Wednesday, September 24, 2008

Kuih Rayeku...........





tahun ni tak mcm tahun lepas...tahun ni lieya tak buat pun kuih raye...sume beli ajek...tak larat arrrr...penat tau (lagi sekali, cam die sorang jek yg puase) hehehehe...tapi jgn salah sangke tgk kuih byk2 ni...ni bukan kes tamak ...ni lieya nak agihkan ke rumah mak kat johor, mak mertue kat melake ngan umah sendiri...alah umah sendiri tak yah byk2...tak mkn pun nanti.........org datang nanti, sure kite masak kan...so kuih raye2 nanti ala2 tersadai jek....cukup bulan berkulat gitu jek....


bile si kenit 2 org ni dah nampak aku dok posing ngan kuih raye ...masing2 cepat datang nak menyebok sekali..... ape lagi, cepat le aku kemas sebelum ade kuih raye aku pecah berderai kene baling he he he he

16 celoteh sahabat

mula2 terkejut gak..bnyk nya kuih raya lieya nih..rupa2nya nk bg mak n mertua ek...sama ar cam zura,tahun ni xbuat dan xmo beli bnyk2 ar..bukan habis pon.tahun ni ingat nk beli kepek2 je...biskut mkn kt umah org..hahaha.leh camtu?

September 24, 2008 at 1:25 PM

saya ingat lieya jual kuih raya...
kalau tak habis tak pe...
buat open house
then invite saya...
sure habis punya
hehehehehe

September 24, 2008 at 1:34 PM

lieya byknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ye la mcm aku gak..3 buah umah tu...

September 24, 2008 at 1:38 PM

byk nyer kuih muihh..oo..bila da baca baru tau utk 3 rumah rupanya..
Aku xde oven..kalo ada sure rajin buat kuih mcm2..(ye ke??)hihi..takpe..ujung tahun ni akan dpt oven..(2nd hand punya la..orang nak bagi, aku amik je la)

September 24, 2008 at 2:22 PM

samala kita...tp bezanye this yr xde utk umah sendiri...dh byknye dok umah mak kn..hehehe..this yr punye control budget xnk b'lebih mcm last yr skali...hah! t'kujat tgk..byk jgk..sbb order ngan 2-3 org..tau2 je byk..

September 24, 2008 at 3:03 PM

betul gak..wat pe nak nyeksa bdn ek.kalo ade ongkos beli je..bibu thn tak beli......wat 2-3jenis (biskut wajib)udahla tuk mak n mil...agak2 nak mkn sendri wat ler lepas raya hahahaha

September 24, 2008 at 3:44 PM

hahaha...btul penat nk wat biskut rayer nie...tmbh lg time buat tu kalu tak jd seperti yg diharapkan...senang skali beli je..terus dpt hahaha..sokong2...

September 24, 2008 at 4:08 PM

salam lieya..
kak t tak penah bt kuih raya.. x reti.. dr mula kawin sampai sekarang tak penah bt kuih raya.. beli jer.. makin sayang mertua lieya ngan lieya.. belikan utk diaorg jugak ye! selamat hari raya lieya.. dh tak sesabar nak braya kita nikan? hehee..

September 24, 2008 at 6:12 PM

Gee buat dua jenis jer...pojek dah tergendala sbb pemukul telur dah masuk tong...tak larat daku nak buat pakau cara manual ... kalau dok sana mmg buat kat kedai jer ...senang kan

September 24, 2008 at 9:39 PM

haahkan lah lieya..apa2 bila membeli mesti kena beli utk 3 buah rumah....gitu lah gamaknye... :) mcm2 tu ha kuih muih kauk ha...meh nanti aku ngan chem dtg beraya umah ko yek..

September 24, 2008 at 11:17 PM

amboi mama Lia....banyaknya kuih raya
macammacam ada yer mama...
menantu yang baik ni. ingat kat mak mertua ek lia....

Lia..
tadi dilla buka posa kat Johnny alamanda. Meja ciput macam x puas lah. lagi pun gi 2 orang jek

September 24, 2008 at 11:43 PM

wah lieya...byknyer kuih raya ko....yelah nak agih2 utk 3 rumah kan...selamat hari raya utk lieya sekeluarga...hati2 di jalan raya...anda mampu mengubahnyer...cewah2...mcm iklan lor plak!!!!budak 2 org tu sempat nak interprem gak erk!!!

September 25, 2008 at 7:27 AM

mak ai..bnyk nye kuih raye???huhu..nant kalo aien dh khwn mst mcm tu kot..erm..ape2 pun SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI TO KAK LIEYA & CO...FROM WARIENZ

September 25, 2008 at 7:53 AM

ye betui!! kat umah sendiri x yah ada pun x pa. mcm raya sebelum2 ni, semua berkulat je...
semua kuih raya hantar kampung je... tu lagi penting...

September 25, 2008 at 7:56 AM
kak ina

salam...amboi banyaknya budget kuih raya lieya tahun nie...tapi akak mcm lieya jugalah beli aje...penatlah...tahun nie cuma tempah serba satu kat mak dgn mak mertuaku...1 jenis biskut dgn kek cokolat 1 biji...dahlah...kat rumah tu...adalah spare 2 jenis kuih aje...tapi 1 jenis tu dah kena balun dengan numan dan nurin....hehehe

September 25, 2008 at 8:14 AM

huihhh!!
memacam jenis ader!!

September 26, 2008 at 11:40 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy