Friday, July 13, 2012

lepak2 berkaraoke & berbowling @ e curve....





yabeda beduu!! (lompat bintang patplohpat kali)....dah hari jumaat.....esok dpt lepak santai ngan family ..... misi weekend ni pi settlekan baju raye budak2 nie....amik baju raye yg dah siap kat tailor, cari baju raya jalan dieorg....aku ni lembik, esok2 kalo dah bulan puase mmg tak larat aku nak gi ngukur soping mall tu so baik prepare awal2 nieh......tak sabar nak puase...ingat tahun lepas...aku puase dgn ade org baru dlm perut heheeheh....kawan2 opis aku yg same2 preggy ngan aku ari tu pun masing2 dah ade isi baru...hohoho...sungguh produktif korang....tahniah2....jalan dulu yeak....lieyalatif dlm mood nak kuruskan badan dulu heeheheheh....dah! jom layan gambar kami outing ahad lepas jom!



*
*
*
*
*
*
*
V


si gedek2 tak bawak...tinggal ngan bibik angkat die hihihihi....lagipun sabtu tu dah enjoykan die puas2..so ahad turn akak2 plak...baru adil dan saksama.....sampai kat the curve dlm kul 10 lebih, pi bekpes dulu...





haaa ni le agendanyer.....lepas bekpes aku lepak ngan bff aku  kat redbox..layan perasan suare sedap masing2 heheehehe.....ekceli kiteorg beli groupon ....rm29 tuk 3 hours melalak siap ngan lunch buffet lagi.....mase ni papa dah bawak miamija gi main bowling....lil pro bowler in the making katernyer heheeheheh...




ayor....masing2 amik fresh orange...hirda jek coke...then refill kali kedua semua amik coke....



kak mimi, hirda & sham amik set chicken chop.....dieorg pilih ni sebab ni menu yg paling mahal wakakaakakaka....mmg tau korang nieh!!



aku plak amik pasta.....creamy n sodaps!



pose sedas due sebelum asah sore heheeheheh




kemain masing2 feeling2 tarik suare youuuuuuuuu hihihi....berpuluh lagu gak dok melalak....mmg kiteorg gunekan sebaik mungkin mase 3 jam tu.....




pic spontan!
kak mimi busy bersnappo2....hirda ngan sham dok tarik suare...aku?...mentekedaghaaaaaahhhh he he he




semua genre muzik kiteorg nyanyi...rock jek tak sempat....kui kui kui..abis jek sesi berkaraoke aku terus join papa n miamija....




lepak mkn aiskrim sat....





kemain eksen anak dare aku tak mo dok sekali....nak dok sendiri2....




seb baik laa en papa tak lupe nak snap gambar2 dieorg main bowling....dpt aku tepek kat blog heheeheh
nampak no tak acinyer....korang tgk le longkang berpalang hahaahahha.....takpe, bagi can kat dak kecik2 ni......sok dah teraa jom lawan mama jom....mama ko pun juara longkang! lagi banyak cakap wakakakaaka




haih...anak dare nie kemain dok bertenggek atas tuh....




suke noo posing wat mate camtu.....




mija yg menang ....3 game dieorg main heheehehe...ni kalo dayyan ade same ni aku dah agak dah ape projek die.....huhuhuhu...konpem dgn selambe terkedek2 gi jalan masuk kat lane bowling tu hahaahahah




video mase main bowling...excited punye pasal tergolek si mija dlm lane tu heheeheheh




masing2 dah puas main...cepat2 balik umah..rindu kat dayyan woooo heheheheh
kakak2 sambung main lagi...main dan main jek laa keje korang.....






yeay!! dpt buah tangan dari kak mimi yg baru balik dari istanbul, mekah ngan langkawi.....siap dpt hati unta lagi tu....ubat tuk asma si mija....nanti aku buat aku tunjukkan kat blog yeak.....nak kene cari madu asli dulu nieh.....terima kasih yeak kak mimi atas ingatan ni....



yeah tu le sajek kisah kami bergether2 menyanyi....tak sangka sedap rupenye sore kawan2 aku nie....pasni leh laa gi lagi tuk rehat2kan minda.....ye laa bukan selalu pun aku outing ngan bff aku nie....sekali sekale katernyer.......seb baik laa suami masing2 sporting.....yes!






** dayyan skrang ligat nak bercakap tau.....baru2 nie dah pandai ape tau?...wakakakaak (gelak guling2 dulu)....kalo nak nenen....terkedek2 datang kat aku....pastu selak baju aku sambil sebut ..."teyyy teeekk" wakakaakakak ....ingatkan die tersalah sebut ke ape...bile aku tanye ape ni?...die sebut lagi "teeeyy teeeekk" mmg lawak gileeee....adoi laaaa...nyesal dulu direct tanye die "nak tet*k tak dik?"......die ingat rupenye...hadoi dik...tak bandar lee sebut "teyyy tekkk" hahaahahahaaha.....










33 celoteh sahabat

ahahahaaha!
lawak la dayyan, tu la tak bandar la =p
zakwan pulak dulu ajor susu mama
pastu die pegi sebut 'syuma' -
sambung perkataan susu mama jadik syuma
gi mana2 org taktau pebenda tu, hihihiih
kami2 je yg tau =p

July 13, 2012 at 9:10 AM

ahak2 gelak besar aku psl dayyan panggil ko nyer tek... tu heheheh.... aiyan skrg laju je ngikut makcik2nyer ckp... tp takdelah betul apa dia ckp sgt...

wah2 bestnyer korang berkarok ek, aku lama dh tak berkarok... kene gk curi masa ngn kwn2 nih...

July 13, 2012 at 9:21 AM

wah berkarok yer mama2 gojes tu semua... dah x ingat anak2 lah kalau dah dapat microfon tu... mesti sore2 merdu2 belaka...kihkih..

boleh jd pemain bowling la miamija nnt besar yer...

July 13, 2012 at 9:29 AM

nampak orang karoke sakit plak hati kita...sebab kita dah lama tak berjimba dengan geng karoke.........

MAMA NAK TEKTEK,..kikikikikiiki.... hahahahaha....
bandorr laa sangat kan.. hahaha

July 13, 2012 at 9:34 AM

syokkkknya dapat karokkkkk seronoknya....sekali sekala lepas giant....kalu x join rugi kalu dengan bff....

July 13, 2012 at 9:43 AM

Hahaha... Sama dgn may first word dia tetek jugak... Mama ayah time tu tak reti sebut lagi... Ayah dia ckp tetek tu ubat penenang dia...

July 13, 2012 at 9:47 AM

seronoknya dpt spend time dgn kawan.
dah macam kembar mia dgn mija.comel.
hehe comelnya dayyan sebut nak tey tekk yelah lieya budak ni kan apa kita sebut cepat dorang set dlm mind.kita sangka depa tak paham..rupanya lebih pada paham.

July 13, 2012 at 9:55 AM

lama dah tak karok kak..hengat dulu zaman bertunang dulu..hehe gila karok..walaupon suara ke laut tapi layan je hehe

July 13, 2012 at 10:01 AM

bestnya skali skala jumpa bffs and enjoy2 kan...

pandai gak dorang main bowling...
i pun JLo gak tau sis...
JLo tu nama glamor utk Juara Longkang hehehehehe..

hahahahahahahahahahaha....
memang gelak guling2 lah ayat pertama dayyan tu....terbaeeeekkkk!

July 13, 2012 at 10:14 AM

memang seronok karok...test suara gitu

dah nak bercakap dayyan, kena faham betul2 hik..hik..

July 13, 2012 at 10:48 AM

hahahhahahhahha alah lieya ko men la bowling len kali pakai palang tuh, sure leh strike la wkakakakakakakkaka berbaloi gak groupon tu kan....murah la utk 3 jam tuh....ekekekkekekekeke

July 13, 2012 at 10:58 AM

syoknya leh enjoy dgan bff..mcm zman bujang lak haha..yg kelakarnya tgok video si mija tu..gelak guling2 haha...

July 13, 2012 at 10:59 AM

ehehehhe..

memg kelakor tau dayyan ni..

July 13, 2012 at 11:21 AM

seronoknya u all ye.. sakan..

July 13, 2012 at 11:30 AM

sakan btl men'sumbangkan' suara...

July 13, 2012 at 11:32 AM

wah sonoknya asah sore sekali sekala kan lieya.. daku nih ari2 duk asah sore jdk mak tarzan.. ekekeke.. lama jugak x main boling.. last zaman anak dara dulu.. agak2 klu mau boling skrg sah2 jadik kaki longkang jugak.. hahaha...

tergelak baca part dayyan sebut 'teeeyy teeeekk' tuh.. dpt imagine.. mesti comel giler.. hehe..

July 13, 2012 at 11:47 AM

sesekali mmg seronok macam nikan lieya.. barulah rasa macam semua yang terbeban keluar....

July 13, 2012 at 12:37 PM

sedap la sgt sora kwn2 ko ni kannn. eh tp echa asik tgok je video lagu alif satar tu..hahaha. suara suci murni cam budak2 je time tu..hahaha.

kelas dayyan sebut teyyy tekkk..ada slanggg gitu

July 13, 2012 at 12:39 PM

hurm, ada ker lane bowling berpagar tu lieya... kat ner erk? masz nak main kat situ lah.. ratu longkang jugak ngalahkan miamija nieh... haha

July 13, 2012 at 1:01 PM

bukan main seronok mia mija tuu ..adoii lahhh
lepas nie siapp lah koo dik ... " mama bowling jom ! " ekekke

aahahahhaha dayyann2 .. ko tulah ..
eh dikk sib baik ko x sebuk koooo peeek ! muahahahhahaha ';)

July 13, 2012 at 1:04 PM

seronoknya dpt berjimba2 dengan bff...souvenier dari kak mimi pun best2...untung dpt kawan yang sekepala..

hahah...dayyan nak teytekkk...Humaira pun baru 3 minggu ni cerai susu. Huwaaa byk tul uji kesabaran

July 13, 2012 at 2:42 PM

alahai bestnyer lieya... akakpun suka gi karaoke tapi bukan akak yang nyanyi.. sebab akak nyanyi macam membaca kata dak hisham budak opis akak.. suka dengar orang nyanyi... tapi kena sedapler janganler sore macam akak gak...
mia ngan mija kemain lagi yerk.. shalin pun dah tak main lagi... kena cari pengganti...

July 13, 2012 at 2:47 PM

hahaha..baru perasan pasal longkang berpalang tu!

July 13, 2012 at 3:31 PM

hahahaha..gelak unty tau dayyan..lepas ni mesti dayyan cakap kuat2..nak tek..ekekekeke

July 13, 2012 at 4:00 PM

sskali outing dgn BFF mmg best....

July 13, 2012 at 11:40 PM

wah..best nyer ko lieya dpt kuar dgn bff pastu g karok lg..akk nie sjak dah bhenti keje langsung tak dpt. Agaknya klu dpt bkumpul balik cam gini tanpa anak2 mau meroyan kejap kot..
tak tahu pun kat redbox ade pakej mcm tu..hehehe tak pernah karok ar..

hahaha!!! kelakau ar mata anak ko tu, pandai betul dia buat..

July 14, 2012 at 12:29 AM

bestnye dpt outing ngan bff...js jugak x menyempat...heehee

July 14, 2012 at 8:39 AM

Bestnya korang...berjimba jimba camtu. Sesekali dayyan kena tinggal tak ape, mama nak bersosial gituuuu. Akak pun buat cam tu gak..
Comeii dayyan sebut tuuu...

July 14, 2012 at 12:33 PM

besssttnyer korang beb,
leh jugak lepas tensen!
daku sini tade geng, huhuhu..
itu psl aku nk tukaaaaar rasanya.. huwaaa!

July 15, 2012 at 10:51 AM

sedap2 tu ^^

July 15, 2012 at 2:54 PM

comel sangat dayyan ni. tak KL la sebut mcm tu. hahaha...

July 15, 2012 at 3:34 PM

Amboi Lieya... memang enjoy kan kalau outing dengan girlfriends... KakNi dah lama dah x outing dgn girlfriends nih...

boleh tahan ye anak2 main bowling, seronok betul tengok dia orang tu.

July 16, 2012 at 8:08 AM

American sungguh le dayyann... Tey tek. Lol.
Eh nanti kita pi lg, x yah tunggu groupon. Akan ku citer in gtalk.

July 16, 2012 at 8:13 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy