Thursday, July 12, 2012

thursday ~ random photos....


 selamatharikamiskawan2...
semuasihat....hopesihat2ajekyeak
sokdahjumaatdahlehlompatbintanghepi......
weekenddahlehgijalan2cutinganfamily...yahuu!!
jomlayanrandomphotosygadotukarini.....
hah! boleh bace X... wakakaakakak.....dulu gini leee aku dok bersms ngan en laki aku mase zaman cintancintun.....konon nak jimat space leh sms byk2 hahaahahah...takde keje pun yeak jugak.....terraa dulu kalo bace tulisan sambung2 ni, siap penoh satu skrin gitu....cube skrang....mauu call balik laki lepas dpt msg gini n tanye terus ape die nak wakakaakakka....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • kakak mithali....mak pak dok busy hongges ayam....kakak suap adik yeak sampai kenyang hahahah




  • barang ajaib aku...wajib ade dlm esbok....apeni?....ni le chopped spinach....frozen punye...senang nak prepare bubur/nasi lembik dayyan...main campak jek dlm nasi die....tau2 dah ade unsur sayur dlm makanan die heheeheheh....dulu rajin le nak cincang lobak ke brokoli ke buat stok puree sayur....skrang sudah alfemalashh..


  • bukan setakat dlm bubur dayyan...dlm makanan akak2nye pun boleh.....pagi2 buat bekpes nasi goreng, campak jek seketul dlm kuali....dah ade unsur2 hijau dlm nasi goreng akaknye heheheeh...bukan setakat nasi goreng, bihun goreng, pasta goreng sume aku campak seketul chopped spinach nie hehehehe....dlm paket tu ade dlm 20 ketul kot chopped spinach....



  • tadaaaaaaaa....ni le hasilnye...kan cantik dah ade kaler2 hijau kat nasi goreng heheeheheh



  •  nampak tak dak kecik menyebok kaco org sidai kain tuh.....




  • sori le jiran sebelah sebelah umah.....ketang ketung dengar i tumbuk lesung pagi2 ......hehehe...ni tgh tumbuk isi ikan tenggiri goreng tuk tabur dlm nasi lembik dayyan ngan nasi goreng akak2nyer....



  • kami kawan2 opis otw ke icu di hospital serdang...melawat opismate.....harap beliau dah sihat dan bertambah2 sihat sekarang......



  •  citer ahad lepas, aku yg dah siap2 tuk outing .... gi karaoke kat redbox ngan bff sambil tu bawak mia mija main bowling...sok aku up entry pasal tu yeak.....pandai tak aku cari angle supaye muke nampak kurus hihihihi




  • mengintai bola bawah kusi....amik le sendiri...mama tak mo tolong...huhuhu



  • mia ngan paksu.....mase ni paksu cuti sems n stay kat umah.....so mia ade la kawan bercekau....he he he



yeay! abeh dah.....ihiks.....jom konsenteret wat keje plak.....






** e'ehhh lebih kurang seminggu lebih jek lagi nak puase.....tak sabarnyer.....camne laa mia nanti nie.....almaklumlaaa dah sekolah sampai ke petangkan.....hope die 'kuat' la......









41 celoteh sahabat

wah.. dah kurus la lieya!!!!! jelesssss!!!!!!!!!!!!!!!!!

July 12, 2012 at 9:06 AM

pic last tu p mkn charkuew tiow katne? nmpk sedapppp je ;)

July 12, 2012 at 9:07 AM

amboi. gi kara ok dia ye....
cantik tgk nasi goreng warna gitu, rasa mesti sedapkan mia mija..
hihihiii

July 12, 2012 at 9:09 AM

nampak sedap je tgk nasi goreng tu..
lagi tgk si dayyan makan kfc..selera je.

jelita betul mama dayyan nie :)

July 12, 2012 at 9:09 AM

baek nyer si kaka jaga si adek
nak gegurl jugak laaaaaa
perhhh char keow teow terbaekkk tue
sedap x??

July 12, 2012 at 9:11 AM

laaaaa abis dah ke gambar, mcm x banyak jerk kali nie... huhu

July 12, 2012 at 9:19 AM

tu la kan, aku pun risau anak dara kat umah tu larat tak pose, dulu tadika...skang dah darjah 1, sekolah pagi sampai petang, ntah larat ntah tak tuh....cian lak kat dia

July 12, 2012 at 9:24 AM

Hahaha..teringat kat umah sewa dulu yg ko ckp sms mcm ni. Sb ko ckp jimat kan? Aku pun tiru ar dgn short word lg. G antar kat abg azwan. Terus dia call tanye knp?..bila aku explain hahaha..boleh dia ckp " owh nak jimat, ingat tak sengaja tertekan time tidur.." kah kah!!
lieya lieya..ko boleh aku tak boleh ooooo..

July 12, 2012 at 9:25 AM

char kuew tiaw caiyok.. sedappnyaa lama tak lepak situ...

uikkksss vontot lebar kitaaaaa.... ;))

July 12, 2012 at 9:26 AM

owhhh sgt menarik itu chopped spinach!!
mana ko beli pompuan? harus aku cari gak.

sayu weiii tgk pix kakak suap adik tu.. sgt penyayang!!

July 12, 2012 at 9:28 AM

suka pic lieya.cun!mata bolat akk rasa dayyan ikut mata lieya lah.comel.

kejap je masa berlalu dah nak puasa..tak sabar jugak ni..sbb bulan posa dpt balik awal 1/2jam wehoOoOooO

July 12, 2012 at 9:43 AM

nak gambar dayyan lagi..hikhik...cantik kulit kamu, share la produk nyer..
cute si tomei tu ngintai bola bwh kusi..muahahaha

July 12, 2012 at 9:44 AM

tak pernah tau kewujudan chopped spinach tu..haha nampak no org kampung..hihihi

July 12, 2012 at 10:13 AM

nak jugak g cari chopped spinach tu... nampak cam mudah jer nak buat nasi goreng tak yah potong sayur bagai...hehe...

July 12, 2012 at 10:19 AM

cian ushar bola bwh kusi ye dayyan
alah ko x yah nk cr2 angle nk efek muka kurus dah mmg krus pun
btl lah aku pn risau mikir camne nk suh anak pose penuh

July 12, 2012 at 10:34 AM

senangnyer chopped spinach tu...mmg ada jual yek..kat mana?nak beli n senang simpan..nk goreng apa2 senang kan..hehehe..

bulan dpn darin 6 bln..tak sabar nak menyuap...susu hari2 supply kat umah pengasuh 18oz..pengsan mak..

iyerlah ..nak dkt dah posa..mudah2kan penuh lah posa aku...n mudahan kurus lah aku...

July 12, 2012 at 10:39 AM

ekekek aah siap usha bawah kerusi layie .. nak sgt lah tuu main kan ..

aah lah lieya .. hurmm puasa dah dekat kan .. x perlah slow2 ajar mereka .. insyaallah boleh .. x leh sehari 1/2 hari pun jadilah ;)

July 12, 2012 at 10:42 AM

haha pembuka bicara pun buat kite gelak kuat2..kelakar tul minah nie yek!!..
ehh kena cari jgak lah chopped spinach tu..tq yek coz berkongsi..
ala kecian lak tgok dayyan intai bola bwh sofa tu..sama la dgan adam smpai tertunggeng2..semoga opismate cpt shat yekk n semoga mia bleh berpose penuh lah ye hehe...

July 12, 2012 at 11:03 AM

best2... aku pun selalu beli brg emborg tuh, tp aku selalu gune whipped cream ngn keje dia je msk dlm bbr ngn makanan kami... tak penah try lg spinach tu... wajib carik...

aah kan ko dh nk pose, thn ni aku meriah sbb pose ramai2 maklum thn ni dpt berpose pnh ngn edy, juga 2org adik aku

July 12, 2012 at 11:18 AM

kak lieya pandai mekap....lawa sangat....muda belia gitu.... :)

July 12, 2012 at 11:25 AM

senang ek ada spinach tu....
leh gak gi cari tapiiiii utk sapa lak kan hehehehe...

suka tgk pics dayyan tengok bola bawah kerusi tu...
mesti dia dok berfikir camna nak keluarkan bola tu kan sis...

u amik angle mana pun kurus sbb u memang kurus lah sis....
bukan takat kurus...gorjes!

July 12, 2012 at 11:37 AM

kenapa tiba-tiba rasa sedap giler nasi goreng tu..nyum nyum..

lieya anak 3 tapi lawaaaa lagi.. kagum kagum.. =)

July 12, 2012 at 11:40 AM

menarik la spinach tuh lieya.. nak try carik la.. suker tgk pics dayyan termenung nk amik bola tuh.. mesti dia wat muka kesiankan.. pastu mama x sampai hati mesti tlg amikkan.. ye x? hehe.. lieya x nmpak cam anak 3 pun.. cam anak dara ha.. kagum tau.. :)

July 12, 2012 at 11:47 AM

Dear, napa la u ni cantik je.. Padahal anak tiga Dah... Jeles..

July 12, 2012 at 11:49 AM

aku pun semenjak dah kawen ni mmg suka koling2 je terus ngan laki...tak kuasa aku nak taip sms mcm dulu2..lambat!! haha...

kenapa gambar kali ni mcm sikit? tak puas tau!!

harap kawan ko cepat sembuh...

July 12, 2012 at 12:14 PM

gambar last tu, makan apa? char koey tiau kah? kat mana?

July 12, 2012 at 12:15 PM

lieya nmpk kurus dan cantik la. mcm anak dara. jeles tau. hehehe

July 12, 2012 at 12:19 PM

picca no. 8 menarik hati juri kalini.. =)
beb, siyesssss vun hape..
ajari aku!!!!!

July 12, 2012 at 12:21 PM

yeay! dh kamis!
kite mmg tggu2 entry lieya ari kamis ni
sbbnye byk citer dlm 1 entry, hihi
hari lain2 tggu2 gak =p

paling best arini :
-chopped spinach tu nmpk menarik
arini baru tau
-ksian dayyan nak amik bola mama tak lyn
-dulu2 kan time blaja, mane de duit sgt tu sbb tulis sms kene bajet space =p

July 12, 2012 at 12:34 PM

hingga kini tak pandai sms, mana tak hubby tak suka call terus tak boleh hik...hik

comel lieya....

July 12, 2012 at 1:23 PM

akak berminat dgn chop spinach tu... idea untuk anak ketiga nanti ni.. dan juga utk abang2 dia...

July 12, 2012 at 1:41 PM

alolo ciannya dayyan. kena amik sendirik ekk.. hihihi..


lieya memg rajin.. hari2 ketang ketung kat dapur pepagi tu bangun jam berapa lieya?

July 12, 2012 at 1:43 PM

owhh ada juai yer yg sayur instant gitu. tak ketahuan aku.. hahahaha. sng sket keje camtu kan. Eh nk try la beli... nak campak gak dlm food echa, nk suh dia mkn sayur...hahaha

ya allah lieya..rajinnya ko menumbuk ikan goreng tu. prcaya tak...kat umah aku x wujud alat brnama lesung batu...hahahaha. Aku lg bapak pemalas...blend je..kahkahkah

July 12, 2012 at 1:49 PM

eh menarik pulak spinach frozen tu..senang keje kan..

July 12, 2012 at 2:05 PM

Gambar lieya pkai tudung bawal tu cantik sgt.hari tu dh tgk kt facebook
Dayyan x mengamuk ke bola dia kt bawah sofa?hehe

July 12, 2012 at 3:39 PM

rajin betoiler ngambik gambo... akakni ha malas ya rabbi.. pandai amek angle... panjangjer nampak m uka...

July 12, 2012 at 3:40 PM

Senangkan ada spinich tuh budak2 dah dpt khasiatnyaa..

Comei laa awek tuh.. :)

July 12, 2012 at 5:29 PM

Cute kamoo Lieya..comeyyy..:-)

Kelakar dgn aksi Dayyan...:-)

Eh..senang juga kalau beli yg dh siap2 chopped cmni kan..leh g beli nnt..:-)

July 12, 2012 at 6:28 PM

jeles betul tengok gambar2 yang sangat clear

July 12, 2012 at 8:57 PM

menarik juga spinach tu...tak payah dah buh carot bagai hehe..

July 12, 2012 at 10:55 PM

dayyan yang comel kena ambik bola sendiri.

July 15, 2012 at 3:43 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy