Thursday, February 16, 2012

nasib dik dayyan kene main masak2....





assalamualaikum semua pengunjung blog lieyalatif (apehal ko skema nooo ari ni wakakkaakakak)....ade sihat?....sori le semalam lieya tak bw secara aktif sbb line tenet mcm bangang .....dok post comment tapi tak lepas2.....mane2 yg terkomen berkali tu ampun dan maaf le yeak......tgk ari ni line tenet okey jek...so boleh le bw secare giat .....wey, aku berblog2 pun keje jalan tauuuuu.....kui kui kui......arini meh nak cite pasal si gedek2 aku yg menjadi mangse kekejaman akak2nyer hahaahahah....tak de la kejam mane.....ni kes kakak menguasai adik le nie.....gini le nasib gamaknye kalo yg atas2 kakak...konpom adik pun jadi mangse main masak2.....cer kalo atas2 tu abang2, sah2 adik ganas dok main gusti2, bola ngan cars kan.......meh layan cite sambil aku cerite ceriti meh......





kalo kat umah, gini laa keadaan budak2 ni kalo main mainan.......dayyan aku sumbat dlm pool yg dah aku letakkan balls ngan cars (alah mane yg ade jek, tak beli pun lagi mainan cars tuk dayyan, ni sume dari kakak2nye dulu, merase laaa aku nak kumpul cars plak pasni ..yahuu!)......so si adik main le dlm pool sorang diri, si kakak2 plak main le masak2 kepoh2 ko jadi ayah, ko jadi mama, ayah balik keje, nak makan laaa ape laaaaa......alah mcm kite main masak2 dulu2 tuuuu......






minit2 pertama (mcm main bola plak) ....keadaan lancar jek....si adik khusyuk kebek cars die, baling2 balls die....si kakak2 plak sibuk masak donat le, masak roti le, ayah balik keje laaaa.....ayah nak gi keje laaa......






pastu si adik dah tak senang duduk dah sbb die takde geng......lagi bengkak hati die bile tgk akak2 main penuh riang ria tegelak sane tegelak sini wakakaakakakaka..... tgk le tu, die dah start jeling2 ape kakak die buat....nak buat camne dayyan, kak mia ngan kak mija ko tu geng akrab ....dayyan plak boy alone gitttuuuw buat mase nie....so takde laa geng nak baling bola, tolak2 cars huhuhuhu




lepas dah jeling2 die start jenguk2 plak....kecoh panggil kakak2 die.....si kakak plak bising suruh aku alih kan bekas mainan yg jadi penghalang antara adik ngan kakak tuh.....si gedek2 bising mulut lepas tu dok panggil akak2 die......rugi tol aku tak rakam....lupe lak nak rakam mase tu.....






ralit si gedek2 usha mainan kakak.....ish dik, tu  mainan girl laaaa...adik mane boleh main......




 ermmm...sudahnye, korang tau ape yg  jadi selepas tu.....alah korang pun sure boleh teka ape yg bakal terjadik........



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

akhirnyer.....tak memasal si dayyan join main masak2 secare rela paksa wakaakakakakaak....... pandai kakak2 menjadikan adik sebagai mangse main masak2 dieorg ha ha ha






hadoi...mmg lawak...tegelak2 aku tgk peel 3 badek nie.....si kakak2 sibuk masak macam2, pastu si adik plak tukang nganga bile kene suap ngan akak2....sian dayyan jilat sudu kosong ngan togok cawan kosong wakakaakakakakak.....mmg menjiwai watak betul si dayyan ni tau hahaahahah....siyes wei, beriye2 die menganga time akak die sua sudu ngan cawan tu......pastu siap angguk2 lepas suap tu, konon mcm sedap noooo lee ape yg kakak2 suap tu ha ha ha....hadoi laaa...mmg lawak giler!





kak mija tgh standby nak suap dayyan....ha ha ha....tak pe la dayyan, layankan jek laa, esok dah besar, time dieorg main masak2 dayyan kaco sepah2kan mainan dieorg yeak wakakakaakakak




comel gile kan?...... lepas kak mija suap, kang kak mia plak datang bawak mangkuk suap dayyan....ko bayangkan berape byk kali si dayyan kene nganga ha ha ha...dah le dayyan ni mat nganga.....ape ko suap sume die nganga...ermmm elokle gabungan korang 3 badek nieh.....






takpe dayyan, nanti2 mama bagi 'kawan' boy kat dayyan yeak ...ade laa dayyan geng tuk mengaco akak2 main yeak.....
(sambil tekun mengebek2 kalendar cina wakakakaakk)




ape2 pun, gelagat anak2 le yg menceriakan hati kite kan?.....penat camne pun, bile tgk gelagat dieorg terus rase tenang hati......tapi tang gaduh2 tu yg boleh merencatkan ketenangan hati wakakakaak.....






** mase lepas bersalin mia dulu, aku tak pakai ape2 family planning, pastu lepas mija aku amik cucuk depo.....ni lepas dayyan ni, aku tak amik pun lagi ape2 family planning......tak yah la....penat dah nak serah muntot tiap-tiap 3 bulan kat klinik wakakakaakak.....lagi pun mmg plan, gap adik dayyan tak yah le jauh2 sgt.......insyaallah.....










34 celoteh sahabat

alah2... gelak2 nengok si ensem boy tu duk kt pool menan tuh... heheheh mule baik je amik situ sini main sorang... jd budak yg kusyuk main
last2 tergoda gk dek akak2 nyer yek... huhui
beria2 nengok dia konon2 mkn tuh...msti dia duk cari2 mana lah bbr dlm sudu nih... mana lah air dlm cawan nih hehehe...
jgn nnti di ajaknyer main princess2 udah la

February 16, 2012 at 9:21 AM

redha jelah dayyan eh...comel kan tgk dorang main adik beradik..tp bila bercekau..terus hilang comel..hahaha..

wah..lieya..kau nak menambah lagi? baguslah..teruskan..aku support je..aku tak lagilah..aku sibuk nak gi travel sana sini..boleh? hahaha..

February 16, 2012 at 9:23 AM

hahahaha mmg muka dayyan redha habis tu lieya... nasib dia x ngamuk bila "rasa" sudu kosong..agaknya dia pun tahu depa hanya main2...

February 16, 2012 at 9:28 AM

comel...

February 16, 2012 at 9:29 AM

mmg tergelak tgk dorang main suap2kan dayyan tu sis hehehehe...
si dayyan lak layan, lagik menjadik lah kan hehehehehe....
betul tu sis, anak nie penghibur hati kannnn....
kalo direzkikan boboy adik dayyan, dia dah ada geng lah kan ihiks....

February 16, 2012 at 9:49 AM

ala..comeinyer dayyan dok nganga mulut terima apa jer kakak2 suap...geramm tengok dayyan kamu...

February 16, 2012 at 9:53 AM

Alalalala tgk dayyan ikut jer laa apa si kakak nak buat yer.. suap2 pun nganga je laa.. yer.. hehehe.. cute tgk 3 beradik nie main sama2.. :)

February 16, 2012 at 10:00 AM

Redha ajelah si Dayyan tu ye hahaha..akak ajarlah nurul sal calendar cina tu hehehe

February 16, 2012 at 10:11 AM

suker sgt tengok gambor gelagat ur kids especially si bambam dayyan yg cumil tu...happening...u yg ngadap lagi seronok tengok telatah diaorg

February 16, 2012 at 10:16 AM

hahahahaaa...sama lah kejadiannya kat umah ni.firas lah jd mangsa tester masakan kakak2 dia..kdg2 mama & baba pun kene sekali...soh rasa kek cekelat lah..donat lah..pai labu ler...adoiiii...mmg lawak je kan..comel!

lia mmg x penah ambik family planning...main taram je semuanya...muahahaaaa....tp lps ni mmg bersara sudah...cukuplah 4 org penyeri mahligai bahagia...cewahhh... ;)

February 16, 2012 at 10:37 AM

wakakakak...mula2 tgk steady je duk dlm pool penuh ball n cars..ujung2 jeling2 tgk kakak2 yer..

ciann arr jilat sudu kosong minum cwn kosong..kejamm ko kakak2 ko !!!!

wah..dah planning2 tu npknye coming soon la tu..hehehe

February 16, 2012 at 10:40 AM

kesiannya kat dayyan jadi mangsa kakak2 main masak2...nie tandanya lieya kena cepat2 bg adik dayyan nie..hehehe...jom jd follwer blog kak ina plak....

February 16, 2012 at 10:41 AM

kemain k 3 beradik ni, comel je nieda tgk.. dayyan terpaksa melayan karenah akak2nya..eh lieya guna kalendar cina tu so far jadi tak? hehe.. kena bagi geng kt dayyan ni

February 16, 2012 at 10:45 AM

alah2 dikkkk
so sweetttttttttttttttt
x terkata dah akak nie
sambil tgk pic sambil senyummmm
3 beradik nie menyentuhh jiwa akak ;)
terhiburrrr

February 16, 2012 at 10:49 AM

bestkan time anak2 kecik camni...rindu plak...skrg anak2 dh bsr...

wp penat rasa hilang bila tengok ank2 gembira...hehe

February 16, 2012 at 10:59 AM

hahahha..gelak aku nengok si dayyan ni..bersungguh-sungguh melayan kakak2 dia..

uiks.. bila agak-agaknya tuh..hehe.. muda2 ni boleh lg la lieya.. sblm 35 baek beranak cepat2..

February 16, 2012 at 11:08 AM

salam kenal.. cantiknye sofa putih tue..hehe

February 16, 2012 at 1:15 PM

aeish atas abang2, dik dayyan atas kakak2...memang begitulah nasib mereka...

banyak mainan, bestnya...

February 16, 2012 at 1:18 PM

tak taulah nape saya tak leh follow belog awak ne..mmmmmmmm

February 16, 2012 at 1:18 PM

ni keng lelama dayyan yg ajak akak2nya main msk2 plak

February 16, 2012 at 1:41 PM

kekekek.. aku suke sorang tgk gambo si Dayyan yeye aje bukak mulut nk makan..
kesian dayyan, rupenyer jd tester masakan kakak2 die.. =)

okla tu, aku = dayyan.
alya mane ade geng, asal men msk2 je makkkk la yg kena.. huwaaa!!!!

February 16, 2012 at 2:12 PM

hi lieya..thanks tgglkn jejak kt my blog..

btw, nice blog! wah..mmg geng dgn ayish la dayyan ni..umo pn x jauh beza, selang sebulan je kan..kena plak nama blkg ayish tu same dgn nama dayyan, ayish dayyan..hehehe..so sweet!

do keep in touch ya!

February 16, 2012 at 2:39 PM

saya dok cari followers button, tp xde...cmne je nk follow ur blog ni..huhuhuhu..

February 16, 2012 at 2:41 PM

Salam kenal sis! Suka tengok pool dlm rmh tu.

February 16, 2012 at 3:49 PM

pergh... byknya toys.. mmg bestlah ... kalau amira join sekali kat situ pasti riuh rendah...

anak2 lieya semuanya comel2... tahniah!!!

February 16, 2012 at 4:38 PM

comel jek budak2 main kan ;)

tingat kat my nephew rasanya sebaya ngan ur son nie..dayyan..comel jek ;)

February 16, 2012 at 5:23 PM

geram je tgk dayyan dengan mata bulat tu... sian dia asyik kena nganga jekan.. takper tgu adik pandai sepak bola nanti.. barulah best..

February 16, 2012 at 5:41 PM

ha.ha.ha.....kesian dayyan jadi mangsa keadaan mcm abg farouk....Abg farouk suka juga layan kak naurah main pondok2.....

February 16, 2012 at 5:51 PM

hehehehhee....comel je kakanya suap dayyan..nganga je mulut tu yer..xpe xpe kita tgk dia besar nnti sape bulu sape nnti..hehehe

February 16, 2012 at 10:27 PM

oke la tu kan,dayyan jd ayah ke,anak ke while si kakak jd omak atau kakak...

dan pengarahnya boleh saya tahu siapa?

hehe...

dayyan sila tuntut janji mama secepat mungkin tahu? hihi..

skrg yana pun memang malas nk amik perancang ke benda...planning sendiri je,tp plan nk baby girl pula...

ala kalendar cina tu tk berkesan pun dgn saya...

February 17, 2012 at 12:18 AM

cian dia tak de geng, tak pelah dia main masak-masak. lieya kalau boleh tak moh jarak sangat, nanti lagi terasa nak jaga anak. dulu akak setahun satu, tahu-tahu je dah besar : )

February 17, 2012 at 5:58 AM

alahai.. cian dayyan.. hehehe.. tak pe.. kecik lg biar merasa menan gegel jugak.. ngeeee..


ena tak pernah amik apa2 family plan lieya dari si anis sampai ler ni.. lom rezeki kami.. nak wat camner.. huhu

February 17, 2012 at 8:21 AM

rasa meriah sgt umah uols ni
riuh ngan anak2
cian ai ada sorang jer...nangesss

February 17, 2012 at 8:53 AM

keakar tengok gelagat 'menyerah' dayyan kena paksa 'makan&minum' oleh kakak2..hihi

March 1, 2012 at 11:16 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy