Thursday, March 1, 2012

cekodok roti + sambal udang + nescaffe o

wa'alaikumusalam!!! kemain kuat korang bagi salam..tekejut gegirl tau!.....jemput...jemput masuk......awal korang dah datang umah lieya ari ni yeak.....meh2...tetamu kehormat semua nie....jemput duduk yeak....jgn malu2....buat cam umah sendiri tau.......jap ye lieya gi dapur jap..alah takde susah2 mane punnn...tunggu sat yeak...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



haaa meh2...jemput makan, jemput minum.....takde special menu pun, biase2 jek...tu le korang datang tak cakap awal2 heheeheh...rase laa cekodok roti ngan sambal udang.....jgn malu tau.....makan2...kat dapur tgh goreng lagi tuuu....






sedap tak?...haa sila ckp sedap ...kalo tak, len kali lieya jamu kopok goreng jek kang hehehehe.....


 



alah resepi simple jek...sayang tgk roti lebih 2-3 keping tak abis2 tu ...so transform le jadi cekodok....bahan2 mcm buat cekodok ikan bilis + bawang tu.....tapi mase bancuh adunan tu masukkan sekali roti yg gardenier yg dah diracik2 kecik....lagi byk bubuh lagi sedap...gebu jek cekodoknye hah......


 



laaaaaaaaaaaaa...dah nak balik dah ke....gitu le korang kan...dah kenyang terus jek nak balik....tak yah le balik dulu.....jom laa join tuan umah kedaung layan mate.....perut dah kenyang, sedap gak ni tdo secara berjemaah.......





dah tu jek merepek meraban di hari kamis...siyes wey! takde idea dah nak update blog.....ha ha ha







** ade 2 bijik ulser kat bibir....gara2 dayyan yg dok suke tanduk mulut omaknyer.....ayayai!!!

36 celoteh sahabat

simple tp menyelerakan... :)

March 1, 2012 at 9:06 AM

Rajinlah sis ni. Suke tengok resepi2 simple dlm blog sis ni. I LIKEEE!!!

March 1, 2012 at 9:07 AM

dayyan memang anak papa.. amboii bukan main sedap tidur atas perut papa dia..

March 1, 2012 at 9:23 AM

siyes lieya akak dah terkonang2 kan ko punya congkodok bilis ni...cam no ni...kihkih... nak poyee buat jugak le balik koje nanti...hehe...akak pon dah merapu maraban ni..miahaha:)

syok jer dayyan tidor betilam kan perut papanya...hahaha

March 1, 2012 at 9:49 AM

aduihaiii teruja tengok sambal tumis udang merah menyala tu...sodapnyer!!!

March 1, 2012 at 9:53 AM

sedap lah lieya cekodok roti tu, len kali kami datang buat lagik yerk.. haha

March 1, 2012 at 10:01 AM

adeh lieya ni..buek perut kty lapo je tau..huhuhuhuh..

March 1, 2012 at 10:22 AM

tak penah try lagi cokodok roti ni..weekend ni leh try...aduh cicah ngan samabl tumis lak tu..sedap aihh..

aduh bab terkena sengguk ngan diorg ni yg sakit sgt kan..

March 1, 2012 at 10:46 AM

fuyoo..cekodok ngn nes..tp aku klu nes suka susu..

tacing la tgk dayyan tdo kt papa gitu..weh dayyan isap puting ekkk

March 1, 2012 at 10:56 AM

sedap tu lieya...meh htr jb sket...

March 1, 2012 at 11:03 AM

akak g kedai ubat cina..cakap nak beli ubat ulser kulit tembikai..insyaAllah 1 hari dah boleh baik..

March 1, 2012 at 11:11 AM

merah menyala sambal! mak suka! hehehhe

*senangnya dayyan tido atas papa dia..hehe

March 1, 2012 at 11:20 AM

hahaha.. kreatif sungguh cekodok tuh..

tomeinya dayyan tido ngan papa dia..

March 1, 2012 at 11:35 AM

terbaeekkkk tul cekodok tu...
kalo i gi umah u...
u serve nie je tau...
i loike....

amboiiiiiii sedap bebenor tgk dayyan tu tidor...

March 1, 2012 at 11:35 AM

alahai... kalu di jamu ngn cekodok simple ngn sambal udang pun dh ckup sedap... nyum2

heheheh... dayyan nk suh ko kurang mkn tu wei

March 1, 2012 at 11:43 AM

macam2 resepi lieya buat ni..nampak sedap,rasa tentu la sedap jugak :D

boleh try ni!

March 1, 2012 at 11:55 AM

rajin gak dak lieyani yerk... sedap sambal udangtu.. mertua akakpun kalau makan cekodok kena makan sambal gitu..

March 1, 2012 at 12:38 PM

sambal udang tu nye caler...wat wa laparrrr....melelah......

March 1, 2012 at 12:48 PM

siyesss ngences tgk cekodok nih lieya..terus rasa nak godak tepung kat dapur nunnn....tp stok bilis dah yilekk..tukau dgn udang kering aci x? heheheee....

gitu lah anak2 bujang kita ni kan suka beno main tanduk2...lia selalu gak dapat mata ikan hadiah dr piyas....redha je lah. :)

March 1, 2012 at 12:57 PM

Alaa tomeinyaa.. 2 beranak tuh tido.. :)

March 1, 2012 at 1:00 PM

kalau dah buntu, cekodok tetap jadi pilihan...
sedap tuh dapat cicah dengan sambal udang..

March 1, 2012 at 1:31 PM

sedapnya. ngiler sudah ;)

March 1, 2012 at 1:51 PM

sedap tu lieya..kakain selalu gak buat cekodok kat rumah tu..makan masa panas2 mmg laris..

*sori ye lieya kakain baru sempat singgah n follow..

March 1, 2012 at 1:52 PM

sedapnya lieya.. dah lama tak buat ni.. terliur dibuatnya..

March 1, 2012 at 2:25 PM

atie kalau buntu balik keje nak makan apa kan...atie goreng jer cucur..senang..sedap pun sedap....heheheh...

March 1, 2012 at 2:42 PM

sedapnyer...
terliur kt sambal udang tu

March 1, 2012 at 3:36 PM

ceh..bikin org terliur je..nak2 sambal udang tu..huhu..

March 1, 2012 at 3:41 PM

terus jadi lapar tengok sambal udang lieya tu lagilah bila cicah ngan cekodok roti.sambal udang merah menyala membangkit selera.

March 1, 2012 at 4:06 PM

sy tgh lapo..

akk tayang cekodok dgn sambal udang tuuuuuu

nak jugakkkkkkk HAHA

March 1, 2012 at 4:17 PM

tengok udang tu yang buat rasa "nakkkk"...

March 1, 2012 at 4:24 PM

wah, sodap ni kena dgn tea di ptg ari...
nk² yg panas².. heheh, x sedo abes sepinggan..
tp yg x larat yg menggoreng la.. heheheh, x dan nk hadap!

March 1, 2012 at 6:16 PM

Antara yg sedap dipandang..sambal udang, air kopi kenyenyakkan dak dayyan di atas perut papa..hehehehehe

March 1, 2012 at 6:21 PM

yg xtahan tu tgk sambal udang...mengoda betul la lieya nie...hu.hu.hu...

comel je 2 branak tu landing.......hi.hi.hi....

March 1, 2012 at 6:30 PM

perghh merah menyala sambal cicah cekodok tuh..! memang mencengkam kalbu!!!! kalau danish ni kompen di jilat sampai licin mangkuk sambal tuh ekekekek

March 1, 2012 at 10:14 PM

sedap ni lieya...sambal udnag tu sgt cntik warna merah dia..nyum nyum

March 3, 2012 at 11:32 PM

tiga ekor je udang? mana cukup nak makan. tak puas. hahaha... comel je si dayyan tu tido. mengantuk sangat la tu.

March 4, 2012 at 5:54 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy