Tuesday, March 13, 2012

kenape dah tak sedap?.....sob sob sob....


kejadian belaku petang semalam nie.....kan en laki MC sakit mate n budak2 ni pun tak gi taska...aku balik2 keje semalam en laki ajak pi bangi, barang tuk keter die dah sampai so nak gi pasang.....aku on jek laaa...mcm tak biase plak balik keje terus pi dinner mcm selalu2kan huhuhu.... alang2 dah sampai bangi n dok tunggu keter kene bikin, gi le cari kedai mkn yg dekat2 dgn bengkel keter tu...so terjah le ke old town white coffee...rasenye dah lame aku tak gi makan sini, tetibe tingin benooo laa nak mkn laksa kat sini.....aku suke laksa die....





budak2 ni mkn ipoh hor fun mee ....share sudah....kang beli sorang semangkuk sah2 aku yg kene tibai abiskan.....pastu menangis tgk perut sendiri wakakaakakakak..ni le susah jadi mak2 ni kan, cepat jek rase sayang ngan makanan anak yg tak abis, pastu volunteer jek suap masuk mulut sendiri.....mane laa lemak tak bertepu2 ha ha ha


 



yeah! dah sampai lakse yg aku tingin nak mkn nie....tapi pelik nape rupenye pelik...tak mcm laksa pun.....sekali slurrpp kuah die mmg totally out!!! ishhh nape tak mcm dulu haaaaa....nape! nape!....frust aku......tak syedap.....tapi mkn jugak le 2-3 suap....kang membazir plak kang...sambil2 tu suap le en laki kasi tolong cepat perabis n tak timbul rase bersalah tgk makanan yg tak abis tu huhuhuhu.....


 



kalo tau, baik aku order same cam budak2 nie....huhuhu....


 



en laki aku plak kate nak mkn yg ringan2 jek sebab dah kenyang...yelaa tu!! ko tgk die punye ringan2.....nasik hah!! chait!!

 



the ayor! musti korang boleh teka aku punye yg mane satu kan? hik hik hik

 



budak due org ni, kalo bergaduh aku rase nak tampo2...kalo tgh kamceng pun aku rase nak tampo2...ha ha ha....tgk la tu, makan main bersuap2....abis bersepah2 kat situ...seb baik kat kedai...lantak le korang...kalo kat umah siap leee aku jadi mak tiri cinderella ha ha ha..

 



roti die pun kureng dah.....ish tak puas hati laaa...nanti nak gi try gi OTWC cawangan lain plak...nak cek same ke tak rasenye ....kelaasss kooo mcm QC makanan nak pi cek dari satu kedai ke satu kedai bahahaahahahaha


 



pewut dah kenyang, jom pi tgk keter jom....dah siap ke tak...


 



halamak lum siap plak...tapi takpe, tak lama pun....moh tunggu sat!
elok2 masuk waktu magrib sume dah settle......balik umah yok!


 

tekejut emosi pasal berita tentang adik Dirang....semoga pembunuh arwah dibalas dengan setimpal ....tak tau nak ckp ape, yg pasti aku takut dengar cerita2 mcm tu....mule laa tak nyenyak tdo sebab terbayang2kan seksanye si kecil tu menemui ajal......alfatihah buat bidadari syurga ~







** hati melonjak excited nak bawak mia mija gi kidzania....tapi bilenyerrrrrrr!!





30 celoteh sahabat

memang sedih bila teringat penyudah citer adik Dirang tu...huhuhuhu...

kitorang dah lama x gie makan kat old town tau...nampak gambar ko nie teringin plak nak pergi...

March 13, 2012 at 9:07 AM

kak, pasang bumper belakang tu eh?
how much ye bumper tu?

March 13, 2012 at 9:11 AM

cam tu la ank kan...bila baik kamcing senang hati tp bile gaduh mula la kite nak jadi singa keekeke....pasal adik dirang tu mmg wat akak sedey...nak nagis, seksanya dia menemui ajal tu hukhukhuk...al-fatihah

March 13, 2012 at 9:14 AM

haah betul dah tak sedap sgt laksa kat situ, aritu ika mkn kat penang village sedap gak.. cuba ko try..

March 13, 2012 at 9:25 AM

kak lieya...memang laksa kt otwc dah tak sedap...kt penang pun sama....cair jer....heheheh...

March 13, 2012 at 9:35 AM

@:: Riri-Fatieha ::~

riri, ni kat kedai keter kat bangi area old town white coffe bertentangan dgn old timer cafe tu tak silapnyer...380...ade lagi satu tempat yg murah gak tapi kat melake ....kalo ko kat area melaka leh akak kasi name tempat tu....

March 13, 2012 at 9:36 AM

akak ni tak pernah terjah OTWC.. lalu je... klu 1st time masuk mmg tak tau rasanya.. hehehe..

March 13, 2012 at 10:16 AM

dah lama x lepak kat OT tue
yummy laksa , nangesss tgk

March 13, 2012 at 10:18 AM

nk niaga main2 la tu...kurang kan itu ini..tu pasal kurenggg..
ape la yg dibikin dek laki tu yer..msti modified mcm2 nih

March 13, 2012 at 10:46 AM

mesti tukang masak yg buat laksa sedap tu dah larikkkk...hehe.. sebab tu la laksa dah tak sedapkan...kihkih...

wah!!! bertambah cun ler kete GL lieya tu..kuikui..:)

March 13, 2012 at 11:05 AM

x pernah lagi mkn kt olwc.. selalu pekena bangi kopitiam

March 13, 2012 at 11:14 AM

akak pun dh lama x lepak OT nie...hehehe...sedih pasal adik Dirang tu...al-fatihah

March 13, 2012 at 11:15 AM

kalau tunggu sambil lepak2 kedai makan takper mmg bess....tetiba nak pekena OT...heavennyer roti bakar tu

March 13, 2012 at 12:01 PM

kty pun lama dah tak lepak old town..selalu g paparich

March 13, 2012 at 12:32 PM

old town white coffee skang mmg tak mcm dulu.. dulu, roti tebal, skang nipis yg amat pastu serve roti yg sejuk.. makanan mahal tp tak sedap.. pg pun sbb nk minum kopi ais jek..

March 13, 2012 at 12:36 PM

huhhhu...tengok gambar mmmng menyelerakan...rase nye x compom lagi...huhuhhuhu....tp nampak sedapp...huhuhuhu........

March 13, 2012 at 1:01 PM

lya x pnh makan lg kat old town white coffe.. mybe sbb lya bkn peminum kopi.. jd x pnh msuk nk cuba makanan kat dlm tu..

March 13, 2012 at 1:32 PM

lama gile aku tak gi old town wei....

aku tgk cam sdp bebeno si mia mija mkn tuh... huhuhui bgitu kusyuk.... heheheh

*tak tau nk ckp pe kes arwah daring tuh,tak terpikir aku yg kt dunia ni bnyak manusia dh jd binatang

March 13, 2012 at 2:18 PM

ada kala jgk old town punya menu ada hari sedap..ada hari tidak...

March 13, 2012 at 2:45 PM

biasa roti tu sedap...saya suker makan rotinyer tu selalu bfast beli roti jer memang sangat sedap...suker tengok mia n mija makan baik jer...saya pun teringin nak bawak anak ke kidzania

March 13, 2012 at 3:24 PM

wah suap2 dorang yerk.. kelasssss

erm, xder pi dayyan yerk kali nieh.. hehe

March 13, 2012 at 3:37 PM

penah makan kat OTWC kat kota tinggi dulu tp xpenah cuba laksa...

ttg kisah adik dirang tu pengajaran utk kita as a parents kan lieya..x blh careless ttg anak2.lia ni kdg2 tiap ptg anak2 nak main basikal kat depan umah...tp kdg2 bila ptg lia ni sibuk x dapat nak pi tgk2kan dia org...m'lalak2 ler anak dara 2 org tu...tp lia biarkan jer..drpd haku yg melalak air mata darah kan..kan..kan.... (bunyinya mcm zalim tp utk kebaikkan n keselamatan dia org jugak) semoga org zalim tu cpt2 ditangkap n dihukum dgn setimpal...hati batu org tu...!! al-fatihah utk adik dirang...


lia ada tgk kat WHI semalam ttg KIDZANIA tu mmg best kan klu bawa anak2... :)

March 13, 2012 at 3:54 PM

waaa, you guys are such a happy lovely family!! so sweet, makan sambil berbagi dengan yang lainnya...that's nice. :)

March 13, 2012 at 4:22 PM

Dania plak dah meroyan mintak bawak pi kidzania...aduhaii.....mama kojo la..mana nak hadap ateh nak kahwin lagi...

March 13, 2012 at 4:35 PM

amboi2 meriah dgn mknan...nmpk mcm sedap ttp kureng...2 yg jadi geram....

March 13, 2012 at 5:20 PM

entahlah lately ni dee rasa otwc dah kurang 'kick'

March 13, 2012 at 5:27 PM

same2 la kita..ila pun nak bawak aman pg kidzdania next month!! harap2 tcapai..kalau pg dulu buat entry tau.. kalau ila pg dulu..ila buat dulu ekeke

March 13, 2012 at 7:31 PM

Betul dah xsedap mcm dulu2...

Sy pun teringin nk bwk anak kesitu...mgkin nk tgk review kwn2 blog dulu

Sedih cerita psl adik dirang tu. Takut sy...

March 13, 2012 at 10:12 PM

jadi Qc makanan nanti jgn lupa minta elaun kat OTWC tau lieya...hehe

March 13, 2012 at 11:12 PM

@lieyalatif

lagi okey bg area melaka sbb lagi dkt dgn rumah :)

March 19, 2012 at 11:44 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy