Friday, July 20, 2012

ngekor ke Lexis, Port Dickson.....

salam jumaat....hari ni jom layan gambar2 mase aku ngekor laki aku gi kursus kat Lexis PD selase ngan rabu kelmarin heheeheh....asalnye kan mase en laki kene gi kursus kat the regency tanjung tuan PD tu last le ikut die gi kursus.....tup2 eh ade lagi plak en laki kene gi kursus tapi kali ni lain sikit sebab die urusetia....aku dah plan dah tak mo ikut.....asek cuti jek...sayang cuti aku....tup2 member kater rugi tak ikut kali ni sebab die buat kat Lexis PD...wohooooooooo!! mmg rugi tak ikut ngeh ngeh ngeh.....nak dijadikan citer, si dayyan la kene sakit mate...mia mija pun dah ade tande2 nak polo same sakit mate...hape lagi, mencutikan diri terus le gamaknye....jom layan pic yg ado...sila menyabarkan diri masing2 sbb gambar adelah banyak sekali ekekeekekek




*
*
*
*
*
*
*
V



dulu aku penah pergi yg kat grand lexis atau name dulu  the legend international water homes....ingat kan same laa ...rupenye lexis ni takde private pool dlm bilik mcm kat grand lexis ...tapi bathup ala2 jakuzi ...so kire best ler.....yg bestnye merase laa dok chalet atas air...dulu aku pergi tu amik yg tower punye.....yg best bilik ade wifi...so double menggelinjang le disitu ekekeekekekek...yg penting pergi free wakakaakakaka





terkocoh2 aku kemas beg petang tu balik keje...nasib baik mmg sentiasa standby jek beg nak gi holiday..almaklum laa laki aku ni suke ajak mengejut2....korang tgk le tu, bapak bawak ringan2 jek, si mia yg bawak beg besar tu wakakakkak...dah sebok noo nak tarik beg gabak tu....hah hamik!! ...aku? op kos laa lenggang kangkong mak datin tolak buggy dayyan jek hahaahahahaah

 


merasmikan pintu bilik wakakakaaka

 


tak sebesar mcm grand lexis tapi tetap nice.....

 


cantik sgt2!
 


tgk tu pengongkeran remote tv telah berlaku.....

 



budak2 ni nampak bathup ala2 jakuzi ni mule laaaa hepi.....toilet mandi pun ade tapi aku tak snap...siap leh bukak2 bumbung lagi.....

 



balkoni....amik gambar mlm2 habuk pun tak nampak heheehehe

 



stok makanan kene penoh...

 



cute!

 



sampai2 jek dah merengek nak main air...amboi2...pukul 9 mlm kot...agak2 leee...dah! tunggu esok!!

 



korang dueorg tdo katil kecit tu...jgn masuk sempadan mama ngan papa yeak heheeheheeh

 



tomey lampu nieh...





haa ni le tali yg leh bukak bumbung bilik mandi tu....auwww!!abis le beburung stim tgk i mandi hahaahahaha

 


letak jek beg, apaknye dah kuar pi handle kursus.....budak2 ni buat hal sendiri...senang anak dah besar2 gini...omaknye melengko atas katil, anak2 buat aktiviti sendiri....

 



eh! ade budak ingkar perintah...masuk gak sempadan mama n papa.....ntah bile dieorg ni join tdo katil besar...bangun2 tgk dah melepek kat tepi....

 



haaa ni manusia hebat....sambil tdo leh layan ipad...ko mampu?!! wakakakaak

 


bangun pagi gi bekpes siap2.....sori la takde gambar....mls nak snap2....so apaknye dok kursus kiteorg santai2 lepak dlm bilik....layan gedek2 makan dan makan dan makan ajek heheehehe

 



yg si mia mija dok tanye hotel ni takde pool ke...aku jawab le "ade, tunggu air naik kang, mama bukak cermin tu, mama tolak korang mandi kat bawah tu nak?" wakakaakakk tau takut masing2 hahaahahaha
 



si gedek2 khusyuk tgk air naik....
 



mase ni air tak naik lagi....bile dah naik tiang tinggi tu tak nampak dah....

 



siblings


aku suke pic nieh!
baik plak si gedek2 nak ikut ape aku suruh...kalo tak jgn harap....lagi aku soh dok diam lagi tu laa die berjalan....nak snap pun payah .....kali ni dpt snap pic cun nieh!


mamam jajan kakaks

 



 muke miang heheehehe




ketersayangan kuasa dua!



melalak sebab nak ikut papa gi kursus jugak wakakaakakak....

 


dlm waktu lunch papa balik bawak kiteorg kuar sat pi mkn....

 



satu2nye gambar aku yg ade mase kat lexis....huhuhu

 



tgk la gedek2 tu...rileks jek nak ikut org lain masuk bilik...babab ko dik!

 


petang2 gitu baru bawak budak2 ni main pool.....best gak..siap ade jakuzi lagi....

 


disebabkan dayyan mcm dedar2 nak demam so takleh mandi pool...bagi main balls jek

 


hebat sgt le tu nak manjat gitu dik oii!!

 


syok landing!

 


kak miamija dah syok main air....si gedek2 tak puas hati tak dpt masuk pool telah menunjukkan rase protesnye dgn jalan laju2 menuju ke pool wakakaakakak.... tgk ar tu, kemain berani...org lain seriau dok tgk heehehehe




tak cukup ngan pool, sambung plak kat bathup ....aku bagi can dieorg main....dah bosan keluar le sendiri...tapi aku warning air jgn lebih dari yg sepatutnye....

 



ari rabu dah nak checkout....puas la budak2 ni main air....pantang ade masa, tgk2 dah dlm bathup....lantak korang le, sekali sekale kan...

dpt buah tangan dari lexis...yeay!!...yg best tu, dah plan dah lepas jek checkout jom gi jalan2 mall sbb sure tak ramai org..org keje kan...tup2  en laki kene masuk opis sbb pukul 8 malam ade meeting...oh!oh!..pukul 8 malam meeting!! fengsan mak!...nak buat camne...dah dok jay pee aa kan...sure le busy....mak redhoooo!!...


hokey! lepas ni konpem ...takde dah siri mengekor laki gi kursus...sebab bulan2 pose mane ade kursuskan...yg penting, lepas raye terus dah en laki start cuti belajar.....konpem wey! he he he







** salam ramadhan al mubarak buat semua....syukur alhamdulillah dipinjamkan lagi usia tuk bertemu dgn bulan ramadhan kalini....hope kite semua diberkati sempena bulan mulia nie......






40 celoteh sahabat

awwww cantek sgt tempat ni sukerrrr
owh tgk pic dayyan nak terjun kat pool tue kat instagram so dah agak sure g holiday ni sebab selasa tue x update blog rite??

July 20, 2012 at 9:04 AM

bestnya bila nengok akak gi cuti2...dpt gi lak hotel/chalet yg grand2...
comel betul nengok pic 23 tu....selamber mama...
hihihiiii
selamat menyambut bulan pose utk akak sekuarga

July 20, 2012 at 9:17 AM

seriau betul tgk dayyyan kt tepi pool tue...dibuatnyer dia terjun....aduh...tak bleh nak bayang la....hehehehh

July 20, 2012 at 9:17 AM

cantik tempat nie dikk
akk portdickson memang x pernah sampai layie huhuh
bilik cantik .. semua cantik lahh
suke bebudak tuu

aloor ciann dayaan dedar ye .. hurmm x per2 lepas nie leh ke tmpt lain ganti main pool lagi ;)

salam ramadhan al mubarak dik ..
semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan tahun ini .. insyaallahh ;)

July 20, 2012 at 9:28 AM

alololo..yang pening, dayyan suke buat aunty geram..comei giler kot dia tido kt katil papa mama..siap nampak peyut..wakakakka

July 20, 2012 at 9:39 AM

aku suka tgk dayyan landing kat bola tu...geram je aku tgk...ko kalau tepek gambar dayyan byk2 pun aku suka nok...hehe..


Selamat menyambut kedatangan Ramadhan Al Mubarak dan selamat menjalani ibadah puasa ya..

July 20, 2012 at 9:45 AM

bestnya tgk pics awk ni. anak2 awk pun comel je. yg plg comei of coz la dayyan tu kan. geram je tgk dia tau. rase nk geget je pipi dia tu. hehehehe...

selamat berpuasa utk awk dan family juga :D

July 20, 2012 at 9:51 AM

wah...best nya g ngekor laki kursus kat tmpt menarik lak tu...

slmt berpuasa ye kak...

July 20, 2012 at 9:54 AM

bestnya tempat ni..cantik..:)

July 20, 2012 at 10:01 AM

sonok la bebudak tu..puas dorang dpt mndi pool. xpe.. selagi ada peluang kita msti grab.. betul x..

pic dayyan ala2 nk terjun pool tu.. knmain comei sbb ala moncit gitu

July 20, 2012 at 10:04 AM

amboiiiiiii kemain mengekor laki gi kursus lagi..jeles wehhhhh hhhhhaaa...

dulu masa tak keje ada gak dia bawak, skang duk la umah menguruskn tentera3 kt umah tu ha hhhuuuuu

aku slalu denga crite tempat ni best sesgt dan mmg best pun aku tgk!

sblm pose ni pulun berjalan lieya nnt bulan pose confirm layu hhhhheeee...

July 20, 2012 at 10:11 AM

lieya, selesa dan cantik sangat tempat ni...
seronok anak2.....

selamat berpuasa buat lieya gan family.....

July 20, 2012 at 10:24 AM

mengekor org g kursus ok kita dpt rest ce klu kita yg kursus..penat sehh..nk handle mcm2..
sonok aku tgk siblings tu elok je gambo montot masing2 hehe..
stok makanan wajib ada kang 1 keja nk kuar2 g bli

July 20, 2012 at 10:35 AM

tak tahan aku baca ayat2 last..konpem tu...iyelah konpem lah sgt..hehehe..
seronok ye lexis tu..aku dah lama tak tido hotel ni..lepas raya lah kot..heheh

July 20, 2012 at 11:21 AM

seronokkan dapat cuti2 ikut laki kan...kemain lawa biliknya....


Selamat berpuasa Lieya

July 20, 2012 at 11:22 AM

Teringin jg nak tinggal kat lexis Pd tue kak lieya..
Tp berkenan sgt dgn grandlexis sbb ade private pool..
Dah bisik2 kat hubby mayb hjg thn nie jd kot..hehe

July 20, 2012 at 1:21 PM

Jeles lieya dpt ngekor laki p kursus..tgk 3 beradik tu punyalah happy dpt duk hotel, main air..
Lieya, selamat berpuasa buat lieya sekeluarga

July 20, 2012 at 1:31 PM

cantiknye la tempat tu...
kompem.. jeles! ehehehehe...

Salam Ramadhan buat lieya & co..

July 20, 2012 at 2:09 PM

best gark ko Lexis nie
coz' atas air kan..
so, pemandangan sure cun punya

July 20, 2012 at 2:11 PM

kite penah gak dok sini
syok la jugak
yg grand lexis tu tak penah lagi
balik2 dr sini aritu trus 'mabuk2'
apakah? haha! nayli la hasilnya =p

salam ramadhan lieya n famili! :)

July 20, 2012 at 2:18 PM

wow bestnya dpt holiday & stay kat lexis mahal tuh dear

July 20, 2012 at 2:50 PM

lawa blik kt lexis, tmpt pun lawo... best2.. mcm2 kerenah 3bradik tu yek...terutama hero tuh hehehe...

selamat berpuasa beb

July 20, 2012 at 2:55 PM

yang seronoknya bebudak nilahkan lieya... happy je diorang...

Salam ramadhan lieya..

July 20, 2012 at 2:57 PM

kompem yerk lieya ni last entry pasal ko pi dok hotel motel pree ni..... hehe (mood : jeles sebenonye nieh)

pape pon, salam ramadhan buat lieya n family...

July 20, 2012 at 3:42 PM

aku suka tgk gambar tiga beradik tu..dr belakang si gedek nmpk mcm girl sbb rambut dia sama je ngan miamija..hahaha..

July 20, 2012 at 4:06 PM

esok posa tau..salam ramadhan utk lieya and family

July 20, 2012 at 4:47 PM

suka jgak pic tu..sporting giler budak2 tu kan..dayyan pun tgok elok jekk kalau bergambar..kalau adam jgan harap la..skrh memang susah betul nk snap pic dia..huhu..

neway salam ramadhan jugak untuk lieya n family..semoga ramadhan kali ini membawa seribu rahmat..hehe

July 20, 2012 at 5:15 PM

Cantiknyaa.. seronok laa dpt ikut hubby gi kursus.. leh lepak2..ngan anaak2..

Kan main lagik cembengnyaa dayyan yer nak ikut papa dia yer.. :)

July 20, 2012 at 5:34 PM

salam ramadhan utk lieya dan family, semoga ramadhan tahun nie dpt dipermaat sepenuhnya amin...

July 20, 2012 at 9:21 PM

chantek tmpt dia...wah beshnyer dpt jln2 + cuti2 malaysia gk...dh lm x cuti2..hehe

btw,salam ramadhan akk ^_^

July 21, 2012 at 2:36 AM

Camner la dayyan leh tahan nafsu x masuk swimming pool kan, btw pic dayyan tgh melalak sgt comeiiiiiiiiiiiii

July 21, 2012 at 8:13 AM

seronok layan story lieya ...bessla tempat ni...tingin nak pi...bess2..salam ramadan

July 21, 2012 at 10:49 AM

salam kenal dan salam ramadhan kak :)

wahh best tu ikut hubby g kursus + tempat best..hehehe...

July 21, 2012 at 11:15 AM

i loike ler lexis, dulu kita org pernah duduk kat tower tu, mmg puas mandi kolam, siap2 dgn mak kita pun terjun sama melayan cucu2... hahahah....

July 21, 2012 at 12:12 PM

comelnyer dayyan..

makneng follow sini
jom follow makneng...=)

July 22, 2012 at 4:40 PM

trkenang masa anak kecik2 mcm mia n mija tu..pntang kalu ayah p kursus semua mengekor..skrg bila ayah ajak ikut semua muka 3F tu semacam je..mcm2 alasan...so yg ikut cuma naurah n farouk jelh....hati ibu pn dh xsyok tinggalkn anak2 kt rumah.....

July 22, 2012 at 6:42 PM

salam ramadhan buat Lieya sekeluarga...

hope Ramadhan tahun ini lebih diberkatiNya...

July 23, 2012 at 7:18 AM

salam dan selamat berpuasa....bestnya dapat menekor jerk keje nya....bila lagi kalu x ngekor kan....syokkknya dak dayyan ni bucuk macam....lia ida x dapat nak lia kat fb nanti lia add ida kat fb Aida & Lanz hokey...yq

July 23, 2012 at 9:15 AM

tengok gambar gedek kat kolamtu kat fb lieya.. tuler akak rasa cam tak der nak mengekor lagi..
tapi grand lexistu akakpun teringin nak gi..

July 24, 2012 at 10:18 AM

burung puasa weii haha

July 24, 2012 at 11:35 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy