Tuesday, September 16, 2008

Bile si comel mencebik......

kih kih kih ...... tgk r budak shantek mencebik nak nangis....ngade2...sebelum nangis mesti cebik dlm 2-3 minit...konon nak bagi hint laa suruh org pujuk die....keh keh keh keh....
mase pikcas ni di snap, mia kene marah sebab main keta langgar2 mija.... tu yg mencebik nak nangis tu....tapi tak sempat nangis beriya pun, sebab dah kene pujuk ngan mama die....mane ade mak suke tgk anak die sedey oiiiiii!!!!!!!!! he he he

lagi satu nak citer, damia selalu tgk lieya buat sit-up n lari2 setempat kat umah...laaa ni semenjak puase lieya stop buat sit-up....yele, mlm kul 9 jek dah lalok nak tdo....tak larat leee...sok pagi nak kene bgn awal masak...so dah lame lee tak buat sit-up...mlm tadi si mia...tgk2 die buat sit-up ala2 care die (angkat n turun 2 kaki ke atas ke bawah jek)....pastu siap panggil lieya lagi..." mama jom cenam!!!".... ceh, ko perli aku yeak................

moral of the story : makin besar anak makin bijak die....ade jek nak kene kan mama dier ni tau!!!....



18 celoteh sahabat

adoila....sempat plak lieya snap gambar cebik tu ek..kalo zura suka panggey cembeng...kakakkaaaaa

lps cebek tu sure melalak kuat kan...xagak2 punya lalak..hehehee.

September 16, 2008 at 11:31 AM

hahaha comel..aku suka buat maryam cebik..comel jek..tp lepas tu aku cepat2 pujuk arr..kang x pasal2 banjir umah... maryam paling sensitif klu sebut amboiiiiiiiiii(kasi tarik sket) sure dia sebak..hahaha jahat sggh mama dia ..

September 16, 2008 at 11:35 AM

hik hik hik
menyempat ajer snap gambar mia nak nangis tu...
kalu batrice, xde dan dia nak mencebik dah lieya...terus bukak mulut ...makak keluarler suara dia yg nyaring cam nak pekakkan telinga org tu......

mia nie nangis ala2 sopan lerrr......

September 16, 2008 at 11:51 AM

akak dia bagi kesedaran kat akak tu ajak bersenam huauhauhauhaua

September 16, 2008 at 12:07 PM

lor nape dgn damia tu??ermm..cian nye dia!!

September 16, 2008 at 12:11 PM

sempat tu amik pic mia mencebik..kalau iqa tak dan nk amik sbb mood ngamuk dia skrg dasat skit..ala2 mmg ngamuk abis la..garang ooo itu anak dara!

September 16, 2008 at 12:13 PM

sempat lg ko snap pic mia mencebik tu.....mcm2 gaya erk...siap perli mama dia lg....bila ank dah panndai bercakap...siap lor....lieya check email erk....eija ada send email kat lieya....jgn lupa date kita ahad nie...eija pun join gak...aku x tahu tmpt tu kat mana...nak konvoi dgn lieya...boleh x?

September 16, 2008 at 12:23 PM

hahhah..siap 4 steps tu before nangis..
kalu hardy
1) tenung mama
2) jeling
3) sengeh

anakku x makan saman punya kalu mama dia marah... sakit hati sgt!!

September 16, 2008 at 12:28 PM

hehehe bestkan buat muka anak2 cebik2 macam tu.. kak mimi pun selalu gak buat kat farhan (dia ni kan lembut hati sikit) so kalau dah sergah2 dia sure cebik.. tapi cepat2 la pujuk..

kalau emily tak makan saman, tak de cebik2 lagi, terus meraung.. tapi satu jer perangai si emily ni, kalau abang dia menangis, conpem2 dia nangis sama tanpa motif tanpa tujuan.. (sajer la nak back up abang dia)hehehehe

hahaah lawak bab mia suruh cenam tu.. ha ambik ko lieya.. mia makin cerdik!!!

September 16, 2008 at 12:46 PM

keh..keh..anak kiter dah makin besau dah lieya..
Jannah lak kalo kak iena babab tangan dia, dia leh balas balik..adoii...
lieya ko ni menyempat jerr..kemera tu ko letak kat maner???

September 16, 2008 at 1:20 PM

smpt lg tu snap pic anak tgh cembeng cam2.. bdk pompuan cam2 la kan.. tego seket da hebeh je bibir dia tu.. mnja la tu konon.. hhheheh
sham pon suker nyakat echa.. sja wat minah tu sedih2 pilu.. tp pujuk la balik kan.. kalo x kang.. perang lak nnt..hahhaha

September 16, 2008 at 1:58 PM

wakakakakaka..
sempat kau snap gambar anak kau cebik ye?? alalalala..ciannye dia. meh le dtg umah auntie. ramai geng ni..meh le..

September 16, 2008 at 3:36 PM

alalllalaa cian nya dia..cebek gitu pun ttp comel lah..

anda kena tag ye..

September 16, 2008 at 10:54 PM

Assalamualaikum lieya..
tq rajin datang singgah di page kak t tu ye! kak t datang melawat lieya hari ini.. suka tgk deco kat page lieya ni.. walaupun baru.. kalau dh orangnya kreatif.. baru bermula pun page lieya ni dah cantik sangat dah.. kak t yg tak reti2 nak deco page blogspot kak t tu.. hehee...
em, aksi anak2 yg paling mencuit hati dan perasaan kitakan?

September 16, 2008 at 10:54 PM

cebik-cebik pun maintain comey aaa..hihi..sempat lagi snap tu gambo anak cebek gitu..kalo aku buat camtu kt najeeb (snap gambo masa dia cebek) teruih meraung x hengat punya..huhu

September 16, 2008 at 11:18 PM

mama pantas betullah snap gambar mija tgh cebik tuuu :) kalau aza...memang selalu tak sempat nak berlari ambik camera...hehehee cuuteelaahh mija oiiiii cebik camtu :)

September 17, 2008 at 8:18 AM

sorry...mija pulaaakk....mia...hehehe

September 17, 2008 at 8:18 AM

wakakakaka

cian dia ha..comel lak pulak muka dia mencebik tu

eeee..geram aunty haaa

September 22, 2008 at 1:00 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy