Thursday, September 25, 2008

Sikit2 Lame2 Jadi Bukit



haaaaa...nie le hasil tabungan papa mia n mija tuk 2-3 bulan...so bolehlaa masuk dlm tabung haji or ASB Didik mia n mija....kiteorg pakai botol sos prego ngan mayonis jek haaa.... syiling ni kalo kite kumpul2 boleh cecah ratus gak..... tengok laa gelagat 2 badek ni...mmg kaki menyebok... org mengira die pun sebok nak mengira.....kepochi sungguh!!!






Okey, sempena raya ni..lieya telah ditag oleh lindah...so apa lagi kenalah siapkan keje umah..........

  • Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?

tema tahun ni gold...buat mase sekrang ade 3 baju kurung moden tgh dibuat (risau ni cik tailor tak call2 pun suh amik baju) ...blause plak ade dlm 2 helai dan akan di cari lagi bile lik melaka sabtu nie.....papa belanje!!!! **wink wink**

  • Makanan raya tradisional kesukaan...

bab ni paling suke...of course le ketupat nasi, lontong, kuah kacang, rendang ayam sarawak dan kari ayam kampung masakan mak terchintaaaaa...makan sampai pengsan..........

  • Biskut raya kegemaran..

biskut2 ni tak berape minat sgt....tapi biasenye kejar dulu batang buruk.....

  • Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak

tahun ni dah tukar duit raye dlm rm700....kat anak2 buah kasi rm10....kat anak2 kawan baik kasi rm5....kat budak kg2 yg dtg beraye tu mak ngan abah aku le yg kene bagi hahahahahahaa..............

duit raye sendiri?..semenjak dah kawin ni...laki aku jek laa bagi tiap2 tahun... ***abg tahun ni up sikit yeak, bonus masuk banyak tu...kih kih kih

  • Aktiviti malam raya

gi jalan2 tgk kuih raye yg nak dilelong....ha ha ha ha ha.... kemas2 umah tu adik2 ade.... masak2 plak....kejap jek mak lieya bereskan.........he he he he

okeyle....kali ni lieya nak tag.....

  1. kak mimi
  2. hirda
  3. sue
  4. zana

korang kalo tak busy n tak cuti lagi buat laa yeak....tak pakse pun...keh keh keh

22 celoteh sahabat

byknya duit.. syokkan lepas kira msk dlm ak anak..btambah gak.. km pun buat camtu...

ohhh daku kena tag eh..insya-Allah ptg ni @ esok daku buat..thanks...

September 25, 2008 at 8:24 AM

manyak nye duit mia n mija..blh la bg aunt duit raye eh!!!

September 25, 2008 at 9:03 AM

lumayan sungguh nih.. hahahha...
bagus2..menabung utk masa depan..

September 25, 2008 at 9:11 AM

syokkan bila tabung da penuh :D Betoi tu Lieya, kalo duit syiling penuh sebotoi camni mmg beratus2 lemon..Banyaknyer ko tuko duit raya bagi kt budak2..berapa org anak buah ko/hubby?

September 25, 2008 at 9:25 AM

byk duit syiling tu....sama mcm eija...duit syiling kumpul sejak bujang lg...still ada dlm bekas biskut kartun mickey mouse...bayakk tau eija kumpul...maklum lor sejak bujang...byk lor...ingat nak simpan dlm tabung haji nanti....lieya....raya pertama dgn raya kedua jerk eija berada di melaka...raya ketiga aku nak chaw blk kelantan lor plak!!!!

September 25, 2008 at 9:31 AM

bagus2...dr kecik kena ajar da menabung nie...berguna time terdesak..akak pun ada bg anak akak tabung..tabung haji tu la...sorang dpt dua huhuhu...aiman bile jmpa duit syiling kt umah trus cr tabung dia nak masukkan duit...

September 25, 2008 at 9:40 AM

banyaknya duit tabung...kat rumah pun husband yang dok tabung...

September 25, 2008 at 11:00 AM

re:
okies aku dh jawab.. CARGASSSS.... ;0

September 25, 2008 at 11:56 AM

betul tu..sikit2 lama2 jd bukit...
aku pon dok nyimpan tok anak2 lieya...rasa sonok lak bila duit tu dah membumbung kan..hehehe

September 25, 2008 at 12:15 PM

cikgu dah jawab k

mia & mija pun bertabungan erk..
batrice nyer tabung...mama tolong isi tp kutip syiling papa dia....tabung kucin.....

re : jom ler....nak nengok anak si idah tu...kali nie kita gi siang ler lieya...mlm2 susah arr..coz' batrice tido cepat la nie...kita gi raya ke-3 ke...raya ke-4 plan ngan kak mimi plak kan....ko pergi umah kak iena ker ?

September 25, 2008 at 12:38 PM

teruja betul nengok kuih raya kak lieya nie...banyak tul..heheheh

September 25, 2008 at 12:59 PM

Salam Lieya
ingatkan pecah kan tabung nak sopping raya lagi... bgs ler kalau nak masuk bank

September 25, 2008 at 3:34 PM

Lieya...
wah dah ada blog sendiri..nida dh lama tau dari blog zuera..Cuma tak tinggal komen..x berapa sihat lah lieya..Anyway Selamat Hari Raya..Maaf zahir dan Batin

September 25, 2008 at 4:24 PM

hohoho manyaknya duit diorang..hehheheh penat ngiranya tu mia..mija...

Rm700 hang tukar duit raya??? pergh..meh nak uit raya! hehehehhee

September 25, 2008 at 7:38 PM

>> salam Aidilfitri untuk anda sekeluarga...
>> moga bahagia di Syawal mulia...
>> andai ada salah silap terkasar bahasa...
>> ampun serta maaf juga dipinta....

September 26, 2008 at 2:45 AM

wah kemain lagi mia dan mija mengira duit tabung.. khusyuk sungguh.. tapi bebaik tau lieya, takut masuk duit dalam mulut... (emily la tu)

bagus la lieya tabung dari kecik2.. nanti bila dah banyak masuk dalam bank.. bila tengok buku, wah dah banyak hasil tabungannyer..

lieya, selamat hari raya, maafkan akak kalau ada salah dan silap, tersentap perasaan ker ek..ialah kita nikan selalu bergossip.. oppssss

balik kampung hati2 yer.. kem salam mak abah kt kg.. insyallah jadi projek raya 4 tu yer.. tak sabar nak jumpa raya nanti..

September 26, 2008 at 7:00 AM

re : ye ye ye...lieya nak bagi kek asam manis nie...lebih2 pun xpe....lagi i suke tau....

amacam projek nak jenguk ain & shidah.....? confirmkan erk....

September 26, 2008 at 7:57 AM

nengok ank akak menabung nie teringat plak waktu kecik2 dulu..menabung,tp senyap2 korek duit tabung biler nak beli pa pe.nak mintak duit kak mak x brani.hehehhe..nakal betulla.

re:yer ker kak big apple nak bkk kt alamanda?nie yg atie tak sabar nie..burger king tue tak bkk2 lagi kan..

re:best nyer dpt shoping puas2.tunggulah turn atie nnti..akan atie borong satu alamanda tue...heheh

September 26, 2008 at 8:15 AM

banyaknye $ tabong...
leh le simpan..
pasni lagik banyak le kan?
kompol $ raya bebanyak tau!

September 26, 2008 at 11:38 AM

ina pun suke ngumpul duit syiling..sampaikan aiman pun dah pandai duit syiling lam beg ibu pun nak masuk tabung..hehehehhe

September 26, 2008 at 1:00 PM

sikit sikit simpan duit jadilah ia duit juga..tidaklah ia menjadi bukit...huhuh

September 26, 2008 at 4:50 PM

salam lieya.. betullah tu.. sikit2 lama2 jadi bukit. menyimpan sikit2 lama2 banyaklah duit tu kan lieya/.. baguslah lieya mengajar anak2 menabung.. simpanan utk masa hadapan ye!! sediakan payung sebelum hujan gitu.. lieya, selamat bercuti ye!!

September 27, 2008 at 10:58 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy