Friday, September 19, 2008

Penah Makan tak?...

hai kengkawan...kali ni lieya nak tunjuk satu jenis kuih...dari sabah bah....penah makan tak...name die kuih cincin...dibuat dari gule merah n tepung beras....sedap tau....mmg peberet lieya...tapi kalo beli kene tgk betul2..sebab mase hubby ke Sabah die penah terbeli yg lemau punye...tak syok tau!!!!!!....kuih ni ala2 rangup2 dan manis2...mmg menjadi pojaan kami anak beranak...kali ni kuih di beri oleh kak aida officemate lieya.....so kesimpulannye...kalo sape2 gi cuti2 kat Sabah, tak yah le beli keychain ke ape utk lieya...beli jek kuih banyak2 utk lieya...hik hik hik (buat mate kebil2 ala2 manje gitu)....





aksi2 sebelum tdo....ini bodak mmg kuat berkepit ngan mama die sebelum tdo....mia?....die tak heran dah...bagi susu sebotol ngan bantal gentel die ..terus lelap...takdenye nak manje2 cenggini...........






15 celoteh sahabat

kueh cincin ek...akak ada gak rase kuih tu...sedap kan... ok la rase dia...ooo nie favorite lieya ek...ok lah nanti kalu terbang g sana bleh le akak beli tuk lieya bebyk...jgn tak mkn plak hahahaha...

September 19, 2008 at 8:59 AM

allo..allo..liya..tak sangka kita berjiran..hehehehehe..kita pun ada blog jugak..but still baru ah...anyways, links lah ngan kita ek..

regards,
Lindah

September 19, 2008 at 9:07 AM
Anonymous

1. LERR DAH MAIN BLOG PLAKK...

2.LIA...JEMPUT DATANG RUMAH ARI SABTU NIE KALAU ADER KELAPANGAN...AZUE WAT MAJLIS BERBUKA PUASA BUAT SEMUA WARGA FP YG SUDI....PASTU JANGAN LUPER AMEK KAD RAYA TAUUU

SALAM,
http://azueriena.fotopages.com/

September 19, 2008 at 9:11 AM

kuih cincin...
hik hik hik....sejak keje penjara nie baru ler daku jumpa kuih tu lieya...memula jakun ler gark..yelah, benda tak pernah jumpakan....
sedap..manis...rangup...kekadang tu dpt yg keras...mau patah gigi gark nak mengunyah....

mija sama ngan batrice...kalu nak tido sure nak cari ketiak zana...papa kata, byk sgt cium ketiak mama sampai tido pun nak bawah ketiak.....ayat jeles hemlin tu.....

September 19, 2008 at 10:05 AM

pernahh...sedappp..kuih ni mmg terkenal kat Sabah, Sarawak, Brunei..dulu housemate kt U org Sabah/Sarawak rajin bwk balik sini berpeket2..sampai lemau sbb tak termakan..hihi

September 19, 2008 at 10:32 AM

penah mkn..sedappppppppppp.. dl en abu ada belikan masa dia p sabah..

hihi lieya ..maryam pun ada bj yg kaler oren tu..tp tulis langkawi..hiks.. sebijik la...

September 19, 2008 at 10:35 AM

kita penah mkn jugok..mase study kt Uitm Shah Alam..dok ngan bdk Sabah...hehehe..alamak rindu la plak nk rase...
bestkn kalau dpt kwn ngan lain2 negeri..dpt la rase..
alamak..tetiba tingat gak kek lapis sarawak..huhuhu..sabo jela..
pss..

September 19, 2008 at 10:35 AM

lieya kuih ni memagn sedap kan.. akak pernah makan jugak.. ok kalau ada ke sabah (ntah bila) nanti akak belikan 5 paket untuk lieya anak beranak. hehehe

mia sama la dengan farhan, kalau dapat sebotol susu + bantal gentel dia.. mesti cepat jer lelapkan..

esok apa program? jangan lupa agenda hari ahad ni ok?

September 19, 2008 at 10:58 AM

penah mkn sekali dulu. sedap gak.
mija pun tido bwk ketiak mama ek? sama cam hardy...
agak2nya apa yg best sgt tido bwk ketiak kita ni ek lieya?? heheheheh

September 19, 2008 at 10:59 AM

memang sedaaaapp kuih tuu...kat sabah merata orang menjual kuih tuu...aza samalah cam lieya...tak yah lah beli keychain...dapat kuih tu pun dah happy sgt kaann?? :)

September 19, 2008 at 11:09 AM

re: kad lieya akak akan gantung dan buat entry khas lain. kena tunggu kad zana dan zuea sekali.. baru best...

September 19, 2008 at 11:10 AM

kuih cincin nie mmg sedap tp keras erk...dulu masa hubby eija g sana mmg byk dia beli kuih tu...feberet atuk iman gak tu...eija nie mmg ada perancangan nak ke sabah...tp tahun bila aku x tahu lor sampai sana bila...nanti klu eija sampai sana...boleh belikan ut lieya erk...sab dah setuju jadi photographer mase potong cake ahad nie...posing sakan nanti kita ahad nie erk....lieya nak g shopping mall dulu erk...klu x jadi konvoi..lieya pergi dulu pun x ape...sbb eija nak kena amik cake dulu...apa2 nanti eija sms ok!!!!

September 19, 2008 at 11:13 AM

kuih cincin ni yong pernah makan gak..sedap gak kuih ni..tang inti dlm dia tu yg shedapp...

tapi kan..aku baru tau namanya kuih cincin! hahahhahahaha tau makan aku je ni..

September 19, 2008 at 11:31 AM

pernah makan gak kuih ni...mula2 ingatkan menda ni kuih denderam tuh.rupanya bukan..tp rupa dia lebih kurang sama kan lieya.cuma yg ni rangup...nak cita ni, kan sesetengah org panggey kuih telinga keling kan.ada sorang member ni panggey kuih telinga hindu...terkekek aku dengar..
ni apsal cita psl kuih denderam lak ni?konpius....heheh

September 19, 2008 at 11:44 AM

tak pernah makan...
sedap tak?

September 21, 2008 at 10:53 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy