Tuesday, July 3, 2012

mengekor papa kursus lagik...


hai...salam selasa....semalam sunyi tak berupdate....mood takde mari laaaa....dah bukak draf, taip2...padam...taip2...padam...hmmm..sudahnyer tutup terus hehehe...arini baru mood ade okey....semalam dok belawan perasaan dgn cik puan senggugut.....hadoiyai!.......sebelum kawin dulu, kalo datang saat kibar bendera tu...first day tu mmg  sampai nak pitam2, menggigil2 berpeluh, muntah2 layankan sakit senggugut aku ni......mkn pain killer pun tak jalan!....mmg konpem aku ponteng kelas kalo mase kat uitm dulu....skrang dah tak sesakit dulu ....tapi i kan manje, tetap ngade2 mcm sakit noooo hahahaahah....eh tetibe dok ceramah pasal senggugut heheeheh....meh le layan pic yg ado mase aku ikut en laki pi kursus kat the regency tanjung tuan beach resort, PD ari tu......


*
*
*
*
*
*
*
V


ni biliknyer....eh mcm apartment pun yeak jugak...sebab ade hall, kitchen bagai.....



tu dapur coet tu....kalo buat umah camni pun okey kan....tak yah pening pale nak kemas umah besar2 he he he



bilik tdo....



hade budak kebulor balik sekolah...seb baik siap2 tapau nasi kerabu....



malam tu en papa dah ade program.....tengok le tu, si gedek2 tgh kautim ngan papa konon soh papa bawak die sekali .....ha ha ha....tak layan nyeee dik oiiii...buat le muke comel kuasa due sekali pung!




meh  kepit ngan omak ko nie.....




malam pertama tu kejap jek program papa so papa ajak gi supper kat luar....tu haa budak idong kembang tu nak mkn megi goreng lak.....sajee posing idong kembang2 gitu...aku ugut nak sumbat ngan sate baru tau takut heheeheheh.....




takut kene sumbat ngan sate kat lubang idong baru nak posing comey2 hahahahaahah




ni lak kejadian esoknyer....kiteorg lepak2 bilik jek sementara papa gi kursus.....malas nak turun pantai or pool pagi2...tgu petang2 sikit kang....tengok le ronaldo kementot aku tu....kejenye kuarkan biskut campak kat bawah...pastu kutip suap kat aku.....penoh habok dah dlm sistem perut aku nieh!



boring main buang2 biskut gi henyak kakak2 die plak hahaahahahah..... gengster kan?...mcm besar noo nak henyak2 org....adoi laa dayyan..dayyan.....hahahahaaha.....die ni ade habit tau, pantang tgk org baring telentang tgh lepak2 tgk tv, kompem die aim dah nak attack....semput2 woo kiteorg ni kene smackdown ngan budak nie....




dalam pukul 5 bawak budak2 ni gi main air...tu jek laa pun tujuan utama dieorg kalo dok hotel hehehheeh




tak ade org lagi mase nie...pastu berduyun2 ramai....




kakak2 tgh enjoy.....dayyan mule2 aku bagi turun pool, tapi die ngamuk2 tak mo aku pegang float die....mentang2 pool tu die leh jejak kaki...die nak jalan sendiri kooo!! gile2 ngamuk tak kasi aku pegang...suare die ajek kat situ ohohohoho....geram punye pasal, terus aku denda tak yah mandi pool dah....dah le aku sorang2 handle die, leh lak bantai ngamuk tak kasi aku pegang.....hangins aku!




dah redup sikit, lari plak gi pantai...kat tanjung tuan ni mmg cantik pantainye....pasir halus2 putih, air pun bersih.....so kasi can budak2 ni main pasir kat sini....




biasak lah! tak sah tak kene dera ngan omaknye soh lompat2 hahaahahahaah...mia dah terra, muke pun rileks jek....tgk si mija hahaahahaha......





view belakang hotel the regency



gedek2 mencemar duli pijak pasir.....mule2 buat muke geli, pastu terus datang jakun nak berkubang dlm pasir hahaahahahaah





kakaks2 dlm misi tuk tanam adik hidup2 heheehehe....





kak mia jadi duyung youuuu he he he





kasi can main ombak plak....



cinta hati mamapapa




mlm tu gi dinner kat luar....biasakla aku pekene char kuew tiow....peberet sepanjang zaman! budak2 ni mkn nasi goreng pataya sorang sepinggan...licin! penat main air kot...




view waktu pagi dari bilik kiteorg....cantikkan!




pagi2 bangun, aku kasi can berkubang dlm bath up lame2.....kesan dan akibatnye, lepas mandi budak2 ni lapor....licin hah bedal sorang sebungkus nasi lemak hahahaaha...suke ati mama korang tgk korang mkn byk2 gini tau!




aktiviti ari kedua pun same gak laaa...lepak2 bilik sajork....main geletek2, main masak2, main polis2....dayyan le jd mangse geletek, dayyan le jd polis, dayyan le tukang rase 'masak' kakak2 huhuhu




aktiviti wajib kalo dok hotel ialah mkn megi hahaahaaha.....si mija jek la layan....oh yeak kat sini takde room services so tak leh nak oder2 mkn....kene walk in gi restoren die.....so sepanjang kat sini aku tapau jek nasi kat luar....ohh aku tak join laki aku mkn ....dah kate pun mengekor gi kursus kan...agak2 le limit tuuu ...dah dok bilik free pun dah cukup baik dah heeheheheh




petang hari kedua same gak mcm semalam...turun gi pool....kakak2 jek main air, dayyan dok kat celah kangkang mama sudahhh hahaahahaah....kite tgk org jek yeak dayyan....





papa lak ade aktiviti sports....lepas main futsal n bola tampar ade senamrobik lak....dayyan pi kaco papa senamrobik plak!





tgk le gelagat dayyan tu heheeheheh...




hahaahahaha...tak leh blah dayyan ngikut samer......peserta kursus paling muda nieh!




malam tu kiteorg dah balik.....kiteorg caluuu awal....tak penah2 dibuat dek kiteorg checkout hotel malam2 bute heheeheheh.....lepas jek mkn2 kat BBQ terus balik putrajaya sebab pagi ahad tu mija ade smart readers sports day.....malu nak join BBQ dieorg, tapi laki aku pakse turun heheheeh...tgk ramai yg bawak family pun turun join baru kurang malu....tapi mamam syikit jek sebab dah kenyang.....




hokey abis dah gambo ....yeay!! (tepuk tangan ramai2 heheeh)
lepas ni kemane lak nak ngekor papa.....takde dah!! ni dah last dah heheeheh....pasni die dah begelar student....so dok diam2 ..... nak pi hotel sile kuar duit sendirik plak wakakakakakaak









** dah 3 hari dayyan dok meleleh2 air liur....ni mesti en gigi nak kuar lagi nie.....sian tgk, dok datang kat aku sambil pegang n tunjuk2 gusi bawah...konon mcm nak ngadu lee sakit.....siann  anak mama....nak buat camne, abis2pun aku balut ice cube ngan tuala, then bagi die isap2/kunyel2 tuk bagi legaa sikit sakit tuh.....





35 celoteh sahabat

syoknyer tgk ur kids mandi pantai
dah lama x merasa air masin ni ngeee
OMG sateyyyyyyyyyy meleleh ayaq lioq tgk
sedapnyer....nak buat malas ngeee
best sekali sekala holiday gini khen
even gi kursus boley gak jejelan
2 in 1 gituew

July 3, 2012 at 9:11 AM

bagusla mija.. pandai makan nasik kerabu....syok tgk gambor lieya & co ni...

July 3, 2012 at 9:17 AM

part ngekor suami kursus ni akk pun selalu buat =P
hehe yg syoknya anaklah..eh mak dia pun suka hehe.
maklumlah akk tak de kursus2 ni sbb swasta mana ada semua ni..maka tumpang ikut suamilah bila tiba dia kursus ;P

kiutnya dayyan bererobik dgn papa kemain lagi dia tak padan dgn tecik haihhh buat makcik yati geramlah!

:)

July 3, 2012 at 9:26 AM

syokkknyerrr dpt gi duduk otel...hehe... main pool lg...:)

July 3, 2012 at 9:32 AM

hehehe cutenya ronaldo kemetot tu.
kagum aku dia buleh relaxxx je dok diam tgk kak2 dia mandi pool, hazry takdenya ko, dia punya menggeletis cam cacing kepanasan.

July 3, 2012 at 9:37 AM

kty penah duk kat apartment nie , sekali je dulu..tu pun masa fir kecik..mmg besh gak ..

July 3, 2012 at 9:40 AM

boleh dayyan duk diam ye tgk akak2 dia mandi, kalau anak aku, mau tak mo duduk diam, sama2 dia bantai terjun kolam.....ko sambung belaja ek? bagus bagus....aku ni pun dah 2 tahun tersadai.....ingat nak sambung awal tahun depan memandangkan si kenit tu dah nak masuk 2 tahun......best of luck lieya!

July 3, 2012 at 9:41 AM

bagus dayyan,xtakut pasir langsung

July 3, 2012 at 9:42 AM

ni kalau aku citer ke suri mau dia meroyan..dari lepas aku beranak si suri sibuk aku g tido hotel..nak main pool ..huhuhu...seronok hang anak2 doh beso...senang nak angkut g mana...

oooo..dah try dx yek..camner..terbaik tak???aku rasa ini yg terbaik setakat ni...n aku pun menjual sekali ko..alhamdulillah..rezeki ada di mana2 kan...barang bagus..senang nak jual..hehehe...whitemoomy tu aku tak kenal..tp pernah lah terterjah blog dia dulu2...

bila lah aku nak kursus?aku nak kursus kt kuantan atau kota bahru jer ..senang dkt umah nenek atuk diorang..heheeh

July 3, 2012 at 10:21 AM

alahai aku pun kalo kalo hari pertama period terpaksa layan senggugut..yg heran tu dah tua2 pun sakitnya teruk jugak hhhuuuu

sonok eh bebudak dan mak budak mengekor papa kursus ye..sambil menyelam minum air lah ni ye :)

dayyan kemain lagi b'senamnya hhhhaaaa..

kakak2 biasa lah cool :)

July 3, 2012 at 10:28 AM

waaa seronoknyer...pi pantai...anak2 riang gembira main pasir...seronok tengok dierang ni bergurau senda terutama dayyan yang encem tu...kemain lagi...

July 3, 2012 at 10:30 AM

nk jd abang beso ko dayyan ye henyak kakak mia mija..kemainn..x padan kenittt ko yerkk..gigit kanggg

aku ni salu x pasan anak tumbuh gg geraham tau2 dah penuh jek..yg dpn2 je dpt trace

July 3, 2012 at 10:32 AM

haha cian tgok gedek2 kena geletak kat kakak..sonok tgok dia main2 pasir tu..tak plak masuk mulut kann..kalau adam dah penuh mulut dgan pasir tu..yg paling kelakat tgok video rayyan dgan papa tu..haha xleh blah tul dak tecik nie..tang senggugut tu sama lah kita..kalau first day msti mc pnya hihi...

July 3, 2012 at 11:05 AM

aahhaha x terkomen akk nie
ralit tgk pic yg macam2 ragam ..
nak2 dayyan tuu
x menahan dgn tshirt ronaldo dia ekek ;))

July 3, 2012 at 11:22 AM

seronok eh...x per..after this pi gather2 tempat x kuorkan duit...heheheheh...

July 3, 2012 at 11:22 AM

part makan2 memang i suka tengok your kids sis...
senanggggg bagi makan...
memang puas hati lah kalo cenggitu....

hahahaha nak tergelak tgk clip dia kaco papanya beraerobik tu...
kaki dia terikut2 gerak ek sis...kiut!

best rasanya dok hotel nie kan...
memang relakssss jer....
tak yah masak, tak yah berkemas bagai...
syorga!

July 3, 2012 at 11:32 AM

best nya keje mengekor laki je hehee...
seronok nya part tido hotel ni rasa best je...rasa boring turun bwh jln2..dh penat naik plk bilik...kuikuii...

amboi dayyan kemain bersenamrobik ya..ada hati nk join jgk...geramm la tgk dia...kemain lagik..!

July 3, 2012 at 12:01 PM

kat mana ya kat PD tu yg ada jual charkoey tiau?

dayyan sibok aja ikut bersenam dgn org org tua! ahahaha

July 3, 2012 at 12:39 PM

kalau boelh tiap2 hari kita nak ikutkan...kalau boleh la...mcm kak pun ikut jugak mane nak g kalu g mancing pun kak ikut sbb mancing ni x syok pun ikut juga ha3....

July 3, 2012 at 12:40 PM

semalam tggu jugak entry. tp xde. :( mujur hari ni ade. dpt gak tgk gmbar dayyan. hahahahaha

btw, nape x tanam kaki dayyan. msti meraung. ngeh ngeh ngeh

July 3, 2012 at 12:41 PM

not bad jugak regency hotel ni kan.. eh nak tanya.. awak makan sate tu sate kajang eh..? kat area mana yer kat pd.. =)

July 3, 2012 at 1:08 PM

budak2 memang suka kalau dapat mandi kt pool...sebijik mcm fizri la....kalau kuar jer jalan nampak pantai ngamuk2 ajak mandi.....tiap kali kuar mcm tuelah.....dah lah penang nie keliling tue pantai jer........sabor jerlah.....hehehe

July 3, 2012 at 1:24 PM

suka tgk dayyan ikut husband lieya senmrobik... comeil je..

July 3, 2012 at 1:34 PM

hai, mula2 tengok gambar ingatkan dekat selesa beach resort, rupa2 nya kat regency, dekat2 je lah tu... wah bagus nyer dapat enjoy ikut hasben yek...

July 3, 2012 at 1:38 PM

seronok ikut papa..boleh mandi laut, tempatnya pun selesa...

bila tengok main dengan kakak nampak dah besar, best dapat main pasir...

July 3, 2012 at 1:41 PM

akakpun suka tapi jarang dapat.. sebabnyer masanyera selalu tak kena.. dayyan tu memang kelakar tapi muka serius habis... cantik yerk view kat situ.. akak tak nah lagi sampai hotel tu...
memang kalau gi hotel mesti nak turun kolamkan.. kot idak tak bestkan...

July 3, 2012 at 1:54 PM

oloh52 cumel jek tngk dayyan ikot senam robik...kui3 ngan rambut die camgitu kn...heeeee geram....

July 3, 2012 at 2:10 PM

part senamrobik tu paling comeyyyyy!!!! nak geget2 je rse si dayyan ni tau...heeee kalo le anak aku si aqeef tu gebu2 montel muka skema x belh blah cam dayyan maw aku kepit kuat2 geram punyer pasal...

July 3, 2012 at 2:19 PM

sonok jugak dpt holiday freekan lieya.. anak2 klu nmpak pool memang x heran dh dgn yg lain.. cian dayyan x leh mandi pool ek.. sape suh berani sgtkan.. hikhihik..

July 3, 2012 at 4:18 PM

nyue perasan anka akak pakai bju sama je selalu..eheheh

comell :)

nyue bru singgah sini...salam perkenalan :)

July 3, 2012 at 4:25 PM

seperti biasa dayyan memang jadi penggeli hati ku hahahhahah

untong nya kak laki g kursus kome anak beranak ikot sekali...hahha

July 3, 2012 at 5:02 PM

hohoho...pic mia ngan megi goreng n sate tu sgt menggoda ok. esp. sate tu. nmpk cam sedappppp sgt. saja je tauuu..

comei ar dayyan pakai jersey bola tu. ngan suar labuhnya..sgt la comeiii. lg satu cntik pic pemandangan waktu pg yg ko snap tu. tak nmpk mcm kat PD plk dah..coz cntik sgt view

July 3, 2012 at 5:47 PM

syok nye lah.. jalan2 terus..

mak jugak melangut je kat umah.. sob sob..

July 3, 2012 at 6:54 PM

dah seminggu tak dtg sini...
rindu banget kat dayyanmiamija! :)

dayyan, ksian tak dpt mandi pool n beach ek
saje jek mama takmo kasik can dayyan jadik beachboy, hehehhe...

July 3, 2012 at 11:46 PM

blkg regency ni bestlah.. pantai dia bersih dan landai plk..sng skit nak main pasir..

July 4, 2012 at 5:02 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy