Monday, March 26, 2012

kisah sabtu kami ......

salam ari isnin semua....monday blues ke semua he he he....tu le ayat biase kite dengar kalo ari senin yeak tak.....ari ni tak de mood sebenarnye nak menceceh....tapi nak jugak update blog...kebetulan sabtu ari tu kiteorg kuar merayap2 aku rajin amik gambar...so jom tarik napas panjang2 dan layan gambar2 yg ade yeak.....gambar2 leh tahan gak byk ehehehehe....


*
*
*
*
*
*
*
*
V


kuar umah kul sembilan lebih gitu...erm, budak2 ni kalo ckp nak gi berjalan laju sokmo..bangun pun laju jek takde nak mengeliat malas...cer kalo bangun gi sekolah, mengeliat atas katil jek dah 10minit...kikiki...so kami bekpes kat restoren amir kat bangi nun....terus gi bangi sebab lepas ni nak gi melawat kawan yg baru bersalin di annur.....so senang dah sejalankan.....tgk le gambar tu, gedek2 bengang mama asek amik gambar jek, terus die nak capai sudu nak suap sendiri bekpes die ekekeekekek....aku buatkan pisang + kurma + yogurt lenyek jek....





jejaka hati sayer!~

 



cepat2 gi Manjaku ....cari hadiah sikit...tak best le nak gi tangan kosongkan....


 



erm tak sah tak kene cukai kat sini....

 


sompat layan mato gedek2 nie...mane taknye, pagi tadi die bangun awal gile.....huhuhu


 



pas dah dpt adiah, terus gi annur.....ish ish..tingat mase beranak kan dayyan kat sini huhuhu.... sonok lak tgk newborn baby...tomey2 jek kecit2....


 



pas melawat member tu, terus kiteorg gi puchong jap....nak pi cari buggy dayyan....budak nie abis die selongkar dashboard papa...jgn tak tau, die pandai bukak dashboard keter niiii.....

 



dah besar gini cari buggy jek laa tuk dayyan...stoller src tu makan space le dlm keter..semak mate aku huhuhuhuhu....kebetulan maclaren ade sale so dpt le beli satu...buggy mia mija dulu ade 2 bijik tapi tu laa dah keroo tayarnyer.....takpela, rezeki dayyan dpt yg baru....

 



pastu dah alang2 kat area puchong, terus shuut gi amik baju kat tailor....pasni nak cari tailor lain la plak yg dekat bangi...senang sikit nak gi amik sbb dekat huhuhuhu

 


lepas tu kiteorg gi shah alam...kan ade semifinal pencarian model fareeda kat SACC MALL....so nak le tgk2...katenye ade crazy price jugak.....tapi sebelum pegi sacc mall tu, aku singgah pi mkn mee ketam shah alam...sedap!...tu nanti aku buat entry lain yeak.....

 



boleh harap dah mia ni hihihii....walau pun tak berape nak center die snapkan hahaahahah
pastu si mia buat kecoh kate die dah tekencing dlm seluar...hadoi laa...geram aku budak nie....bukan nak ckp awal2 nak tekencing..cepat2 cari petronas...lepas papa zuhur bagai kat situ, terus gi sacc mall....


 



pegi dah petang sgt...ape yg ade?..tudung crazy price pun dah tinggal yg tak cantik2...mencik.....terus merajuk ngan diri sendiri haahahahahaha.....

 


disebabkan merajuk tudung dah abis, so aku bagi korang tgk pic peserta2 dari belakang jek yeak haahahaahah....takde laa, aku mls nak gi depan snap dari depan...org ramai gilossss!!
dlm gambar ni yg dah dpt masuk final....


 



budak ni kalo gi jalan mmg baik je.....heheheheh..makin panjang langkah omak koo nak!

 



alamak! tetibe rase badan dayyan dedar2...amik suhu tgk2 37....ish nak demam nie....cepat2 bagi ubat.....
seb baik dah okey dah ari nie....
 



pas frust tak dpt tudung yg dicari...terus gi sunway piramid plak....jalan2 cari barang....ni haa budak2 ni pandai pujuk rayu papanye nak ipad.....kebetulan kan ipad3 dah launch so harge ipad2 dah turun sikit...haaa mampu le nak beli gitu heheeheheh.....so belik le kaler putih sebijik....tu pun jadi isu perebutan kat umah...ingatkan ade tab satu, ade ipad satu okey...rupenye tidak.....tab tu tak heran lagi dah budak2 ni haahahahahaah.....

 


layan budak2 ni main kat sini jap....

 


nursing in public......yg penting pandai cover heheheeheh...


 


kakaks syok main2...adik syok nenen2 yeak heheeheheh

 


 dah puas main sume, terus balik le.....singgah dinner sat kat ramai seafood .....lame gak lepak sini sebab magrib kat sini terus....pastu kebetulan org ramai huhuhu...seb baik tak lame tgu nasik sampai ...aku suke satey kat sini....sedap!



 gitu le kisah sabtu kami ekeekekekek....ahadnye dok umah santai2....gi pasar....masak2....kemas umah...gosok baju sebakul....lipat baju 3 bakul....pewwwww!  mabuk aku!...papa nak bibik sorang!! ngeh ngeh ngeh




** dayyan dah nak masuk setahun dah...... *mood : touching!~*

36 celoteh sahabat

he he he...puas meronda ko sabtu tu yerkk
sana2 sini berjalan...
he he he...ha haha....lambat naa ko sampai..tu yg habis tudung2 cun tu..tp tudung yg ko pakai tu pun dah cun habis dah tu..kaler dia lawa ler weiii

fuh! ipad baru yerkk
tunggu dayyan besar sikit..sure bertambah lagi koleksi gadget coz' yg tab and ipad kak mia and mija dan konkerrr...ha ha aha

March 26, 2012 at 9:36 AM

padatnya xtvt korang..heheheaku suka bab makan2 shopping2...sedapkan mee ketam tu...hiks

March 26, 2012 at 10:01 AM

ipad 2 murah kn skg..best2
bestnya beli stroller baru...nk jugak!!! tp kena ada baby baru leh beli stroller baru la kn..hehe

March 26, 2012 at 10:22 AM

syok yer lieya sekeluarga keluar gi sopin dr pagi sampai ke malam...penatpenat...hehe..
sian tak dapat tudung fareeda yer...hihi tak per nnt ushar lagik yer...:)

dpt ipad baru syoklaaa... tgh ushar2 gak..kihkih..

March 26, 2012 at 10:32 AM

wah seronok nyer hari sabtu...tambah2 si hencem dayyan tu...comelnyer dier menenen...

March 26, 2012 at 10:33 AM

wahhh sonok tu satu ari dpt jalan2...amboi dayyan nmpk sgt muka letih dia tu...sib baik dia mmg jenis suke jln hehehehe

March 26, 2012 at 10:44 AM

ai nmk u kt petronas last sabtu tu...:P

March 26, 2012 at 10:46 AM

penuhnya aktiviti hhheee..kdg2 kalo dpt kluar, kluar jalan sampai penat baru best kan :)

hero pujaan tu comel sgt2!!!

March 26, 2012 at 11:01 AM

warghh cantik buggy dayyan..maclaren lagi....
a-ah laa lieya.. akk pun tengah dok berkira2 nak belikan kaysah buggy .. stroller besar sesangat.. sesak nafas nak keluar masukk bonet keta... minah tu plak jalan sikit mintak dokong.. kalau berjalan time babah dia ada ok lagi.. kalau babah dia tak ada.. sesakkkk nafas mak diaaaa...


awwwwww sangat kiut bila puting dayyan tergantung di baju PAPA.. hahahaha.. (sorry en.shah)..

March 26, 2012 at 11:06 AM

mmg penat aku nengok heheheh... dr pg bwk ke ptg... nsb tak sambung mlm... heheheh
kalu aku awal2 dh kuar pastu cpt2 nk balik... tak berani nk jln lama2 bwk aiyan..sian dia pnt...

penuh segala aktiviti, tp sian nk beli tudung tp xdpt.. hehehe dhtu nyingah sana sini...

March 26, 2012 at 11:16 AM

seharian berjalan sakan ye. lieya.. best..

March 26, 2012 at 11:19 AM

waaaa lieya padat sungguh xtvt lieya yee ..
suke akak melayan pic2 nie ;)
senang je leh BF dayyan tuu kan
dia x ngamuk2 punn ;)

March 26, 2012 at 11:37 AM

first..aku request entry mee ketam tu biar detail eh..skali alamat kedai..sbb aku nak terjah...meleleh tgk haaa...

tudung fareeda tu mmg cantiklah..nak2 org yg memakainya pun cantik2 belaka..termasuk kaulah..hehehe..

March 26, 2012 at 11:49 AM

aku rasa aku tau mee ketam tu kat mana...kat Unisel kan....if i'm not mistaken lah...kalau itu kedai yg ko terjah...

March 26, 2012 at 12:04 PM

adui teruja nak dgr citer mee ketam tu nampak sungguh tempting....weekend mmg aktiviti yg sungguh happening!!

March 26, 2012 at 12:23 PM

asal lo muke dayyan comey banget...dengan rambut cenggitu,encem lah...huhuhhu...g tengok finalis tudung fareeda,meriahkan...ade member masuk gak,tp x menang dpt saguhati jer...huhuhu....

March 26, 2012 at 12:52 PM

wooohaaaaa dr pg berjalan syokk kakak2 n dayyan hehehee

March 26, 2012 at 12:55 PM

fuh..padat aktiviti lieya hari sabtu ye...seronok la 3 beradik tu dapat jalan2

nampak sedap mee ketam tu...dah lama teringin nak try, tapi tak terpergi2 lagi

March 26, 2012 at 1:18 PM

Fuyooo...sepanjang hari meronda. Best betul spend masa cam ni ngan family. Sib baik dayyan tak banyak ragam..

March 26, 2012 at 2:03 PM

memang berjalan sakan nih...
mesti lenguh2 kaki..yang penting hepi

March 26, 2012 at 3:44 PM

lia weekend x ke mana pun lieya...cuma ari ahad tu keluar anta damya pi library n beli kain utk baju raya dia org sbb firas pun tetiba je demam smpi 38.5'c...smpi arini badan masih dedar lagik...

wahhh..sama lah bujang kita.dah pandai buka dashboard...skrg dashboard kete dah kosong x leh letak barang pun,klu ada nnti habis di punggah dia keluar.,.. :)

March 26, 2012 at 4:14 PM

eh eh sis...
i gi terjah gak makan kat sblah kedai mee ketam tu...
makan mee udang...
tapi tu hari ahad ler.....
eh betul ker tu kedai yg kat unisel...
pandai2 jer i ckp kedai tu hehehehehe...

March 26, 2012 at 4:23 PM

ha tu dia mak dia rajin lak...
punyeler banyak gambar...
tapi dak debob tu baik sesangtler dari pagi sampai malam...
banyak jugakler tempat diserbu kan...
tak sabar nak tunggu review mi ketamtu...

March 26, 2012 at 5:03 PM

wah wah wahh.. full scheduleee siottt! aku yang letih baca wakakakkakakaka. giler berjalan 4-5 spot sehari! cayalah.. anak beranak kaki merayapp! akakakakkakaka

Untung jadik hero pujaan.. asyik dapat barang baruu.. baekkk punye nko Dayyan!! hahaha

sila wat entry mee ketam nanti yee.. aku nak jejak jugak nih aahahhaha

March 26, 2012 at 5:49 PM

Amboi sakan berjalan2 dari pagi hingga ke malam yer.. byk betul aktivitinyaa..

Kejap jer Dayyan dah besar yer.. rasa cam baru je Lieya beranakkan Dayyan.. :)

March 26, 2012 at 6:09 PM

lya pon sama... pegi kemana-mana..gambor tetap gambor..smpai kadang2 asya naik rimas.. tp percayalah..bila dia org besar nanti dia org akan bterima kasih pd kt.. sbb menyimpan byk knangan msa kecil dia org..knangan y mungkin dia org x igt.. tp bila tgk pic n baca blog ni.. msti dia org tersenyum .. :-)

weekend..lya x kemana-mana pon.. sbb krg sihat

March 26, 2012 at 7:16 PM

wah jln sakan smpai malam.......blk rumah terus..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...........

March 26, 2012 at 7:22 PM

lieya sama cam js suka jln2...haha.

nasib baik ada encek hubby yang sporting kan...hihi

March 26, 2012 at 9:54 PM

uish..... mee ketam..... sedapnyer.....

March 26, 2012 at 10:18 PM

mak aihhhh.. pusing sakan ko..best gak jln2.. kami pon dh lama tak pg mana2 since nenek hubby aku sakit..huhu

baik je dayyan buleh susu gitew..kalau adam takleh nak cover..payah..dia suka selak2.. abes mak..

March 26, 2012 at 11:23 PM

penuhnya aktiviti awk lieya..seronok jln2 ngan anak ni.....bestnya dpt ipad....leh pinjam x mia?hee

March 26, 2012 at 11:34 PM

nk tambah...nk try mee ketam tu..femes skrg...nk p shah alam yg malas tu...nnti sy cube sy blogkan plak,,heheheh

March 26, 2012 at 11:36 PM

cantik stroller dayyan... aku dulu cam berkenan nk kaler ijo gak ko, tapi time beli tu x tau jantina lagi kan, tu yg amik merah tu.

aku nk cr puting transparent NUK camtu aaa kat hazry. asyik habis je kat guardian hangin aku.

March 27, 2012 at 7:37 AM

mak yg bca trsa penant..seharian berjalan..kalo ai kompom pitam lps smpi rumah..hahaha

March 27, 2012 at 9:15 AM

dr satu tpt ke satu tpt..padat dan penat gak nih..

sedap je nengok dayyan memoteng yek....tp dlm pd nk memoteng tu nk jugak ngempeng :D

touching ye dah setaun..cam kejap je kan

March 27, 2012 at 10:17 AM

lieya apa lagi tambah satu lagi. SACC mall best tempak akak lepak ngan anak-anak, ada tmpat makan sedap kat situ. sempat lagi nenen, alo alo comei sangat dayyan tak sangka dah setahun sekejap je lieya.

March 27, 2012 at 8:45 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy