Friday, July 27, 2012

ketuk-ketuk ramadhan oleh dik dayyan...



 salam jumaat semua....bestnye sok dah sabtu ahad.....dah plan ni lepas sahur sok, subuh siap2 pastu balun tdo lame2 heeheheh...kalo ari kejer mmg tak dptnye nak tdo lepas sahur sbb keje umah byk...ni cuti weekend dpt le rehatkan mate lame sikit.....siap dah plan ni menu buke ari sabtu nie....aku nak masak nasi lemak ar.....teliur tgk kawan2 dok post kat fb ngan blog buke nasi lemak punye pasat heheeheheh...citer nasi lemak kite letak tepi, ntah ye ntah tidak masaknye tu heheheeh....ari ni jom layan kisah dayyan si gedek2 nie...die kan jejaka terhangat kat umah tu...so gambar die jek laa yg rajin aku snap heeheheh....kak miamija sila bagi can adik diva popular ko pemes di blog mama ko jap yeak .....

*
*
*
*
*
*
*
*
V

korang tgk pic kat bawah ni sambil korang bayangkan situasinye tau....


  • si gedek2 pegang penukul menan tu, letakkan di posisi yg cun utk mendapatkan memontum hayunan yg kuat, sambil mulut menganga dan menjerit..."aaaaaaa...aaaaaaaa".....sambil tu buat muke gengster manje2 sikit....berjalan dan terus berjalan mencari mangse....haaaa korang takut tak...takut tak.....ha ha ha



  • ops! tapi disebabkan kat tv ade citer katun best sempat stop sekejap tuk tgk citer katun, tapi posisi penukul perlulah dikekalkan huahaahahaha....





korang nak tgk sape mangse die wakakaakak...ni name die belaan makan tuan wakakaakakaka


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

V


  • nie la mangse comel yg kene katuk wakakakaakak.....belaan makan tuan tak?...ye laaa....kemain papa manjekan die, last2 papa gak jadi mangse penukul die wakakakakaakak




  • alah ....kak miamija pun selalu jadi mangse gak.....tapi tu dulu laaaa...skrang ni dayyan tak berani buat lagi dah ketuk2 paler org .....asal die nak pok org jek siap lee kene marah ngan aku, kdg2 aku jentik lagi tangan die...nangis ..nangis laaa dulik ape aku....kene ajar tangan noti tu, risau jek kang die pok kawan die kat taska......



  •  port bile dah kene marah....capai botol susu, landing tepi sofa....kekdahnyer minum susu sambil merajuk!! wakakaakakaakak...hade mak ko kesah?!!....





(tapi kadang2 aku biar kan jek die pok papa die...ye laaa papa tu khusyuk noo layan gajet sampai wat dek ngan dayyan, tu pasal dayyan hangin hahahaahah...seb baik sempat rakam saat comey nie....)



tu le kisah ketuk-ketuk ramadhan dayyan...ape!! korang ingat ketuk-ketuk ramadhan shiela rusly tu ke? wakakaakakakakaak






** tahun lepas berbuffet buke puase kat kelab tasik putrajaya...tahun ni en papa ajak naik cruise buffet ramadhan kat situ .....awal2 aku reject....membazir wey...dah le mase mkn cume 1 jam lebih pastu aku mkn dahla le lembs.....rugi...rugi....nanti kite usha tempat lain yg lagi okey pricenyer....





48 celoteh sahabat

dayyan nk gantikan tempat sheila rusly erk...

July 27, 2012 at 9:05 AM

cutenya pict no. 4 tu, nk pukul org ngan mata2 dia jengkelkan......comellah Dayyan nie
Sian klu kakak2 dia kene ketuk2 ramadan Dayyan...

July 27, 2012 at 9:05 AM

wuiyoo..gerun tgk muke dayyan geram nak pok pale kakak tu, heheeh...
majuk2, cari botol susu jugak..pandai jaga diri sendrik, hehe..

hepi wiken!

meh kasik no acc maybank kt fb bleh?
nak kasi duit raya sket kt dayyanmiamija

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2012/07/nak-kasi-hadiah-pada-mereka-aci-tak.html

July 27, 2012 at 9:08 AM

diar nak try skill baru...tu hehe...mau berpinau mater abahnyer tu...klakar dayyan ni tau....

July 27, 2012 at 9:10 AM

kah..kah..kah..
first baca tajuk.. tengoko gambbar aku dah berdekah dah...

hayun yang pertama tu sangat kagum dayyan.. nasib baik tak betul betul hayun ke TV.. kalau tak... tv raya laaa kan.. hahahaha...


tang nak pok mia tu.. amboii sekali dengan mata-mata haaa...

July 27, 2012 at 9:18 AM

hehe... lucu lak tgk gaye dayyan nak ketuk kepal akaknye tu... siap buat muka gerammm tu...tak tahan akak tgknyer...kihkihhh...
kepala mama tak ketuk sama ke dayyan???...hehe

July 27, 2012 at 9:23 AM

dayyan.. dayyan.. nakal ye... kemain lagi nak ketuk2 ramadhan ye... hish.. geram betul dengan mata dia..

July 27, 2012 at 9:26 AM

dayyan2 semua org dia buli ha3.....

July 27, 2012 at 9:55 AM

ala...tomey nyer die...ketuk-ketuk ramadhan yea dayyan..hihihi

July 27, 2012 at 9:56 AM

kesian papa x layan dayyan...tp last2 kena gomol juga dgn papa dia..hihihi:-)

July 27, 2012 at 9:57 AM

hehe..comelnya dayyan....

July 27, 2012 at 9:59 AM

ahhahaha x tahu nak komen ape dah ekek
dayyannn dayyann !
ayah juga jadi mangsa ;))

July 27, 2012 at 10:07 AM

hhehee..
iye2 je ketuk2 ramadhan..
ingat ko nak komen pasal tu..
rupanya dak dayyan punyer ketuk2 ramdhan yek..
hehehe

July 27, 2012 at 10:08 AM

kenapalah awk comel sangat adikkkk oiii.
rambut dayyan cute sgt.suka sgt akk tgk.
dia bwk pemukul tu punya konfiden hehe siaplah mangsa yg kena hehe mmg comel!

July 27, 2012 at 10:11 AM

heheheh..
aku suka stop jap..pause.. tgk iklan..
pastu sambung balik cr mangsa.

semlm aku dh berjaya ajar hazry buat flying kiss.
tapi flying kiss dia.. bukan letak tapak tgn kat mulut. tgn masuk dlm mulut okeh!!
bersembur2 air liur. nanti aku amik video.

July 27, 2012 at 10:11 AM

hahaha..comel sungguh dayyan ni.nakal, babab kang baru tau.
dayyan kita pun sama la wak.
tp bkn ketuk2. dia lepuk2.
habis mummy, babah n kakak jd mangsa.
yg slalu jg mangsa adalah c kakak.
adik buli kakak. sian kakak. :D

July 27, 2012 at 10:15 AM

heheheheee...dik dayyan yg comel,buatlah apa pun dik semua org ttp syg...dont wori...cayalah ckp acik lia nih...uhuhuuuu....

piras ni tangan dia ringan jg lieya..sesuka hati jerk menampor muka kakak2 dia...kdg2 mama/baba pun kene... lagik satu dia pantang tgk org baring meniarap mmg 'dikudakan' dia ler...sabau2.. :D

sesekali mmg kene marah2 manja le kan..takut nnti dia t'biasa plak...

July 27, 2012 at 10:21 AM

amboi, tajuk entry ko tak menahan tul....ada gak aku ketuk-ketuk nanti......dayyan leh geng ngan anak aku aryan, sama gak kaki buli, blasah tibai org ikut suka je

July 27, 2012 at 10:28 AM

hahahahahahahahah ingat kan apa la tdi..hehehehe last2 terbongkang gak dia. :D

July 27, 2012 at 11:01 AM

Ala comel je dayyan ni kan...geram la...

July 27, 2012 at 11:11 AM

HAhaha
Dayyan ohh Dayyan
Camtu Si Raj pun tp mangsanye selalu mama bukan papa..

July 27, 2012 at 11:37 AM

hahahahhaha klako tngk muke dayyan masa nk pok kakak die tu...nmpk sngtla die geram ek...mlm td si mayah pong pok ayah die...tp pki pistol menan la...aku plak yg ngeri tkot ayah die marah...tp ayah die snyummm jek n ckp "skt la mayahhh" heh montang2 ank dara sowang....x mrh pong die...padahal kuat gak mayah ketuk tu...sekuat hati die...hahahhahahah...

eh aku nk blk la...jumaat kn hapday

July 27, 2012 at 12:29 PM

beriya tgk mata dia masa nak puk kakak dia...
masa puk papanya pun beriya iya lah lentok tangan kebelakang ye sis...
hehehehehehehe...comei

July 27, 2012 at 12:34 PM

waaa...sama lah kiter yer..sok lepas sahur pakat tidur puas2..harapnya jgan ler si tecik mengacau yerk..hehe

amboii dayyan..kemain nko ek..dah pndai buli2 seisi fmly yer..betul2 geram muka dia masa nk ketuk kakak dia tu haha..lucu lak..

July 27, 2012 at 12:37 PM

hee..heee..tengok je lah bijik mata dia. bersungguh2 tuu.. sian papa..

July 27, 2012 at 12:55 PM

Hehehe....buasnyer dia..takper..raya nnt bleh mintak maap kat Papa yerk...ekekek

July 27, 2012 at 12:58 PM

akak sekarang dok kusyuk baca novel...lepas sahur/ subuh baca tup..tup 8.30 start buat kerja umah nak tido tengok kul 2 tu 4 ptg...

kalau dh namanya penukul adalah mangsanya.....
tak dpt pukul geram..geramm

July 27, 2012 at 1:10 PM

muahaha dayyan oh dayyan..... memacam peel la... penyeri rumah n tangga kan..

July 27, 2012 at 1:35 PM

ketuk jgn tak ketuk dayyannnnnnnnn...hahaa

July 27, 2012 at 1:47 PM

Kecik2cili padi ni

July 27, 2012 at 2:04 PM

itu ketuk pkai penukul menan..cuba lah ketuk ngn mangkuk..cuba rasa..aku dah rasa.. :( pinauuu mata jam2 tu gak

July 27, 2012 at 2:06 PM

hik..hik.. tgk muka dayyan tu..sampai bulat mata2 mencari mangsa

July 27, 2012 at 2:10 PM

atuttttttttttttnya hhhhaaa...

kemain ganas dayyan..geget pipi baru tau :)

geram tengok!!!

July 27, 2012 at 2:31 PM

alololo geram betul tgk gedek2 lieya nih.. muka gangster pun tetap nampak comel.. hehe..

July 27, 2012 at 2:56 PM

hehehe.dayyan oo dayyan..tapi tui kan liya, ada masa kena cubit sebab takut dia buat kat org luar..nayo kita nak menjawab ngan mak bapak budak tu..wakakakaka....geramm sgt ngan mata dayyan..bulattt

July 27, 2012 at 3:24 PM

amboi dayyan......bab dia baru tau...

July 27, 2012 at 3:37 PM

eheheheh..


papa jugak jd mangsa ekk.. hihi..

July 27, 2012 at 4:09 PM

kekekeke...kiut giler muka dayyan...

July 27, 2012 at 4:38 PM

cutenya anak2 akak..
seronokkan dengan kaletah anak2 yang sedang membesar

salam kenal kak
selamat berpuas
saya follow sini

July 27, 2012 at 5:36 PM

TaraAa.. Dayyan sori makcik ko nie dah tertinggal bus tadi. Nasib ketuk2 ramadhan ko masih panas..hahaha..note tak on pulak blog mama ko nie org lain punya boleh..
Dayyan punya feel nie sama mcm iris jugak suka main ketuk kepala org..tp ko lagi dahsyat yer mama sediakan hammer lagi hehehehe..sory la yer muka ko tetap jambu gitu..

July 27, 2012 at 9:21 PM

hahahahah.. sempat ko capture time dayyan nk ketuk kapla bapak die..
hahahha, mmg belaan makan tuan lr gitu..
ahaha, nakal sunggoh la..

July 27, 2012 at 9:37 PM

adoi! sakit nyer kena ketuk!
org nak belanja x semestinya terima, kena lah pilih jugak ye tak... biar berbaloi...

July 27, 2012 at 10:52 PM

hahahaha.... mcm2 anak2 ni... tp manisnya.. :)

July 28, 2012 at 12:33 AM

chaittt alu igt dayyan jd chef ke td tlong mama masak.hahahah

July 28, 2012 at 12:45 PM

rambut cendawan ^^ cute

July 28, 2012 at 3:10 PM

NASI LEMAK!!!! fuh sedapnya....nnti la kena pospone esok cz ptg ni nk masak kari ketam.....

comel je dayyan....

July 28, 2012 at 4:17 PM

Comeiiii aaa dak dayyan nih buat aksi ketuk ketuk...

July 29, 2012 at 7:00 PM

Banyak keje dak Dayyan tu yer.. Sama la cam uqail tambahan skrg dah dapat kaki. Penat kita nak melayan.. Hihihi

August 1, 2012 at 4:21 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy