Thursday, July 1, 2010

Bandung day 2

wokey....bersambung lak ari ke 2 kami di bandung...walaupun tdo lewat, tapi bangun tetap on time.....time kasih byk2 laa kat cik puan hirda yg menjadi jam loceng kejut kami tiap2 pagi hheheheheehehehehe


bekpes aku pagi tu.....amik tamak, last2 yg aku makan cume pinggan yg ade ommelet tu ajek



wajib susu segar segelas tiap2 pagi.....




8.30 Angga dah siap2 tunggu kami....terus berdesup gi Rumah Mode.... kat sini butik nye jenis dlm rumah2...cantik2 hiasannyer.....




ewah2...jaipong lak ko lieya..



kebanyakan FO kat sini mesti ade kolam ikan koi....besar lak tu ikannye....takut aku



hasil sopingku.....ape lagi...baju mia mija laa yg byk!



bersama hasil laburan wang!




pastu kami singgah beberapa FO lagi (DSE, Blossom, Merdeka dan lain2 FO, )..... mane yg sempat aku snap gambar kat FO....cam gambar kat bawah ni kami singgah donatello...aku beli kasut ala2 gladiator tuk makteh mia mija...




dah penat serbu 5-6 FO, kami mkn ais krim durian.....sedap woooo....creamy giler...tapi aku ngan kak mimi je makan....hirda n sham tak mkn durian....rugi wei kome!!




pelik, lepas abis mkn, takde rase durian pun kat mulut....sendawa pun tak bau durian...




adoi, terliur lak aku...mane nak cari kat malaysia nie.....harge aiskrim ni 7ribu rupiah..




pas tu gi teruskan misi labur kan duit kat FO dekat2 situ...




comel lak bunge matahari nie kan....




masing2 bawak ukuran badan laki ngan anak2.....tgk hirda..siap bawak pita pengukur lagi heheheehe




pastu singgah Kedai Lavi....kat sini kedainye biase2 jek.....tapi jual jeans budak2 ....gap, guess sume yg ade brand ade kat sini...tapi nasib baik tak baik jek laaaa....takut saiz takde....aku rembat 4 helai jeans tuk mia n mija kat sini...guess lak tuh! seb baik saiz dieorg ade...aku leceh sikit nak beli baju or seluar sebab mesti beli pakej 2 sekali....kembar laa konon kan!



lunch kami di Keramba Resto....




jus jeruk yg enak bangat! wajib korang cube kalo turun indon...




nasi timbel komplit dan jus jeruk tuk aku!




nie laa nasi timbelnye...wangi jek diwrap dlm daun pisang..harga mknn mmg tak yah korang risau...sume murah2 wei.....bukan cam kat sini, seketul ayam penyet jek dah caj 7-8 hinggit...




lepas dah 'isi minyak' kami teruskan laburkan wang ke FO2 yg lain....kat Heritage n Cascade, kat sini laa kami lame bersopink....

lepas tu kami singgah beberapa FO lagi dan singgah gak kat Rumah Tas, aku mmg nak cari wallet tuk aku n mak aku....



penutup kedai kami mlm tu, pi Toko Tiga....yg lawaknye sampai pintu kedai dah tutup kiteorg ade kat dlm kedai tu lagi....wakakakakakkaa...FO kat sini, bukak paling awal kul 9.30..tutup lak mmg awal......leceh nak bersoping sampai lewat mlm....kate jutawan indon kan! heheheeh




dinner lak kat Kelapa Lagoon, rekemen by hubby kak mimi....sodap wei!



es kelapa lagoon ku....




selalunye mcm ngeri semacam jek kalo nak mkn ikan kaloi, tapi kat sane, ni laa kami selalu order....gurame goreng...... sedap ..sampai ke tulang leh kunyah....tgk ar ikannye...kemain lagi landing telentok kat atas pinggan....



bawal bakar...peberet hirda nieh!




lauk2 wajib kalo dlm set makanan indon....kalo hubby lieya ni sure kureng suke sebab mkn nasi kering....sah2 kene order sup ekor ...lieya suke mkn nasi kering2 ni....



udang goreng tepung ieorg pun lain rasenye...rangup mcm keropok




manis2 cewek indon nie.....mase ni tgh settle bil makan...





sampai hotel, panggil budak2 hotel suh angkut beg2 sopink kami ke bilik...tak larat dah nak angkut sendiri....penoh gile bonet innova ngan beg sopink..seb baik sabtu kat indon bukan hari tanpa beg plastik....kalo tak sure abis duit kena bayar beg plastik jek kami ni hahhahhhaha




tgk tu...2 troli tuuuu.....siap bersangkut2 lagi.....kalo tgk yg dah siap2 letak kat troli ....mmg takut!




sebahagian hasil sopink.....kan best kalo boleh sopink mcm ni hari2....huhuhu




nie lak hasil rembatan aku kat Rumah Tas...




wallet mak aku LV tu, aku punye Guess tuh.....purple kaler lagi!
harga usah ditanye dong....menangis meraung korang dengar nanti hhihihihihihi




tu jek laaa citer hari ke 2....sonok labur duit....muai laa baju mia n mija.....baju raye2 dieorg dah cukup laa kot aku sopink kat bandung tu...takyah dah sopink lagi kat sini, kalo nak tambah pun, dlm 2-3 helai jek lagi ..buat2 mood soping raye heeheheh.....t-shirt laki aku pun dlm 10 helai aku dpt beli...pun dah cukup ar tuk raye....huhuhuhu



**entry day 3 plak, citer kami bermanje2 di Spa.....mak buat massage, lulur, sauna n mandi susu, free2 jek disuruh naked:girl06: huhuhuhu malu :17: mak!.....tapi best....mmg abis-abisan disental mase dilulur....huhuhuhu











35 celoteh sahabat

Bestnya Lieya
terhibor kak dod baca shopping perjalanan Lieya ni
wpun tak nah gi tengok org shopping jadilah (hahaha)

July 1, 2010 at 8:54 AM

syok2 lieya..bab soping ni mmg syok..lebih2 laki ngan anak2 takde kan..syorga betul...

July 1, 2010 at 8:55 AM

bestnyalieya tgh lieya n kwn2 soping...menangis tgk haa.....mmg murah yer..best soping baju anak2..nak2 asben n anak xde, aman sikit..main kaup jer...best best best..

July 1, 2010 at 8:57 AM

uwaaaaaaaaaaaa... en anages sampau guling2 ni lieya.. nengok lieya soping.. sob sob sob.. nak gak purse guess tu.. huhu

July 1, 2010 at 9:14 AM

huhuhuhuhu...banyak betul yang lieya laburkan utk shopping tu...geram plak tgk...nanti kalau nak ke bandung boleh la ajak lieya ek...

July 1, 2010 at 10:06 AM

aiskrim durian tu fendi cakap sedap giler tapi nurul tak makan sebab tak suka durian..lagi satu cendol bandung fuhhhhh sedap gila kak..hehehehe..taktry makan sate mak syukur di sana??? lepas ni harus akak kesana lagi baru puas hati..jutawan tu kak bila disana..tak shopping dekat malaysia pun tak apa kan kak hahahahaha

July 1, 2010 at 10:28 AM

aiskrim durian tu sedap fendi cakap nurul tak makan pun sebab tak suka durian..akak dah try cedol bandung fuhhhhhh sedap yang amat kak...

duk sana jadi jutawan kejapkan kak hehehehe...

July 1, 2010 at 10:31 AM

bestnya lieya entry ni..mulalah i nk bermanja2 dgn cik abe ajak p bandung..mmg syorga shopink lah yer,,bilalah nk sampai..hari tu tgk entry lieya masa mkn kt ole2 bali, gedik nak pergi..itu pun belum ada kesempatan lg nk pergi..best2..tak sabar nk tunggu entry seterusnya

July 1, 2010 at 10:33 AM

lieya sedapnyer aiskrim...seronokla tgk korang soping

July 1, 2010 at 10:33 AM

bestnya lieya.....menagis akak tengok...nak gak...ole2 akak mana?

July 1, 2010 at 10:39 AM

banyak info leh dapat bagus taw ur review ringkas & padat...hehe

Teruja ni nak dgr citer SEPA hehe

July 1, 2010 at 10:45 AM

syok gila baca...xsabar nk tunggu entry seterusnya

July 1, 2010 at 10:45 AM

mmg best...
shopping best..makan lagi bestt..
akak kat sini dpt jalan2 je la..shopping ngan makan2 nan adooo..haha

July 1, 2010 at 10:50 AM

ah jelesnyer....mmg syorga soping la kt sne ek...kang bgtau bpe juta ko abes kt sne ek...eh x nk la...bgtau bpe rm abes kt sne...nk ngumpul nih...heeeee

July 1, 2010 at 11:27 AM

wallaweii.....walaupun aku dah comment kat fb...tp tak puas...masuk gark kat sini...nie pun menumpang kasih kat pc org tau...pc aku kena BLOCK tenet...mencikkk...

bestttt wei..lenkali pergi..ajak aku plak arr...nak gark feeling2 jadi jutawan shopping berbeg2 kat sana...huuuu.......

giler best arr korang.....(*sambil lap air mata tengok pic2 korang....ngan hasil rembatan shopping ngalahkan mak datin...)

July 1, 2010 at 11:32 AM

wei pompuan, byk giler pic ko amik yer... cun2 plak tu pic.. aku smpai dah x larat nk kuar camera dah.. ish2 terliur plak tgk pic food yg sedap n murah2 tu

giler shopping kan, smpai 2 trolley nk bwk naik tu.. sakan kooo.. kt mesia ada ke kita nk shoping berabih cam2... xdak kannn

July 1, 2010 at 11:37 AM

bestnya tengok korang sopping...
heavan tul kan kat sana...
betul la lieya, kalo lah leh sopping gini hari2 ngehehehe

July 1, 2010 at 11:38 AM

baca n3 ko ni dah ckp nua aku emrah mata...hahaha...wah wah naked eh..ehem ehem... :P

July 1, 2010 at 12:18 PM

ko ni hapdet sbijik sebijun cam dlm pesbuk... rajin tul ko ni lieya...
kemain ceria korang ek.. best giler kan sopink kat sana...
eskerim durian dia sedap tu.. hat ni aku mkn kene cirit tu... agaknya x sesuai ngan perut aku... hohooo...

July 1, 2010 at 12:22 PM

salam lieya..meleleh airliur nie nengok lieya sopink kat bandung..
bagus entry nie ..mana tau ade rezeki ..leh ..sampai..

July 1, 2010 at 12:38 PM

best! best! shopping till u drop

ok nak baca pasal urut-urut plak esok ni... :)

July 1, 2010 at 12:42 PM

uwaaa... nk ngis ku tgk mu sopink.. best giler2.. mmg kan, kalo utk anak2 wajib bli 2 sbb nk bg kembar.. sama la kite...

next entry x sbr dh ni..:)

July 1, 2010 at 1:07 PM

banyaknyer shoping.....sonot bangat...eh...cakap indon plak...

July 1, 2010 at 2:02 PM

day 2 shopping cam x ingat dunia kan? pastu x tgk rega pulak tu,
pilih, letak dlm beg shopping, pilih amik, pilih amik. gila sungguh.

cam confident je semua murah. tapi memang murah pun. cuba ckp kat aku mana nk dpt jacket guess murah kat sini? kat sana leh dpt around rm40. x ke rs nk nangis.

okeh cant wait for our day 3 entry...
mak x sabar nk tgk pose artis tiub buih tu.. hehehehe

July 1, 2010 at 2:10 PM

ayoyo..sgt jeles ok tgk hasil rembatan tu...sonok la mia mija dpt ole2 mama beli tu...
cpt2 update sesi manjakn diri tu...

July 1, 2010 at 2:20 PM

banyakkk gilerr..hasil rembatan korang ber-4...huhu...tu la kelebihan jln dgn BFF je, xde gangguan nk memilih dan membeli..x sabar nk tgk nx entry korang...

July 1, 2010 at 3:15 PM

ayo lieya..bila aku baca entry2 ko ni..buat aku rasa nk terbang ke bandung gak skrg..hehehe..

July 1, 2010 at 3:36 PM

bestnya la lieya ye..
eh..ikan kaloi tu cantik je nampak..rasanya macam mana??macam cite bawang merah bawang putih lak ye..
wah memang shop till u drop ni dik

July 1, 2010 at 7:31 PM

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....syokknyerrrrrrrrrrrrr...!! meleleh air liur aku bukan tengok ikan bakar atau eskremm atau lain-lain... meleleh air liur air mata tengok purse LV & GUesss tuhh ...ha ha ha.

Seyiesss best betul tengok korang bershopping nih...! aku rasa beli barang pun pakai sambar je.. duit juta-juta rupiahhh maaaa

July 1, 2010 at 9:44 PM

Salam Lieya!
Jeles tau, korg gi Bandung lbh organized..byk tpt yg ko pi tu ktrg tk pi...tp korg cool la gi soping tk bwk kids...mmg pjg je la langkah ekk..kikiki..btul, shopping raya kn, sgt heaven..byk btul hasil tangkapan ko tu Lieya...jeles okk! nst time harus repeat ke Bandung lg nii..Heee...

July 2, 2010 at 12:38 AM

seronok akak tgk percutian lieya ke bandung...byknya aktiviti soping moping...akak suka...heheh...trs lapor perut akak tgk menu2 lieya kt sana...sedap2 semuanya...

July 2, 2010 at 12:45 AM

seronok akak tgk percutian lieya ke bandung...byknya aktiviti soping moping...akak suka...heheh...trs lapor perut akak tgk menu2 lieya kt sana tu...

July 2, 2010 at 12:50 AM

Banyak gambar, sampai tak terlarat nak tengok.ni pun curik-curik tengok.kat opislah katakan.lieya makan kat sana best ke ?kenapa anak akak cakap, tak kena pada tekak dia.bulan lepaskan anak akak yg sulung tu pergi bandung.akak tengok gambar makan ko cam sodap je.

July 2, 2010 at 11:47 AM
Anonymous

hai dear,
nak tau barang guess kat sana ok tak..ke just replica nyer brand jer..

March 9, 2011 at 12:07 PM

salam tuan rumah... nak tanya le restoran kelapa lagoon tu kat mana ye?

tq :)

March 18, 2011 at 3:36 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy