Tuesday, March 27, 2012

pekena Mee Ketam Shah Alam.....

di pagi selasa yg sejut2 nyaman (sebab mlm tadi ujan) nie meh aku bawak korang semua mengembara di alam ketam ha ha ha....alam ketam la sangat kan!....takde laaaa...ni haa kisah aku pi pekena mee ketam shah alam yg penah masuk tv tu....disebabkan kuar tv le aku beriya nak pi rase....kebetulan plak sabtu tu aku nak turun shah alam, so dpt le mencari restoren mee ketam nie....moh layan gambar yg sempat aku snap2 yeak....


*
*
*
*
*
*
V

menu yg ade....sile laa pilih yeak....mcm aku amik mee kari ketam, mee hoo sup ketam ngan nasi kari ketam....pastu dah selambak atas meja terus rase nyesal tak order mee kari udang galah huhuhuhu (dasar napsu serakah! hahaahahahaah)





si gedek2 ni nak tdo plak.....pok pok kan die jap.....tapi dah die tgk org meriah nooo terus buntang bijik mate tak mo tdo....suap le bubur semangkuk......






kedai die biase2 jek...tak le besar pun.....ala2 style kopitiam gitu tgk dari kusi meja kayu die tu...sempoi jek.....







kiteorg order lai cikang sejuk....mmg sedap ...isi dlm tu mmg selambak.... segar jek lalu kat tekak di kala cuaca panas menyegat....auw!





untuk puter2 gedik aku orderkan mee hoon sup ketam due mangkuk......





sampai2 jek si mija dah menjerit sambil buat muke tekejut 
"ouch mama!! ngeri laa jaja nak mkn, tgk tu mate ketam tu tgk jaja" 
hahahaahahaha....sabo jek laaa.....




ni semestinye aku punye...mee kari ketam....sedap tahap biase2 je laaa...boleh laaa...cukup rase...yg penting mee die tak merah2 bile kene kuah kari....so i likeeeee!!~





yg penting die takde laa rase kari pior sgt....mmg balance laa rase lemak kari ngan ketam tu....so rase manis2 ketam tu mmg rase lagi....cewah aku komen, mcm host jalan2 cari makan hahahaah...eiiii tak suke laaa hos baru JJCM tu....si Qi jugak best......





laki aku yg selalu aku tanye nak oder ape..manjang jawapannye ringan2.....tapi ringan2 die nasi gak sampai atas meja hihihihihi






tgk tangan si gedek2 yg laju capai nasi tu hahaahha....gigih capai n suap mulut sendiri hahahaha...alah dayyan, sabar le sikit, mama sibuk amik gambar ni.....






kerak keruk dengar org gigit ketam hahahaahah...tapi aku geram jek tgk org sebelah meja oder ketam nipah....gemok2...tapi seb baik aku tak suke sgt ketam nipah sbb isi die mcm liat sikit laaa.....





"mama, panas le mee mia....tolong tiup boleh?"
"mama punye mee pun panas...mia tolong tiup mama punye boleh?"
"alahh mamaaaaa niiiii"
bahahaahahahaahah





si mija bagus, tiup sendiri hahahaahahahaah






khusyuk korek ketam....disebabkan tak puas mkn ketam, ari ahadnye gigih aku  pi pasar cari ketam tuk budak sorang nieh!






"mama jgn mkn tau ketam mia..biar mia mkn byk2...nanti mama tak gemuk"
cis!! mentang2 tau aku kalah ngan perkataan gemuk tuh!

 



kecit coet jek kedainyer.....





abis sudah....





anak aku nampak papan hitam ni terus nak pi padam huruf a kat situ.....aishhh, byk le hal korang nieh!






sape2 yg tingin nak cube...ni la map dan alamatnyer....boleh dikatekan senang le nak cari....



wahai, en restoren mee kari ketam...sila bagi saye mee kari ketam semangkuk percume...dah penat mempromote ni ekekeekekekekeekek





** tetibe terase2 nak mkn kfc....dah lame gile rupenye aku tak mkn kfc ha ha ha....asal boleh!



34 celoteh sahabat

aah lah kedai dia biasa je..igt style restoran besar2 tu...harga pon blh thn tkde lah mahal smpi berbelas ringgit semngkuk..

March 27, 2012 at 9:12 AM

bagusla lieya.. ni.. Add la fb baru saya .. fb tu dah takleh bukak --Fb Baru kak fieda fifi

March 27, 2012 at 9:16 AM

hahahaha...niat nx makan kfc tue sma ngn kita la..

March 27, 2012 at 9:29 AM

ummp sungguh menyelerakan hidangannya nak gak makan kat sini nanti tergoda tul ngan mee kari ngan li chi kang tu....slurp....

March 27, 2012 at 9:57 AM

hamboi ketam sesaja...nnti gedek2 jln mcm ketam gak..kih2..

siap bwk bekalan utk si gedek2 yer..mane bley tahan tgk org mkn kan....dia pn nk jugak..

March 27, 2012 at 10:10 AM

sedap nampaknya mee ketam ko lieya....:)...

kat tempat akak byk kedai mee ketam dan mee udang ni... cuma yg sedap ngan tak sedap jer la....klu sedap boleh pegi sekali lg kan kan..hehe

March 27, 2012 at 10:14 AM

dah keluarpun entryni.. sedap yerk liya.. mesti kena paksa sang suami akakler ni. .padahal selalujer gi shah alam...
tengok ketam dia bestneyr...

March 27, 2012 at 10:29 AM

mmg tgh mencari...entah bila kesempatan nak pergi...ada yg komen kata sedap...ada yg kata ala2 jer...harus cuba sendiri...yg penting laici kang idaman ada disitu

March 27, 2012 at 10:33 AM

dah lama x makan ketam...weekend aritu cari ketam kat paso beso melaka tp x ensem lah ketamnya (blh gitu..hahahaaa) bila angkat ringat jerk...karang sia2 beli kulit ketam jerk..isi nan hadoooo.................

pssssttt....lia pun x suka lah pengacara JJCM yg baru nih...potong stim btl nak nengok rancangan tu...hilang mood!! nak Qi semula lahhh....maria pun ok...

March 27, 2012 at 11:09 AM

ouccccchhhhhhhhhhhhh.. setaapppnyaaaaa.... dah lama teringin nak makan mee ketam .. tapi pakincik tak mo bawak.. sbb dia kata.. kalau pergi shah alam dah serupa dia nak pergi koreje... sedihh mak buntal nie tau...

hahahhaa.. tangan dayyan.. seriuss ingatkan tangan en.shah bertukar .. hahahahha... kiutttt tau dayyan nie...

March 27, 2012 at 11:19 AM

AUMMM..SEDAPPPPNYER... semuanya asaskan ketam yer,, menu menarik ni,.. bg pgemar ketam..wajib la ke sini

March 27, 2012 at 11:22 AM

aduhhh tak menahan tgk...sedap ketam my faberet..!
biasa nya kedai2 yg nmpk biasa2 tu yg sedap kan..

March 27, 2012 at 11:56 AM

Rega dier x mahal sgt kan..nmpak menarik..:)

March 27, 2012 at 12:00 PM

mcm sedap je mee kari ketam tu. peberet aku mee kari ni. tp ai x reti mkn ketam. takut ketam terbang pulak kt kepala org nnti..hahahah

March 27, 2012 at 12:08 PM

kalau akak dah geram sbb x leh nak makan beria dgn ketam tuu ekkeke ..
yelah kalau kat umah siap naik lesung batu atas meja ketuk ketam kekeke ;)

tapi seyess kagum tgk mia dan mija makan ketam tuu dengan tenag ;)

March 27, 2012 at 12:34 PM

khamis ni cuti.. ingat nak terjahlah kalau segala hal dah settle

March 27, 2012 at 1:08 PM

tu la tu sis...
mmg kedai kita sblah menyeblah jer tau...
kalo gi hari yg sama mmg confirm kita ketemu...
mmg tak de jodoh aaa kita....

nak tergelak tgk tangan dayyan nak capai nasi tu...chomei!
next time leh gi try kat restoran ketam nie plak...
and wajib i nak makan lai chee kang tu...

March 27, 2012 at 1:10 PM

waahhh, entry ni bikin terliur org kat sini..
mabeles, mabeles.. kitorang lakibini suke makan mr. crab ni.. tp ituler, leceh sket nk mkn skali nasi.. ratah best woooo..

yup, tq 4 ur info, completed!
nnti blh aku try pi gak..
gler jauh nk pi try, muahahah.. =)

March 27, 2012 at 2:05 PM

Curlast entry ketam.. sgt laa menariknyaa.. dan menyelerakan. Akak pun suka gak ngan ketam nie.. Harus mintak tauke sponsor makan siap ada map lagik.. :)

March 27, 2012 at 2:18 PM

@Neeza.Areef

tak baek tau ckp gedek2 jalan mcm ketam...kecik ati kite...sob sob sob

March 27, 2012 at 2:19 PM

nice blog....

err mi kari ketam tu... sgt2 mengiurkannn...

March 27, 2012 at 3:07 PM

mee ketam, lain dari lain nih....sedapnya

March 27, 2012 at 3:25 PM

sedapnyer kari ketam

March 27, 2012 at 3:32 PM

adoi meleleh air liuq...aku dh la penggemar tegar en.crab nih....dkat jek shah alam ngan umh aku...leh terjah nih...hikhik

March 27, 2012 at 4:50 PM

bagus2..detail sgt..i like!! aku akan serbu tmpt ni..muahaha..tgu kwn aku dpt keta baru..boleh gi ngan geng2 pelangi aku tuh..pastu kau tgk 7 blog citer benda yg sama..muahaha..

March 27, 2012 at 5:45 PM

lieya, sedapnya ketam, lagi sedap makan ketam kat rumah nak mengepak senang.kui kui kui cam murah rega ketam tu. akak tak pernah lagi makan mee ketam, cam nak cuba je : )

March 27, 2012 at 8:32 PM

amboii lieya..sedap tu. Tapi 1 yg akk terpikirkan pasal laki kita nie. mmg ckp nak mkn ringan2 pilih punya pilih selalu nasi yg akan dipilih..hehehehe..

March 27, 2012 at 10:44 PM

ni mesti asben sy xnk p sbb semuanya ketam n udang..dia kan xmkn seafood allergic..kene cr geng nk p ni..

kalu sy nk mkn mee kari ketam..fav sy mee kari ni

March 27, 2012 at 11:04 PM

Nampak sodap je mee ketam tu! Sis test try buat satulah. Kalau berjaya, uploadlah kat blog ni. Heheheh...

March 28, 2012 at 7:51 AM

ehehe.. ringan2 tp nasi jugak ekk.. hihih..

March 28, 2012 at 8:05 AM

hehehe..nampak mcm sedap aje lieya...ingatkan isi ketam siap ada ketam dlm mangguk..hehehe:-)

March 28, 2012 at 8:20 AM

bestnya mee ketam....alamat dah ada tu,pasni leh la p serbu...hehe tq bg info

March 29, 2012 at 1:53 AM

janji sedap dan kenyang. tgk ank2 mkn berselera sggh.

March 30, 2012 at 3:54 AM

ketam ni segan nk makan kat kedai..selalu cuil sikit pastu kerjakan kat umah :)

pndai si kakak tu memanipulasikan perkataan gemuk tu kat mak dia,hehe

esyhad pulak manjang ckp mk dia comel walhal sparetyre tk hilang2 lagi ni :)

March 30, 2012 at 10:52 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy