Monday, March 12, 2012

miamija join little chef workshop @ alamanda...

salam isnin semua...sonok minggu ni sebab dah mule cuti sekolah....mia aku letak je same2 ngan mija ngan dayyan kat taska....sehari rm15....wokey le tu kan...plan nak anta lik kampung....boleh die lepak2 ngan nenek melaka die belaja ngaji ke ape kan....tapi rase tak best plak bile kureng korum...respek aku sape yg leh tinggal anak kat kampung tu...kalo aku mmg tak sampai hati  laa nak letak.....hokey ler, ari ni meh nak cite pasal mia mija join little chef workshop kat alamanda...alah bende nie kat ruang pameran depan habib tu, ade buat pameran dari sugarflours pasal bakery ngan peralatan masak2.....





begini le kisahnyer he he he....plan ahad tu mmg nak gi carefour pun pi beli barang dapur ngan ayam sekoq nak buat ayam panggang nak bagi kat jiran sebelah...nak balas pinggan katenye kan he he he....so singgah pi sapedek dulu...




tetibe tingin nak mkn tosey cheese so ke mamak terowong le kami.....ngap ngap ngap sampai kenyang he he he







lepas tu kami terus ke alamanda....masuk carefour, pung pang pung pang beli barang dapur......mase tu dah kul 11 lebih ....gi jalan2 area nak ke RASA tu sebab nak tgk dah bukak ke...tup2 tenampak laaaa deco2 yg menarik hati kat ruang pameran nie...pastu ade plak sorang pompuan ni panggil suruh mia mija join little chef nie....aku tgk mcm best jek, terus pi register......






ade seminggu lagi pemeran nie...gi le korang bawak2 anak join....10 hengget jek per entry....mase mia mija kene buat tat.....







hah, close up sikit bagi korang nampak.....






gedek2 malas nak layan kakaksnye...dok tgk air lagi syok yeak dik heheheeheh





dieorg akan buat due jenis tat...tat buah ngan tat tuna....






ketua chef tgh pot pet pot pet he he he.....






mule2 buat tat buah dulu....alah budak2 ni tgl deco2 jek....takde pun uli2 adunan ke ape...mase pun dlm 15minit gitu setiap kali sesi....






muke excited lagi gediks he he he





tenyeh jgn tak tenyeh ......isi ngan kastard dulu.....aku bisik kat miamija boh banyak2 ha ha ha
lepas tu susun laa buah2 yg ade dlm mangkuk tu....siap!






pastu potong sayur salad, bawang plak tuk buat tat tuna....





bersunguh2 tgk budak2 ni buat he he he.....






pastu boh mayonis....then gaul sesedap rase......







pastu sumbat le tuna tu dlm kulit tat tu.....muncung2 hah buat keje he he he






dah siap, packing le dlm bekas n boleh le bawak balik tuk di ngap....yg lawaknye, sendiri buat sendiri makan sendiri komplen tak sedap wakaakakaakak....aku tanye mia, sonok tak....die jawab tak best sebab takde pecah2 telur, pukul telur, ayak tepung, uli2.....hamboi2....ko ingat ni kat umah ke....ngan mama boleh le buat gitu huhuhuhu.....






so sape2 yg berminat nak join tu gi le alamanda....dlm minggu ni mmg ade kat ruang pameran tuh....boy pun boleh join tau! jgn le ingat girl jek leh join program2 gini.....








** arini papa budak2 ni mc sebab sakit mate...dayyan pun mcm nak kene sebab byk taik mate...so berjemaah le dieorg dok umah.....ini bikin mama jeles nieh!!








28 celoteh sahabat

sonok gak join junior masterchef..

rasa alamanda dah bukak ke lom lieya..??

March 12, 2012 at 9:14 AM

aduhla sonoknyer... mak bapak pun sama2 xcited yek... heheheh

geram je nengok si ensem boy tuh... ngn kasut comelnyer...

*ohooo berjemaah skt mata yek,ko kalu nk sgt bt2 lah cium gesel2 mata si ensem boy tu yek lieya hehehe

March 12, 2012 at 9:39 AM

besnya joint xtvt mcm ni. suka la anak dara ko. dorang kan dah biasa ke dapur..ewahhh. hahaha sndiri buat sndiri kata x sdp?? hahaha ada2 je budak2 ni

March 12, 2012 at 10:15 AM

best jugak wpn just deco tart je kan...sbb tu la mia mija rasa x sedapp sbb bkn air tgn sndiri gitu..hehehe..pdai jugak bdk dua ni pk..hehe..

eh! musim sakit mata ek skang..kt sini pn ada member2 yg kna..alahai..mmg potensi nk jangkit 1 umah tu sgt tinggi kan lieya...

March 12, 2012 at 10:15 AM

wahhh syok tu...dpt gak mia rase air tgn dia sendiri ekekeke...

March 12, 2012 at 10:39 AM

wah! macam best jerk leh buat tart sendiri... tapi kalu dapat kat Aisha, kompem bersepah tempat tu walau xder tepung n telur.. haha

March 12, 2012 at 10:41 AM

woweeee best gak tu...
tapi tul gak kata dorang...
tak thrill sgt sbb takde pecah2 telur bagai...
kalo gitu lagi thrill kan....

March 12, 2012 at 10:42 AM

@atty's

belum bukak lagi kak...lame tol renovatenyer

March 12, 2012 at 10:45 AM

wah nanti kalu kat mesia ada buat junior masterchef vote utk mia & mija masuk taw....interestinglaaa!!!!

March 12, 2012 at 10:46 AM

Seronok anak dara ni ye.. dapat buat keje buat kuih ni... tak toleh kiri kanan dah.. leka mendeco..

March 12, 2012 at 11:18 AM

wah seronoknyer Lieyaa... mak cik makcik yg tengok pun tumpang seronokk!!!

March 12, 2012 at 11:29 AM

hahaha...sendiri buat...sendiri mkn..sendiri komplen xsedap...HAHAHA....

kualiti time dgn ank2 bestnyer kak...hehe

March 12, 2012 at 12:06 PM

syoknya miamija join deko2 tart...nanti ajak mama buat sendiri kat umah yer... lagi best kannnn...:)

alaaaa sian dayyan dpt sakit mate...:(

March 12, 2012 at 12:25 PM

hehehhe...sendiri buat sendiri....komplen x sedap plak tu..hehehe...dgn mama x apalah kalau nk mcm mcm2 tu..hehhehe....

March 12, 2012 at 12:43 PM

Interesting la aktiviti ni Lieya.Sure budak berdua tu happy kan..Dayyan makin macho nampaknya..nampak mcm dah besar pulak dengan baju harimau malaya itu hehehe

March 12, 2012 at 12:44 PM

ok lah tu sendiri buat sendiri makan sendiri komplen... menarik aktiviti camni. mesti derang lagi rajin nak nolong mama kat dapo... mama leh rest dah ada helper... ;-)

March 12, 2012 at 1:07 PM

program ginila my Alya pernah tgk dlm tv, pastu haruk aku suh anto die join gak..
mmg kalo ada kat ganu ni aku anto..
napela ganu tak ade.. huhuhu..

epi ajekan budak be2 tu..
bg die pengalaman nk deko2 sendiri..

beb, untungnya kalo aku jd jiran ko,
aku anto kue cokodok, ko bls pinggan ayam golrk sekor..
uishhh.. best nyerrrrr

March 12, 2012 at 1:37 PM

best gak program cam tuu...tapi sebab miamija dah biasa tolong lieya membaking tu yg diaorang tak rasa trill nya..

March 12, 2012 at 1:48 PM

best nyer ada gegurlz
nnt dah besar blh tlg u kat dapur la

March 12, 2012 at 2:30 PM

best gak ni bawak uwais n qaysara....pasti dierang sonok...gerammm nengok gedek2 tu comel sungguh...

March 12, 2012 at 3:45 PM

untungnyaaaaaa mia & mija dpt peluang macam nie sejak kecil .. sure seronok bagi mereka kan .. pengalaman nie .. ;)

kalau kita dulu2 kan , nak kata pegang kuih , jamah2 utk tolong dah kena lepuk tangan ekeke .. sbb x nak kuih jadi rosak .. adehhh kan lieya kan ekekek ;)

March 12, 2012 at 3:54 PM

aku suka aktiviti mcm ni.. kalau ada kt shah alam boleh suh humaira join..

March 12, 2012 at 5:08 PM

wow bestnya aktiviti mcm tu..oklh kalau RM10 cz tart tu kalau kt kedai pn lbh kurg jugak hrganya......rasanya pagi td ada gak tgk kt tv...

apa kata lieya join depa skali brjemaah kt rumah.......he...

March 12, 2012 at 6:13 PM

seronok kan ramai2 kluar camni... :)

March 12, 2012 at 6:33 PM

Bestnya aktiviti mcm tu...sukalah sy...nnti dicha besar nk suh join...heeeee

March 12, 2012 at 7:44 PM

Wah!! bestnye miamija..tp dorg nie baik mengikut kata chef. Kalau dak adam dah lama dia buat sendiri..
t boleh ar bawak g kidzania lak..hehehe..

March 12, 2012 at 7:55 PM

wahhhhhhhh bestnyer tgk budak2 nih koin little chef class tuh.. ala-ala junior masterchef ngko..

March 13, 2012 at 8:56 AM

lorrr inilah anak2 kak aku join. derang amik cupcakes deco.
jaja, haimy kata dia dh x de gf now coz jaja dh tukar skool. muhahhaah.. gatai benor anak sedara aku.

March 14, 2012 at 11:04 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy