Thursday, September 18, 2008

Turun sudah beratku

Sepanjang bulan puase nie walaupun di hari 'beraye aka bendera merah' lieya tetap on diet....sahur just amik oat jek...n buke minum JDM n makan kuih or ratah lauk jek, kalo terliur ngan lauk yg dimasak sendiri, lieya minta hubby tolong suap dalam sesuap due...kalo amik pinggan sendiri harus bertambah2......he he he....tapi biase bile dah minum JDM ni perut pun dah sengkak...dah rase penuh....he he he he....so dengan jayenye bulan puase ni lieya turun lagi beberape kilos.....ini pic ditimbang pada 15.09.08....tgk ar baju kebaye pun dah longgar....kene anta lik kg ni utk di alter....yg seronoknye bukan ape....bile org2 kat opis tegur dah kurus n tanye ape rahsia diet....


satu petang di opisku :


kakak kat opis : e' eh lieya akak nak tanye sikit ni, camne ko diet?

lieya : hah diet?...eh tak diet laa mane ade diet2 nie....mkn cam biase jek

kakak kat opis : jgn le tipu .... dulu lain....skrang dah lain...

lieya : ape yg lainnyer kak oiiii..........
kakak kat opis : dulu tembam sikit...pipi tu nampak bulat....geleber2 kat perut pun nampak dulu..............

lieya : ooo ye ke......(dalam hati ckp..."ches!!!tak gune!!!!")








nak tgk tak...gambar dolu2 mase mule2 nak diet.....mase ni berat dalam 56kg gitu....tgkle pipi tu...kembang semangkuk dah.....

yg ni plak dah turun dlm 52kg....tapi still nampak pipi bolat...tu yg payah tu, lieya ni kalo naik sure sangat nampak kat pipi n pinggang.....





kesimpulannye...diet akan diteruskan hingga mencapai misi 48kg.....kalo dpt turun sampai 46kg lagi bagus...ada extra dlm 3kg kalo naik time raye nanti....he he he...risau raye ni ...tak leh kontrol nafsu makan...kalo dpt 46kg...bile raye naik dlm 3kg kire okey le...asal tak melampaui 48kg..kire okeeey le tu (buat gaye saida

29 celoteh sahabat

oOOO ni yanG sHa nmPk petang SemaLAm nih...rupaNye doK meniMbang beRat.. t sha nak letak tabung ar seBelah weiGht scale tu...erm aKak sha puN nak turun gak lg 5 kg to Go.. banYAk tu..huhuhu tp ok la aDA perubahaN berbaNDing dulu..

September 18, 2008 at 8:19 AM

chaya la lieya...berkat JDM tercapai gak hasrat nak dpt angka 4 hehehe...teruskan usaha anda...lieya cam akak gk, kalu dah berisi mesti naik kat muka dulu, tension je...nanti kalu ade petua kurus muka bleh le kiter kongsi sama2 huhuuhu...

September 18, 2008 at 8:21 AM

adoiii lieya jealousnyer kak iena tengok lieya ni...mesti penampilan berbeza di pagi raya kan...kene cuba JDM gak aku ni kang...

September 18, 2008 at 8:32 AM

hirda kalu gemuk pun naik kat pipi, perut, bontot & peha...
aku baru turun 3kg time posa...
huhuhu

September 18, 2008 at 8:38 AM

hu hu hu...
dasyat arr ko lieya...
dah tahap berat time anak dara dah...
nape erk..org lain makan JDM turun berkilo2...zana makan gark...tp turun sikit jer....cuma lately nie ramai dah tegur i kurus sikit...sikit jer lah...hik hik hik

sama arr....zana pun kalu gemuks naik kat pipi, kat dagu...kat punggung...ngan kat perut....tp kaki & tangan maintain....dah rupa alien dah.....tengah2 beso......tulun tulun tulun....

September 18, 2008 at 8:42 AM

mama Lieya, tahniah:-)
tapi acik dilla nak tanya ler, JDM tu mender? hehehehe

September 18, 2008 at 8:44 AM

kurusnya lieya.....menjeles nih.sama ler kita lieya,kalo berat naik sket kan mesti naik tang pipi gembol ngan pinggang..gelebeh je perut tuh..mencik...

lieya,jdm ni kan..kalo kita makan yg trial pack yg 5 paket tu leh nampak kesan x?aku seram nih...xlama lagi nak raya...elok2 berat turun sekarang,raya nanti melantak tah apa2 kang naik balik....kalo beli jdm tu 5 paket leh ke turun sampai 5 kg..wah!!! berangan..kekekee

September 18, 2008 at 8:47 AM

ooo dah dapat angka 4 eh?? Tahniah2, teruskan usaha lagi!! kak lieya..mmg berkesan JDM ni la..saya dh turun 4kg dgn JDM ni tau!!cume nk firm kan lg bhg pehe ku ini..almaklum la nk dapat Levis dr wary!! huhu...

September 18, 2008 at 8:52 AM

wah lieya...sudah boleh pakai kebaya tuh...alter jgn x alter baju2 kebaya lama yg boleh dipakai semula nanti...eija nie ada lg nak turun nie..nak dptkan berat asal...ada lg lemak2 yg terkumpul nie...sama lor mcm eija klu berisi tang pipi tu boolat!!!!pastu lg satu kat peha nie...

September 18, 2008 at 8:53 AM

ohhh..bestnyer ..mmg sudah nampak kurus la gambar latest itu..congrats lieya :D..ada lg 2 weeks ni..leh kuruih lagi nih..

September 18, 2008 at 10:32 AM

wah..btl2 berdiet ni..lieya..kurus2 sgt nnt tak cantik le..lily ni berat 46kg, najib bising suh tambah berat..dah lily ni mmg jenis gini, mkn byk pun mcm ni..mkn takde diet2 pun..penah check kat doktor, takut la kot2 ade sakit ape kan, doktor ckp kadar metabolisma dlm bdn lily tggi..aktif sgt kot..nak2 still breastfeed iqa..

September 18, 2008 at 10:37 AM

iskh... klu nak sama berat ngan lieya aku ken ala buang 10kg lg..dl2 mmg berat 46 tau... la ni..hambek... lieya dah ok dah bdn tu..cuma pipi je bulat....

September 18, 2008 at 10:52 AM

re: dh booked. kalu sampai awai bagitau je atas nama HIRDA...hehehe..

September 18, 2008 at 11:02 AM

re - nak kad raya ek?okie..lieya bg alamat lieya kt sini ek jas_fyra@yahoo.com

September 18, 2008 at 11:19 AM

lieya azie nie lepas bersalin erin turun byk xtau knp? ssh hati kot no cik abg dok jauh..azie berat 45 tgg 158..xke kurus tue..tapi lieya mmg cun klu pipi tembab..nmpk lagi kiut tau

September 18, 2008 at 11:22 AM

slim nye Lieya..dah ok la tu takyah diet dah...kang jadi tiang cam akk hihihihi

September 18, 2008 at 11:33 AM

akak nih ha model kamera tu
M 790 SW.. akak dah dapat bgtau sha taw t sha ingat akak tak dapat lak nama model camera nih

September 18, 2008 at 11:37 AM

wah lieya, nampak lagi turun dari akak ni.. akak ok la ada yang cakap dah turun sikit, tapi biasalah diri sendiri ni memang still tak puas hati..

akak rasa dah cukup la tu. memang nampak kurus sangat.. lagipun lieya tinggi, tak pe, akak ni dah ler rendah, chubby plak tu, tu yagn nampak spare tyre sana sini..

September 18, 2008 at 11:44 AM

wah2.. lieya.. lama tak jenguk fp, tau2 dah pindah umah baru.. tgk kat umah baru dah selim melim pulak.. caya la.. berkesan betul JDM tu ek.. nanti boleh la kite try.. :)

September 18, 2008 at 11:58 AM

salam lieya..
lieya mmg rajin mengayat...
so, mmg patutlah mmblog nie...
tk cam akak, maleh nk mengayat.. hehehe..
anyway, slamat mmblog ye lieya..
insyaAllah ade masa akak jenguk lagi key...

September 18, 2008 at 12:25 PM

salam...dah pindah rumah rupanya..nanti kak ina akan selalu jenguk blog lieya nie...lieya dah kurus..mmg berkesan produk JDM nie...lieya nak tau..Dr yang buat JDM nie...Dr yang sambut kelahiran Nurin 2 tahun lps....Dr Rozmi....

September 18, 2008 at 1:38 PM

salam lieya..

patutlah lama senyap.. rupanya sibuk ngemas rumah baru yer?.. best ker blog ni? nak masuk gambar kena edit/reduce size gak ker? ramai yg dah berpindah ke blog.. akak tak reti ler nak bukak blog.. hehee..
weiii.. tahniah dah turun byk tu...... akak jugaklah yg makin naik & naik.. huhuhuu...

September 18, 2008 at 2:37 PM

salam lieya..
amboi! dia pasang badanlah raya nanti.. silap2 org kata anak dara manalah tu ye? ehhee.... bertuah ur hubby dpt isteri secantik lieya.. pandai jaga diri lak tu. lieya nak tanya, JDM tu apa kebendenyer? zana pun t tgk dok amik JDM jugak.. makanan herbaprima tu ke? yg lieya makan ari tu ada gmbr kat fotopages tu ye? mmg berkesan makan ubat tu ek? nak try... nak try.. huhu...

September 18, 2008 at 3:09 PM

Salam Lieya...
wah wah...dah jd blogger skrg nie...
Jeles ler tgk lieya makin mengecik... kita jugak makin membesar ;)

Ada masa jemputler singgah my 2nd rumah yer

September 18, 2008 at 3:13 PM

dasat mu lieya.....haah lah..mmmg nampak beza pada pipi kau tu...kau tau lieya..JDM tu aku baru makan 2 peket je..cam tak lalu lah tekak aku ni....adoiiiii camno nak kurussss ni...:)

September 18, 2008 at 5:23 PM

hi have a nice day.. looking for wallpapers for your house? or your friends/relative interested, visit my blog! thanks

September 18, 2008 at 9:21 PM

jelesnyer akak tgk lieya...
akak ni jer yg x diet2...
makan jer smua...
nak jugak lah diet kalau berat 46kg tu masa akak br masuk keje...
biler dh setahun keje masuk ke angka 5 biler dah beranak jer terus masuk ke angka 6 uwaaaaaaaaaaaaaaaa......tp smua kata kalau akak kurus x cntik macam2 budak2 sekolah...tp akak pun nak kurus gak macam lieya...x de la segan nak pakai baju kebaya..lieya akak nak tanya leya beli JDM tu kat mana...kalau akak nak try mcm mana lieya bg lah suggestion kat akak....

September 19, 2008 at 7:46 AM

adoiiiiiiiiiiiiii!
aku ni lak takut kuwus sgt cam dulu2 tu! skang ni mmg berat badan aku merundum turun. Aku takde selera makan langsung! huhuhu :( kalau aku makan pon, musti muntah balik..ohhhhhhhhhh TIDAK!! ilang lah nnt bontot tonggek aku ni!!!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

September 19, 2008 at 11:42 AM

tahniah lieya....
akak pn cdg nk cuba gak le JDM tu...
kot mau berhasil.... :)

September 20, 2008 at 4:26 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy