalan2 amik budak sekolah yg 2km je tu buat pe nak power2 kann??
sini lagi, harga petrol ikut harga pasaran dunia..pagi harga lain, ptg harga lain..tapi nasib ada hari2 yg murah la..mas atu la kena cepat2 isi minyakk..

July 16, 2010 at 9:27 AM

x suka betul bila harga minyak naik..pasni semua brg akan naik..siap isi tank jgn tak isi..hehe

July 16, 2010 at 9:28 AM

kami xsempat nk isi minyak mlm td lieya..geram tol.camni aku pun nk pakai NGV la kt keta.betul kata ko, kalo lah kita leh ternak minyak..huhu

July 16, 2010 at 9:32 AM

sama mcm lieya wpun kami keje kat kawasan bukit rahman putra tp waktu balik keje xsama tu kene masing2 bwk kete sendiri. Nasiblah keje dekat, minyak pun boleh save sikit. Tulah lg kesian yg keje jauh2 tu.

Saya pun xretilah bwk moto, xnak ..takut...

Tapi kali ni minyak naik mmg tak ramai pun yang isi semalam kami pun xpg isi bz ngan anak2..

July 16, 2010 at 9:32 AM

BETUL TU LIEYA..
jenuh la nanti.. sana sini naik.. dah la nak puasa, pastu raya.. nampak gayenye.. idang kerepek jekk la.. hahahhaa..

July 16, 2010 at 9:35 AM

semua barang naik, botaklah kepala cm ni.dah dekat nak raya tak lama lagi.nasib baik akak tak pakai kereta.

July 16, 2010 at 9:58 AM

betul ker ni aduii risau gak..dgr merata2 citer pasla rumours ni.gaji tak gak naik2 ..huhu

July 16, 2010 at 10:05 AM

mule2 minyak ngn gula.. pastu benda lain sume naik.. tapi gaji x naik2 gak.. x sesuwaiiieee.....

July 16, 2010 at 10:07 AM

aduhai...makin hari makin byk benda yang naik harga lieya...tunggu juga kerajaan umumkan gaji atau elaun naik utk kakitangan kerajaan...tp x der pown...huhuhuhu...

July 16, 2010 at 10:21 AM

itulah..tetiba je sume naik serentak..tapi bab minyak mmg tensen..aku g keje ngan kete..seminggu rm50..tak masuk tol lagi..wa keje kl ooooo..confirm sume makanan naik jugak...

July 16, 2010 at 10:33 AM

naik sokmo kanns.. uhuhu

July 16, 2010 at 10:44 AM

amboii gigih nya ko pi ngisik minyak...huhuh aku pon tau awal gaks pasai minyak naik..sib baik pg tu keta aku minyak full...hehehehe

July 16, 2010 at 11:29 AM

kak lieya nak tau...atie memang tak tau ok minyak nak naik....kemarin lepas gi pasar malam sajer jer isi minyak...memang dah perasan kete banyak...tapi tak sangka plak minyak nak naik...alhamdulillah atie sempat la isi minyak masa tengah murah lagi...huhuhu

July 16, 2010 at 11:49 AM

rajinnyer ko g ikot...klu aku tdo lg besh...hekhek...eh bape kos psng NGV hah??? bosan dh pki mnyk ni...bulehhh...heeeeeee

July 16, 2010 at 12:07 PM

sib baik ko pakai ngv lieya..x terasa sgt kot..aku naik public transport..takut sok2 depa pun naikkan tambang dgn alasan minyak naik..huhuhu..

July 16, 2010 at 12:30 PM

salam lieya..
tu ar camne nie semua naik.nan ado yg turun ..

July 16, 2010 at 12:33 PM

patutler tadi isi minyak cam tak mesre tangki jerk..selalu 60 rgt dapat penuh ,ni cam dah nak abis jer jerkk....abis sok jln kaki g keje ler..

July 16, 2010 at 12:41 PM

bila minyak naik yang jadi mangsa adalah kita. kerana kita ada motor yang ada keter lori dan sebagainya. Yang jadi bahagia adalah penunggang BASIKAL. guna tenaga tanpa minyak.So bila minyak nak turun tu mmg tak leh nak diharap kan. Makin naik makin naik gaji kita BILA nak naik (huhuhu)

July 16, 2010 at 4:05 PM

tu le, semua benda nie naik...gaji bila laaaa nak naik gak ek hehehehe
tapi semalam sbb i dah balik lewat,
dah lupa pasal nak isi minyak bagai...sib baik byk lagi kete i tu...
jom pakat ramai2 naik beskl nak hehehe

July 16, 2010 at 4:19 PM

it$ not ea$y, e$pecially for people in the city

July 16, 2010 at 4:56 PM

pergh...jimat giler pakai ngv....tp memula nak pasang tu mmg kuar modal besar sikit kan lieya.....

iskh iskh...mmg arr...minyak nai, mula ler harga barang pun naik...tensen jer aku...gaji tak naik2 gark.....

aku nie, sebulan duit minyak jer almost rm300 lieya....tu baru minyak...belum makan lagi...nie naik even 5 sen pun, mau jejak rm350 minyak aku sebulan ..adoi ler.....

aku suka isi kat shell lieya...coz' kata org, petronas nie angin dia kuat..rugi sikit...kata orgn ler...betul ke tak betul...tu aku tak tahu...

July 16, 2010 at 6:33 PM

uwaaa... dah la tau naik minyak last minit.. hari ni siang buta baru pi isi full tank keter... RM100 ++ ohokk..!! ngelat aa korang ni dah la sama2 kerja Putrajaya.. lagi guna NGV...tak aci tak acii...

betul tu.. time minyak naik semua berebut naik rega.. bila rega minyak turun tak de pun barang turun rega.. dushh!

July 16, 2010 at 9:48 PM

ye la lieya..kalau barang turun xde plak makanan & minuman turun..kalau naik cepat jer...

July 17, 2010 at 5:55 AM

Lieya..akak pengguna NGV juge tapi still menyibukkan diri isi minyak utk VIVA gak malam tu hehehe..kalau orang kata x terasa minyak naik tu tipu la kan..walaupun kita pengguna NGV tapi still terasa gak..tapi atleast dah jimat serba sedikit kan:-)

July 17, 2010 at 10:41 AM

minyak naik tu yg bt org naik minyak.. lalalala..

July 18, 2010 at 1:56 AM

adoi..akak pun tensen dik ngan harga minyak naik ni...terasa jugak kalau nak jln jauh2...dulu2 ingat nak pasang ngv gak tp senyap je laki akak tu...ni duk berkira2 nak pasang blk sbb sure minyak naik dan terus naik...hangin tul..kalau xde bonus,siap la...

July 18, 2010 at 9:03 PM

Semuanya naik kalau minyak dah naik... gula dah naik dulu...

July 18, 2010 at 10:05 PM

kali ni coz naik 5 sen je kan? so org cam malas nk berebut kot ko.

aku ni pkl 10pm baru tau minyak nk naik rega, dh bagus nk landing atas katil. sib baik time tu minyak aku ada lagi 3/4 tank.

lepas ni tunggu je la ko, semua drinks naik rega.. stress..

bestnya guna NGV, rm8 je seminggu?? sgt jimat!! :)

July 19, 2010 at 11:19 AM

ni yg haku nk pakai NGV gak nih.. save duit haku.. tp tong NGV tu besar sgt la.. harus x muat barang nk letak kalo pi brjalan jauh.. mak kalo brjalan cam pindah rumah gayanya.. selagi leh sumbat kt bonet, selagi tu haku hangkut sumer brg

July 19, 2010 at 11:56 AM
Paul

I fully tie in with everything you have printed.
Brantford homes

December 7, 2011 at 8:34 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy