Monday, February 13, 2012

kisah potong rambut si gedek2......




hai...assalamualaikum semua...salam isnin nan blues yeak ....he he he......kelat2 bijik mato nak bangun arinie.....mane tak nye....dulu si gedek2 ni laa manusia paling baik kalo bab tdo....mase baby2 dulu, letak atas katil pukul 9malam...pukul 6 pagi esok baru bangun tdo.....mmg senang jage die ....laki bini pun segar bugar cukup tdo......tapi semenjak die dah 'ligat' nak bangun n berdiri n bertatih nie.....mase tido die totally berubah....pukul 10mlm baru nak tdo...tu pun kene tdokan ...tak mcm dulu mmg die sendiri serah diri nak tdo....pastu pukul 4pagi konpem die dah celik...tau2 jek dah dok mengopes ape2 yg die leh capai.....seb baik kiteorg dah tdo bawah (sian katil terbiar sepi)....pastu kang org dah sibuk nak siap2 gi keje, time tu laa die nak tdo....haisssshh dak kecit nie...mama geget2 kang baru tau!.....tdo siang okey jek plak budak tecik nie.....wurait!, ari ni meh nak share satu story pasal kiteorg laki bini gigih potong rambut dak tecik nie....ikutkan ni kali 3 laa kiteorg potong rambut die...first mase dlm pantang (cukur botak), second mase die 7 bulan ari tu.....kali ni die 9 bulan lebih....alah tak potong pendek pun, repair sikit2 jek...sayang ooooo nak potong pendek......






tgk le tu dah masuk mate dah rambut tu.....cikgu taska dayyan suke ikat pakai getah rambut dayyan....dah mcm girl dah ha ha ha....







konon2 nak potong sambil die duduk atas pail nie.....amboi2..mcm le anak teruna ko tuu baik sopan santun sgt nak soh die dok diam2 atas tu kan....nan adoooo nyoooooo!!! die sibuk teloncat2 nak terjun ade laaaaa.....




sudahnye umpan die dok atas bike nie.....senyap le jugak sebab die sebok dok godeh2 handle motor tu kan.....



senior stylist  import khas dari acut above tau...wakakaakakaakak....






potong bagi rate jek sebenarnye...so idok le susah mane kan.....




sebenarnye ade bende aku nak buat ngan rambut dayyan nie.....aku nak buat rambut mcm boy dlm pic ni hah.....comel kan boy dlm pic nie....anak model tekenal nie stephanie liah.....mmg admire gile rambut cengginie......so kene laa bersabar rambut dayyan memanjang ngan rate.....skit lagi tuh......alang2 rambut dayyan ni mmg jenis lurus same cam akak2nye so bleh le merealisasikan impian hati maknye ni wakakaakakakaka






nampak mcm baik gile jek kan si gedek2 ni...takde toleh2 ke ...pusing2 ke capai sikat ke.....huh! itu semua hanya khayalan semato2......nak tau kisah sebenarnye.....erm meh tgk meh!






*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



yg bonarnye gini hah kiteorg laki bini dok kerja kan rambut gedek2 nie ha ha ha ha......papa dokong sambil peluk kuat2....pastu aku cut2.....wakakaakakakk (sori naaa imej tukang gunting tepakse di blurkan di tahap maksima ha ha ha) ...korang nampak mulut dayyan tengah mengemam tu...die tengah kumpul tenaga tu nak meronta sebenarnye wakakakaakakak....








QC tengah cek okey tak potongan tadi.....



lagi sikit kene adjust.....




ha ha ha...mase ni aku dah tersalah cut plak dah .....tergelak2 aku dibuatnye ....terus pendek dah sideburn dayyan wakakkaakakak...seb baik papa pandai adjust balik.....kalo tak, tak ensem le gedek2 he he he he
papa dah risau2 sebab sideburn tak cun dah, aku plak gelak2 nak pecah perut...si dayyan tersengih2 mengekek gelak same sebab tgk aku gelak mcm nak mati ha ha ha.....kecoh gile rumah, baru potong rambut si kecik nie....cepat le ko besar dik, mama heret jek gi saloon cam akak2 ko tu hah.....








okey2...dah ciaaaaappppp!!!  kite tunggu lagi 2-3 bulan utk mendpt kan rambut yg diimpikan yeak dayyan.....eh silap, rambut yg mama impikan ha ha ha...anak kene turut perintah ajek ha ha ha.....





amecam?......ade seksi?....ade tergode? ......macho tak?.....amik gambar bukak2 baju.....dada ketak2 mcm abg aroon ajis....perut cover muncet tarik napas tak lepas2....paling syok, air liur jejes2 kasi efek seksi tu lebih sikit muwakakakaakak.....eiii geram! muah2 cyg dayyan!!....





thanks kak mia sebab pandai amik gambar cun ...sume gambar2 kak mia yg snapkan!








** sedang berkira2 nak cube produk skin care baru....tapi mampukah aku hidup 14hari tanpa make up......uwaaaaaa!!....











29 celoteh sahabat

haha..tomei la rambut baru dia.. kalau kami, botakkan terus..adam dh bape kali botak pasal mak pak malas nk gunting..hehe

persoalan?? nak tgk gambar yg ala-ala sensored tu boleh??? hahahahahha.. ***larikkkkkk

February 13, 2012 at 9:09 AM

like like like...mmg cun la kalu wat rmbt cam tu...sabar ye mama dayyan ekekekeke...(^_^)...wahhh nak cube skin care baru??...apakahhhhhhh hahahahaha

February 13, 2012 at 9:17 AM

wah....encem...encem....yg x tahan tu seksi rase cm nak peluk jer sigedek dayyan ni x nak lepas2 leh ker mama.....

caiyok lieya akak rase lieya blh sahut cbaran tu.....

February 13, 2012 at 9:18 AM

pandainyer lieya jadi hairstylist...rambut dayyan santek lurus...makan boolat dia geram tngk

February 13, 2012 at 9:23 AM

seriously suka tgk gambar gambar kat blog ni...setailo giler! heeeeheee

February 13, 2012 at 9:52 AM

camna potongan rambut pun dayyan tetap comelllssss sgt2 :D..

February 13, 2012 at 10:03 AM

wiwit ensem boy dh potong rmbut yek...

sungguh gigih korang laki bini yek... dh boleh jd tokey salon nih... ahak2

February 13, 2012 at 10:15 AM

alololo tomey2nya dak dayyan nih...gitu gaya upenye stylo yg ko idamkan..x pela lieya budak kecik lg..selagi daya ko gayakan..nice..aku dlupun masa afiq kcik aku pjg kan rmbt blkg cam ekor..pstu ptg dah..

aku pn rasa cam nk gelak sama tgk ko gelak beria2 tu..ko pn cam aku gak lieya kt umah pkai suar hawai je..wakakakkaa..

cam aku tau je produk ape ko nk torai tu..mmg x sanggup agak lama 2mggu x ley nk tenyeh apa2...tp demi kegebuan kulit di masa akan dtg..keh3..psttt..try laaaa

February 13, 2012 at 10:18 AM

tgk nak gerak dengar mama dia nyanyi tepuk amai2 terus tepuk tangan...so kawaiiiiiiii
kenapa sensor pic tue??? larikkkkkk
lawa dah new hair tue...blh buka salon la lepas ni...weols x der bakat bab2 gunting rambut ni ngee

February 13, 2012 at 10:22 AM

phewwwiiittt...cekci lah dayyan!
kalah aaroonnnnn ajizzzz tu...
kira pro lah parents dayyan nie...
dan hasilnya adalah memuaskan :)

February 13, 2012 at 10:33 AM

amboi tomeynya rambut baru dayyan nie...tergoda auntie ina..hehehe..:-)

February 13, 2012 at 10:37 AM

Hensemnyaa dayyan.. pas nie makin tomei2 laa dia yer.. geram akak tgk.. amboi kan main baik lagik dia duduk atas baldi tuh yer.. hehehhe.. :)

February 13, 2012 at 10:39 AM

1stly nak puji background blog ko nih..siyes lawo...n terang bijik mata aku....aku ni bila la nak kuar dari kegelapan???hahahaha....aku suka le rambut dayyan..lurus senang nak bentuk!!!kalo panjang mmg nampak jambu dah...tomeiiiii!!!

February 13, 2012 at 11:16 AM

auwwww...t'goda tgk body ketaq dak gedek2..hihihiiii...

masa dok kota dulu firas mmg ada tukang gunting peribadi..(cehhh..perasan ahakss..) skrg dok melaka ni x tau lah camana gaya nak kerat rambut dia...

February 13, 2012 at 11:51 AM

wahhh dayyan dengan rambut baru yer... makin encem la dayyan...hehe... body kalah mr body beautiful tau kahkah....moga impian rambut mamadayyan jd kenyataan...hehe

February 13, 2012 at 12:00 PM

ingat dulu, anak kty yg no 2, rambutnya pesen camni gak masa kecik..kty sendiri gak yg motong rambut budak2 ni masa kecik

February 13, 2012 at 12:11 PM

alolololo... encemnya si gedek2... rasa nak gigit2 cuping telinga kecilmu... hehehehe...

February 13, 2012 at 12:25 PM

ha ha ha! Kena tolak duit tabung Dayyan ni upah Mama papa gunting rambut. Muka Dayyan mcm tak de perasaan je kena 'godeh' ngan mama papa ekekekke

Amboi lieyaa.. bulat mata aku teropong tang yg kena mosaic nih ekkekekekek.
Baek punya mosaic. Sape yg jadi photoghraper nih.. bagus aa dah ada pelapiss!

February 13, 2012 at 2:00 PM

same laa...tp still xptg2 gakk...ntah bila bole wat camnie gak..nk gi ptg kedai,compem muka msk dlm baju!tkt orang... :p

February 13, 2012 at 2:07 PM

ha ha ha...aku boleh bygkan camner ko gelak terkekeh2 tau..ha ha ha
dayyan dok sengih tak faham lagi..cer dia paham...sure dia nangis...ha ha ha

giler comellll ooo dayyan lepas potong rambut camtu
wokeh auntie sokong mama awak nak rambut awak cam model lelaki tu..ewahh

pstt : skin care baru..14 hari tanpa make up..huewaa...aku rasa aku tak sanggup.....ko nak try tabita or aura maya nie?

February 13, 2012 at 2:46 PM

dak tecik dh potong rambut... kejap aje dh panjang ek..
laku bini gotong royong smata2 nak potong rambut gedek2..budak tgh melasak camtu lah..nieda pun sejak humaira lahir tidur tak pakai katil dah..

February 13, 2012 at 4:28 PM

hui..ingat dia baik emndengar kata..tapi...sabar jer la kan...

February 13, 2012 at 4:30 PM

alah2 ... punyee siksa yee .. ekek
macam tuulahh , sib baik berjaya akhirnyee ..

February 13, 2012 at 4:32 PM

comelnya dia..heee..

February 13, 2012 at 5:59 PM

serius..rambut dia tu yg membuatkan dia lagi super cute..tp kau jgnlah pjg sgt lieya..kang mcm baby girl lak..hehehe..

February 13, 2012 at 6:04 PM

eiiii geramnya ngan anak teruna lieya ni...gebu bdn dia..geram....cntik rmabut dia lieya...dayyan cube tiup sikit kat kakak dicha ni..bagi rmabut dia lebat mcm dayyan..heheheee

February 13, 2012 at 10:36 PM

geram sangat ngan muka sidayyan, pandai buat muka kasihan. alo alo rambut baru lagi comei. leiya seluar bunga-bunga nampak : )

February 14, 2012 at 11:06 AM

hah! igtkan gegel dlm pic tu..boboi rupanya..cntik ah rambut budak tu..rambut dayyan sesuai bt gitu jgk..hehe

February 15, 2012 at 8:14 AM

encem la dayyan ngan rambut baru..hehe

February 15, 2012 at 11:19 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy