Friday, February 24, 2012

pekena cendol bawah pokok di Bangi....




godek2 draf tgk2 ade entry ni yg aku dah berjaman save dlm draft tapi tak publish lagi...kire halal la yeak letak citer sedikit basi2 masam arini ekeekekekekeek....rasenye kejadian mkn cendol ni berbulan2 lepas kot...lupe dah...... gini le kejaan kiteorg, kalo sehari suntuk tak kuar umah, sah2 petang tu sure keluar pi cari cendol ke rojak ke.....selalu gi mkn kat gerai2 kat Uniten tuh....tapi ari tu ntah ape mimpi tingin nak lepak2 bawah pokok pekene cendol...so ke bangi le kami....bangi kat area kilang2 tu.....syok gak lepak2 gini.....




tgk le si gedek2 tu melekat jek kat papa....kalo dok ngan aku keje nak menyondol nenen jek....ha ha ha





ini budak mmg perut kebal...sume org mkn die nak rase gak...ternganga2 bile kiteorg mkn.....suap le sikit bagi rase.....kecepap kecepup menyedut cendol.....dah dik! minum sikit jek, santan tuuu dik oiiiii!...cian dak dayyan, semalam tergolek kat tepi tangga, seb baik tak panjat tinggi lagi...ni sume akak2 die punye pasal le ni, aku tgh sibuk2 kat dapur, papa lum balik lagi....dieorg jaga si dayyan ni kat depan.....dayyan tgh  nak manjat tangga, si mia boleh pi nyanyi lagu tepuk amai2...ape lagi...si adik ni skrang mmg pantang dengar lagu tu, manjang jek terus nak tepuk amai2.....kakak baru sebut tepuk amai2...die dah angkat tangan nak tepuk, ape lagi tergolek le .....adoi dik oiiiii....awak belum pandai imbang badan lagi...mane leh lepas tangan gitu jek......seb baik le si mija sempat sambut.....ni rase mcm nak pakaikan helmet jek kat dak kecik nie.....






budak ni nak makan rojak mee.....cite pasal budak ni, dulu mase mule2 sekolah gigih aku bawak kan bekal mcm mee goreng, nasi goreng, bihun goreng (rajin okey aku bangun pagi2 menggoreng)...skrang mia demand, die nak roti pastu tengah2 letak telor dadar n sapu mayonis ngan cili sos....wah senyum lebaaaqqq aku...senang le keje aku ...tapi ape kehalnye ari2 ko nak mkn telorkan ......






slurpppp......si mija hirup air nye aje..segale maknike sampah masuk dlm mangkuk aku...gigih die tapis satu2 ha ha ha ha





aku kureng sikit kat sini, lagi sedap kat uniten tuh.....cume kat uniten tu nak mkn kat situ tu leceh sikit.....tapi tu le, kadang2 datang rase gedik medik nak pi lepak2 mkn bawah pokok kan tu yg terjah gak kat sini.....






nyaman jek dok hirup cendol kat bawah pokok.....jgn sedap2 hirup ranting pokok keletung jatuh atas pale sudah wakakaakakakak......






citer pasal cendol ni, tingat aku  mase pregnant kan mija.....memuncak2 gile kan cendol....pantang nampak tepi jalan wajib singgah.....ikutkan takde laa aku minat pun mkn cendol....sekali sekale boleh laaaa....





kiteorg laki bini, ade peraturan bab makan nie...selalunye sape2 yg tak abiskan makanan kiteorg ugut tak dpt minum susu sebelum tdo...so due badek ni akan gigih abiskan makanan dieorg.....tapi korang tengok le ni, si mia acingelat.....diam2 pi tuang cendol die dlm mangkuk papa ha ha ha.....mane laa papa ko tak 'sihat' mia oiiiitttt!!






hamik ko! muncung panjang sedepa....tapi ni muncung makan cendol...cer tgk muncung kalo merajuk.....lagi panjang woooo ha ha ha....tak caye, tanye laki aku wakakakaakak





okey laaa...penat membebel ekekekeke...pi mkn cendol semua yeak ekekeekekek






** tgh penin prepare bash dayyan.....upah party planner jek la...tau2 aku datang bawak besdei boy potong kek jek......tgu jemputan yeak....









22 celoteh sahabat

Salam Jumaat Lieya...hehehehe...samalah plak entry kita yek...akak selalu makan cendol kat pekan...lieya kat bangi..hehehe..

February 24, 2012 at 9:12 AM

sodap nya cendol nak2 lak bawah pokok...sejuk nyaman je..kmain dayyan pn nk jugakkk..

wah mak pengantin nk smbt bday anak 1year..x sabo nk tgk

February 24, 2012 at 9:18 AM

sib baik kakaknya sempat sambut ye sis...
kalo dak...mau benjol tu...
tapi mmg i respek lah ur kids...
sampai ke dayyan pandai makan...
i suka budak2 pandai makan nie...
sapphire adalah sgt susah mau makan...
tergelak i tgk mia ngelat tu....
cerdik dia dpt idea gitu hahahahahaha...

February 24, 2012 at 9:23 AM

erm, tingin nak makan cendol tepi jalan.. tapi tiap kali lalu hubby jalan trus jerk, x mor berenti.. huhu

February 24, 2012 at 9:25 AM

Dayyan nak sambut 1st besday ek... mmg fenin skit lieya. maklumla, 1st time besday dia kan. kak zana celebrate 1st besday Haziq kat McD je. sonang! hehehehe...

February 24, 2012 at 9:29 AM

suke gak mkn cendol bawah pokok kat tempat akak ni...memang sedappp sgttt... sama jugak ler gerai dia di kws kilang...kebetulan kottt...hehe....
tgk n3 lieya ni terus tekak nak jugakkkk cendollll...huhu...jom bang gi cari nnt..kihkih

February 24, 2012 at 9:33 AM

dh nk msk setahun yek si dayyan tuh... cpt btl kan.. alah ko serah je sume kt party planner.. senang jln lenggang kangkung je...huhui

alamak sedapnyer cendol... lama tak yn wei... tp aku tak suke mkn bwh pokok... sbb seram kalu tibe2 ada ulat jth

February 24, 2012 at 9:44 AM

nampak sgt menggiurkanla cendol tu...nak2 kena time panas ni...heaven.

February 24, 2012 at 9:46 AM

akak pun selalu draft tak habis nak tulis... ok cerita basi2pun... akak dah cuba cendul kat unitentu..memang bestkan...
mia memang bijak... memang geramkan kalau budak2tu order kemain nak habiskan punyaler payah... nak akak tak makan saman punyer..

February 24, 2012 at 10:23 AM

dulu punmasa pregnant humaira rajin beli cendol lori tepi jln...sedap mkn time cuaca panas..
baca note kaki lieya, kejap aje dayyan nk masuk setahun..dh busy nk plan birthday boy plak..

February 24, 2012 at 10:42 AM

Nyum2..sedapnyaa..tgk cendol tuh..makan plak laa ngan rojak..adoiyai.. :)

February 24, 2012 at 11:20 AM

t'ingat ritu dok mkn cendol kat bawah pokok ru yg x berapa nak gemukss tu kat pantai 1malaysia...alahai..x sesedap cendol kota tinggi.. (wahhh..tetiba..) santannya x pekat x umpph lah!

alahai..sian dayyan,asyik t'golek je lah ye dik..mmg gitu lah klu bdk baya2 dayyan n firas ni kan lieya...asyik t'golek manjang..

wahhh...mesti meriah mjls dag gedek2 tu nnti kan...sygnya jauh nun kat putrajaya...klu dekat blh ngendeng2 dtg pi majlis... :)

February 24, 2012 at 11:33 AM

sedapnye cendol...nyaman je rasa kat tekak time panas2 ni...


dah besar dah dayyan..nak masuk setahun dah ye...cepat masa berlalu

February 24, 2012 at 11:52 AM

kty pulak suka makan cendol kt fasa 4 bangi.situ ada laksa,bakso semua..bawah pokok gak..

February 24, 2012 at 12:21 PM

kami pon pernah mkn cendol kt sini..mmg mabeles!!!

February 24, 2012 at 1:09 PM

js pun pernah singgah sini sbb encek hemsem js suka mkn cendol tp js kurang sikit...hehe..tu yg krg tu...kihkih

February 24, 2012 at 1:39 PM

akk xpernah singgah mkn cendol kat sini..asyik lalu jer la..

February 24, 2012 at 2:21 PM

amboiii dayyan bukan main lagi eh mkn cendol..lama x pekena makan kat gerai2 mcm ni..mesti heaven kan?

February 24, 2012 at 4:49 PM

hahhaaa.... pandai si mia... x larat habiskan... dia kasi kat papa dia pulak..hikhikk..

February 24, 2012 at 4:58 PM

kat sini pun banyak org jual cendol macam nie dikk .. mamak lahh selalunyeee ;)
sedap kan sesekali layan ngan anak2 ..

February 24, 2012 at 5:20 PM

dah lama betil rasanya tak makan cendoi gini lieya.. selalu kalo tingin pun beli yg kat pasar malam dok dlm bekas tu.. sedut2 air je kuor.. isi tak jugak lepas2.. tu yg sadis tu..

anis skrg dah tak nak berbekal dan sarapan lg.. tensi je mak.. dier nak makan kat kantin pulak.. nak test sore dier kuat ker tak masa nak beli gamaknya.. hahha.. sudahnya minum susu je pg2 alas perut.. ishhhh.. geram.. pernah sekali tu.. penat la bekalkan dier mcm yg dier nak.. sudahnya dier tak makan.. alasan?? tak sempat sbb kakak makan lama.. waktu rehat kejap je.. boleh??? haihhhh..

February 24, 2012 at 6:52 PM

wallaweh!
sedap wooooo...
febret aku nih, nnti kalo gi bangi nk try gak la...

February 26, 2012 at 9:16 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy