Thursday, July 19, 2012

thursday ~ random photos


PHEWWWW!!! mengeluh panjang gituuu he he he...due ari bercuti, masuk opis tgk atas meja ...mak oiii mcm kene langgar ikan todak...seb baik bos takde outstation ke sabah sampai sabtu....ermm elok sgt le tu, bos ade aku cuti, aku ade bos lak takde he he he...kalo aku rajin esok aku up cite kiteorg lepak kat lexis yeak....arini moh rajin2kan mate, tangan n mulut bace kisah random photos aku he he he

*
*
*
*
*
*
V


  • beriye pagi2 sebelum gi sekolah rendah pesan ngan aku tak yah beli lauk byk sgt, lunch kang mia tak mo makan nak cepat gi sekolah agama katenye....eleeeehhh aku senduk satu senduk nasi, lisyiiinnn gak ko bedal kikikiki..(seperti biase, lauk tapauan, kurma ayam ngan bawal masak swee sour)




  • muke boring tunggu mia abis sekolah agame....terkedek2 minah tu ...siap leh gi kantin beli eskrim ...aku dah berhangin tunggu dlm keter nieh.....



  • colek!!! kene lak kuah mak bee....perggghhhhh...sebeg pastik jambu/mangga pun tak cukup wey!


  • jadual kelas tusyen mia bertukar sbb bulan puase.....nampaknye ari kamis kene terawih lambat sikit laa lepas anta mia....



  • ingat entry misi mencari baju raya anak2?..... haaa ni le hasilnye....dah siap sume tuk budak2 nie....sorang dapat 10lai....takde gaun2 kali ni, miamija tak mo dah bergaun2 kembang.....eh sape ckp baju budak lelaki tak byk choice...uihhh rambang2 mate gak aku tgk tau.....


  • bekpes pemalas tahap gaban kuasa due aku......sapu roti ngan jem, lipat due....pastu bancuh susu sebotol...settle!!!...(miamija mmg berbotoi lagi....hihi...aku pun tak kisah, as long as dieorg minum susu)

  •  new baby born in the house yoww!!! he he he....anak opismate aku....hepi gile die dpt bb gurl sbb sebelum ni die dah ade 2 boy......tahniah kak anis! thanks jugak sudi terima kedatangan kami melawat..



  • kumerindui muuu!! sebulan la tak jumpe nescafee di waktu pagi kat opis....oh yeak, ni laa bekpes wajib aku tiap2 pagi kat opis....nescafee panas secawan...


  • tgh syok dok togok air oren tup2 mulut belaga ngan someting...chaittt!! kompem ni keje si dayyan gedek2 nie.....takleh dah lepas nie, sebelum minum kene cek dulu....



  • geram ngan budak kecik nie...dah le bangun kul 3-4 pagi, patu bergadoh nak remote ekon....kejenye dok picit2 remote ekon tu....suke n pelik kot tgk ekon tu berbunyi tet tet...kejap bukak kejap katup... org lain dlm bilik tu yg meroyan kejap sejuk kejap panas.....GGGgggrrrrrrrr ko dik!

abishh syudaaaahhh!!




(video kak mija ngan dik dayyan)








** eh! en papa...mlm ni kite gi carefour sat yeak...nak pi beli ayam ...stok tuk sahur kang....aku ngan en laki sahur tak mkn nasi, selalu minum susu jek....ni tuk  mia mija....buat ayam goreng kenteky jek ngan nasi n kicap....kite tgk boleh tak depa tahan lapar ni heheeheheh





37 celoteh sahabat

mia..mia...sedap la tu lauk kurma, sebab tu nasi licin ;)

July 19, 2012 at 9:09 AM

Woi...byknya baju raya dorang....raya sakan lah nmpknya ye...sedap kuah colek mak bee kan..mkn xtoleh kiri kanan dah....kecur air liur nie...

July 19, 2012 at 9:11 AM

sama la macam kak long kak ngah. still minum botol. macam kak long tak nak putuskan susu sbb dia susah nak makan. biar la org kata dia berbotol asal susu masuk dalam perut dia ganti nasi yang susah sgt nak makan tu.

July 19, 2012 at 9:11 AM

wahhh kak banyak toi gambar...suka nengok..macam2 stori ada..tu gambo baju dayyan tuuhh pehh dah penuh almari...

July 19, 2012 at 9:20 AM

semlm pun saya wat msk kurma. tp kurma telur. sedap pulak tgk buah jambu cicah tu. terliur je!

July 19, 2012 at 9:22 AM

terliur nengok buah jambu ..

kty bulan posa..sahur kena masak gak nasi ngn lauk..ate laki anak2 semua makan nasi.

July 19, 2012 at 10:07 AM

sama la dengan aam dengan emily .. jadual tuisyen pun berubah, lewat sikit dari biasa.. nampaknya kene gi terawih lambat ler

July 19, 2012 at 10:11 AM

ala ciannyer sejak jadi mak anak skolah rendah..asyik melangguk je kan..aku nnti2 lagi 2 thn confirm jadi cam ko..skrang lehjimba2 lagi..hehehe...si kedek2 kte tu naper ler bangun 3 4 pagi..kalu aku mau g keje cam zombie dah..huhuhu

July 19, 2012 at 10:30 AM

amboiiii comeyyyynya tuan tanah..u nmpak biru ler hehe..mak aihh smapi 10 lai sorang..raya sakan ler korang nati yekk!! haha
dak dayyan tu sama la dgan adam..suka benor duk tekan2 remote ekon tu..hehe

July 19, 2012 at 10:36 AM

selamt berpuasa dri KA ye tapi kuah rojak buah tu mmg terbaik le!

July 19, 2012 at 10:42 AM

btl lieya..bila dah ada anak boy br tau tade la susah nk cr..bykkk gilerrrrrr choise antara pndai mix n match ke x jewww...huhu..

aku pun sahur x mkn berat..tp msti nk air panas..itu wajib..

beb..asyraaf pon kesukaan skang bgn kul 3am-3.30am..tp aku sumbat ngn susu setel...bongkang balik..

July 19, 2012 at 10:43 AM

comeiii nya anak kak anis...

hahahahahah tu cube block ker dalam air oren tu.. hahahahah... tu namanya dayyan suruh minum dengan tertib jangan gelojoh.. hahahahaha good dayyan

July 19, 2012 at 10:55 AM

brselera je aku tgok si mia mkn. puas hati tgok anak mkn macam ni. trliur aku tgok colek makbee tu. dapnyerrrrr kalo dpt mkn ngan mangga..perghhh brjejes airlio aku

July 19, 2012 at 11:00 AM

hehehe suke aku nengok gambar baju biru ngn muke mak tiri tuh hehehe...
gedek2 ko saja je tambah perisa kt air oren ko tuh... heheeh

aku lum beli baju raya aiyan lg, gaji ni lah baru cari ko... msti rambang mata kan...

aku skrg ni aiyan jarang bangun 3-4pgi, tu dulu2 zmn dia umur 5-6bln, skrg ni bangun kul2 pun bg susu trus bum2 (eh susu papa yg bg tau hehehe)

July 19, 2012 at 11:20 AM

Tengok muke u tak nampak mcm anak dh sekolah pun... Muda remaja je.. Jeles n kalau boleh nnt nak maintain mcm u jugak..

July 19, 2012 at 11:27 AM

Bestnye dah nak puasa yek kak lieya...
Rindu zaman bujang masa duk KL dgn member2 melayu..
Diorang puasa sypun puasa jgk...
Time buka puasa yg plg best....
Beli lauk asing2 tp kongsi sume...

July 19, 2012 at 11:36 AM

rezki jangan ditolak tu namanya sis...
mamanya senduk, anaknya makan lerrrrr....

jambu colek yummylicious ok....

mata dayyan cam dah fresh bebenor walopun kul 3am...
memang dia curious ler tu sis...

gud luck to your doters...
dapat pose separuh hari pun kira ok ler tu...

July 19, 2012 at 11:46 AM

bersungguh nya tgk mia makan...licin nasi sebab masak kurma tu kot..emm terliur suda..

uihh dayyan bgn kul 3-3 pg wt pe tu..pastu bla plk dia nk lelap kan mata tuu..huu

July 19, 2012 at 12:20 PM

eh..aku kalau tgk baju budak lelaki pun rambang biji mata..cantik2..maklumlah takde boy..hahaha..

mimi n fifi pun masih berbotol..minum milo je si mimi tu..fifi masih lagi minum susu..

dee pun sama..nescafe tu wajib tiap2 pagi..hehehe..

July 19, 2012 at 12:26 PM

lapo kak mia...balik sekolah lapo tu nasib kak makan kalu x lapo nanti....huhhu geram ehh tengok dak dayyan ni kalu dapat tengok nak gigit dia nanti....

July 19, 2012 at 1:07 PM

wah berselera mia makan..Anak2 Su pon camtu gak la.. klu nak pegi KAFA mmg penat nak siapkan dorang..mama jadi cam kartun ja..kalut memnanjang..ekekekekke

July 19, 2012 at 1:21 PM

pergh!!! colek tu kalu dpt, x toleh kiri kanan dah makan kan... ngah2 tetiba abis... hehe

July 19, 2012 at 1:26 PM

Settle sudah baju bajan anak2...takde serabut nk pikir last minutes kan,
Sedapnya colek

July 19, 2012 at 1:40 PM

mmg everyday blh kuar gi ambil hntr anak sek ker??? sebab tgk uols pakai tag nama lagik tue ngeee....

OMG ai loikeee kuah rojak mak bee harus blk nnt ai rembat 3 4 botol ngeee

July 19, 2012 at 1:48 PM

kurma tu fev akak tapi tak pas2 lagi nak masak hik..hik..

July 19, 2012 at 2:08 PM

ala, arini tak byk citer pasal dayyan la...
heeheh
eh, tahan ke sahur susu jek?
kite bf kan nayli
terpaksa la makan nasi bior bertenaga

July 19, 2012 at 2:09 PM

sedapnya kuah cicah tu....

July 19, 2012 at 2:33 PM

waaaa...t'liurnya tgk jambu cicah kuah mak bee tuh..terus rasa mcm nak makan!!

lai pun klu b'sahur jarang makan nasi...masa awal2 jer pastu dah p'tghan n hujung2 mmg minum horlick + kurma jerk...tp memandangkan tahun lps n tahun ni daku peknen..mmg kene lah makan nasi sian plak 'org kat dalam nunnn'...tahun ni damya kata nak pose penuh..b'sungguh dia m'hafal niat pose..harap2nya b'jayalah... :)

aduhhh...baju raya anak2 x belik lagikkkk.....!!! huaaaaa....

July 19, 2012 at 2:59 PM

shomelnya yang men remote ekon tuh..!! ehhehe..

July 19, 2012 at 3:16 PM

Saya terkedu sebab dapat baju raya sorang 10 pasang tu... hu hu hu...

July 19, 2012 at 4:07 PM

banyak jugak baju raye memasing ni..

July 19, 2012 at 4:47 PM

wah byk baju raya diorang yer.. sonok la masing2 beraya nanti.. hehe..

dayyan2.. testing bangun sahur yek.. awal pagi dh bangun tue.. senang la mamanya nak bangun sahur kang.. x yah pasang alarm sudah.. dayyan jadik alarmnya.. hehehe.. comel.. :)

July 19, 2012 at 5:09 PM

hati hati, nanti dayyan lempar stokin dalam kuali pulak...kejadian macam ni benar benar terjadi kat sedara saya, anak kecil dia baling stokin tu..~hahaha

July 19, 2012 at 7:10 PM

lauk tu best tu arr miya tambah je...kalau js lg la bertambah2...hehe

July 19, 2012 at 7:11 PM

@☆♥L@dy @yU♥☆

Op kos la boleh sis... Amik mia abis sekolah rendah pukul 1... Waktu lunch dah tu.... Then pic kat atas ni amik mia sekolah agama pukul 5... Lieya balik keje kul 4.30 tu yg amik mia terus tu hehehe

July 19, 2012 at 9:43 PM

byknya koleksi baju raya untuk miamijadayyan..hehehe...dayyan suka bila main remove aircon tu..hehehe..sabar ajelah kan Lieya...

July 20, 2012 at 8:30 AM

10 lai???? Perghhhhhhhhhhh gila bykkkkkk weiiiii

July 21, 2012 at 8:18 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy