Thursday, September 11, 2008

Kisah Semalam

Yahuuu!!!!! ari ni ari khamis!!!! kenape saye suke ari khamis?!!....sebab ari khamis saya tak payah masak har har har .... ari khamis mmg lieya tak kan masak utk bebuke...sebab adik lieya yg dok serumah lieya tu mengajar sampai malam so die tak lik berbuke, malas lieya nak masak kalo die takde....almaklumlaa tekak berdue jek, masak pun alahai ciput2 so senang kate makan luar lagi sonang....hik hik hik hik ...



semalam lik keje singgah bazar ramadhan....beli murtabak ngan kuih burger malaysia ngan tepung pelita (at last 1 biji kuih burger malaysia + half murtabak masuk ke tong sampah) tgk!!! kiteorg ni bukan byk pun tapi membeli jek yg bernafsu serakah ..hik hik hik...sebab tu le lieya malas nak gi bazar ramadhan, lebih rela goreng frozen food....










tapi mcm biaselaaa org yg paling excited berbuke walaupun tak pernah puase ialah si anak dareku yg gediks tu....dieorg dah belasah dulu tepung pelita tu 2 biji sorang...seb baik beli 8 biji, ada gak balance kiteorg nak makan...kui kui kui nanti mama beli lagi yeak mia n mija............



erm...sape kate anak pompuan main tak ganas....tgk budak 2 org ni....kiteorg kalo kat umah adalah dilarang utk baring meniarap...pantang lieya or hubby meniarap, siaple dtg terkedek budak tenit ni dok atas belakang kite....cam ni arrrr.....kadang2 sedap sebab ade org pijak belakang kite...tapi bile dah masuk bab dieorg main lompat kat belakang badan...haa time tu siap le nak KENA sorang2!!!!! he he he



pastu dieorg main kuda2 plak....kalo masing2 bising gaduh... SIAPLAA!!! due2 kene......

12 celoteh sahabat

lieya...dah ada blog ye..suka la fairy yg terapung tu..comey cam Mia & Mija la..hihi
Welcome to the world of blogging! Rajin2 lah update yek

September 11, 2008 at 9:23 AM

sesekali beli xper ar kan lieya..syok gak.kalo ari2 cam xleh nak terima lak tekak ni..mahal pun mahal...

adoila..sama ar ngan dina n arissa tu,pantang org meniarap asik nk dok belakang je..geram kan

tepung pelita yummy kan..aritu test ar beli yg dlm bekas plastik punya...xsedap langsung..yg dlm bekas ori gak paling sedap

psttt, lieya best gak kan wat blog ni..hehehe.rasa mls lak nk apdet fp...kekekeke

September 11, 2008 at 9:58 AM

hehehe..bagus dua badek ni..
lieya, hirda now cam dh bengong idea nk berbuka mkn apa. aku laparrr..tapi tgk food semua x berselera..camna tu?

tepung pelita WAJIB ada time posa2 ni kan?
eh kuih tu nama dia burger mesia ke? aku dok panggil kuih proton... (ha ha ha..ni org kedah panggil)

September 11, 2008 at 10:05 AM

uik.... keletah dara ko tu.. dah nak akan samer dengan 2 hero akak yang dekat rumah tu lieya.. itu lah mainan diorang sekarang nie... bergurau sampai tak hinggat... bila kena marah muka sorang-sorang buat dek.. ajer.. macam orang tak bersalah.. gerammm betul kekadang tu....
re:~ kari tu ka first time buat.. tak berani nak bg orang rasa.. nanti buat sekali lagi leh laa rasa ekk....

September 11, 2008 at 10:47 AM

lily pun br bercadang nk membeli or buka kat luar..kalau buka kat luar tu mcm tak proceed je..al maklum le kan..iqa aktif n lasak..kang tak termkn kitorg kang..rs2 main beli bgks je ari ni sbb ari ni kena amik najib blk keje kul 5.30..dia mls bw moto..ade alasan ni..huhu~

kemain papa diorg kena buli dgn 2 anak dara tu ye..hehe..

September 11, 2008 at 11:02 AM

Akak mcm sedap jer lauk kurma tu kak... teringat masakan mak kat kg...
duhai bonda dengarla rayuan anaknda yang jaUH di maTA...huhuhu

September 11, 2008 at 11:19 AM

sama l aperangai anak dara mu itu ngan maryam ..mula2 sedap la..bila dia dah mula melompat... aku heppppp la..terus diam.. majuk ...hahaha..

September 11, 2008 at 11:21 AM

sampai 2 biji tepung pelita ank dara mu mkn...iman nie 1 pun belum tentu habis...ank2 hang mmg berselera jerk mkn..bdn pun maintain jerk...suke lor ko lieya x yah masak hari nie...bazir jerk kan..beli byk2 x mkn..habis papa kena buli erk dgn dua badek tu...sejak2 ada blog nie lajuuuuu jerk hang hapdet....senang kan hapdet kat blog...

September 11, 2008 at 11:40 AM

hai lieya...sama la kiter..baru2 nk jd blogger..tp blog lieya cntik la..

wow meriahnya buka puasa..dapnyer food2 tu sumer.. tp biasa la kan..time brbuka..anak2 kita yg x poser ni plak yg lebih2 kan.. kita x smpt nk mkn dok melayan dia jer...

September 11, 2008 at 11:45 AM

whoaa...dah masuk blog plak..welkam..akk pon jrg2 update..ikut ade mase...tak terlayan wei!!kalo duk umah lain kan..

September 11, 2008 at 4:01 PM

salam lieya.. hehe.. kita jumpa kat sini pulak ye.. kat sini kak t rasa seronok nak menulis tau.. entah kenapa.. oklah.. nanti kita saling ziarah-menziarahi ye! rajin lieya masak utk berbuka puasa.. selamat berbuka puasa petang ini ye! muah dari kak t...

September 11, 2008 at 4:54 PM

sowi lambat bg koment.. semalam internet kat opis down, ni yang bukak dri rumah.. lepas sahur baru ada can tengok intenet..

ooo setiap hari kamis tak masak ek... ok la sesekali bukak pose beli kat bazar ramadhan..bukan selalu pun kan...

kak mimi pun kan time bulan puasa mesti nak makan tepung pelita, time tak puasa tak de plak teringin.. lagi pun kuih ni memang pemes tme bulan pose kan..

ooo bestnya mia dan mija makan tu.. kalau farhan dan emily metsi tak suka sebab kuih tukan lembik2.. teruk betul anak2 akak tu

September 12, 2008 at 6:49 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy