Monday, March 19, 2012

kalau kami ke IKEA.....

salam senin buat semua....dah syok2 cuti sekolah seminggu, ari ni mule laa balik rutin kebiasaan .....kang waktu lunch kembali le aku berlari2 manje gi sekolah mia amik die bawak balik umah mkn, mandi n salin baju kafa....takpe2, mak tak kisah yg penting dpt siapkan die depan mate.....okey2, jom kali ni lieya nak cite pasal kami ke ikea...selalu tak rajin nak amik gambar, tapi kali ni rajin lak amik gambar...ye laa kang takde bahan aku nak blogkan huahuahua......kiteorg gi ikea sabtu lepas....en papa le sibuk nak cari barang die.....jom layan gambar jom....gambar ade la banyak sikit yeak....harap bersabar menscroll hingga gambar terakhir kui kui kui kui.....



*
*
*
*
*
*
*
*
V


tau jek ari tu nak gi ikea kemain due badik ni hepi....kul 7 lebih masing2 dah bangun...siap mandi sume....dlm pukul 9 lebih kiteog kuar umah....






bukan kakaknye ajek...si adik ni pun kemain suke kalo berjalan....hidup ko ye dik dpt naik keter!


 



dlm kul 10 suku kitoerg dah terpacak kat ikea...hah! ko pilih le parking mane ko nak....jgn bising2 org ramai laa...parking penoh le...dah tau nak gi ikea tu gi le awal2 skit....kalo dah tengahari ko sampai mmg hazab le nak tgu parking kan....hihihihi


 



ape2 pun bekpes la dulu.....isi tangki dulu hhuhuhuh


 



ini budak mok2 makan muffin....nak abis gak sebijik die bedal....suke yeak dik!


 



kalo gi tempat2 ramai org camni biase kiteorg x bawak stroller....pakai carier jek...dayyan lagi suke dok dlm carier lagi pun.....


 



dah siap bekpes sume, terus le menuju ke showroom ikea...tapi biasenye aku tanye mia mija dulu, nak ikut ke atau nak main kat smaland ikea tu...kali ni dieorg tak mo ikut nak gi main kat smaland katanye.....hokey, mak ko lagi suke, takde laa hiruk pikuk dieorg mintak mcm2 nanti wakakakaakak......isi borang siap2....pastu tinggal dieorg kat smaland tuh.....






alah limit time budak2 main kat sini cume 1 jam jek ...okey le tu kan, yg penting security die aku tgk okey laa jugak so berani le nak tgl anak2 kat situ... biasenye kiteorg tak abis lagi menilik barang dlm mase satu jam tu...so tepakse laa amik dieorg dulu baru sambung soping...tapi at least dlm tempoh satu jam tu dpt jugak le kiteorg belek barang secara aman tanpa aku jerit "mia jangan usik!" ...."mija jgn lari!" ...."korang jgn gaduh boleh tak"   .......   ha ha ha ha






dah campak dieorg kat smaland.....kiteorg pun jalan2 le cuci mato.....
adoyai bestnye dpt dapur gini.....






org pun tak ramai lagi, so dpt jalan ngan aman dan tenteram.....


 



dah jumpe ape yg en papa cari....aku tukang tulih jek.....

 



ewah2, sebok ajek dak gedek2 ni he he he...die pun nak telek katalog jugak....

 



si gedek2 dah tdo plak ...kalo tdo dlm carier cenggini lame sikit die tdo...kalo dlm stroller, stop jek tolak terus terbangun huhuhuhu...

 




gedebak gedebuk jalan2 n tengok2....dah sampai kat area gudang nie.....tgk2 jam eh dah pukul 11 lebih..dah sampai time amik kakaks gedek2....so pi amik dieorg dulu.....berpeluh2 kuar dari smaland...main tak hingat le tu!


 




bile dah sampai area sini mmg tugas papa le pulak ...papa le kene pi cari satu2 barang yg dah tulih dlm list nieh....






aku lak sumbat gedek2 dlm troli pastu bawak pusing2 ..sengih manjaaaang....budak baru bangun tdo, segar bugar hah!







permata hati mama papa....

 




syok mama snap2 gambar....en papa sorang2 bace kod n pi cari rak / section mane barang tu hiihihihihi


 



gedek2  baik jek dok diam2..khusyuk tgk org lalu lalang....
 




okey, barang dah dpt...jom pi bayar....Q pun tak ramai....legaaaa....

 




pastu anta barang masuk keter dulu.....

 


setia menanti di pintu lif wakakakaakak

 



pastu naik balik n pi sapedek.....biase laa, budak2 ni ade jek laa yg dieorg nak, nak aiskrim laa, nak spegeti laaa.....layaaannnzzzzz....

 


mane boleh tak pekene meatballs ikea kan he he he....chicken chop die pun not bad....





dak tecik ni mkn kentang jek laaaa....bubur dah abis suap dlm keter tadi....

 


biasenye lepas mkn, kiteorg akan masuk balik ikea tuk bawak budak2 ni pi kat area mainan....ehem...ade org request nak dapur nie youuuu ha ha ha...tgu tunggakan gaji baru yeak anak2 heheheeheh


 


dlm pukul 2 kiteorg balik .....seat belakang dah kene lipat sbb nak boh barang so budak2 kene survive le dok kat belakang.....seb baik dieorg okey.....penat main, perut dah kenyang, terus tdo sampai ke umah balik heheeheheheeh


 


biskut ikea yg sedap jugak....rugi lak beli sekotak jek....bulan depan kene beli berkotak2 ni sbb mia mija suke...eh dayyan pun same suke heheheeheh

 



ini le peberet part en papa....pasang segale maknike almari ke meja ke yg beli kat ikea tadi.....seb baik die minat, kalo tak , tersadai je laa gamaknyer....so far dah 2 lemari baju le kiteorg beli kat ikea nie...tahan gak ko....cun pun cun....meja study pun dah siap pasang semalam.....cun sbb attach ngan rak buku....


 



suke pic ni!

 


haaa gitu le rutin kalo kami ke ikea.....syok dpt cuci mate tgk barang yg cute2....meh layan video yg sempat mamarazi rakam heheheehehehe








korang lak kemane weekend ari tu...mesti pi tgk belon panas kan....org putrajaya yg sorang ni tak pegi pun haahahahaha......takpe, tgu tahun depan kalo umur panjang ....he he he





** ehem...muke dah abis menggelupas dah...tinggal sikit2 jek lagi.....auw!







32 celoteh sahabat

kalo ke ikea mmg harus gi pepagi kan sis...
senang parking, org kat dlm pun tak ramai...
tapi i dah lama bebenor tak ke sana....
lum ada yg nak beli :)
tapi kalo dah gi mesti ada yg nak beli hehehehe

March 19, 2012 at 9:42 AM

hohohoo...bila nak p ikea ni...
kalu bawa a nak bujang tu, alamak kena tambat la dia...

March 19, 2012 at 9:45 AM

rasa nk geget pipi dayyan :D..

syoknya ke IKEA..caya tak saya belum penak jejak kaki ke sana lg hhhuuuu...

sgt2 teringin tp en suami takmo bawak2..katanya simpan duit banyak2 baru best jalan hhhuuuu...

March 19, 2012 at 9:51 AM

samalah ngan akak kalau pegi tempat sibuk cam tu bawak carrier senang tak yah nak tolak stroller. budak-budak semua cam tu lieya kalau dapat jalan kemain gedek, bukan budak je, akak pun dapat berjalan tiba-tiba je jadi gedek.kui kui kui seronok tengok korang anak beranak time berjalan, happy je.

March 19, 2012 at 9:54 AM

haruslah siap n sampai awal yek beb..baru lah dpt paking n tenang bersupink
heheheh kosong je paking haaa maklum sampai kul10 lbh
seronok nengok anak dara ko tuh... gasak lah mak pak nk supink dia blh main2

tak penah lg try letak aiyan kt carrier..ntah suke ntah tak dia

March 19, 2012 at 10:06 AM

wahh..bestnya pi ikea ek...kami ni ntah bila nak smpi ke sana..apasal ikea x mo buka branch kat melaka nih...??? :)

firas n kakak2 x mo dok dalam carrier tu,penah beli sekali masa damya bby dulu smpi sekarang dok elok dalam pelestik...xder sapa pun yg guna....

March 19, 2012 at 10:16 AM

suka tgk family akak..
keluarga bahagia..
IKEA dh cam komplek oversea jer:)

March 19, 2012 at 10:20 AM

wahhh panjang cerita .. senyumm meleret akak baca ..pasai apa akak senyum akak pun x tahu lieyaa ekekek ;)

apa2 pun memang best kan .. bukan kita dpt tgk barang2 disini , anak2 pun enjoy .. dulu masa mula2 akak sampai IKEA ada gak adik sudjest letak anak di smallland tu tapi akak x berani sbb 1st time tgk kan .. so kami kelek dan bawak bersama ..

x leh lama lah disini , sbb rimas ngan org yg dah mula ramai .. kalau pergi pagi memang the best time ;)

March 19, 2012 at 10:29 AM

jarang beli brg kt ikea.. cik hubby tak minat nk kena psg.. membebel kalah org pompuan..

March 19, 2012 at 10:39 AM

comella si dayyan tu dah pandai shuker2 yer pi ikea....pi ikea mmg wajib singgah makan2 & beli walaupun seketol....

March 19, 2012 at 10:53 AM

syoknya dpt jln n sopin di ikea...akak dpr tgk gambar dan dgr citer lieya jer la...huhu..sbb kat tempat akak tak dernya ikea... :)
klu gi KL boleh la terjah sekali...hehe

March 19, 2012 at 11:19 AM

dee pun kalau nak gi satu2 tempat suka gi pagi2..parking senang..shopping pun senang..mcm MATTA FAIR aritu..kul 10 dia bukak..kul 10 lah aku masuk..hahaha..

btw..pakai apa tuh smpi mengelupas2..

March 19, 2012 at 11:34 AM

bestnyer dapat pusing2 ikea...

March 19, 2012 at 11:34 AM

berbinau biji mata if terjah IKEA khen
omg meatball tue sedappppp
x pernah rasa lagik taw
nangesss

March 19, 2012 at 11:48 AM

seronoknya dpt gi shopping ikea..mmg js pun suka mai lepak sini...hehe

March 19, 2012 at 12:28 PM

cerianyer kakaks si dayyan ni..
bgn awal yer sbb nk gi soping, tp makcik pun sama kl sebut aje soping.. hahaha..

oo, situ ada smartland yep, br ai tahu.. =P
ritu pegi x abes tawaf, ye la bw si moody tu..
nk duk kt tempat menan pas cheros,
sudahnyer hangen aje manjang..
nnti pi kali ni, kena sumbat alya situ la..

oo, ptt la hang x appear dlm n3 ni,
bikin saspen yer... hhahah,
tape.. ambe tungguuuuuu!!!

March 19, 2012 at 12:29 PM

ske tngk dayyan tdo lam carrier tu....pastu moke br bngn sengehhh manjang..mata dh la bolat....geram btol...heeeeeeee

walo ikea dkat ngan umh aku tp aku x pnah pong g...lalu jek...uhuhuhuhhhuhuhu

March 19, 2012 at 1:01 PM

Bestnya sopping kat ikea..akak dah lama gak tak ke situ. Bukannya apa, takut tersangkut kang ada je benda nak dibeli. Window sopping selalu end up dgn beli benda yg kiut miut tapi praktikal kat dapur huhuhu..

March 19, 2012 at 1:08 PM

yesss..aku pun suka pi pagi, kurang skit org & paling penting nak jugak parking kat family parking area. x agak2 tuhhhh...

March 19, 2012 at 2:43 PM

ummp samala kiter kalo pi ikea mesti pekena meatbal...saya kalo makan meatbal yang berbelas ketul tu pun abih...melampaukan....comelnyer dayyan...geram aunty tgk tau....

March 19, 2012 at 3:05 PM

kami kalau gi ikea mesti berjam2 dlm tu..kalau pagi sampai lewat ptg baru keluar...husband suka sgt belek2 barang2 kat ikea tu..hehehe...

sedapnye meatball..favorite irfan tu

March 19, 2012 at 3:42 PM

hahahha gerammm tgk moodak dayyan yg moolat2 tuhhh
mcm2 ragam n aksi dia kan...


hahahah kalo g ikea suker giler deko dapur...
kalo la dpt dapur cenggituhhh hari2 masak hahahha

March 19, 2012 at 4:25 PM

amboi...mcm2 kan..bestnya shopping....baper byk la barang baru lieya beli ni...

March 19, 2012 at 5:29 PM

rasa dah banyak kali pi Ikea tapi tak penah buat entri psl ikea lagi..hehehehehe..dah berlegar2 next entri ni..

March 19, 2012 at 6:47 PM

Wah..syok je gedek2 duduk dalam trolley ye.Sama la Lieya,akak suka sampai pagi2 kalau pg sana,sebab senang nak parking.Kalau tiba lambat keta byk parking dah penuh mula la stress carik parking kan

March 19, 2012 at 7:32 PM

aku pun pegi sabtu tu.. tp petang.. tak leh tahan teringat meatball .. hihi

March 19, 2012 at 7:32 PM

ikea kalu weeken mmg ramai kan..pg pagi mcm lieya senang sikit. byk nya membeli...sy brg ikea yg besar2 xde..yg kecik2 adalah..hehehehee..

dah lama xmkn meatball..rindu plak...hehehe

comelnya 3 beradik...cue sgt bila duk bertiga tu...

March 19, 2012 at 9:40 PM

lieya carrier dayyan tu brand apa? nk beli kalau ada anak kecik lagi :)

tk pernah nyopping kat ikea..kat bkt gmbir ni nan hado..hihi

kalau ada pun nantilah tgu ada rumah sendiri...yg tk tahu bila,

March 19, 2012 at 11:16 PM

la..dah dekat umah (umah kota dsara) asal tak cakap..klu tak boleh singgah..hehehehe...

kak c suker tgok dayyan yg montel nie, lain semua tak tertarik..kat dayyan jugak yg tertarik tarik..geram ar ko nie..buntal, montel, tembam segala..hahahaha

March 20, 2012 at 12:08 AM

mmg well planned la 'trip' ko ke ikea ni cik kiyah oii..keh3...bagus sgt teraturrr btl lah..senang ati nk sopink..

ayat2 cinta ko kt anak2 dara ko tu sama je ngn ayat2 aku pkai klu 'bg nasihat' kt anak2 time sopink..mmg la sorang pegang sana..kang jap2 memekak gadooohh..haiii...mmg ptt kna tinggal je la korang nih.. :)

x sabo nk tgk muka ko pasni lieya oii..cpt2 la tayang closed uppp

March 20, 2012 at 11:29 AM

saya suka sgt pegi ikea boleh jalan2,shopping & makan...hehe

March 20, 2012 at 3:54 PM

XPERNAH LAGI JEJAK KAKI KAT IKEA. TERINGIN NYE... LAWAK LAA AISKRIM TU .. HIHIHIHI

August 22, 2013 at 4:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy