Wednesday, September 17, 2008

Mija Study & Mia Nenen

Budak kecik sorang ni kan...makin besar mmg makin notty...suke buli kakak die...dgn lieya pun die tak takut sangat...agaknye lieya pun mmg manje kan die....kalo tdo tu konpom kene berkepit jek ngan lieya....kalo kat taska pun cikgu2 pun manje kat mija ni...yelaa mija ni kire penghuni tegar kat taska die tu sebab mija mmg dari baby (abis pantang) lieya anta ke sane...so ngan cikgu2 die ala2 over manje laaaaa.....tapi yg lieya perasan...notty2 die pun, si mija ni suke betul ngan buku ... tak kira la buku ape pun...die tetap suke belek....kekdg kakak die panggil ajak main pun die buat dek ajek.....so lieya pun teruje la nak belikan die buku...buat mase ni cume langgan majalah Taman Disney tu ajek utk dieorg...........






haa nie plak al kisah si damia kalo balik dari taska.....minum susu gaye mas idayu....ewah!!! ewah!!!.... mia ni kalo balik taska sampai kete jek terus mintak susu....gayenye mcm dah setahun tak minum susu.....cikgu dieorg ni catu ke ape bagi anak aku minum susu....tapi mmglaa kan, kat taska ade time die minum susu sebab tak nak ganggu waktu lunch n tea budak2 ni kan....ni sekali sebat jek satu botol damia hadap..ade laa dlm mase 5 minit die abiskan......





erm.....yg ni plak, saje nak tepek....hadiah besdei lieya.....cun tak....lieya lebih prefer gelang dari rantai or cincin.....sebenarnye gelang ni takde juntai2 love ngan loceng...tapi lieya request tuk tambah love n loceng tu.....mekasih le kat en. shah....tahun depan jgn serik bagi lagik....kui kui kui



pssst.......ni adalah dari entry beringat2 lieya ari tu.......momies sume, lieya dah bukak ASB Didik tuk mia n mija...dan boleh buat potongan melalui gaji....sile ambil borang BS IF (1) yg ade dimane2 bank (cam lieya buat kat maybank), isi dan anta ke unit gaji ofis masing2...anyway, thanks to kak mimi for the information....

21 celoteh sahabat

hehe..gaya mas idayu le mia pegang btl susu dia..leks je dia kan..

iqa kalau mcm mija kan bgs..ni tak dpt je kertas ke buku ke kat dia, abis dia koyakkan..tu yg kalau nk belikan buku kat dia kena beli kulit tebal..

wah..dpt gelang ye..channteeekkk le..gelang kawinku yg ilang itu tak berganti lg..uhuk~

September 17, 2008 at 9:25 AM

siap lentok atas tilam lagi si mija kan...

mia sama arr ngan batrice...kalu minum susu skang jarang nak baring...mcm2 patern dia buat.....nasib baik takde gaya menonggeng...hik hik hik

cun gelang...ala2 gelang raya yerk lieya.....

September 17, 2008 at 10:15 AM

seronokkan kalau budak2 suka buku.. tengok mija baca buku tu khusyuk betul.. kalau cam ni beli buku banyak2 pun berbaloi..

ialah lieya, akak rasa kat sekolah memang cikgu catu susu.. sebab fahan pun sama la cam mia tu, asal kak mimi sampai jer, sambut beg, masuk dalam kereta, terus nyonyot botol susu, macam tak minum bertahun2 gamaknya.. agaknya mesti farhan tu dah kebulur susu agaknya.. heheheh

hik hik lawooooo gelang lieya, cam gelang kak mimi tahun lepas, tapi kak mimi punya bulat2.. harini tak tau nak belikan emily camna, tahun lepas dia punya ada jugak buah juntai2. tu tapi buah tu asyik ler hilang. nasib baik jumpa balik. tu yang papa dia kata suruh beli sesimple2 nyer.. tahun depan lieya nak request apa plak. hehehehehe

bagus la bukak ASB Didik tu, senang potong gajikan.. bulan2 dah tak yah fikir nak simpankan duit.. tau terima gaji bersih jer..

September 17, 2008 at 10:21 AM

Budak cam mija ni kan lieya, mmg cerdik tau! Budak aktif selalu cerdik. Cam anak buah aku..Ya Rabbi! Punye la lasak & manja..tp dpt best student kt smart reader! Anak opismate aku pon camtu gak..Sesama la kita doakan supaga anak2 kita sume cerdik2 belaka..Insyaallah

Wah Wah Wah..
manyak busat la itu gelang! Kalau la laki aku yg kasi camtu, mau aku buat kenduri 3 hari 3 malam! kahhhhhhhhh..dalam mimpi jelah wei..huhuhuhuuuuuuuuuwaaaaaaaaaaa!

September 17, 2008 at 11:13 AM

akAK cantek gelang akak tu...oo boleh request ek tambah love tu.. sha baru taw..almaklumlah mn pernah g beli gelang.. ada pun zulian jek.. hekhekhek

September 17, 2008 at 11:21 AM

re : betul tu....time lapor nie, lauk apa pun sedap....kalu ada ikan kering pun i belasah tau..

lieya tu sambal tumis special zana tau...guna cili padi, ikan bilis, bawang putih, bwg merah....pastu tumbuk arr sumer kecuali ikan bilis tu....letak sikit sos tiram & asam keping...menyengat sungguh....hemlin yg dulu tak suke pedas pun leh tersuka plak...hik hik hik....

tahu tak....opis zana tak leh buat potongan ler utk asb didik tu.....xde kod...tensen jer.....

September 17, 2008 at 12:05 PM

lieyaaaa... kerja ke today?? (heheh soklan nk kena pelempang ni)
sama le kita. hirda suka gelang tgn lagi compare to cincin & gelang.

September 17, 2008 at 12:55 PM

weh..patutla lama senyap je fp tu...aduhai..semua dh rajin update blog je ni...cian kt fp tu...hehehe

bagusnye mija..suka book ek...cha suka gak..tp suka selak cpt2..boring cpt..jap je dh abis dia selak...

September 17, 2008 at 1:44 PM

lieya bestnyer dapat gelang..azie blum dapat hadiah apa2 lg huhu..korang sume dah beralih arah yer...xleh jadi azie pun nak jugak fp lembab nak upload gmbr

September 17, 2008 at 3:25 PM

SALAM ZIARAH...

NICE BLOG

September 17, 2008 at 4:07 PM

nak gelang jgk en.shah..hahahaha..lawa gelang tu lieya..hmm smakin ramai dh berhijrah ke blog ye..hehe..tkpela mn² yg senang la kan lieya, janji update..

eh tp betulla, ghazi pn sama..klu blik dr taska tu, sure duk gogok susu byk..tp mmg pnah tny knp die lapo (huhu saya ni ari² msti ada soklan cepu cemas tuk cikgu² tu) die kate mayb sbb last bg mkn n susu dlm 3 lbh..huih lama tu anak kite berdahaga..kat 3 jam..tp sesambil tu die kate ade la bg beskot ke kan..tp mn kenyang kan...

anyway lieya..diharap naty bertembung la lagi kite ye

p/s:hari² duk jenguk kat umh blkg si mia n mija ade tak..sllu nmpk derang main jongkang jongkit hehehe

September 17, 2008 at 4:11 PM

salam lieya, ohhh..lieya dah berhijrah yea...cantik lah rumah
baru lieya.

lieya best nyer dapat gelang..
cantik gelang leiya tu...

lieya, niari buka aper?

September 17, 2008 at 4:18 PM

wah....bagus lor si mija...rajin baca buku sampai lentok2...berbaloi lor leya beli buku....mia minum mcm gaya mas idayu lor...hehehe

September 17, 2008 at 4:21 PM

patutlah acik dilla gi umah mamalieya tak dek urang. bila bina umah baru ni mamalieya?
happy behday mama
Moga kebahagiaan sentiasa mengelilingi hidup mama

September 17, 2008 at 5:27 PM

salam lieya.. baruler yul berkesempatan nak masok sinik.. kalo tak bizi sokmo.. ya ampunnn...

lama tak dengar cite dak comei 2 orang nie.. alahai.. cute jek mia pegang botol.. yela cam mas idayu la pulak.. hikhikhik..

alahai liya.. besnye dapat present gelang.. lawo.. sangatla suka kalo dapat hadiah cenggitu kan.. lelagik la kalo org yang kita sayang bagik.. oleh itu, diharap encik2 somi nie bagila selalu.. hehhehe...

September 18, 2008 at 12:15 AM

hai lieya...ada blogspot jugak ke...

rajin tul....

a'ah bagus bukak amanah saham didik tu
tp kannn...kita x puas ati tang dividen nye
sgt le ciput
:P

September 18, 2008 at 12:45 AM

opppsss...
lupe kenalkan diri

me = momma-hd

September 18, 2008 at 12:46 AM

oooo...dah pindah ke rumah baru rupernyer lieya patutlah sunyi sepi jer rumah lama lieya...
mia...aunty tgk mmg ade gaya mas idayu lah ni mesti minat lagu dangdut ni....he..he..he..

September 18, 2008 at 7:54 AM

hihi..sama mcm maryam..msk keta jek..mama nak cucu(susu) nasib umah dekat jek.. so kais dia leka jap..

wah2.. melaram arr ngan rantai tgn baru...

lieya.. kt anjung tu murah x tudung2 tu? cam malas nak p p.tani cari tudung raya..

September 18, 2008 at 9:17 AM

rajin anak dara lieya nih..pasni tolong ajar najeeb membaca pulak k..anakku itu cakap pun tak pass lagi..inikan pulak membaca..kerja dia gigit buku sampai ranap buku2. Lawa gelang baru..baiknyer hubby mu ..sungguh memahami kaum wanita..cewahh.ayat aku..hahah

September 18, 2008 at 11:55 AM

saya suka gelangnya, dimana belinya

May 19, 2012 at 2:02 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy