Monday, February 20, 2012

poiieee makan nasi penganten.....

kejadian belaku ahad lepas....eh semalam laa ke ke ke....sabtu kiteorg tak kuar gi mane2 pun, aku sakit pale so dok umah jek...en laki ajak pi pasar pun aku cakap tak payah....aku masak jek ape yg ade kat esbok .....seb baik ade kembung 4 ekor ngan udang....buat le masak pindang ngan sambal udang....sayur yileeekkk ke ke ke.....ahadnye plak gantung kuali sebab ade jemputan kawin...seb baik majlis kat putrajaya jugak, so laju le sikit nak pergi he he he....dlm kul 1 kiteorg pergi...ikut kan awal lagi dah siap, tapi tunggu gedek2 bangun tdo lambat nooo....die ni kalo tdo dengan perut yg sengkak mmg lame laa nak bangun...mau tidak, bekpes mkn pasta ngan brokoli sos...pastu time kiteorg bekpes roti telor ngan sosej die pun join tibai same ....tu yg kenyang bergande2 tu ha ha ha....





sempat bergambar satu family...jenuh aku adjust supaya sume masuk dlm kamera he he he....snap gune iphone jek....apesal muke mak ko jek setepek besar kat situuuu ha ha ha....






nyum nyum.....sedap nasinye....licin aku bedal....nampak tak dlm bekas tu, tu dayyan punye...aku bawak bekal die.....alah bawak simple jek, sweet corn + porridge....tapi nasi minyak aku gak die telan banyak!


 


dah ade anak tecik ni kene laa gilir2 makan...so ijin kan mama bedal dulu yeak ngeh ngeh ngeh....

 


 bismillahirahmannirahim.......ngap...ngap...ngap... (tanpa toleh kiri kanan)




 sementara mama melantak, dayyan suap papa makan papadom yeak he he he....buat alassss peruttttt....






 burp...alhamdulillah.....mekasih nasik sebab mengenyangkan aku he he he






wokey turn papa lak mkn....dayyan meh mama syuap bekal yeak......sebenarnye takde laa beriya tunggu aku abis mkn baru  papa leh mkn, dayyan dah pandai duduk n main sendiri...so dudukkan die elok2 kat seat sebelah aku, bagi gule2 buat main2 ...sambil aku suap bekal die, sambil tu kami sume makan dengan aman damai he he he....





 sepinggan gak budak2 ni bedal...sedap sebab nasinye tak rase berempah sangat....i likeeee!






terpegun tgk penganten wakakaakakaak
 






ini le mempelai yg dirai....same cantik same padan...

 



budak ni satu peel die yg aku geram, kalo dpt goody bag, sume isi perut goody beg die nak bedal jam2 tu jugak.....tak leh bawak bersabor.....

 


pastu kiteorg caluuu pi equine en papa nak potong rambut ngan cari barang sikit...ikutkan aku nak balik jek sebab perut dah sengkak, layan matoooo syok gak nie....

 



disebabkan perut dah sengkak, nak berjalan pun malas...so papa gi le cari barang die, aku plak lepak ngan gedek2...layankan die berangan sorang2 depan cermin ekekeekekek...kakak2 dah bertempiaran lari ikut papa....

 


pastu pucuk dicita ulam mendatang gitu.....tgk2 ade promotion unifi...mmg dlm perancangan nak pasang....ade plak dieorg buat promotion...ape lagi, grab le...mcm2 adiah lucky draw dpt.....yeay!! tak lame lagi nak pasang unifi.....wahai en papa, nampaknye kite kene upgrade PC ngan netbook kite...hp mini tu sah2 le si miamija akan kongker mcm yg terjadi sekarang.....sian kite terkulat2 tgk anak2 main laptop ngan tab ha ha ha....

 



penutup jalan2 pi pekene air berlemak tinggi ni ha ha ha....tak insap2 kooo yeak!...ishh tapi yg benonye lepas balik umah tu, tanam pokok bunga jap, pastu gi melepak pekena murtabak ngan cendol kat uniten hihihihi....hujung bulan sile nangis tgk layer di perut bertingkat2 yeak ekekekeekekk...


 

korang lak ape cer hujung minggu ari tu...mesti syok pi jengjalan....tapi lepak kat umah pun syok gak kan.....wonderful quality time wif family gituuww....auww!






** kecoh dak mia ni taw, die nak bawak bekal spegeti arini gi sekolah....kemain tekak omputih tetibe, seb baik bahan2 ade....ketang ketung mak ko masak spegeti bolognise pagi ni wakakakaakak




26 celoteh sahabat

perut layer bertingkat2 tu mak scaryyyy..haihh..harap2 tk bertmbah lah tingkat ni lps bersalin nanti.. :p

February 20, 2012 at 9:05 AM

lauk org kawen mmg sedap...wah matchinglaa u dgn tema penganten..color santek.....teruja lak tengok A&W float tu...heaven!!!

February 20, 2012 at 9:26 AM

uish.....nikmatnya makan nasi pengantin
hik hikh ik....
ayam tu yg buat aku terbyg2 kesedapan dia ko

amboi anak dara..tak berkelip mata tengok pengantin.tu nanti mula ler ada yg berangan tu...

February 20, 2012 at 9:28 AM

lama ooo tak layan nasi panten ni... sedapnya lieya memang akak n the gangs suke ni klu g kenduri lauk mcm ni...hehe...klu perut bertingkat pun tak kisah janji dpt mkn nasi panten yang sodappp...:)
akak tak manernyer weekend ni... gi dekat2 jer... lepak pantai n makan2 jer... :)...

February 20, 2012 at 9:53 AM

kita layan nasik pengantin ari sabtu, 2 tpt lagik... makan free best kan..... haha

February 20, 2012 at 10:16 AM

atie pun dah lama teringin nasi penganten nie....tapi kene tunggu bulan 3 baru bleh...sbb bulan 3 kawan atie br kahwin...

February 20, 2012 at 11:05 AM

aku dah lama x g umah keja kawen..nasi myk pengantin kan sedap..lain skit kan..

wah2..rutbir plak tuu..fav aku dulu2..ko spin tu dpt ape lieya..aku masa spin aritu dpt ape menda tah mcm usb port ..lain aku target lain yg dpt..huhu

February 20, 2012 at 11:41 AM

bila ada anak kecik nie mmg kena amik turn makan kan....
tapi dayyan gud boy lah sis...
leh dok kat seat smbil layan main gula2 disuap bagai....

gorjes nye u sis....
dressing pun gorjes, make pun gorjes...
suka i tengok....

February 20, 2012 at 11:47 AM

ayam tu nampak macam sedap weiii.. dah la breakfast cekodok aje...

dayyan makan sweetcorn? poo poo dia kuar sweetcorn tak? budak2 ni kalo makan sweetcorn sure kuar balik..

February 20, 2012 at 12:01 PM

aku aritu gi kenduri kawin tak bwk pun aiyan hehehhe... tunggu bsr skit baru bwk hehehe (ampeh tul nyer mama kn)

sedap menu pantin.. best tul
bgs tul lah ensem boy nih...senang nk bwk sana sini heheh...
mudah menjaga nyer aku nengok...

- wah2 sejak sekolah ni, nk bkl mcm2 ek kakak mia

February 20, 2012 at 12:24 PM

Amboi lawanyaa Lieya..bergaya sakan gi umah pengantin yer.. :)

Sedap tgk nasi tuh..menyelerakan laa.. :)

February 20, 2012 at 12:58 PM

best nasik pengantin kan..
lagi best sbb xyah masak..sgt suka...hahahaha

February 20, 2012 at 1:02 PM

perkara yg paling seronok habiskan masa dgn anak2& suami... eh mata coklat ke pakai contac lens? cantik ekeke

February 20, 2012 at 1:23 PM

Masa mengandung dulu, suka makan nasi minyak n lauk pauk majlis kahwin. Suka tengok tudung n gaya sis! Lawalah!

February 20, 2012 at 2:14 PM

adoii geram tgk si dayyan tuu
sedap noo makan
leka .. ;)

February 20, 2012 at 2:45 PM

nasi n lauk dia mmg nmpak sodappppp

February 20, 2012 at 3:21 PM

woohooo...sedapnya mkn nasi perantin..lia dah lama x pi.selalu klu dapat undangan en.baba pi sendirik...tp weekend ni ada majlis kawin kawan opis dia kat bkt.beruang...insya'allah klu xde apa mmg kali ni akan pefi bersama 'askar2ku' ini...yuuhuuu...

alalaaa..dayyan maintain ensem boy!!

samo lah lia dgn anak2 bedara kat umah ni..klu dapat goodie bag x nyempat2 nak smpi umah..klu blh jam tu jugak nak perabis segalam mcm makanan yg ada kat dalam tu.. :)

perghh...kelas ko jah!! pepagi dah masak spagetti bolognese...cayang lah mia,lenkali soh mama masak bekal yg canggih2 lagi ea...dera dia sikit..kikikiiiiiiiii

February 20, 2012 at 3:22 PM

xthn tgk......

suka tgk gmbar mia, mija tu makan dlm gaya yg sama...sweet sgt.

February 20, 2012 at 7:32 PM

wei lama aku tak pekena nasik kenduri. Maklum la cuti musim sekolah aku dah saratt.. tak dapek nak memenuhi undangan kenduri sudaa uhuhuhuh

sedapnya aku tengok Root Beer eskrem tuh... owhh tidakkk!!

February 20, 2012 at 8:52 PM

pakai unifi..nak on9 kat phone pun ok..

sedap je aku tgk korang makan nasi lauk kenduri..walhal..aku paling tak suka gi makan kenduri..hehehe..

February 20, 2012 at 9:00 PM

dh lama x k kenduri kawen..asyik ada je hal time ada majlis kawen... teringin nkminum air sirap pgntin..lain rasanya dgn y kedai

February 20, 2012 at 11:22 PM

makan pengantin kat dewan belum pernah lg..

selalu bwh kanopi jer...tp biasalah kat johor ni meriah nya kite2 johorian je yg tahu...

siap bwak bekal lg dayyan tu,nasib baik anak yana suka makan jemput2 je,tk tahu bolognese bagi ni..haha.lg pun omaknya tk pndai masak..keh..keh...

February 21, 2012 at 12:54 AM

hahaha.. layer bertingkat-tingkat.. lawak dowh statment ko nih..

lama tak pg mkn nasi minyak..terliur je nengok gambar di atas nun..

February 21, 2012 at 8:56 AM

YUM..YUM sedapnya nasik pengantin...terliur tgk float A&W tu..hehehe..

February 21, 2012 at 10:31 AM

lieya kalau unifi okey bagi tau ye, akak bercadang pun nak tukar ke unifi. sedapnya makan lauk pengantin.anak-anak lieya pandai makan sama cam firdaus. dari kecik lieya rajin buat makanan dorang, besar tak susah dorang nak makan kan : ) akak suka tengok make up tang mata lieya tu .

February 21, 2012 at 10:59 AM

sy suka lauk perantin tp tulah xde plak mndapat jemputan skrg nie..hehehee

February 21, 2012 at 10:29 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy