Friday, September 19, 2008

Kamera Baru....

yeay!!!!!!!!!!! semalam hari yg hepi tahap maksima...kenaper?....sebab lieya dpt kamera yg diidam2kan...hik hik hik thanks papa sebab belikan kamera nie....sempena ape yeak...tak de sempena ape2...saje gatai mintak....he he he he he...suke tahap menggeletis dapat kamera ni....mcm2 function ade..siap boleh edit dlm kamera terus...he he he he mule2 hingat nak amik yg touch screen ...teknologi terkini tu...tapi org kedai tu plak tak suggestkan sebab die kate stok yg touch screen sume dieorg dah anta balik ke pengedar sebab byk komplen kerosakan disebabkan screen yg sensitif....pastu konon2 nak angkat slr...tapi mcm leceh plak aku nak gendong kamera tu ke hulu kehilir....last2 angkat yg biase jek....tak kisah le yg mane2 yg penting boleh gediks snap pikcas.....(gambar first nie edit kat kamera)



ni plak pikcas mase lieya dok test2 function kat kamera ni....ape lagi sikecik ni le jadi model daku....haaa cube tgk rambut mia n mija...perang kan.....dasat gak inai tu....pasni bertahun2 le tak yah inai balik...he he hehe




peberet aku ni, hubby beli kat KLCC tapi disebabkan dah dapat kamera terus tak nak mkn bende ni ...lagi leka godeh kamera....kih kih kih nie plak waktu sahur tadi....lieya buat nasi goreng jek....mmg skrang ni asal sahur jek lieya buat nasi goreng je..senang....








tgk arr...time sahur...si mija plak bangun...then terus tak tdo2....kaco betul.... kiteorg tdo kat ruang tamu jek...mlm tadi panas ler...yg kat bawah ni gambar dlm kete nak anta mia n mija gi taska....(mak oiii, kemaruk kamera baru....)



okey laaa...tamat sudah sesi menggelitis ngan kamera baru....jumpe momies sume ahad nie yeak.....daaaaaaaaaa

32 celoteh sahabat

Ya ALLAh lieya ooii...aku dah melepeeekk nii..ko tunjuk nasi goreng puulaaakk...macam nak terkam jeerr...hehehhehee...anyway...selamat menggediksss dengan camera barulah yeerr...tangkap gambor byk2 time buker posa ahad ni :)

September 19, 2008 at 12:34 PM
Anonymous

waahh..dh pindah umah baru yek..
makin berseri-seri dgn gmbr+celoteh..
slmt meng-gediks dgn kamera baru..
slmt berdiet..
& slmt ber-ftar jamaaah dgn mommies ye..
-feqah-

September 19, 2008 at 12:48 PM

wah!!! dpt kamera baru..best2..wajib rajin snap gambar lps ni..hehehe.

September 19, 2008 at 12:49 PM

lepas ni lagi meriah la amik gmbr...gambor raya heheeee tapi nape tak rembat slr lieya?? payah ngendong yek?? den ngidam tul slr ni...tahan..tahan...tunguuu...:)

September 19, 2008 at 12:51 PM

hu hu hu
camera baru plak...
sama brand ngan zana nyer...tp daku nyer cikai jer...lieya yg model nie baper erk......hemlin sibuk nak beli yg leh masuk dlm air tu....bulan 10 nie insya allah dia nak gi tioman lagi..dive lg ler gamaknyer...tu yg semangat dia nak cari camera yg leh bw masuk dlm air.......
byk gark function model nie erk.....

September 19, 2008 at 1:01 PM

jgn kata ko lieya...
aku yg sah2 dh ada camera..still gak menggediks dok pi survey2 camera lain. kononnya nk yg lagi cantik pic aaa...
nk amik dslr, aku x sanggup nk hangkut besaq gedabak camtu (errr duit pun x mengizinkan..heheh)
ahad ni bwk camera baru la ek?
hehehe...

September 19, 2008 at 1:07 PM

re : check kat email...zana dah antar....hu hu hu

September 19, 2008 at 1:24 PM

ni kamera raye le ni gamaknye ye..wah..akan byk le pos sakan raye ni nnt..hehe..awat tak amik je slr tu..kalau lily la..pucuk dicita ulam mendtg..rembat je trus!

September 19, 2008 at 1:30 PM

salam lieya,
lajuss lah lieya apdet blog nie,
akak mmg tak trkejar lieya oiii...
kalo fp tu blh lagik, blog nie amatlah sukar utk mengejar tiap2 blog mmber2...blog ni kene spend masa lama skit sbb kene baca karangan yg pnjg2... hehe..

aik, lieya lbh kurg ngn akak le plak, raya pon nk beli kamera raya...kihkihkih...

tu le pasal, sumer nk beli time raya kn... mende2 yg blh beli time tk raya pon nk beli time raya gak.. ekekekeke

September 19, 2008 at 1:49 PM

lieya..beshnya...sedap la ko menembak ahad nih..aku layan pic korang je la nanti...sedeyyyyyyy

aku pun msk nasi goreng je sahur td... pastu panaskan ayam kfc..smlm en abu n maryam buka posa mkn kfc jek..aku ada majlis buka posa kt opis..sian derang..

September 19, 2008 at 2:29 PM

wah lepas nie lieya rajin menembak la yer...lieya azie dah lapar nie ko saja yer tempek nasi goreng tue..wuaaa..wuaaa

September 19, 2008 at 3:00 PM

eRM ok ar tu kak dah beli sha punyer pun bukan touch screen.. wan tak ske erm pasni leh wat geng kamera olympus hekehekhekhek.. selamat menJadi JuruKamera dan bergambAR...

September 19, 2008 at 3:05 PM

camera br yee...ok la tu..nanti rayer blh snap pic byk2 pastu upload lam blog nie hikhikhik....lieya cantek le warna rambut dak 2 org tu...akak suke tgk ....kalu akak ada anak pompuan mesti akak nak wat gak hahahaha...

September 19, 2008 at 3:16 PM

wah wah wahhhhhhhhhhh!!
sungguh meriak2 kau ngan kamera baru ye..
ngeh ngeh..
takpe, aku suke riak riak ni.
kahhhhhhhhhhhhhhh
pasni sure kau ketik sana, ketik sini ngan camera baru kau tu lieya..eh, kau tak kasi dia nama ke? camera aku ade nama tau. Qimie. kahhhhhhhhhh

September 19, 2008 at 3:42 PM

amboi lieya.. hupdet speed 200km/j kat blog ni ek...
wah(10x) sonok menggedikss ngan camera baru.. camera raye la ni.. kite pun tgh gedik gaks nak camera baru.. huhu.. :)

September 19, 2008 at 4:02 PM

wah menggeletis nampak dapat kamera baru.. hehehe best giler kan kalau dapat something yang kita hajat2kan.. terasa wah dunia ini aku yang punya..

betul lieya, yang screen touch tu tak bagus sebab bukan takat kamera jer, kalau hp pun macam tu, mesti ramai yang komplen dan hanto balik kat pengedar.. kalau terlalu canggih sangat nanti kalau rosak lagi mahal nak baiki..

akak berangan jugak dslr tu tapi sama la cam lieya malas nak bawak kehulu kehilir kamera gabak tu.. alamat kita ni tumpang jer la menepek gambar kat kamera orang. heheheh

amboi blonde giler rambut mija tu.. comel jer muka dia tu..

rajinnyer lieya masak nasi goreng pepagi.. akak dn hubby sahur tak makan nasi pun.. hubby suka makan ringan2 cam murtabak, pau kukus, ayam kfc.. senang tinggal panaskan jer.. tapi wajib kena ada air panas..

baik jer mia dan mija tu duduk seat belakang kan.. tapi emily tu tak mau langsung ke belakang.. kalau duduk belakang pun kejap jer.. pstu mesti datang seat depan balik..

September 19, 2008 at 4:03 PM

salam lieya....
selamat menyambut kehadiran Syawal yg akan menjelang tak lama lg buat lieya sekeluarga.....
wah, dh ada kamera baru ye...sama brand mcm akak nyer...best la tu, lps ni lieya asyik la menembak dgn model2 cilik tu....kirim slm syg kt model2 lieya yg keletah tu ye...:)

September 19, 2008 at 10:55 PM

Assalamualaikum lieya..
wah! seronoknya dia menayangkan camera barulah pulok.. hehe.. cunlah gambar... jelas/terang bagai.. nasi goreng tu menggiurkan betullah.. terase nak makan nasi goreng lah pulok.. hok aloh...

September 19, 2008 at 11:07 PM

salam lieya...amboi2 bukan main lagi dgn umah baru ye... saje jenguk awak ni... raya ni beraya sakan la dgn kamera baru yek..

lieya... baru akak perasan.. BD damia 3 nov yek??? samala dgn rafiq akak.... blh celebrate sesama nanti.. hehehe...

September 20, 2008 at 6:21 AM

bestnyer org tuh dpt kamera baru.. huhuhu.. jemput visit..

September 20, 2008 at 10:32 AM

tahniah dapat camera baru....awat x ambik saja SLR tu aje lieya...kalau x mesti lagi sakan lieya boleh menembang pic..

September 20, 2008 at 12:35 PM

wah mama lieya dapat CIK OLYM baru erk;-)
tu lah yang acik dilla pakai taw, memang best!!!!!
guna closeup...memamng mengancam. Nak tahu gambar tu sharp or not masa nak tekan tu ada bunyi...'TIT' menandakan gambar tu memang sharp...
semoga ceria dgn kehadiran toys baru yaaaaaaaaaaa mama

September 20, 2008 at 9:39 PM
Mimi~Najeeb

best dpt kamera baru..encik suami baik hati sungguh beli kt wife walopun xde apa2 ocassion..
Napa aku x tau pasai bukak posa Ahad ni? sob sob..

September 20, 2008 at 10:52 PM

Lieya bestnyer dapat kamera baru...lepas nie mesti byk gambar yang cun-cun kn

September 21, 2008 at 9:37 AM

>> makin mengganas le lepas ni sebab dah ada kamera baru...:D
>> yang penting budak berdua tu makin popular jadi model la lepas ni...:D

September 22, 2008 at 12:28 AM

Wah!!! camera baru!!! besh tuh!!!

September 22, 2008 at 12:32 AM

waa hebatnyee kamera nii
siap leh edit tuu
bes2..
mmg perang la rambot sicomel tuu
jd anak omputih la camni ngihihi

September 22, 2008 at 2:50 AM

wahhhh....bestnyer lieya dapat kamera...nnti jemputlah dtg raya kat rmh k'sue blh snap pic banyak2 guner camera baru tu...lieya nie k'sue nak jemput dtg beraya kat kg k'sue kat N.Sembilan...kebetulan m'mentua lieya kat melaka kan so dkt jer lah nak pg rmah k'sue pd 11 oct 2008 beralamat di No. A21 Lui Muda (F) 72120 Bdr Seri Jempol N.S... nnti apa2 call k'sue yer...

September 22, 2008 at 8:43 AM

amboiii.. dh ler rumah baru.. dpt plk kamera baru.. beraya sakan ler thn nih.. tuh mesti tido mlm bwk kamera sekali tuh.. he he he...

September 22, 2008 at 9:23 AM

besnya dpt camera baru..leh la gedik sakan dpn camera raya ni..mst gambar raya meletop kan..
lieya..kelas betul rmbut si mia n mija..perang tu...behave la anak2 ko nih...baik jer..naik keta pon elok jer dok dlm car seat..kalo echa xde maknanya...

September 22, 2008 at 11:27 AM

posto2...salam lieya...
sudilah amik kad ghayer akak ni ye..tq! ;-)
http://fauzana78.fotopages.com/?entry=1682486

September 22, 2008 at 12:15 PM

wah.. kak lieya pun dah tukar ke blogspot gak eh...
ramai yg dah ke sana...
cantik camera baru akak....

September 22, 2008 at 1:14 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy