Monday, September 15, 2008

sabtu dan ahad kami

herm..semenjak ade blog ni ...mmg lieya takde hati nak bukak FP lagi...cewah boleh gittuw...tu ayat lupe diri tu umpama kacang lupekan kulit...he he he he

sabtu lepas misi utama nak cari baju kurung mia n mija...gi alamanda jek sebab alang2 nak cari barang lauk....dah jumpe baju yg berkenan tapi takde kale gold plak...alahai terkilan betul...xpe laa, misi akan diteruskan lagi tuk minggu depan...he he he he nak tgk tak menu berbuke kami ahad tu....



pagi tu, lieya inaikan lagi rambut dieorg, konon lee nak bagi perang sikit lagi gittew....he eh eh he seb baik bebudak ni okey ikut jek kehendak mama dieorg ni he he he he...tgk ar pic mija tunduk tu, lieya suruh tunduk sikit sebab nak sapu inai kat belakang, kemain lagi die over tunduk .... he he he
ahad plak cume ke bazar ramadhan ngan mydin jek...mydin baru bukak kat putrajaya ni tau...syok!! syok.!! lehle berjimat cermat lagi dlm beli membeli nie...he he he eh ni plak menu berbuke ahad ....


haaaa yg ni plak cite budak notty sorang ni terhantuk....main punye main sampai kepale terhantuk kat lantai....terus naik benjol ....takut lieya tgk mase benjol ni nie...cepat2 letak minyak...tak sampai sejam dah surut balik.....hu hu hu ...takut lieya tau...




tgk r tuuu...muke muncung sebab kene marah ngan lieya, main ganas sangat....mia tgk adik die dah benjol ....terus amik bantal tdo...ha ha ha ha..tau takut!!!!

18 celoteh sahabat

erkkk..lama dah x buat nasi ayam ..fav maryam tu... ko ni lieya..buat aku tliur jek...

baiknya la budak bdua nih..klu maryam jgn harap la..nak sikat rambut pun payah tau.. jenuh aku kejar satu umah...tension2... mesti lg comelkan...klu maryam ni boleh berunding lama dah aku siapkan....ari tu azie pos subang kt dia..aku tggu tido br pakaikan..klu x sampai sudah x tuko la subang dia...

misi km bjln lancar mggu ni..hihihi... so mggu x lama lg misi jahit langsir plak.... harap2 lancar gak arr...

September 15, 2008 at 1:52 PM

aku suka yg amats nasi ayam nihhh....
pernah sekali dulu, pasal selalu sgt buat..sampai hubby dh x kasi buat. dh muak..hahhaha...
sian benjol pala mija. nangis x lieya. muka cam stress je dh le kena marah, siap kena pose mama nk snap pic. dasar mama ala2 paparazi!! hahahah

September 15, 2008 at 2:13 PM

kelakar giler baca citer last sekali tu.. yang mia amik bantal terus tido tu. terkekek2 akak ketawa.. haaa tau takut..

lieya, pakkal la lieya tu jauh kat putrajaya kalau la lieya dekat, nak jer akak paskan emily tu kat lieya, nak kasi inaikan sekali rambut dia.. hehehehe.. so macamana? dah blonde belom rambut budak2 tu?? mesti meriah rambut raya dorang tu kan..

ler awatnya la boleh terhantuk tu. terhantuk ker tertumus kat lantai tu.. lenkali lieya tuam tau dengan air panas.. lagi cepat surut benjol tu.. sian dia, sib baik tak lebam birat..

September 15, 2008 at 2:39 PM

fulamakk..raya nanti heboh satu kg kluang ngan melaka, ader anak mat salleh..silap anak mat syah rahman..keh..keh..mesti cute kan..rambut dah ler perang, lawan lak ngan baju gold..5 star lah kak iena bagi lieya oi!!!Kak iena memang suker ngan puteri2 lieya ni..bab2 cantik memang ikut kater punya..
Lieya, gambo yg mija last tu betul2 nampak muker papanyer..
cian..tak per len kali buat lagi yer...sayang mija...

September 15, 2008 at 2:49 PM

lily dh lama dah set nk buat nasi ayam..tp tak buat2 lg ni..stok ayam ade tu..huhu~

kemain lg berinai sakan anak dara 2 org tu ye..si iqa ni skit sgt rambut dia..kalau tak harus le kena fesyen2 gak..ni nk letak sepit pun tak lps..camno?

cuak je tgk benjol tu kan..kat kepala plak tu..ish2..seriau!

September 15, 2008 at 3:29 PM

lieya..aku kagum la tgk masakan-masakanmu..seriously..rajin banget..beza sungguh dengan diriku yg pemalas..hihih..sebenarnya Najeeb tu tak leh tengok mommy dia memasak..dia pun menyibuk sekali kt dapur tu..amik pinggan, gi kat dapur pusing tombol dapur tu..adeih la..camno tu??
Ganaih betoi anak-anak Lieya main ye..girls pun bole main ganaih jugak ye..baru ku tahu..
Aku tgk benjoi tu seriau ok..bengkak tuuu..sib baik bole surut pas sapu minyak.

September 15, 2008 at 3:33 PM

oooo blogging lah pulak ek

patut ar wa tunggu..wa ketuk pintu umah talak olang jwab ooo

miahahhahahha...

tu dia..besaq telur kt dahi tu haa

tu jatuh dr mana tu dik?

September 15, 2008 at 3:37 PM

aku sama cam hirda...suker bangeett nasi ayam..hehehe...but tgk nasi ayam lieya mengancam betullaaahh....terliuq betui dah nii :) alahai mia mija ooii...mama korang memang rajin...mentang2 lah ada anak dara...macam2 dia buat kat anak2 dara dia...tak peerr...tunggu aku ader anak dara esok...akanku kerjakan jugak..hahahhaa (ntah bilah lah tu gamaknyeerr)

September 15, 2008 at 3:44 PM

haaaaaa.. tu apasal benjol kepala tu... ish..ish..ish... sakitnyaaa..
nie laa gara-gara main tak hinggat donia nie yer... nie same kes dengan d=budak dekat rumah tu.. lagi di marah lagi diaorang buat tak tahu... nasi ayam.. yum..yum..yumm.. nak buat nasi ayam asyik tak menjafi ajer. kesnya sebab blander rumah akak dah terbarai.......

September 15, 2008 at 3:53 PM

ehhhh.. satu lagi.. lupa plak... oooo sudah melupakan FP yer... melampau.... heheheheheeee.... jangan aarr lieya... boring akak nanti.. tak dek geng nak berlawan mengupdate FP..

September 15, 2008 at 3:55 PM

sedap nye nasi ayam...lama tak makan...favourite irfan ni...
mia dan mirza rambut perang la raya nanti ye..mesti comel....ni yang tak sabar nak baby girl pulak nih...hehehe

September 15, 2008 at 4:12 PM

ko mmg bab masak memasak...aku salute...mmg terror...adoi, sodapnyer nasi ayam....

best arr..dua badek nie....rambut lebat..tu yang boleh kaler bagai tu....batrice bile ler....

la...besarnyer benjol mija...
sure nangis tak hengat kan lieya time dia jatuh tu.....xpe...budak baik mmg camtu......

re : ala lieya....bukan ler maksud sumer yg pgg tu jakun....ada gark yg tak selesa kan.......hik hik hik

September 15, 2008 at 4:20 PM

Aku mmg kagum tul la ngan anak2 kau ni. Duk diam je bila kau inaikan pala dowang!..kalu anak aku tak tau le pulak. mau dia bukak cover rambut tu.huhuhu

Ya Allah..bertelor pala! camni le bebudak kan? kita lak yg cuak!..hihihi

September 15, 2008 at 4:28 PM

erm akak tak inaikan rambut akak skali ker? erm takper ek mia ngan mirza t leh cantek menarik tertarik mcm aunty sha...(aunty lagi huhuhu)

September 16, 2008 at 8:38 AM

nasi ayam....huhuhuuu..tq ye lieya bg idea ni.leh ar aku masak sok..sok kan selangor cuti.silalah jeles lieya..akekekekee

lieya, mmg rambut akan perang ek kalo pakaikan inai tuh?nk try kt dina ngan arissa ar.inai serbuk tu ke lieya?

sekali ada benjol da...budak2 tgh membesar camtu ler lieya kan.kita yg seriau.depa relax je.pernah dulu2 kan,masa anak sorang,pastu dina asik terhantuk je...rasa cam aku nih mak xpandai jaga anak je..kekekeke..lps tu bila joint fp rupa2nya ramai anak tergolek, terhantuk apa suma..baru ler lega ada geng..leh camtu?wakakakak

September 16, 2008 at 9:05 AM

nasi ayam...sedapnya...saya suka makan nasi ayam yang ayamnya rebus...yang putih-putih tu...wah! laparnya...tukar topik...bulan puasa tak boleh cakap tentang makan-makan...menguji keimanan...hahaha
rajinnya lieya selalu inaikan rambut anak...
kesiannya benjol kat dahi mija...asha 3 kali benjol kat dahi setakat ni...

September 16, 2008 at 9:56 AM

wa...budak2 ni ade rambut raya ek..kalo kakak dada..suke inai jari de je..
mmg sngblog la Lieya..akk pon dah mls nak godek fp..lembab mcm ape..blog cepat sket

September 16, 2008 at 10:19 AM
Lester

Here, I do not actually consider this will have success.
free gay videos | business casual women | Lake Tahoe map

December 16, 2011 at 9:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy