Friday, September 12, 2008

Si Mia Yg Pandai Melawa










Damia sekarang dalam usia 2 tahun 10 bulan ni mmg dah mcm big girl....nape lieya ckp cam tu....first sebab die dah pandai take care adik die, ajar adik die how to pronounce sesuatu bende, pandai kemas umah (tu pun lepas lieya membebel) dan yg paling ketara ~~~~~damia dah pandai MELAWA!!!!!



Damia pantang org puji die comel or cantik...kalo kemane2 ade jek org2 tegur die comel...mule le menggelinjang suke...tergedik2 sengih....tu yg kadang2 lieya suke usik die....

Al-kisah semasa dlm kete tunggu papa gi beli kuih kat bazar....



Mama : eiiii ...mia ni mama tgk tak cantiklaaa....


Mia : (mendengus dulu) mia shantiklaaaa mama...


Mama : tak!! mia mmg tak cantik....


Mia : Taklah!!! mia shantik sangat....(jerit sikit)


Mama : Betulaaa.... tak cantik....


Mia : (Diam sambil pikir sesuatu)...Mama!! mia nak kipstik (lipstik)


Mama : Adus!!! terkene aku....(nak tak nak kene gak sapu lipstik kat


bibir die he he he ....Kalo tak mengaruk nanti)


Mia : Oh shantiknye miaaaaa (sambil sengih tgk cermin)


Mama : Ches!!! rugi lipstik aku!!!




tu le si Nur Damia Irdina binti Mohd Shah yg memang pantang tgk mama die tgh bermakeup...sure nak join sekali...hu hu hu













16 celoteh sahabat

ERm takper Mia,Mia muda lagi.. Lenkali klo nak melawa lagi belajo dGn aUnTY (alamak rs mcm dah tua lak) sHA yang cuTe nih hekhekhekhek nnt bukan lagi coMey sume oRG puji Mia caNTek dan meNawaN mcm aUnTY sHA...

September 12, 2008 at 8:11 AM

tgklah si mia tu dah pandai melawa erk...tu semua dia ikut mcm ko lah lieya...pandai pakai lipstik plak tu..sampai cium kat cermin tu apsal sayang oiii!!!!dah pandai jaga adik...bagus!!wah skrang tiap2hari ada entry baru...mesti cergas kan!!!!

September 12, 2008 at 8:13 AM

Hamboi Hamboiiiiiiiiiiiii
Dah berblog lak kau ye lieya. WELCOME TO THE BLOGGER!! keh keh..

*mmg FP skang lembab nk mampos! kengkadang post smp double..nyampah mak nyah!

September 12, 2008 at 8:13 AM

kipstik?? ha ha ha... selalunya budak sebut "bitik".
takpe lieya, besh dpt anak kaki melawa ni, leh pakaikan dia mcm2. dh besar nanti leh kuar shopping bersama2 dgn mama dia...
menariksss tuuuu!!!

September 12, 2008 at 8:25 AM

gelihati la bila mia cakap dia lawa.. memang kaki melawa pun dah mia ni.. mija dan emily masih kecik lagi.. tak faham apa2 lgi.. sok2 abis la mekap aku dikerjakannyer plak..

sok2 kan lieya, mesti anak daramu itu nak pilih baju sendiri, nak pilih kasut sendiri, beg sendiri.. tak main la taste mama dia .. hehehehe...

September 12, 2008 at 8:38 AM

hahaha...sama mcm maryam pantang kt dia x cantik.. betul la lieya klu haku makeup dia pun bz nak gak.. siap kemam2 bibir tu aku x tahan..mana la dia blajar ni?

September 12, 2008 at 8:43 AM

hihi..Mia, nnt esok mintak mama belikan kipstik satu..
Dah pandai melawa da anak dara Lieya nih..jaga adik pun pandai, senang la mama nanti :D

September 12, 2008 at 9:58 AM

da besar ank dara lieya nih..da pndai melawa da..siap berkipstik bagai.. kemam2 mulut yg x tahan tu..adohai..

re : lieya..haah..ari tu x leh komen..tp daku da betulkan da..hehhe

September 12, 2008 at 10:25 AM

tantik dah tu mia...
alahai mmg sejibik cam mama mia tu tau....
ala lieya...namapun anak pompuan kan..
tp auntie nak gelak ler...kemain pandang cermin nak nengok cantik ker idak yerk pakai kiptik...hik hik hik...siap cium2 cermin bagai...
mia mia...dah besar rupanya budak comel sorang nie...
jwbnyer lieya mmg nak kena beli special utk dia ler.......

September 12, 2008 at 10:27 AM

dh namanye girl kan..mesti pandai melawa punye..iqa pun sama naik..dh pandai nk kacau kalau mamanye bermake up..nk bedak skit la..nk perfume skit la..tp sebut tak tau lg la mcm mn..si mia sebut kipstik..kite tggu mija n iqa sebut ape plak..huhu~

September 12, 2008 at 10:28 AM

hahahaa....anak dara gitu ler lieya..dina pun suka melawa.sampai pernah patah lipstik ler kata kan..kekekee.

dina pun marah kalo ckp dia xcantik.syok ada anak dah pandai mcm2 ni kan..ada je peel dia tu..hehehe

lieya, mia ckp pelat2 lagi ek..sama ar ngan dina.dia bahasa diri dia tatak (kakak)...adoila....

xlama lagi mesti mija lak pandai melawakan..tiru kakak dia..hehee

September 12, 2008 at 10:33 AM

Jannah sebut 'nak mulut" kalau nak lipstik..kalau nak powder, "nak pipi"..keh..keh..yg kelakaunyer lieya, kalau nak pakai perfume, abah dia tak sembur..cumer mulut jer bunyi..psst..psst..jannah pun dah tau sebut..cuma dia tak tau abah dia tipu dia ..keh..keh..
memang mia ni suker melawa..sebabnyer aper yg lieya pakai semua dia nak pakai..ikut mama dia tu... tak tahan tengok cermin tu..mia!!mia!!!

September 12, 2008 at 10:34 AM

beeesstt ader anak dara nii...macam2 boleh melawakan dia...tambah pulak mia dah pandai melawa...kenerlah ader satu set makeup untuk dia jugak ni..kalau tak habis punah harta mama....hehehehe

September 12, 2008 at 12:04 PM

amboi..cik mia...bukan main ye...huhuhuhu tak lama lagi bermenantu lah ko lieya..hahahahah. tapi tu lah..rasa sekejap kan tgk anak2 kita dah membesar...

September 12, 2008 at 12:39 PM

re : kak mimi dah maklum..no hal ler...dtg ler...kalu dpt reramai lg best kan...tp makan kuih jer takpekan...daku nie tak reti nak masak2 bagai......
insya allah, raya ke-4 tu zana dah ada kat kluang balik kot..

September 12, 2008 at 2:37 PM

dah mula tunjuk ciri-ciri kewanitaan...
go go go damia

September 12, 2008 at 3:36 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy