Tuesday, February 28, 2012

rimau mude tomey2.....

suatu malam di kala perut tgh lapo menggelegak :



"mane order shayer nie....dah nak masuk sejam shayer tunggu tak sampai2 lagi ni...nak meniage ke tak mo ni!!!"
*sambil hentak2 tangan kat meja*






"ermm...dah bising2 ngamuk2 baru nak sampai char kuew tiow shayer"
*sambil tenung org yg anta oder dengan muke yg garang dan muncung sedepa (tande marah le tu)*





kikikiki...auta jek laaa!! si gedek2 tgh khusyuk tgk org bakar sate sebenarnyer...tak bekelip2 mate tgk org tu dok mengipas sate ha ha ha...tenang aman damai mak pak ko nak slurrrppp slurrppp char kuew tiow he he he.... nampak tak kesan comot kat mulut dayyan, si kakak2 le suap air milo tabur kat adiknyer....kemain die menjilat.....





utk gedek2, makan nasi lembik + sup + ikan bilis sangai ajek laaaa......pun slurpppp menjilat mangkuk ..licinnnnn he he he...so far tak penah miss lagi le bawakkan bekal kalo kiteorg makan kat luar....tapi kelmarin pi makan kat ramai seafood, oder nasi goreng pataya tak pedas tuk mia mija, e'eh dayyan suke plak mkn...bersudu2 hah die mkn....seb baik nasi tu sampai mengikut piawai yg kiteorg oder....setengah kedai dah pesan patplohpat kali, tak nak pedas, tak mo cili, tak mo lada...tetap gak ade cilinye....seb baik aku ni customer yg sopan santun lagi ayu tak penah kecoh2 mintak tukar (takut sebenarnye kalo dieorg buat2 ape yg tak elok kat makanan yg kite bising mintak tukar tu hahahahaahh)



eh perasan tak baju rimau mude dayyan pakai tu.....apaknye laa ni tgh 'gile' kumpul jersey tuk anak bujangnyer, tu belum lagi adengan memakse si gedek2 pakai snowcap arsenal...mengamuk2 dayyan tak mo pakai ha ha ha yelaaa anak bujang aku ni mane laa penah pakai ape2 atas kepale die...mau die tak hangin bile apaknye sarung cap......yg penting omaknye tak masuk campur...sopim aksesori rambut mia mija lagi best....tu nanti aku buat entry khas yeak......tunggggguuuuuu.....







** 3hb mac ni ari sekolah ganti mia, tapi takde pembelajaran...akan ade hari kantin...haishh, dah ura2 nak suh ponteng jek, apaknye nak balik melaka ade member sekolah kawin.....tgh pikirin!



28 celoteh sahabat

eee...comelnyer Dayyan...matanya bulat...kiut sangat,suka tengok dia....

February 28, 2012 at 9:09 AM

heran bin ajaib gak...baik je dayyan dok lam krusi tu...rupe nye khusyuk tgk org bako satay hehehehe...adussss bab ganti skolah ari sabtu ni yg lemah tu...cam malas je nak bangun (walhal apak nye yg anto heheheh)...psssttt ponteng je kihkihkihkih

February 28, 2012 at 9:15 AM

amboi mama ko mmg pandai bt skrip... hehehe dayyan si ensem boy yg jd mangsa ek...

bolat mata nengok org bkr sate yek... bgs nyer...lenkali korang pg mkn cari tmpt org bkr sate lg..

-ponteng jgn tak ponteng heheheh

February 28, 2012 at 9:23 AM

olorrr...mmg comel sgt dayyan ni.. mata tu bulat getel... eeee...geram nengok

February 28, 2012 at 9:39 AM

amboi garangnya dak dayyan ni tenung..hehe

February 28, 2012 at 9:47 AM

akak ingatkan dayyan dok tenung nk terkam char kuew tiow tu....serius aje akak tgk dayyan...apa pun dayyan ttp cute..hehehhe

February 28, 2012 at 9:55 AM

alamak ko ckp 3hb skolah br tingat anak akupn sama la..hahaha..dah ler aku ada game pg tu..baru brangan nk hangkut skali..pikirin2 jugak lahh

wahh..apaknya dah hover dah ngn anak bujang sorang nih...dah mula acu2 nk bg jersey plak dah..yelah igt mama je nk dress up anak2 dara..apak mau gak maaa

February 28, 2012 at 10:02 AM

budak comel mata bolat ni mmg ada gayalaa jadi footballer idaman malaya...kalah apek hehe

February 28, 2012 at 10:09 AM

i jadi peminat bola no 1 kalo dayyan betul2 join....
kompom populariti 'apekz' jatuh hehehehehehe...

February 28, 2012 at 10:31 AM

bolat betul mata dayyan ni.. hehe

February 28, 2012 at 10:37 AM

bolat mata serupa piyass...bila lah nak b'temi main sepak raga nih...hehehee...

sama lah mcm piyas gak x mo pakai cap...udah le omaknya over kemain beli cap utk anak bujang sorang ni smpi 6 (lain2 bentuk ler) udahnya si anak x mo pakai..padan muka omak hahahahaaaa.....x per lah simpan je kot2 bby yg kuar nnti boy dr kecik mama train dia pakai cap.. :)

ehhh...3hb nak balik melaka ker? alaaaa...minggu busy lah pulokss..3hb tu ada m'rat agong BAKAT (lieya mesti tau apa itu bakat kan... ) pastu ahad nak ke segamat anta cu balik.... x leh jumpa lah nak laga2 pipi nih....iskh!

February 28, 2012 at 10:50 AM

suka tengok dayyan~hemsem gitu...hehe

February 28, 2012 at 10:51 AM

baiknya Dayyan depan pinggan tu, kenapa tangan tu tak usik2 sekett..ke panjat2 meja ker..hehehehe..Sopan jer awak..

February 28, 2012 at 11:02 AM

comel sungguh dayyan..mata bolat2 :D..

tringin beno nk bb boy sorang bila tgk dayyan :D

February 28, 2012 at 11:31 AM

geram tgk pp dye ...chubby
eh mkn apa tue?? char keow teow ekkk???

February 28, 2012 at 12:02 PM

hensemnya dayyan pakai baju jersey tu.
nanti dah besar skit.leh jadik geng papa tgk bola

February 28, 2012 at 12:03 PM

bubur dayyan jugak terbaek...

February 28, 2012 at 12:46 PM

giler mengancam char kue teow tu... huhu
tetiba lapo lak tengahari nieh..

February 28, 2012 at 1:14 PM

hansem boy...
sedapnya char kue teow...

February 28, 2012 at 2:41 PM

mata dia tu..aisshh..geram tgk tau..anak dee pun 3 mac ni ada sekolah ganti..tp takleh nak ponteng sbb ptg pun ada sekolah agama..hehehe..

February 28, 2012 at 3:07 PM

x suka la sekolah ganti..spoil activity on weekend jer kan??

February 28, 2012 at 3:31 PM

alolooo comeynya rimau muda ni... leh kenalan yok...hehe... baik jer duduk di baby chair tu yer...:)

sama gak sekolah anak akak sabtu ni sekolah... tak belajar pun...ada larian rentas desa katenya...

February 28, 2012 at 4:03 PM

Comeiii betul budak mata bulak tuuu...

February 28, 2012 at 4:07 PM

ala kemain lagi dia tenung yerk... rajin ko lia pi kat kedaipun bawak bekal yerk... tak sabar nak tunggu kisah aksesori rambut mia dan mija...

February 28, 2012 at 4:52 PM

dayyan tgh kutip ilmu tuk bako sate bl dah beso nanti

February 28, 2012 at 5:23 PM

nasib la dayyan, kalau jadi bujang tunggal mmg jadi mangsa la...mcm abg farouk la..brapa byk koleksi jersi luar negara yg dibeli si ayah.....

February 28, 2012 at 7:14 PM

yang color biru dh beli lum? tp yana yg minat nk pakaikan anak2 cam ni...yana yang ada kuasa veto,bapaknya kuar duit je :P

February 29, 2012 at 12:04 AM

lieya kita cam sama je , akak pun cam nak suruh firdaus ponteng sekolah.malaslah tak belajar. alo alo makin comellah sidayyan ni, cam nak picit-picit pipi dia.lieya bila nak tambah lagi sorang
: )

February 29, 2012 at 4:22 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy