Thursday, July 26, 2012

thursday ~ random photos



salam khamis salam ramadhan ya kareem semua....pose tak? hihihi....amboi2 muke masing2 sengih jek yeak..mentang2 PM dah umum setengah bulan bonus raye....yip! yip! yipieee!! he he he..... jgn byk ckp jgn byk membebel buat kurang air liur ajek...jom layan random photos yg ade tuk arini.....kengkonon tak mo letak gambo mknn, tapi haku pedulik hape, aku nak letak jugakkk!! wakakakaakak


*
*
*
*
*
*
*
V

  • nampak tak tu.....SEKOLAH MK DATO' ABDUL RAHMAN ANDAK....haa ni le sekolah menengah aku...dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5 aku menuntut kat situ....sob sob sob..rindunye jaman sekolah...kalolaa boleh return balik ke jaman sekolah aku berazam belajo betul2 huhuhu




  • pasta bintang2 blink2 tuk dayyan gedek2....(hadoi!! dogaaan....)



  • rentetan dari gambo kat atas nak dijadikan citer, budak tak reti dok diam ni dah tumpahkan makanan die....tgk ar tu, muke tak bersalah langsung, dah le tumpahkan pasta die, boleh plak die main picit2  pasta bintang2 tu kat karpet.....Gggrrrrr...


  • lauk tapauan ntah bile2 gamaknye dlm folder aku nie....he he he...ayam goreng rempah, sup petola ngan sambal kentang garing....yg dlm plastik tu sambal belacan, mls nak tuang hahahaha.(wey! wey! lap air liur jejes2 tuuu)


  • dayyan tgh layan ipad....mengaco aku main game ice age mase nie....syebok jek dik!


  • haa pagi2 nak gi sekolah, si mija ni selalu bikin aku marah....tgk le tu, ade surat pesanan dari sekolah, pagi2 tu baru nak tunjuk..semalam mase balik sekolah takde plak die bagitau......tiap2 petang aku tanye ade ape2 tak, manjanggg jawab takde ape2......selalu mcm tuh!


  • keadaan pagi2....masing2 beratur nak salam aku heheeheh....comey jek!


  • budak kecik ni pun same gak...tapi die kecik coet n paling bongsu so salam paling last heeheheheh...tapi tgk mood die jugak, kalo mood diva popular die datang, die tak hingin pun salam aku ....chaittt!!



  • gini le kami pagi2 tiap2 ari berkerja....aku gi keje dulu, en papa yg anta budak2 ni ke sekolah n taska...aku masuk keje kul 7.30pg, en laki lak kul 8.30pg....petang aku lak yg kutip...adil dan saksama... ekekeekekek


  • sahur budak2 ni semalam....nasi goreng telor jek....boh naget seketol...jadik ar....dieorg jek mkn nasi...kiteorg laki bini sahur tak mkn nasi...minum air cicah roti or biskut....takpun aku buat le sandwich simple....


  • menu buke malam tadi...sotong sumbat, sambal telor puyuh ngan ayam cili api....tapau je kat kafe opis....ari ni tak yah tapau...buke kat luar plak ....



  • ops!! baru soping dress 3 lai hihihi..skrang mood ari jemaat mls gi keje pakai baju kurung....nak pakai jubah atau dress...so far jubah baru ade selai....dress ade 4 lai....kene cari jubah plaks.....

  • macam biase...kalo ade special occasions mesti ade buah tangan dari taska dayyan....mekasih cikgu2 taska kreatif kampus presint 14!!

tu sajork!
adios amigos yaribbaaa yaribbaaa .....





** cuak aku semalam, mia balik sekolah rendah dgn bibir berdarah2 atas bawah......bibirnye kering giler2....puase2 kan bibir kering,budak2kan tak reti nak basahkan bibir sendiri, apelagi berdarah2 dah bibir....adoiyaiii manje tol budak2 jaman skrang puase....ape lagi, cepat2 leee aku suh die buke mkn nasi ngan minum ari glukos 2 gelas....arini dah stendbai dah, sebelum gi sekolah sapu lip balm tebal2 heheheheeh





52 celoteh sahabat

sangat terliur dengan sup makaroni dayyan... uihh menjejes...

hahahah comeii dayyan.. salam mama dia.. geget kang ...

July 26, 2012 at 9:06 AM

lieya.. nanti kalau g shopping krepek raya.. silaukan untuk fifi krepek tempe pedas tu... nanti kalau lieya dah beli saya bank inkan duit skali ngan pos...

July 26, 2012 at 9:09 AM

heheheh.. dh pandai salam ek dayyan.
eh hazry pun ikut mood dia ko.
bila mood ok..aku ckp "aminnn.. aminnn"
dia sua le tgn nk salam. pastu ngap tgn aku. pastu terkekek2 gelak coz kita menjerit terkejut.

cutenya pix bapak bwk anak2 nk pi hantar pi skool pagi2 tu. paling kiut gedek2 dh leh jln sendiri.

July 26, 2012 at 9:09 AM

comel je tgk ank2 akak berbaris ikut turn nk salam
lbh2 lg si Dayyan tu, xpadan ngan kecik.

Siannya si kakak, smpai leh pecah bibir mulut.kene bykkan minum air waktu sahur

July 26, 2012 at 9:11 AM

gambar yang aku paling tertarik of course lah makanan...hahaha..sotong sumbat tu..nyum2...
budak dayyan ni dah pandai salam yek..takp2..belajar2 salam...nnti senang raya salam2 leh cepat skit dpt duit raya kan...
pandai omak ko yek...hehehe..comel

July 26, 2012 at 9:17 AM

tumpang hepi sbb kakitangan kerajaan dpt bonus..kitew kakitangan swasta hanya dpt tgk jelah dgn pandangan yg agak jeles =P

alahaiiii lieya...akk teliur tgk makanan dayyan! acaner nih *lap ai lio*

July 26, 2012 at 9:20 AM

sekarang ni akak pun setiap hari jumaat pakai jubah.. selesa gak. sajer ubah penampilan. hehhe

July 26, 2012 at 9:27 AM

terliur nengok sotong tu..
siannya mia..nasib lieya suh buka..kita takleh gak nak paksa kan budak2 lagi..takut sesuatu tak baiklak..

July 26, 2012 at 9:31 AM

rezeki tuh, dapat gak bonus, aku ni tak tau lagi, harap2 ada la utk tahun ni kan!

July 26, 2012 at 9:32 AM

alahai gedek2.. tangan kiri salam.. tgn kanan pegang biskut.. hahahha shomel...
eh? kerepek kentang pedas tu ko beli kat petronas ke? aku pernah gak beli.. sodap kan?

July 26, 2012 at 9:34 AM

sama lah kita...pg2 bapa nya htr ank ptg maknya tukang kutip...hehe

July 26, 2012 at 9:36 AM

ala..comey jer anak2 akak nie..siap beratur nak salam nie..:) wah!nieyl x penah lg pakai jubah...kadang2 tuh teringin gak nak pakai jubah...tapi nieyl nie badan berisi ckit pastu rendah..mcm x sesuai je kan...:)

July 26, 2012 at 9:39 AM

bila buat muka tak bersalah...
compom tak der org nak marah...
strategi strategi heheheheeh...
memang nak kena gomoi tul si dayyan nie...

kesiannya kat mia...
mesti pedih bibir tu....

July 26, 2012 at 9:40 AM

sian nyer dia tu puasa smpai bibir berdarah... hmm... takpe, dah sapu balm tu ok lah kot

July 26, 2012 at 9:45 AM

comey giler dayyan mcm cium tangan uols tue ngeeee...wah dress ai loike...boh la full pic nak belek ngeee...*busy body betui khen*....ada anak kecik mcm tue la mkn x pernah kata x tumpah ngeee

July 26, 2012 at 9:53 AM

cian mija..mmg kering betol tu kalo dh sampai berdarah kn.ko pakaikan vaseline pun ok lieya

dina lak,abis tulang temulang dia kuar time posa ni.hahaha.kalo leh transfer kt mak dia ni kn baguih.kui3

July 26, 2012 at 9:54 AM

Wahh..food yg maveles..

Sama mcm nureen gak..bibir berdarah n kering...so me applykan air zamzam..alhamdulillah sembuh..:-)

July 26, 2012 at 10:11 AM

saya geram tgk dayyan gedek2 tu. klau jupa dayyan saya, confirm bole jd bestfren. n mesti org ckp kembar. hahaha.

anak sulung saya pun sama, ptg tu tnya cikgu ade bg pape x, dia mesti ckp xde. tau2 je tgk pagi tu ade nota, cikgu ckp dia kena dtg sek sblh pagi. hangin sungguh!

July 26, 2012 at 10:24 AM

ahak2 dayyan mmg kelas lah... aiyan pun camtu, suke kecahkan susu dia pastu siap rata2kan lg...
-terliur aku nengok sambal kentang rangup ko tuh, bt mkn ngn nasi koosng perkh sedap...
-aku baru nk mintak resepi sotong sumbat tu tp rupenyer ko beli je cis...

July 26, 2012 at 10:34 AM

kutip ek...hikhik....
aku jumaat hapday...n kt opis aku jumaat bj freestyle...so mmg bersluo jeans n pki tshirt jek...sbb blk tu nk terus merambu kn...x baik btol....ish3...bln pose ni nk berjubah jugak la...hikss

July 26, 2012 at 10:41 AM

bukan mia je lieya... akak yang dah tua ni pun berdarah2 jugak bibir.. kurang airkan.. tapi sahur tadi bantai sebotol besar mineral.. asyik terkencing2 pulak.

July 26, 2012 at 10:44 AM

HEHE.. tetiba teringat Q nak slam time pagi raya.. sob sob.. eh! ke situ pulak.. ngeeeeeeeeee...

July 26, 2012 at 10:48 AM

Alhamdullillah rezeki tambahan tuk raya..

Biasa laa tuh Lieya.. Anak akak yg dah 11 tahun tu pun sama gak.. kalau apa2 surat dah tersentak pepagi tuh baru nak bagi.. bila tanya asik dan aje tak de.. :)

July 26, 2012 at 11:13 AM

mmg manja budak2 sekarang ni. pergi sekolah berhantar berambik. utk yg ddk kat kg la. kalau zaman kita (saya la tu), naik beskal je. bulan pose ke tak pose sama je.

July 26, 2012 at 11:34 AM

kelip2 mata npk bonus..hehe..
sama je kot lieya bdk tadika nih..
bila tanye ada ckgu bg surat ke apa xde
tup2 bg dgn alasan lupa..adehhh...
smpai kering bedarah bibir lahaii..msti perit tu

July 26, 2012 at 11:38 AM

cumelnya pasta bintang2 tu, tray carik kat kedai tapi x jumpa pon... kat ner nak dapat yerk...

July 26, 2012 at 11:47 AM

sian mia pose sampai bibir berdarah... mesti dahaga sgt tu... :)

July 26, 2012 at 12:04 PM

sian eh mia..hadi pun sama..jenuh bgtau basahkn dgn air liur, kalo kering jgn kopek..

menu2 ko mmg jarang mengecewakan la beb..sedap smuanya hhhheee

apsal tak nampak penuh baju dress ko tu..nak tengok la..sure cantik bling2 lagi :)

July 26, 2012 at 12:16 PM

tak aci la gini..!
igt letak sekeping jek gmbo makanan - pasta blink2 dayyan tu..
skali tu dia..! sampai ke bawah gmbo makanan sesaje..
mmg terliur, haha! =p

July 26, 2012 at 12:29 PM

kentang garing tu sedap....nak....kiut dayyan cium tangan mamanyer tu...

July 26, 2012 at 12:49 PM

sotong sumbat oh sotong sumbat...terliur kejap ;)

July 26, 2012 at 12:51 PM

X LEH TAHAN..TGOK MAKANAN DAYYAN PUN PERUT DAH MENGGELUPUR...

July 26, 2012 at 12:52 PM

gitu akak rasa sambal kentang garing tu yang menambat hati.. nampak sangat garinnyer...
mak bapak tak makan nasi baguih2 boleh slim raya nanti...

July 26, 2012 at 12:55 PM

WAH ADA SOTONG SUMBAT
AKK X PERNAH TRY LAYIE
SELALU TGK JE ORG BELI
HURMM RAMAI CAKAP YG MANIS SEDAP
(alamakkk x perasan tulisan besoo .. sowi dik )

alooor cutenya dayyan .. org salam dia nak salam gak ekke ;)

July 26, 2012 at 12:57 PM

lauk tapau ko bikin perotku makin berdondang sayang dh..
hahah, sabauu.. dugaan..
tgk sup dayyan pun terliur daaa.. ;-p

July 26, 2012 at 1:14 PM

bibir berdarah kering bangat tu...cian
samalah dgn amzar.....

akak first time first posa pakai jubah beli dr adik ipar yg gi vietnam......

July 26, 2012 at 1:30 PM

Fuhhh...byknya gambar mknan.pkan nk p param ptg ni, tgk gambar kt blog ni terus rasa nk msk sendiri..hehe
Kesian mia...kena pkai lip balm byk2Fu

July 26, 2012 at 1:35 PM

sedapnya kalau dapat makan sambal kentang garing ty.....campur pula dengan tempe...perhhhh.....

July 26, 2012 at 1:53 PM

best ar org gomen dpr bonus huhu..smlm g mana rumah sunyi sepi haha..

uihh sedapnya pasta dayyan tu..adam tak reti lg nk mkn pasta mcm tu..huhu

sama la dgan adam..asal mkn jekk mesti tgan dia laju jekk capai pnggang smpai tumpah2..

uihh sedapnya lauk tapau sup petola tu..peberet tu..lauk berbuka lak makkkk aihhh..terliurnya sotong sumbat tu..pun peberet jgak haha...

weyy bila dah pakai dress tu snap2 ler pic..ada org nak intai2 nie muahahaha...

ok tu ajekk!! haha

July 26, 2012 at 2:02 PM

Lieya..baru ku tahu ko sahur tak mkn nasi. Takyah pepagi penat memasak yer.
hehehe...ok ko pakai jubah sb lansing dan tinggi. Akk de beli jubah on9 tp semua kena oter sendiri balik.

July 26, 2012 at 2:05 PM

adoi sutun sumbat tu makan utk berbuka pun sodap....santekla dress tu kasi close up sikit

July 26, 2012 at 2:15 PM

Assalamualaikum..salam perkenalan..
wahhh dugaan bulan posa nie...sotong tu paling tak menahan..hehehe..

singgah n follow sini ;)

July 26, 2012 at 2:52 PM

amboi 5 -6 citer dlam satu yek hebat2! Apapun KA akn terus follow ye

July 26, 2012 at 3:01 PM

Alhamdulillah lieya rezeki org gomen.. tetiba rasa nak keje gomen jugak.. tp x de rezeki.. sob..sob..sob..

alahai dayyan.. saja nak bagi mama keje lebih ek.. satu hal lak nk bersihkan carpet tuh.. tp x pe dayyan comel sure mama x jadik nak marahkan.. hahaha..

sedap nampak sotong sumbat tuh.. huhu..

July 26, 2012 at 4:15 PM

bulan posa nie....tgk makanan budak pun terliur kan....sedap nyer bubur dayyan....heheh

kesian mia...sampai berdarah bibirnya.....buh vaseline kak....insyallah ok...

July 26, 2012 at 4:22 PM

kesiannya bibir sampai berdarah...tapi saya rasa dulu saya pun macam tu jugak..pedih tu...

July 26, 2012 at 4:31 PM

owh..awlnyer lieya masuk ofis...
lya msuk kul 8...

alahai..suka lak tgk dayyan main penyek2 makanan y dia tupahkan.mujur dia x kutip msuk mulut..kaloa sya time kecik dulu.. dh le dia lenyek2 kan..pastu kutip lak msuk mulut...

alahai.sian sgt kat mia.. mybe cuaca pns & krg air kot.. kd pakai pelembap la ok kot..n time sahur bg minum air masak byk2

July 26, 2012 at 6:22 PM

si gedek tu tangan dia mesti ada benda makan eh..cute je tengok..

anak dee pun sama..tp mimi dia tau camana nak basahkan bibir..so xdelah masalah bibir kering ni....tp tekak haus tu mmg selalu lah..nak2 skrg tengahari panas terik..

July 26, 2012 at 10:57 PM

dapnyer telur puyuh.. dh lama x mkn. sib baik ku baca blog ko mlm2 so xde la hazab tgok food sdp2 ..kekeke

alahai cianny mia.. smpai brdarah bibir. bibir echa pon dh start merah2 dah tu

July 27, 2012 at 12:14 AM

keletah anak2 yg akn jadi memori suatu hr nnti...

July 27, 2012 at 5:50 AM

suka n2 random photos ni..mcm2 cite ada....nak2 hal anak2 comey lieya.....

siannya mia..yelah kering sbb pose kan....

July 27, 2012 at 6:02 AM

salam lie sekarang bulan puasa dengan cuaca yang panas mcm ne nak minum air kan....sama la anak ida pun sama juga panas...sampai hidung pun bedarah....

July 27, 2012 at 7:34 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy