Monday, July 12, 2010

sabtu yg capek!!

urm...aku rase kan, aku ni dah makin tua (baru nak sedar ke)..energy dah tak sekuat dulu dah.....huk huk huk....ye ar, baju jalan2 skit dah penat....nie kes sabtu tu ar, jalan2 pi cari kasut raye mia mija kononnyer.....ngan panasnye lagi, tu yg letih gile babon tuh.....tapi sebelum jengjalan tetap ceria muke masing2...cam pic mak dare ngan anak darenye nie hik hik hik (aku pun tak paham motif posing ni....mak teh arr ni surooohhh!!!)



mia demam yg dah nak kebah....tak ceria cam biase....




kuar2 umah tu kami pi dzul qlassique, tgk2 si zul ni takde so takde org nak amik ukuran sape nak buat baju, akak tu suruh dtg dlm kul 2 gitu, nak tgu lagi 2 jam lak so kami pun pi laa mid valley dulu.....jalan2 cari wedges......



pi sapedek, mia nak mkn nasi ayam lak, so pi paparich jek arrr.... mia yg menjadi photographer apaknye ari tuh....



bukan setakat apaknye, menjadi photographer utk diri sendiri pun terra hahaahahhaah...gediks kan?



urm..terra gak mia snap pic sendiri.....urm, nampak tak bawah idong mia comot tu, kesan die dok lap2 idong mase selsema....buruk dah, seb baik cepat2 aku boh ubat, dah baik dah melecet tuh...



maknye dah lapa....korang gediks2 ar amik gambar....i nak mamam!



kami pusing garden...masuk isetan tgk2 kasut2.....kat mv pun kami pusing gak.....mmg ade yg cantik2 wedges nye, tapi takde lak saiz mia...paling kecik pun 28 atau 30 ... mmg tak kene ngan kaki mia.....so punah laa harapan...mmg dieorg pun sasarkan budak umur 7-8 tahun kot yg pakai wedges nie....takpe laa mia, kite cari kasut lain jek la yeak....tapi sebenarnye aku beli gak 1 wedges, saiz 28, so mia pakai buat main2 kat umah jek ar....agak2 nak pakai pun kene jahit sikit tali wedges kat belakang tuh huhuhuhu....seb baik mija tak merajuk sebab aku beli 1 jek wedges tuh .....erm, pastu masuk pet wonderland ni tgk2 minatang....


dlm kul 3 kami pi lak JJ Equine, nak tgk wedges kat nyc.....mmg ade, cantik lak tuh, tapi tu ar saiznye takde....so mmg konpom ar, beli kasut lain jek laa mia mija yeak tuk raye ni, no wedges laa gamaknyer....mia pakai jek laa simple wedges yg mama beli tuh...(nanti aku snap pic wedges mia tuh) .... pastu layan apaknye nak berfish spa.....kakak tu nak bagi mia free2 jek buat fish spa tp mia dok peluk kaki die tak mo....hahahaah



pastu lepak SR jap ar....mia ckp nak mkn kek lak (eh aku dok jual name mia jek kan hahaahah cover maaaaa!!) ....


pembikin kecoh dan onar di rumah!



budak yg sikit2 suke merajuk.....



pastu mia nak mkn fish & chips lak.... (eh mia lagi hahaahahah)


pastu kami pi dzul classique plak....


nak buat baju melayu pun kene beratur hah.....nak dekat setengah jam beratur huhuhuhu...ye laa yg nak buat ramai, yg ukur cume si dzull ni jek haaaa.....


mija ngan abg hensem hak hak hak


mia sebok nak cube tengkolok heheeheheh


pastu kami pi bangi, tapau sate UK.....kul 7 lik umah....fenat woooo.....tu laa..betul laa, makin meningkat umur kite, makin cepat jek energy tu abiskan huhuhuhu....






23 celoteh sahabat

jgn ckp tua...agaknya letih kat bandung xabis tu cpt penat kot..:)

nasib dornag ok jer xdpt kasut idaman, ye kot wedges tu dorang buat utk budak bsar kot...xpe nnti cr kasut lain yer...

tunggu jgk pic zul tu xde pun..dia xkasi snap ke lieya?mesti ensem yer tgk live...

July 12, 2010 at 9:18 AM

lor tua dah ke??
baru aku tau..
aku baru tingat..
baju melayu laki aku pun lum tempah..
ho ho ho..
laki aku cakap nak pakai yg thn lepas..versi merajuk..hahaha

July 12, 2010 at 9:21 AM

ni barunya jln sakan..mcm2 tempsat pergi mestilah letih..anak dh besar senang nk bawa jln kan?

July 12, 2010 at 9:24 AM

dah ko mkn jek...perot dh pnuh mmg la mengah nk jln2...wakakakakkaka...kui3

July 12, 2010 at 9:51 AM

jalan sakann..memang la penat wehhh ehehehe..

wahhh..syoknyer tgk semua org dah start shopping utk raya...
hakakkk jugakk baju org pun tak habis jahit wakakaka!

July 12, 2010 at 9:53 AM

kita ni dah berumur mmg cepat letih..
tapi tetap vouge kan... hehehe..

tak der size ye wedges tu.. takper lain taun leh beli ye..

July 12, 2010 at 10:48 AM

merata ko jln lieya..kalo aku pun pengsan..hehehe..

makan sedap2 lak tu..

kasut wedges tu xde size ek..sian kt dorang..xpelah belilah kasut lain..dh besor sok taram pakai wedges puas2..

July 12, 2010 at 11:01 AM

yela kan lieya...ko kan dah 28..aku lom lgi..baru 27++.bln 10 ni baru merasa tua..hahahaa.xmo ngaku tuh...

ala, sayangla xde wedges seswai tok mia..cian dia.aku pun tgh survey2 kasut budak ni lieya.kalo ada wedges santek wajib bgtau ko k.

July 12, 2010 at 11:12 AM

penuh betul agneda kau nie lieya...
heheheh...
memang betul la dah tua...
sebab tu la cepat penat kan...
kak lynn pun br lepas tempah baju melayu untuk my hubby...
naseb baik arr tailor tu nak amek tempahan lagi...
amek warna apa tahun nie lieya?

July 12, 2010 at 11:34 AM

cam JJCM pun iye nie...
mau tak penat...
byk tempat ditawaf...
nak kek SR skit leh hehehehehe...

July 12, 2010 at 11:45 AM

shuntek kasut yang mia mija berkenan tu. mesti comel kan bila dipakey...wah teruja bila raya ni nanti.

** Lieyatak gi PUTRAJAYA floria ke. nanti snap banyak2 gambor erk

July 12, 2010 at 1:20 PM

alahai letih ye lieya.. mrmm.. same la ngan ena.. sabtu adalah hari menegmas serumah.. dari pagi smapai la ke malam hari.. abis sakit badan2.. dah wat kije umah sorang2 pulak.. huhu.. biasal en. hubby yg nan ado dirumah.. terpaksa la..

kemain lagi anak beranak nie .. happy sungguh leh jalan2 dan makan2.. laporrr la tengok fish & chip tu.. sampai skrg ena tak tau nak makan pe lagi.. huhu

July 12, 2010 at 1:56 PM

tapi mmgla kan makin umur up sikit mmg cpt letihla tu sbb kene telan jamu haha

bessnyer jer tngk telatah anak dara tu...

tp kalu posing bulan poser lagi pengsan hehe

July 12, 2010 at 2:15 PM

sHa taw tu kek choc inDulgance kan.. pebRet sha tuh.. hehehe AKAk pandaILAk cover Line Ckp mija yG nak hek3x.. akaK beSela fakTor usia tu muahahaha tu yG tk lrT nk jln tu..

July 12, 2010 at 2:55 PM

hahaha pandai mama ko eh mia...

ko tu kira hebatlah bleh jalan merata....kalau aku xdenya... hahaha

July 12, 2010 at 4:19 PM

lor ingatkan dah letak gambar wedges tu. tertunggu2 akak nak tengok wedges mia tau..

penuh aktiviti hari sabtu ek.. akak keluar gak gi OU, gi tengok wayang. citer zoo, tu pun ada atas permintaan farhan..

pakkal jer dzul qlassique tu jauh, kalau dekat, nak gak akak try hantar tempah baju abg din dan farhan. hehehe

July 12, 2010 at 4:39 PM

fren
wah buat baju melayu sampai kena q. dahsyat.
susah2 petang raya gi jalan tar je la haha.

July 12, 2010 at 6:07 PM

wow berjalan sakan yer..akak dulu mama nurul pun mcm tu tapi lepas nurul bagi mama makan primerose alhamdulillah ada peningkatan..cubalah try apa-apa vitamin..

July 12, 2010 at 6:10 PM

ha ha ha...mana tumpahnyer kuah kalau tak ke nasi kan...tu ngikut peel mama dia ler tu......
wei...baju baru ke tu..cun seh...

mia makin hari makin nampak besar kan lieya...dah jadi anak dara dah budak sorang nie.....

amboi....sampai beratur nak tempah baju melayu...akunyer baju raya pun belum hantar tailor...fenin2...tailor sumer dah tutup......nak hantar baju kat mak aku...takat baju kurung dia nak arr...baju lelaki dia dah malas nak jahit....

July 12, 2010 at 7:10 PM

Alahai tak kesampaian la nak pakai wedges raya ni ye..takpe2 tunggu dia besar sikit lagi lieya.

July 13, 2010 at 12:49 AM

dah belikasut raya..syoknyer..

July 13, 2010 at 5:38 AM

sayang x dak size kan?
kalu x sure comei 2 beradik tu bergaya dipagi raya.

hahaha i like reason nk mkn tu... semua ANAK yg nk mkn bang..
ish sedap pulak la tgk air SR tu...
aku tau aku nk mkn apa lunch nanti... muhahahha

July 13, 2010 at 8:52 AM

wedges tu jarang ada yang saiz kecik.tunggulah miya besar sikit, baru beli.akak jarang raya tempah baju melayu kat suami, baju lepas-lepas banyak.raya je pakai baju melayu.

July 13, 2010 at 11:12 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy